WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie miała dzis byc zupa z botwinki dla M i chłodnik z botwinki dla mnie.
    Ale zasiedziałam sie w pracy - byłam w odwiedzinach ze zwolnieniem. Bardzo miła wizyta. Tyle miłych słów o wyglądzie, brzuszku i idealnym terminie na ciąże ;)
    Wiec zrobiłam tylko twarożek, a chłodnik bedzie jutro. I dla mnie i dla M.

Ale za to w piekarniku pieką sie ciasteczka kakowe z amarantusa.
    Jem za dużo słodyczy. Postanowiłam, ze upieke zdrowe ciastka. Moze beda tez smaczne ;)

A truskawki na ulicy (pod urzedem) za 8zl. Dobre, pachnące, słodkie :)

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Żabka! Mam pytanko w kwesti camarelo carera na jaki kolor się decydujecie? Jest ich taak dużo, że zgłupiałam. Jednak najbardziej przekonuje mnie hcyba 17 i 20 (muszę męża zapytać).

carera ten:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ea0b26caae51.jpg

sirion ten:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d97722eeed14.jpg

violett, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakąś chwile temu tez patrzyłam na carera 17 :-)

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha! Jest ok :) Chłopaki ważą 576 g i 593 g. Wody się wyrównały, nie ma wielowodzia ani małowodzia, przepływy w normie :) Prawy ułożony główkowo, lewy poprzecznie nad pępkiem i stykają się piętami ćwicząc na wątrobie... Nic dziwnego, że mnie tam wszystko napieprza jak mam tam cztery raciczki. Prawy jak zwykle stracha narobił (zawsze coś odwali) bo pęcherza nie było widać z 6 minut (cholerny TTTS!!) ale okazało się, że... po prostu się odlał i później już się ładnie wypełniał. Ufff! Oby tak dalej. :)

żabka04, bbeczka91, Żabcia_, Pysiaczek89, mmargol, Ania91, kamciaelcia, Ksosia, _izunia_, agatia, violett, martta, alinka, Angela89, Malutka92, A_n_k_a_80, Broszka, Strazaczka1990, Anulka01, Macioszczyczka lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzierzba grtaki :-) :-)
    teraz już będzie wszystko ok odetchnij mamuśka :-)

A ten z prawej to niezły rozrabiaka rośnie hihihi

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oJ żabka żebyś wiedziała.... Najpierw się schował i go uśmiercili, potem wyskoczył z tętnem 180 i nie chciał pokazać przepływów, później z małowodziem, teraz się odlał i pęcherz schował. Aż się boję co to będzie jak się urodzi :D

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizję rozrabiaki wszędzie będzie go pełno........
    Ale mam nadzieję że się mylę :-)

Dzierzba lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Ania91 lubi tę wiadomość

• Ania91 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia_ wrote:
    Co do wózka dokładnie taki sam zamówiliśmy (Bebetto) i sobie czekamy 8 tygodni :D

Jest świetny ale ja będę czekać tylko 4-5 tygodni okazało się że lipiec-sierpień nie produkują wózków i to nie tylko oni, ale wiele producentów tak ma :)

w57vikgnszqgz528.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz kilka tyg temu pisałam ze nie pobieramy krwi pepowinowej. ..
    Z ceną przesadzili a z dokładną informacja nie grzeszą. ..

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po usg, moje maluszki ważą 461g i 473g :) oczywiście nic wiele nie widziałam, ale nie widać żadnych nieprawidłowości więc tylko się cieszyć :)

kamciaelcia, Dzierzba, żabka04, _izunia_, agatia, violett, Żabcia_, alinka, Angela89, Pysiaczek89, Malutka92, A_n_k_a_80, bbeczka91, mmargol, Anulka01 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Zabko a co sadzisz o camarelo picasso???
    Bardzo podoba mi sie pikowana gondola... Ale te "ciapki" juz nie :(
    Oczywiscie o braz mi chodzi.... I chyba tez rezygnuje z tako na rzecz camarelo. I teraz mysle.... Albo sirion albo picasso... Aha! A ceny anexa na pewno nie masz zrabatowanej bo to cena naprawde standardowa. Nigdzie nie spotkalam wyzszej za anex...
    Piekne widoki zabko... Az zazdroszcze...:)

Tez kupilam truskawki i na obiad robie nalesniki!:)

Violet! Moj tez na dzialalnosci wiec nie bedzie ani tacierzynskiego ani innego wolnego. Niestety, ale wiem ze nawet dnia... Malo tego... Jego lraca wiaze sie z wyjazdami na kilka dni, takze juz toczymy wojny ze nie chce na nic zostawac sama. Powiedzial mi ze w takim razie nie ma go w moje urodziny ani na najwazniejszym badaniu w Poznaniu, a za to nie pojedzie pozniej... Tak mi sie smutno zrobilo bo od 3 lat urodziny spedzam sama (zawsze ma wyjazd).
    Takze na deser zaraz zaczne plakac i tyle bedzie z mojego milego dnia....

Co sie dzieje z behemottka :( wiem ze ma remont ale jakos tak cicho od niej.... Moze ktos cos wie....? Podobnie cordy, bratek, haneczka...

Ksosia znam ten bol dokladnie, niestety. Maz kiedys wiecej wyjezdzal, teraz czesciej jest na miejscu, ale za to pracuje do wieczora, wiec malo mamy czasu dla siebie. Tez sie denerwuje, co bedzie jak juz maly sie urodzi, rodzicow mamy daleko, pomoga na poczatku, a potem trzeba bedzie sobie jakos radzic.
    Poki co jestem dobrej mysli, ciesze sie tez, ze praca jest, to wazne, trzeba niestety czasem sie pogodzic i zacisnac zeby, no ale wiadomo, latwo nie bedzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Carrera 2 lata temu za 3w1 placilam nie cale 1200zl. Firma Madar Siedlce. Hurtownia. Maja str internetowa.

Ja dziś tez ciągle na nogach ogórki na malosolne nastawione, rosół dla córki zrobiony, naleśniki z dżemem, bita śmietaną i truskawkami wciagnelam juz.

Zaraz na szybkie zakupy, po córkę, do pracy zwolnienie zawieść.. Potem spacerem i czekać cierpliwie na męża...

Ajsak, swietna ta hurtownia i ceny maja naprawde dobre. Carera w cenie fajnej, do tego naogladalam sie mat edukacyjnych, lozeczek, cudnych kompletow poscieli i moglabym tam prawie cala wyprawke kuipic :D
    Ale najpierw spisze wszystko co chce, podlicze, pogadam z mezem no i moze ponegocjuje ze sklepem, jak faktycznie sie zdecyduje.
    Ale dzieki za ta stronke! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    U mnie miała dzis byc zupa z botwinki dla M i chłodnik z botwinki dla mnie.
    Ale zasiedziałam sie w pracy - byłam w odwiedzinach ze zwolnieniem. Bardzo miła wizyta. Tyle miłych słów o wyglądzie, brzuszku i idealnym terminie na ciąże ;)
    Wiec zrobiłam tylko twarożek, a chłodnik bedzie jutro. I dla mnie i dla M.

Ale za to w piekarniku pieką sie ciasteczka kakowe z amarantusa.
    Jem za dużo słodyczy. Postanowiłam, ze upieke zdrowe ciastka. Moze beda tez smaczne ;)

A truskawki na ulicy (pod urzedem) za 8zl. Dobre, pachnące, słodkie :)

Ja uwielbiam te ciasteczka z amarantusa! Dodaje zurawine, czasem kakao, jakies orzechy, sa pyyycha :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, oszaleje przez Was. Ja kocham fasolke szparagowa z bulka tarta i bob tez :D teraz mama taka ochote na to, ze szok :)

Ja tez sie zdecydowalam na wozek Camarello Carera kolor ten co Zabka - z czerwonymi dodatkami :) chcialabym do niego fotelik maxi cosi pebble.

A tak z innej beczki, co sadzicie o sukience na wesele bialej w granatowe groszki? Do tego czarne dodatki? Wypada w takiej isc?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    jakąś chwile temu tez patrzyłam na carera 17 :-)
    Zabka, czym sie rozni carera od siriona? Bo juz zglupialam :D

żabka04 lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba super wieści :) już wiesz, który synuś będzie gagatek ;) prawy :-D
    Pirelko rosną dziewuszki :)
    AJrin nie pobieram krwi pepowinowej. Po pierwsze jej ilość jest niewystarczająca do pełnego cyklu leczenia, po drugie dzisiaj komórki macierzyste pozyskuje się z krwi obwodowej, nie potrzeba pępowinowej.
    Żabko ten Sirion ma chyba ciut dłuższy daszek, oprócz koloru i daszka nie widzee różnicy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 19:19

pirelka, żabka04, Dzierzba, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sirion a carera różni się chyba tylko wyborem materiału.
    W gondoli sirion ma dłuższy daszek.
    W sirionie na stelażu przymocowane plastikowy podnóżek w carera tego nie widzę.
    Dostałam ulotki od siriona i carera wagowo porównalam i to samo.
    Porównując jazdę po sklepie to samo.
    Sirion nowy model 2015.

I tak od siebie patrząc na zdjęcia tych modeli w carera chyba szybko gondola się psuje.
    Dół gondoli w ogłoszeniach używanych carera widziałam materiał pogarszczony.
    A w sirionie wydaje się zrobiona mocniejsza.

violett lubi tę wiadomość

‹‹ 979 980 981 982 983 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ