WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Agata_4.09:
Nie. Jedynie odkąd aplikuję sobie luteinę dopochwowo palcem - mam bakterie w moczu. niedługo znów badanie i zobaczymy czy bakterie są dalej.
Luteina to progesteron a ten jest przecież naturalnie w dużych ilościach produkowany u kobiet w ciąży.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 21:27
-
Ja również biore luteine od 13 tygodnia (obecnie jestem w 24), gdy powiedziałam lekarzowi o twardnieniach macicy polecił właśnie ten lek
Skutków ubocznych żadnych nie zauważyłam jedyne co to mam stracha przed odstawieniem a zapewne wkrótce to nastąpi, któraś kobietka juz przez to przechodziła? -
Baby-MiLady Tak i nie. Bo bralam duphaston od początku ciązy, własciwie to zaszłam na nim w ciążę. Duphasto to syntetyczna forma progesteronu. W ciągu 4-5 dni od odstawienia zupełnego zaczeły się twardnienia.
Powiedziałam o tym lekarzowi i kazał powrócić na miesiąc do duphastonu. Odstawiłam znowu i znow to samo czyli po krótkim czasie powrót do twardnienia. Tym razem lekarz mowil, żebysmy sprobowali luteinę, bo jest naturalna. No i biore od jakiegoś miesiaca własnie luteinę i też boję sie odstawić. Bo po odstawieniu duphastonu zaczynały się twardnienia. Dlatego chyba będę prosić lekarza by pozwolił mi brac tą luteinę, jak długo się da. Choć na niej tez mi się zdarza twardnienie, ale razdziej niż bez. U mnie chyba najlepiej sprawdza się duphaston.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 21:36
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBaby, ja bralam luteine dopochwowa 2x1 do 15 tygodnia ciazy, pozniej odstawilam jak wykoczylam opakowanie i nic sie nie zmienilo, wszytsko bylo spoko, zadnych plamien ani nic z tych rzeczy a nie biore jej juz jakies 5 tygodni, takze bez obaw odstawienie to nic strasznego
-
sarcia123 wrote:Madziulla nie masz aplikatora do luteiny dopochwowej?????
Ulfenstein lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Baby-MiLady wrote:Ja również biore luteine od 13 tygodnia (obecnie jestem w 24), gdy powiedziałam lekarzowi o twardnieniach macicy polecił właśnie ten lek
Skutków ubocznych żadnych nie zauważyłam jedyne co to mam stracha przed odstawieniem a zapewne wkrótce to nastąpi, któraś kobietka juz przez to przechodziła?
Macica juz sie nie stawia i mam nadzieje, ze bez luteiny tez nie Bedzie. Trzeci dzień biorę mniejsza dawkę.
Z aplikatora nie korzystałam, bo w ulotce było napisane zeby w ciazy z niego nie korzystać, tylko aplikować palcem.
-
Angela89 wrote:A teraz idę spać bo się zdenerwowałam.
A zapomniałam napisać że Pani w okienku powiedziała że kasa dziś będzie na koncie - taa będzie 30 maja.. niech jeszcze tydzien poobracają moją kasa..
-
Z Duphastonem tez nie miałam problemów jeśli chodzi odstawienie wiec teraz po przeczytaniu Waszych historii o Luteine tez sie mniej boje
Podobno na skurcze i stawianie sie macicy można brać Magne b6 wiec zaczęłam pd jakis dwóch tygodni (całkowicie juz zaniknęły) i zastanawiam sie jak długo brać jeszcze, wizyta dopiero 1.06 wtedy porozmawiam o tym z lekarzem, aczkolwiek magnez raczej dla dzidzi nie szkodliwy? -
Skali89 wrote:mam tylko jedną wątpliowść z tego co czytałam jeżeli pracodawca nie zgłasza do ubezpieczenia chorobowego więcej niż 20 osob to od początku wypłaca zus, a nie ze 33 pracodawca a dopiero potem przejmuje zus, a mi facet w zusie powiedział, że zawsze ale to zawsze pierwsze 33 dni płaci pracodawca pytałam się go czy jest pewien a on w zaparte szedł wiec sama już nie wiem kto jest niedoinformowany
-
Madziuuuula wrote:Ja jako, że kiedyś zajmowałam się księgowością pewnej formy znam ta wersje, którą podał Ci facet w Zusie i tak robiliśmy w firmie, pierwsze 33 dni płaci pracodawca.
zobaczymy jak to będzie u mnie, ale czuję, że na kasę sobie poczekam;/;/;/