WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bbeczka, co Ty opowiadasz, w ciazy wlasnie stosuje sie aplikator po to zeby uniknac niepotrzebnego dostawania sie bakterii do pochwy! Tam przeciez masz oznaczenie i wszystko i aplikujesz to w sposob bezpieczny, a aplikowanie tabletki palcem to niedojz ze latwo naabawic sie infekcji to w dodatku tabletka jest osadzona plytko i zanim zacznie dzialac to wyplynie juz ze sluzem anizeli jak ja glebiej masz osadzana tak jak powinno sie.

I nic w srodku nie uszkodzisz od plastikowego aplikatora ktory jest przystosowany do stosowania w roznych przypadkach...

a z calym szacunkiem i bez obrazy dla dziewczyn nie spotkalam sie jeszcze z napisem na ulotce zeby luteine aplikowac palcem....

Ja przez 10 tygodni aplikowalam luteine tylko i wylacznie aplikatorem i jakos nic sobie nie uszkodzilam, nic mi sie nie dzialao i przez ten czas zadnej infekcji nie zlapalam.....takze moim zdaniem niektore stwierdzenia mijaja sie z prawda

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 22:43

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia, przeczytaj wiec ulotkę :)
    Aplikator masz jednorazowy, ze jest bez bakterii?

Instrukcja dotycząca stosowania
    Lek Luteina należy umieścić w pochwie za pomocą dołączonego aplikatora. Aplikator dołączony do leku Luteina jest produktem osobistego użytku i przeznaczony jest wyłącznie dla jednej pacjentki. U ciężarnych, ze względu na rozpulchnioną szyjkę macicy, zaleca się aplikowanie leku Luteina palcem wskazującym.

http://www.leki-informacje.pl/sites/default/files/indeks_lekow/ulotki/Ulotka_2014-02-20_2014.02_luteina_100mg_pil_clean.pdf
    Ze strony, bo nie chce mi sie wstawać po ulotkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 22:47

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeciez aplikator jest wielokrotnego uzytku litosci..... Chyba go myjesz, czy sie myle prosto z pochwy wkladasz do opakowania???

Wyraznie jest napisane "APLIKATOR DOKLADNIE UMYC I ZACHOWAC DO PONOWNEGO UZYTKU"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 22:46

• agatia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfe ja wyparzam aplikator w sterylce w mikrofali. Stosuję tetaz i z synkiem i bie miałam nawet najmniejszej infekcji. A moja gin kazała aplikatorem, żeby podać głęboko, więc jej.słucham :)

Ulfenstein lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukfe, to nie jest ulotka od leku ktory ja bezposrednio uzywalam, jesli chcesz to ci zeskanuje ulotke LUTEINA 100 MG firmy ADAMED ktora ja uzywalam , to przeczytasz co jest tam napisane...kurde 10 tygodni bralam ten lek to wiem co pisze i madrosci z ionternetu z niewaidomegro zrodla mnie nie przekonuja...sorry!

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Przeciez aplikator jest wielokrotnego uzytku litosci..... Chyba go myjesz, czy sie myle prosto z pochwy wkladasz do opakowania???

Wyraznie jest napisane "APLIKATOR DOKLADNIE UMYC I ZACHOWAC DO PONOWNEGO UZYTKU"

To palca byś nie myła przed wsadzeniem sobie do pochwy? Litości ;)
    Ciężej go odparzyc, a to robi ze aplikatorem agatia

k0kd3e5emmavzxbk.png
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co Ulfe widze ze nie ma z kim gadac, bez obrazy ale dyskusja z Toba nie ma sensu, wiec podaruje sobie dalsze komentowanie bo sie we mnie zaraz cos zagotuje :) Z pozdrowieniami !

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest ulotka od luteiny, która ja biorę. Żadne mądrości z internetu. (Bo ulotki do leków sa w sieci. Wow!) :)
    Nazywa sie Luteina Progesteronum 100mg :)

Moze problem jest w rożnych lekach.

Ps. Ale ulotka która wrzuciłam jest wlasnie od Adamedu. Str 4. Na samym dole.

Rownież pozdrawiam, dobranoc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 22:58

k0kd3e5emmavzxbk.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez aplikuje luteinę praktycznie od początku ciazy i moja gin tez zalecała aplikować palcem. :)
    Az sprawdziłam ulotkę i jest napisane tak jak twierdzi Ulfe, czyli "u ciężarnych ze względu na rozpulchniona szyjkę macicy, zaleca sie aplikowanie leku Luteina palcem wskazującym" i dodam, ze Luteina progesteronum 100 mg ADAMED

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 23:05

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mojej w ulotce domowej jest napisane dokladnie to, co zacytowala Ulfe. Tez Adamed. Ja swoja luteine aplikuje palcem, nic mi nie wyplywa, dobrze sie rozpuszcza i jakos czuje sie bardziej komfortowo niz gdybym miala kombinowac z tym aplikatorem, nie lubie takich urzadzen :p

Sarcia, Ulfe nie chciala zle i w grzeczny sposob przekazala Ci informacje, wychodzi na to, ze kazda ma swoja racje, przeciez nikt tu sobie nie narzuca wlasnej woli, tylko informuje, jak sam aplikije ten lek. A z taka informacja juz kazdy zrobi co uwaza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 23:14

Ulfenstein lubi tę wiadomość

• _izunia_ Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy luteinie dopochwowej nie miałam żadnego aplikatora. Zawsze palcem w rękawiczce. Tak jak i teraz globulki.

Pirelka i Dzierzba :) Gratuluję udanych wizyt i rozwiązanych problemów :)

Uciekam spać bo już głodna się robię a tu jutro ta krzywa :/ ciekawe jak to przeżyje... mam nadzieję, że mnie nie zamuli.

Powodzenia dla wizytujących jutro
    Dobranoc :)

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Boże, jaka burza się zrobiła :| Tak jak Ulfenstein i pozostałe dziewczyny piszą, info jest w ulotce, komentarz dot. tego dlaczego odradzana jest aplikacja aplikatorem od mojego ginekologa. Dziewczyny, wrzućcie na luz, bo niektóre z Was zareagowały na mój post co najmniej jakbym napisała: za każdym razem gdy aplikujesz luteinę aplikatorem, powoli zabijasz swoje dziecko. No ludzie, jesteśmy dorośli, jestem zwolennikiem stosowania się przede wszystkim do zaleceń SWOJEGO lekarza, bo on zna NASZ konkretny przypadek i co dla jednego jest dobre, dla drugiego niekoniecznie. Jeśli TWÓJ ginekolog mówi, że masz coś stosować w dany sposób to rób jak mówi, ewentualnie jeśli kazał Ci wkładać luteinę w odbyt, skonsultuj to z innym lekarzem, bo ten widocznie ma coś z głową ;) ;) ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 23:42

Ulfenstein, _izunia_, Angela89 lubią tę wiadomość

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izunia ja na krzywej bylam straasznie glodna i tez sie balam, ale jak wypilam glukoze to mi przeszlo, tylko troche niedobrze mi bylo. Dasz rade :)

_izunia_ lubi tę wiadomość

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 01:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę ze afera o tą luteine.

Prawda jest taka ze opinie są różne.

Myślę że można aplikatorem bardzo ostrożnie ale na pewno musi być wyparzony!
    Mój gin nie zalecal jednak używania. Ja przed każdą aplikacją brałam szybki prysznic dokładnie się podmywajac płynem do hig int, aplikowalam palcem- dokładnie umyte ręce w ciepłej wodzie z mydlem i krótko obciete paznokcie obowiązkowo bo tam najwięcej bakterii się zbiera.
    Jednak gdy miałam obawę ze mam zapalenie pęcherza gin stwierdził że najwyższy czas przejść na podjezykowa bo wg niego to nigdy nie jest w 100% higieniczne pomimo że mówiłam mu o tym ze jestem niczym chirurg przed operacją :p
    Oczywiście zapalenia nie było i posiew też był o i infekcji przez 17 tyg się nie nabawiłam.

Niestety z

iv094x39ir3hgbzx.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Wstajemy na krzywa :). Ja czytalam ze w ciazy nie stosuje sie aplikatora do luteiny :)

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2017, 08:30

_izunia_, violett, martta lubią tę wiadomość

o14882c3tzwz2hbc.png
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na ulotce tejże samej firmy od luteiny pisze, że w ciąży zaleca się aplikowanie palcem wskazującym, ze względu na rozpulchnioną szyjkę macicy. Ale nie pisze, że zabrania się uzywania aplikatora, tylko, że zaleca się palec.
    Afera trochę przeze mnie, bo napisałam o tych bakteriach w moczu, ale w sumie w pierwszych tygodniach tez miałam bakterie w moczu, a luteiny nie brałam.
    Więc ja nie wiem, czy to od aplikacji palcem.
    Będę robić za parę dni ponownie mocz to zobaczymy czy stan się utrzymał.

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka wrote:
    Cześć dziewczyny!

I ja witam się po krótkiej nieobecności, ale staram się Was cały czas podczytywać:)
    Widzę, że sporo dziewczyn decyduje się na wózek Camarelo Carera - to też mój wybór, oglądałam w sklepie tą nowszą wersję i ostatecznie się do niej przekonałam:) Teraz tylko musimy poszukać gdzie dostaniemy ją najtaniej i kupować!:) Jeżeli kogoś to interesuje to sprzedawca w sklepie powiedział nam że ta nowa wersja jest lżejsza, w sensie stelaż. Nie chcę skłamać ale coś mi się kojarzy że jest o połowę lżejsza.

I od dzisiaj zaczynam urlop! Jeju jak się cieszę, bo już myślałam że będę musiała kogoś zabić z nerwów i pójdę siedzieć...:P I oczywiście mieliśmy się z mężem wyspać i dopiero jechać - on nie śpi od 5 a ja od 6 :D

Więc biegnę dopakować walizkę, sprawdzić czy wszystko zabrałam i ruszamy! Aaależ się cieszę!:)

Chodzi ci o model sirion czy new????
    Wczoraj babka mi mówiła że wyszedł jakiś nowszy model new.
    Oglądałam go na ich stronie i niczym się nie różni od pozostałych.
    Na pierwszy rzut oka różni się kołami i kolorystyka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się;-)

Co do wózka mam to gdzieś czekam nie wiem na co ale na razie odpuszczam chyba dla wytrzeźwienia mózgu.:-)
    Na pewno wybiorę camarello ale jaki do końca nie wiem więc olewam temat skupie się na namiotach na cycusie i jakiś innych potrzebach.
    Jak się namyśle w końcu jaki wózek to na pewno kupie bo to będzie trzecie podejście hihi

Ja już po śniadanku.:-)
    Idę budzić córkę i zaprowadze ja do przedszkola:-)
    Coś na tą burze się nie zapowiada:-(
    Miłego dnia:-)
    Życzę dobrych wyników krzywej:-) i udanych wizyt jeśli ktoś wizytuje:-)

• agatia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko w te upały, to chyba mózgu nie przewietrzysz ;) ale wreszcie jakiś wozi kupisz :)

Witam się i ja z rana. Młody jeszcze śpi :) a ja robię śniadanko. Dzisiaj wizyta u diablo, więc trzeba tyłek zbierać z działeczki.
    Ale w czwartek come back :)

żabka04 lubi tę wiadomość

‹‹ 982 983 984 985 986 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ