X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kocyk biorę do wózka, lub w ciągu dnia przykryć dzieciątko, bo na noc planuję w śpiworku kłaść, a więc myślę że powinno wystarczyć ;) łóżeczko zamówione, teraz czekam na potwierdzenie, a czy Wy planujecie poduszkę klinową czy zamierzacie coś podkładać pod materac/nogi łóżka?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF
    Już wielokrotnie pisałam ze u nas klin się nie sprawdził bo mała się zsuwala
    Ale mam go więc zobaczymy tym razem
    W kolysce koc podkladalam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    tak patrzę, że u Makaszki znowu 15% promocji i może w końcu i ja coś zamówię. Tylko jakie brałyście wymiary kocyków? Bo z tym to mam problem. :) Na pewno wezmę ten mały do wózka, ale drugi to nie wiem dla niemowlaka czy przedszkolaka?

Ja od niej brałam kocyk do wózka taki :
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a37aa9c74851.jpg

I drugi zestaw wziełam "komplety maluszka" to ma rozmiar 70x100 i poduszka 30x40
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fae98d24d9f3.jpg

Strazaczka1990, _izunia_, megg lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    faktycznie, maleńkie się to wydaje ;) ja się też zastanawiam nad kocykiem bambusowym...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    faktycznie, maleńkie się to wydaje ;) ja się też zastanawiam nad kocykiem bambusowym...
    Jest mały ale ja potrzebowałam małego do gondoli.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:

ja zamówiłam właśnie taki:
    https://www.mamissima.pl/akcesoria_dla_dzieci/color_stories_-_kocyk_z_kapturem_bamboo_hoodie_pudrowy_roz.html

i jestem nim zachwycona, dzisiaj przyszedł :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, a tym kocykiem z zestawu Twoja córeczka się okryje, czy za mały będzie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    Angela, a tym kocykiem z zestawu Twoja córeczka się okryje, czy za mały będzie?

Spokojnie okryje :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF my mamy klin, przy synku spisał się super :) czasem jak nie odbił po jedzonku to się nie bałam, że się zachłyśnie po ulaniu. Spał na nim do 10 mc. Potem tak jak pisałam, przeniósł się na duże łóżko :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co to za klin? :)

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie :), z Amelka wszystko ok, bardzo kopala podczas USG, mam do zaleczenia infekcje :/ dostalam pimafucin. Wazne ze nie mam cukrzycy i ze z mala wszystko ok, kochamy Cie Amelko ♡♡♡

Madziuuuula, kamciaelcia, mmargol, żabka04, Strazaczka1990, agatia, violett, Angela89, claudiuszek, Pysiaczek89, _izunia_, Dzierzba, martta, megg, Malutka92 lubią tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Hej dziewczyny dzis listonosz zaskoczyl mnie,bo.. przyniosl (nawet) do domu 4 paczki z aliexpressu :-) ciezko uwierzyć,bo normalnie avizo bylo zawsze w skrzynce :-P
    mialam dokladnie to samo dzisiaj! tylko 3 paczki u mnie byly :D a tak zawsze awizo bylo, moze ich tam w poczcie polskiej do pionu doprowadzili? ;)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszę kwestię klinu jeszcze przemyśleć ;) a i za materacem się powoli rozglądam, chciałabym lateksowy, ale pojeżdżę jeszcze po sklepach i podotykam, a w ostateczności coś na internecie zamówię ;)

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inzynierka wrote:
    W pierwszym trymestrze lekarz przepisał mi czopki Torecan na wymioty, bo były uporczywe. Teraz od 17:30 wymiotowałam już 3 razy... chyba jakaś jelitówka, albo coś Zjadłam.... pytanie, brać czy nie?
    To może być jelitowke 2dni temu przechodzilam

• agatia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinka klin to taka poduszka ścięta, którą podkladasz pod materacyk i dziecko ma ciut wyżej główkę. W racie ulewania się nie zadlawi, w razie kataru ułatwia oddychanie. To koszt raptem 30 zl, więc nie dużo :)

Anka super, że z Amelką wszystko dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 21:46

A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Alinka klin to taka poduszka ścięta, którą podkladasz pod materacyk i dziecko ma ciut wyżej główkę. W racie ulewania się nie zadlawi, w razie kataru ułatwia oddychanie. To koszt raptem 30 zl, więc nie dużo :)

Anka super, że z Amelką wszystko dobrze :)
    Bryka jak szalona, chcielismy buzke zobaczyc to nie dala, a glowke ma wielkosci pikeczki tenisowej, tak mowi lekarz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 22:48

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serducho tez ladnie bije ♡ :)

claudiuszek, _izunia_ lubią tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jutro idę na krzywą, jak sobie pomyślę, to już mi słabo.
    wczoraj byłam u fizjoterpaeutki-dostałam zestaw cwiczeń na ten mój ból- okazało się to dyskopatią. A ćwiczenia są całkiem przyjemne, muszę kupić piłkę. Zbadała mi też ten mięsień poprzeczny (czy jakoś tak)-ten od rozstępw, powiedziała, że poki co się nie rozchodzi, ale trzeba uważać. Za tydzień bede miała masaż na ten odcinek lędźwiowy-ciekawe czy pomoże...

mhsvi09k4211dm8g.png

• agatia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudiuszek oby pomogło !!!

claudiuszek lubi tę wiadomość

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    claudiuszek wrote:
    a ja jutro idę na krzywą, jak sobie pomyślę, to już mi słabo.
    wczoraj byłam u fizjoterpaeutki-dostałam zestaw cwiczeń na ten mój ból- okazało się to dyskopatią. A ćwiczenia są całkiem przyjemne, muszę kupić piłkę. Zbadała mi też ten mięsień poprzeczny (czy jakoś tak)-ten od rozstępw, powiedziała, że poki co się nie rozchodzi, ale trzeba uważać. Za tydzień bede miała masaż na ten odcinek lędźwiowy-ciekawe czy pomoże...

Dasz rade chociaz nie ukrywam jest ciezko :/

claudiuszek lubi tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
‹‹ 994 995 996 997 998 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ