X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • martta Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamuśki, 25 maja i zaczynamy 25tc :-)
    Claudiuszek ja dzisiaj tez na krzywą idę, ehhh.... :-\ a potem wizyta u endokrynologa. Trzymajcie kciuki żeby jakos poszło z ta glukoza i zeby wynik byl ok. Będę się odzywać jak nam idzie

A_n_k_a_80, claudiuszek, _izunia_ lubią tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Powodzenia dziewczyny na badaniach i smacznej glukozy życzę.:) Ja sięzastanawiam czy uda mi się pospać. Od kilku dni budzę się o 5.00 i o dziwo wyspana.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2016, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w 27 TYGODNIU! :)
    ojej ale ten czas zleciał. Jeszcze niedawno nasze suwaczki pokazywały 12-15 tydzień, a tu już proszę! :)

Moja bratowa na dziś ma termin. Jest już w szpitalu i CZEKAMY! :)
    Jak ja sie nie mogę doczekać. Poza tym dziś dostarczą łóżeczko, a w poniedziałek albo piątek zamówię już wózek :)

Dziś organizujemy mamie niespodziankową imprezę, bo jutro ma 50tkę! :) (i dzień matki).
    Jaki fajny okres mi się zaczął.
    Szkoda tylko, że pogoda nie dopisuje :)

Miłego dnia! :*

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie i ja
    ksosia
    u mnie też calutkie niebo spowite chmurami...w nocy na pewno nie padało, wczoraj bez burzy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • megg Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc
    Dziewczyny czy ostatnio tez wiecej tyjecie?
    Ja 2kg w dwa tyg ostatnie..
    Na plus 7/8 kg
    Jak u was?

Mi ostatnio dostarczyli 12 paczek z sliexpress...upss :)
    Co zamawiacie? Ja butki opaski ks do lozeczka sukienusie czapczki no i ubrania Frankowi
    Milego dnia

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • megg Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwale sie - Franek wkoncu chodzi :)

U nas klin.sie sprawdzil tak samo jak foczka do wanienki

Angela89, claudiuszek, _izunia_ lubią tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • agatia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosiu to masz ciekawy czas :) imprezki, zaraz maluszek w rodzinie :) super :)
    Szkoda, że pogoda kiepska u Ciebie, wysyłam zatem trochę słoneczka, bo u mnie gorąco i ruszam na week na działeczkę :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg brawo dla Frania, niech teraz dzielnie zwiedza świat na własnych nóżkach :) to cudowna chwila, jak dziecko zaczyna chodzić :) mój wcześniak z 36tc ruszył na 12,5 mc niezapomniany moment :)

megg lubi tę wiadomość

• martta Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wypiciu słodkiej mikstury, dobre to nie jest ale jakos poszło. A teraz czekanie. Tylko zmartwilam sie bo na czczo 93 mialam kurcze moj najwyzszy wynik od nie pamiętam kiedy :-\
    Megg gratulacje dla Franka! :-)
    Ksosia to sie u Was dzieje, że hoho ;-)

megg lubi tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg wrote:
    Czesc
    Dziewczyny czy ostatnio tez wiecej tyjecie?
    Ja 2kg w dwa tyg ostatnie..
    Na plus 7/8 kg
    Jak u was?
    Ja też, dotychczas szło 1kg na miesiąc, ale teraz widzę, że w ciągu jednego tygodnia waga podskoczyła o 0,5 kg ( co najmniej) mimo, że nie obżeram się i jestem aktywna zawodowo i mam trochę chodzenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 07:40

megg lubi tę wiadomość

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 27 tc ;) zostało co raz mniej czasu do porodu! ;)
    ooo... i teraz na suwaczku widzę że 100 dni zostało ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 08:08

megg lubi tę wiadomość

• staraczka_85 Koleżanka

Wysłany: 25 maja 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już jestem 8 kg na plusie, ale tego szczerze mówiąc w ogóle nie widać! Oczywiście, figura trochę się zmienia, ale te 8 kg to jednak wciąż głównie biust i brzuch :) I oby tak zostało :) Ale przyrost rzeczywiście jest już znaczący :)

megg lubi tę wiadomość

ckai43r875tbq03c.png
  • staraczka_85 Koleżanka

Wysłany: 25 maja 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox, masz studniówkę ;))

ckai43r875tbq03c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie ukrywam, że zaczynam się tym faktem denerwować, bo chciałabym zdać to prawko przed rozwiązaniem, ale ostatnio instruktor opowiadał, że miał kursantkę, która w 9 miesiącu zdawała, pojechała na miasto na 15 minut i wrócili, bo się egzaminator bał, że zacznie rodzić ;D

a na nieszczęście nasz WORD znajduje się w bliskiej odległości (ok 2 km) od szpitala, przed którym będę się rękami i nogami bronić, żeby nie trafić :P

• AJrin Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na wizyte u lekarza bede prosic o l4 zobaczymy. Zważyli mnie dzis i jest dramat 13 na plusie. Ostatnie dni nogi jak balony wiec zwalam na zatrzymanie wody.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• agatia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martta niestety 93 na czczo przy krzywej zalicza Cię do cukrzycy ciążowej :/
    O dziewczyny faktycznie ja dzisiaj też mam 100-dniowke :) choć tak naprawdę u mnie to raczej 70-80 dni do cc :)

staraczka_85 lubi tę wiadomość

• esmi Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    widzę, że wczoraj rozpętałam małą burzę. Napisałam jak ja uważam a każda z nas ma inne zdanie. Pocieszam się tym, że może będę miała emeryturę a Ci którzy otrzymują wszelkie dodatki i pracy się boją będą mieli problem.
    We wtorek idę na glukozę i do okulisty bo oczy mi lecą mam nadzieje, że ze zmęczenia .... bo wieczorami to aż ciężko mi patrzeć.
    LRF mam nadzieje, że zdasz na prawko ja już mam to za sobą i bardzo się cieszę, że mam prawo jazdy :)
    teraz się zajadam truskawkami u nas 6,5 zł/kg :)
    Ja przytyłam jakies 7 kg ... a pamiętam, że w pierwszej ciaży 15 miałam już na plusie....

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta wrote:
    Melduję się po wypiciu słodkiej mikstury, dobre to nie jest ale jakos poszło. A teraz czekanie. Tylko zmartwilam sie bo na czczo 93 mialam kurcze moj najwyzszy wynik od nie pamiętam kiedy :-\
    Megg gratulacje dla Franka! :-)
    Ksosia to sie u Was dzieje, że hoho ;-)
    Ja z palca mialam 95, a z krwi 91,5 :)

martta, _izunia_ lubią tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    esmi mam nadzieję! bo póki co problem mam przy parkowaniu (a dokładniej mówiąc przy wyjeżdżaniu, bo jestem niska) i notorycznie przekraczam prędkość. Na dodatek mieszkamy w górach, więc czasem jak zgaśnie mi przy ruszaniu to mam problem z wystartowaniem :( ale już wiem, że będę się bała sama z małym gdzieś jechać, no choćby że do rodziców, bo zaraz koło domu mamy zjazd na ekspres, a jak się z niego zjeżdża to już wieś ;D

• agatia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esmi nie.do końca tak, jak piszesz ;) Ci co nigdy nie pracowali po osiągnięciu wieku emerytalnego otrzymują od państwa zasiłek stały 529 zl. To niby nic, ale osoby które pracowały mają czasem niewiele więcej.

A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość

‹‹ 995 996 997 998 999 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ