X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Ciebie tez cos lapie?? Czy okolice trojmiasta jakis wirus opanowal? Moj maz tez biedny prawie mowic nie moze. Wszystko go boli, kaszle, smarcze. Raz mu zimno raz cieplo... tesciowa tez chora! No co jest??

Jest jakis wirus na bank. Mój go przyniósł z pracy- nigdy nie choruje a sam przez 4 dni ledwo zyl. U niego w pracy polowa osob byla na zwolnieniach.
    Co prawda to bylo dwa tygodnie temu ale juz od tego czasu meczyl mnie katar i czasem brali jak na grype- zawsze jednak udalo mi sie to pokonać a teraz po dwóch tygodniach mnie dopadł.

Nie mam temperatury ale to nie zmienia faktu, ze umieram :/ musze leżeć no na nic innego nie mam sily a jak leze to dodatkowo wykańcza mnie kręgosłup :/
    Oby do jutra... Mam nadzieje, ze będzie lepiej

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 22:03

Gusiak, easymum lubią tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 14:43

4me lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka dziękuję za przepis, ruszam w takim razie zaraz na zakupy =)

agatka196 lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    4me, no i to mnie właśnie przeraża bo mój też nie choruje. Jak go chwyci raz na rok to dużo, ale to taki katarek i po chorobie. A teraz...? Robię izolatkę! Jeszcze tego trzeba, żeby na mnie przelazło!

Grzej się kochana i nie daj się temu cholerstwu! Duuużo zdrówka!!! :)
    Dzieki :*

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi od 3 tygodni siara leci i chyba muszę pomyśleć o jakimś staniku na noc bo mało przyjemne jak się nagle zaczyna mokro robić, w pierwszej ciąży też mi się tak szybko pojawiła bo ok 17 tygodnia. Z kolei byłam ostatnio u znajomej, która ma termin za tydzień i jej do tej pory ani kropla nie poleciała i powiedziała jej gin że to normalne, że kobiety różnie wszystko przechodzą i nie ma powodów do zmartwień bo może po porodzie jej się nagle 'aktywuje' wszystko :)

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zrobiłam na obiad spagetti carbonara. Robiłam pierwszy raz, ale wyszło takie pyszne, że już się nie mogę doczekac obiadu ;p A dopiero o 16:00

Dziewczyny, biedne jesteście z tymi wirusami..kurujcie się!

Ja była w biedrące i kupiłam leginsy i koszule ciążową, ale kupiłam rozmiar L i sie w nich topie, ciekawe czy będzie mniejszy rozmiar jak tam sie dokulam. Na razie nie ruszam się, bo mnie brzuch zaczął boleć, ale możejak mąż przyjsdzie to pojedziemy autem. Mam 30 minut pieszo do biedronki.

A kupiłam jeszcze dwie bluzeczki z Miki Muse i spodenki. Nie mogłam się powstrzymać...no i są takie fajne tam posciele z tygrysekiem i coś mi się wydaje, że ją kupie, bo nie wytrzymam ;p

No nic muszę wziąc się za pracę zaliczeniową, bo od wczoraj pisze o tych zasobach i jakoś niemoge skończyć ;p

agatka196, Kasiarzynka, 4me lubią tę wiadomość

• agniesja Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:13

Misi@, Kasiarzynka, przyszła mama lubią tę wiadomość

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 20:53

wnidtv73dpzdszlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam jeszcze wycieków z piersi. A stanik to nosze tylko i wyłącznie sportowy :)

• 4me Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:
    Wróciłam z zakupów. Kupiłam wkładki laktacyjne i podkłady Dady. A, i obiecałam sobie się ograniczyć z ciuszkami dla Dziedziczki póki nie zrobię inwentarza tego co mam (i jakie rozmiary).

Co do stanika to kurcze ostatnio pokochałam wolność. Może wyciągnę małża i kupimy jakiś wygodny bezszwowy.
    Ja mam dwa sportowe- takie bezszwowe mocno podtrzymujące i śpię w nich na zmianę:) naprawde polecam, jest mega wygodnie.
    Teraz kupilam sobie jeszcze dwa na większe piersi bo juz mi sie w moich starych buly podwójne robią ;) jeden bezszwowy, drugi elegenacki- od razu do karmienia piersią wiec jesli mi znów nie urosną to sie przydadzą na dluzej ;)
    Ale narazie na szczęście od kilku miesięcy stoją w miejscu z rozmiarem :)

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Hej, jestesmy cali i w dwupaku. Wejscie na ip nie bylo przyjemne z racji tego ze w ciazy pozamacicznej lezalam 4doby i na wyjsciu ich nawyzywalam bo nic nie robili i guza nie wykryli, trafilam na faceta ktory wtedy sie napatoczyl jak akcje zrobilam widocznie za bardzo sie wtedy rozkrecilam skoro mnie pamietal. Na wejsciu zapytal czy znowu z pozamaciczna przyszlam i czy krwawie, zdziwienie w jego oczach jak dalam karte ciazy bezcenne. Powiedzialam ze jesyem po operacji bo mialam przez ich zaniedbanie krwotok wewnętrzny. Musialam czekac bo przyjechala dziewczyna z poronieniem w 7miesiącu i zaczelam plakac :/
    z pewnością zle trafilam na dyzur, nie wzial mnie na fotel tylko na usg, powiedzial ze dziecko jest nisko i z macicy zrobilo sobie UWAGA! Zrobilo sobie zabawe z plasteliny...
    Nie mowil jakie pomiary waga itd bo stwierdzil ze skoro mam wizyte w poniedziałek to lekarz mi powie, mialam wziac sobie nospe i heja.
    Troche zaluje ze pojechalam ale jestem spokojniejsza, nad ranem mala sie ruszala. Mam nadzieje ze kolejny raz na ip to trafie juz z rozwarciem i prosto na porodowke.
    Dziekuje ze jestescie
    No ja pier... Nie dość, że wtedy popełnili błąd przez który musiałaś być operowana, to jeszcze teraz dostajesz zemstę za wcześniejszą wściekłość (uzasadnioną)? Nie ma gdzieś innej IP w okolicy?

A tak w ogóle to cześć, witam się :D i nadrabiam powoli, bo straasznie dużo napisałyście :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 13:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, te historie o późnych poronieniach... Przede wszystkim już teraz nie da się poronić. Tzn. nomenklatura się zmienia i już nie nazywa się to poronieniem, tylko przedwczesnym porodem (z tego względu, że dziecko urodzone na naszym etapie ciąży ma szansę na przeżycie, takie dzieci się już ratuje). Można oczywiście urodzić przedwcześnie, można urodzić martwe dziecko - nawet w 38 czy 40 tygodniu. Może coś pójść nie tak. Ale to jest na takiej samej zasadzie, jak dziecko po urodzeniu może się czymś zarazić i umrzeć, albo po wyjściu ze szpitala może spaść cegła na głowę i tyle. To są bardzo niewielkie prawdopodobieństwa i nie można tego porównywać do prawdopodobieństwa poronienia z 1 trymestru! Zawsze może się coś zdarzyć, zawsze można stracić ukochaną osobę - tak samo dziecko, jak np. męża, rodzinę, albo samemu umrzeć nagle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 13:56

.ona. lubi tę wiadomość

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja noszę teraz taki stanik: http://sklep.hannastyle.com.pl/top-ciazowy-06-105.html - można go kupić w Rossmannie

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Kasiarzynka nie nosisz stanika? Nos!!! Bo inaczej będziesz jak Panie z Afryki. Podobno trzeba nawet spac w wygodnym dobrym staniku ;)
    Rozbawily mnie te Panie z Afryki :-) ja nawet śpię w staniku sportowym :-)

4me lubi tę wiadomość

• anula1990 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Dziewczyny, te historie o późnych poronieniach... Przede wszystkim już teraz nie da się poronić. Tzn. nomenklatura się zmienia i już nie nazywa się to poronieniem, tylko przedwczesnym porodem (z tego względu, że dziecko urodzone na naszym etapie ciąży ma szansę na przeżycie, takie dzieci się już ratuje). Można oczywiście urodzić przedwcześnie, można urodzić martwe dziecko - nawet w 38 czy 40 tygodniu. Może coś pójść nie tak. Ale to jest na takiej samej zasadzie, jak dziecko po urodzeniu może się czymś zarazić i umrzeć, albo po wyjściu ze szpitala może spaść cegła na głowę i tyle. To są bardzo niewielkie prawdopodobieństwa i nie można tego porównywać do prawdopodobieństwa poronienia z 1 trymestru! Zawsze może się coś zdarzyć, zawsze można stracić ukochaną osobę - tak samo dziecko, jak np. męża, rodzinę, albo samemu umrzeć nagle.

Zle sie wyraziłam...poprostu straciła dziecko.Nie zapytałam przeciez czy ratowali dziecko czy sie urodziło martwe czy jak to wyglądało bo nie miałabym serca,odwagi.Pozatym postawiłam sie w jej sytuacji i wiedziałam ze samo spotkanie mnie przypadkiem na ulicy obudziło w niej żal do całego świata...co do wczesniejszego postu nie napisałam tego zeby kogos przestraszyc chociaza sama nie moge przestac o tym myślec od wczoraj...poprostu chciałam sie podzielic z Wami tym co mnie uderzyło,zabolało...

74disg18xt1q3yyo.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do pościeli w biedronce,to jest taka do łózeczka dla dziecka?Bo nie mogłam rozkminic czy to dla małego dziecka czy już dla starszaka a nie chciałam rozkładac i wywalać tej pościeli :)

74disg18xt1q3yyo.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 22:26

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Moje libido nie istnieje. Czasem coś tam z mężem działamy, ale bym w sumie mogła wcale, nic mnie nie podkręca. Co gorsza wszelkie odczucia są przytłumione do paru procent tego co normalnie, orgazmy takie ledwo-ledwo i dosłownie trzeba cuda wyczyniać żeby się udało.
    Większość osób stwierdza właśnie odwrotnie, że ukrwienie lepsze i wszystko zwielokrotnione, ale ja najwyraźniej jestem jakimś szczególnym przypadkiem. :P

Nie martw sie mam identycznie,na szczęście mój mąż mnie rozumie :)

Niesia86 lubi tę wiadomość

74disg18xt1q3yyo.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tak piszecie o swoim libido, a my z mężem ostatnio majstrowaliśmy naszego synka i od tego czasu mamy totalny szlaban od lekarza. Myślałam, że teraz jak się to łożysko podniosło, to dostaniemy zielone światło, a tu nic... ze względu na komplikacje i wcześniejszą stratę lekarz powiedział, że koło 34tc możemy wrócić do tematu ;/ Czasami mnie frustracje łapią z tego powodu, ale cóż... czego się nie zrobi dla tej cudownej istotki grasującej w brzuchu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 14:20

anula1990, Kasiarzynka, agatka196 lubią tę wiadomość

‹‹ 1044 1045 1046 1047 1048 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ