X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nareszcie XD się Zuzia ożywiła XD czekolada nie pomogła, muzyka też nie, ale Chopin zawsze działa ;)

Misi@ lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Skarbka super ze dobrze u Was

Lady savage moja tez dzis strajkuje! Troszke rano i terax chwile. Tyle co nic, a wczoraj tak ladnie sdie ruszala

Poszlam do rehabilitantki, troche mi ulzylo, chociaz oddychac moge ale i tak boli.

No dokładnie wczoraj co 20 min mi grasowała a dziś jakaś cisza :) ale Chopin na nią działa :3 spróbuj na swojej dziecinie :) może się ożywi jak moja

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 20:54

wnidtv73dpzdszlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarbka dbaj o siebie :) Dobrze, że Cię zatrzymali, niech obserwują :)

Lady no uff maluda chyba wyczuła Twoje zmartwienie. Mój mały po zjedzeniu słodyczy śpi za to po boczku dosłownie tańczy ;p

Ja mam książkę pierwszy rok dziecka, język niemowlat i dzis zamówiłam dwie kolejne
    Gry i zabawy z niemowlakami oraz Zabawy umysłowe dla niemowląt :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me ja tez bede uzywac jednorazowych pieluch, nie wyobrazam sobie tego calego zachodu z wielorazowymi :) I wlasnie o tych tanich markach jak Dada i Baby dream slyszalam dobre opinie wiec szkoda kasy na te drogie no chyba ze by cos podraznialy akurat moje malenstwo to wtedy bede zmieniac a tak to najtansze pieluchy bede kupowac :)

• Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 20:54

wnidtv73dpzdszlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i skabarka odpoczywaj duzo :)
    ja uciekam, jade na weekend do rodziców :)

• PannaB Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Uuuuffff dobrze, ze odezwaly sie tez dziewczyny, które chca używać jednorazowek bo juz zaczęłam postrzegać siebie jako wyrodna matkę, złą kobiety, ktora nie wyobraża sobie zapierania, splukiwanie kupy do umywalki, wanny, czy gdziekolwiek kilka razy dziennie ;) tyle Was tu zwolenniczek wielorazowek ;)

Ja tez jednorazowe. Na początek pampersy- bo to polecają zdecydowanie moje koleżanki. Pozniej spróbuje tańszych z rossmana i dady :)

Gdyby były jakies problemy z odparzeniami to sie bede zastanawiać co zrobić wówczas ;)

to i ja wyrodna bo tez jednorazowki:)

4me lubi tę wiadomość

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam tez :P
    Moj bedzie w tyg w pracy bo jezdzi w trasy i jest narazie tylko na weekendy i bede przewaznie sama z malenstwem i z psem :D wiec trzeba ulatwic sobie zycie jakos ;p chyc do kosza brudny pampers i po sprawie ;)

relgzbmhh8tsviez.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko zależy od przyzwyczajeń i od tego co kto lubi :)
    Ja np. nie lubię wynosić śmieci, mam z 200 metrów od domu do kontenera (jest w ogóle przy innej ulicy :P) i gdybym zostawała sama na 5 dni w tygodniu ze stertą śmieci po jednorazówkach, dzieckiem i psem, to byłby to dla mnie problem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem szczerze, że pierwszy rok z życia dziecka ma bardzo dobre opinie, jednak według mnie ma dwie wady
    1. że autorem nie jest polak i to czasami mam wrażenie ( choć rzadko), że jest to dostosowane do innych realiów.
    2. Książka jest wznowiona, a pamietam ja jeszcze, że była polecana 10 lat temu.
    Jednak czytam ją mojemu mężowi. tzn czytam na głos, zwłaszcza jak gdzieś podróżujemy. I niektóre informację są bardzo przydatne.

Co do pozostałych to zabawy sa bardzo polecane i są tam zabawy, które tak naprawde sa już zapomniane. Np. kosi łapki, ale też inne bardzo fajne. Jak dojda to podzielę sie opinia.
    Język niemowląt jest równiez bardzo polecaną książką i wydaje mi się, że warto ją przeczytać...ale to teoria, zobaczymy jak to wszystko mi się uda połączyć z praktyką ;p
    edit.
    Słyszałam tez dobre opinie o ksiażce Zawitkowskiego. To podobno jest skierowane dla mężczyzn no i dołączona jest płyta cd.
    A jeśli kupisz w empiku i zachowasz paragon to możesz wymienić lub oddać ksiażke,ponieważ, prezent był nietrafny ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 15:55

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

• Dominka92 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W obecnym mieszkaniu mam kosz doslownie pod nosem wiec akurat dla mnie to nie problem :P
    Ale szukamy czegos innego i wiekszego i kto wie gdzie tam bedzie kosz :D ale licze ze podolam tym stertom smieci :P

relgzbmhh8tsviez.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia jezyk niemowlat jest super, ja sie zastosowalam z mezem i mielismy sposob na nasze dziecko:)

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wybieram pampki:)

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 22:56

diatomka lubi tę wiadomość

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 22:05

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominka92 wrote:
    Ja tam tez :P
    Moj bedzie w tyg w pracy bo jezdzi w trasy i jest narazie tylko na weekendy i bede przewaznie sama z malenstwem i z psem :D wiec trzeba ulatwic sobie zycie jakos ;p chyc do kosza brudny pampers i po sprawie ;)
    Oo a jak z psem bedziesz wychodzic? Bo ja mam rozkminke jak to zrobic, jeszcze do listopada to kij ale zima najgorzej

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Właśnie wróciłam z spacerku. Przeszłam przez polane gdzie są juwenalia i Margaret miała właśnie próbę i maleństwo mi się rozszalalo :-) wiec albo jej się spodobało albo nie. Przy okazji zjadłam pysznego loda :-)

Ja tam też śmieci nie lubię wynosić. Zawsze robi to R, a z dodatkowymi pampersami trzeba będzie śmigać częściej. Ale wole to niż prac pieluchy z kup :-P
    Margaret u mnie dala koncert na majowke, szału nie było i duzo osób wychodzilo

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 14:44

l22nhdge5b933eoh.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 22:05

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
‹‹ 1056 1057 1058 1059 1060 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ