X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Chyba nas zle zrozumialas ;) tym razem nikt nie chce tu toczyć zacietych dyskusji na temat wyższości jednych pieluch nad drugimi ;)
    No najwyraźniej :) zrozumiałam komentarze typu "tylko jednorazowe", "po 2 dniach wam się znudzi" albo sarkastyczne "jestem wyrodną matką bo nie chce mi się prać" jako ewidentną krytykę. Najwyraźniej była to po prostu cicha akceptacja ;)

4me lubi tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy rob szybko teraz póki znieczulenie mozesz brać.
    W 3 trymetrze większość dentystów nie chce juz leczyc zębów ze znieczuleniem. No chyba , ze Ty taki hardcore, ze idziesz bez ;)

A ja właśnie zjadłam pyszna kolacje- nie to żebym planowala juz dzis nic nie jesc :D szparagi zawijane w szynce parmenskiej i zapiekane w piekarniku. Taaaaakie proste, zdrowe i jeszcze tyyyyle ma smaku. Palce lizać :) kolejny przepis dla leniwych :)

easymum lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Dominka92 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy ze znieczuleniem robili ? Chociaz wycinanego dziasla nie wyobrazam sobie na zywca :p Bo ja tez sie wybieram i wybrac nie moge a bez znieczulenia to juz wgl nie ma mowy.
    A niektorzy przestrzegaja mnie ze poki nie boli to nie isc bo znieczulenie a to zle,a to wywoluje skurcze i w sumie nie wiem czy isc czy czekac az dziecko sie urodzi

relgzbmhh8tsviez.png
  • Nancy87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Lady omg ale chamstwo!

Nancy az zabolalo jak czytalam...wspolczuje

Jak mi robili to było ok, miałam znieczulenie, ale teraz...napiernicza mnie te dziąsło.

Dziewczyny z Jeleniej, jak będziecie się wybierać do stomatologii bez bólu to szykujcie się na większy wydatek:P Ja dzisiaj zapłaciłam 380 zł, a ząb jest zrobiony tymczasowo. Za kilka dni idę na piaskowanie, to nie jest tak źle, bo 100 zł, później wizyta z wymianą plomb dwóch zębów (jedna pojedyncza, druga podwójna) plus znieczulenie= 510 zł. A czekają mnie z dwie takie wizyty z wymianą plomb w dwóch zębach. Dzisiejsza wizyta plus reszta wyniesie mnie koło 2000 zł. No ale nie ma co marudzić. Gdyby człowiek chodził tak jak Pan Bóg przykazał, to by mniej płacił. Pójdę, zapłacę i będzie spokój.
    Najgorsze, że nic człowieka nie boli, więc nawet o tym nie myśli, a i wydatki zawsze są inne.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Sigma, tylko prosze Cie. Jak bedziesz jadla lody z maca to nawet nie probuj tu wrazac i mowic, ze je jadlas! Ja mam 50 km do najblizszego Mc!!! Nie rob mi tego :)
    Aldona, nie jadłam! :D
    bądź spokojna ;D:D:D

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 22:06

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    No najwyraźniej :) zrozumiałam komentarze typu "tylko jednorazowe", "po 2 dniach wam się znudzi" albo sarkastyczne "jestem wyrodną matką bo nie chce mi się prać" jako ewidentną krytykę. Najwyraźniej była to po prostu cicha akceptacja ;)
    Jestes przewrażliwiona a o to Ciebie nie podejrzewałam.
    Sigma zjedz snickersa :D peace & love w tym temacie akurat na pewno- przynajmniej z mojej strony.
    Co innego piraci drogowi :D :D :D

alutka lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po lekarzu szyjka się wydłuzyła do 2,8 cm :) jest twarda i zamknięta wiec bardzo się ciesze dalej mam odpoczywać leżeć plackiem i brać no spe 3razy po 2 tabletki.kolejna.wizyta znowu za tydzień i kolejnej niestety co 2 tyg

Lady Savage, skabarka, Misi@, kasig, Paulinek, Wonderland, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • anula1990 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozjaka wrote:
    Anula z ta koniecznoscia dopuszczania suki to mit.

Wiem ze suce mozna podac hormony dwa razybdo roku i nie bedzie cieczki. Skoro maz nie chce psa wykastrowac to moze zapytajcie sie weta czy nie ma tez chemicznej kastracji dla psa na pewien okres.

Nie zgodze sie z Toba ,dopytywałam paru weterynarzy wszyscy twierdzą tak samo albo dopuszczanie raz na 2 lata minimum albo sterylka.Te tabletki działają tylko tak ze przesuną cieczke-nie da sie jej uniknąc,pozatym to hormony suka moze wariować.Naprawde dla mnie było cieżko dojrzeć do decyzji o sterylce ale wiem ze za jakiś czas wróciłabym do weta z guzem sutka lub gorszym świństwem wtedy trzeba było by dodatkowo przeprowadzic sterylke.Ciesze sie ze mam to już za sobą a moja psiulka zapomniała już o całej krzywdzie ileży wtulona w brzuch :P

74disg18xt1q3yyo.png
  • 4me Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominka92 wrote:
    Nancy ze znieczuleniem robili ? Chociaz wycinanego dziasla nie wyobrazam sobie na zywca :p Bo ja tez sie wybieram i wybrac nie moge a bez znieczulenia to juz wgl nie ma mowy.
    A niektorzy przestrzegaja mnie ze poki nie boli to nie isc bo znieczulenie a to zle,a to wywoluje skurcze i w sumie nie wiem czy isc czy czekac az dziecko sie urodzi
    Powiem Ci, ze ja tez mialam dylemat czy robic zab, który nie boli. Ale ostatecznie zrobiłam bo dentystka powiedziala, ze nie wygląda to dobrze- moze przejść w kanalowe i bedzie większy problem z leczeniem w ciąży. Albo moze zacząć bolec w 3 trymestrze a wtedy juz mi gos nikt nie zrobi. W pierwszym bylam u 3 różnych dentystów i żaden nie chcial sie podjąć ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    Ja juz po lekarzu szyjka się wydłuzyła do 2,8 cm :) jest twarda i zamknięta wiec bardzo się ciesze dalej mam odpoczywać leżeć plackiem i brać no spe 3razy po 2 tabletki.kolejna.wizyta znowu za tydzień i kolejnej niestety co 2 tyg
    No i super. Dobrze, ze można te szyjkę do porządku doprowadzić ;)
    Tylko lez- żeby Ci sie znowu nie skrocila ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominka92 wrote:

Poczytałam troszkę artykułów przed wizytą i wszędzie jest napisane, że powinno się chodzić do stomatologa w ciąży. Znieczulenie po pierwszym trymestrze jest nieszkodliwe. Oni stosują jakieś specjalne, które nie obkurcza naczyń krwionośnych.
    Też tak czekałam z wizytą. Mąż mnie wyganiał, a ja mówiłam, że jeszcze przeciągnę się te 3 miesiące i pójdę po porodzie. No i o tyle mi się udało. Na zwykłej kanapce z serem i pomidorem straciłam częściowo zęba.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kopniaczki ahhh cudowna sprawa ,narazie odczuwam delikatne <3

Misi@, Gusiak, easymum, Lady Savage, Kasiarzynka, agatka196 lubią tę wiadomość

74disg18xt1q3yyo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady jak ja bym miala pytać w rodzinie o ciuszki to czula bym sie ponizona, ktos moze pomyslec skoro robisz dziecko to niech bedzie cie stac na zakup ubran...

Jak bym widziala kogos kto bije zwierze to bym udusila

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me - wcale nie jestem :D nie mogę żreć tylu snickersów, ze 2 dni temu już jadłam, na razie wystarczy :P dzisiaj zjadłam szarlotkę nie-domową i była taka pyszna, że będę robić na weekend domową...

4me, Dżuls, karolcia87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 22:56

Sigma, Dominka92, Misi@, 4me, Gusiak, easymum, la_lenka, kasig, Paulinek, Wonderland, Kasiarzynka, agatka196, Dżuls, Kucykowa, adzia, .ona., monaaa85, Carolline lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, z tym kopaniem czy biciem psa... Jezu...
    Znęcanie się nad zwierzętami jest karalne, trzeba interweniować! Dzwonić do lokalnego Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami, prosić o interwencję - albo bezpośrednio na policję, chociaż policja nie zawsze jest chętna działać samodzielnie w tej kwestii, na prośbę TOZu na pewno zadziała.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    Melduję się po obchodzie. Wyniki ok. Jeśli do jutra będzie dobrze to powinni mnie wypuścić do domu :-)
    Ważyli Ci Olę? :D Tzn. wiadomo, szacowali wagę na USG? Pytam z ciekawości, bo mamy ten sam dzień ciąży dokładnie (mój suwak kłamie o 1 dzień, ale nie chce mi się go zmieniać :P)

• Dominka92 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po siostrze bede miala duzo ciuszkow i to kazde rozmiary :D ma teraz prawie 4 letnia coreczke to juz sukieneczki itd szykuje, i miesiac temu urodzila synka i tez po nim nam da, wiec tu akurat bede miala lzej. Wiadomo,ze pierwsze dziecko to jest fajnie wybrac i zaszalec i kupic cudne sukienusie itp.. Ale z umiarem bo potem bedzie tego za duzo, najwyzej bede przebierac 4 razy dziennie :D

relgzbmhh8tsviez.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM super wieści, odpoczywaj jednak by to się nie zmieniło :)
    Ja też ostatnio nałogowo jem lody z mca...nareście mogę :D

Lady...ech co za ludzie...szkoda nerwów!

ja moje ciuszki oddam pewnie siostrze, która chce się starać o dzidzie od października :) A też mam ich dużo od znajomej i drugiej siostrze i nie narzekam. Mąż stwierdził, że za dużo ich i mam szlaban na kupowanie, ale wczoraj rozmawiał z kolega z pracy, kt ma czworo dzieci i stwierdził, że ciuszków nigdy nie za dużo...

ech weekend spędzam na uczelni, powiem Wam, że jakoś mi się nie chce, ale pewnie dlatego, że mam zaliczenia ;p

Dziś na obiad miałam bób...uwielbiam :) Mąż nie bardzo, ale zjadł ;p

‹‹ 1058 1059 1060 1061 1062 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ