X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM super wieści, odpoczywaj jednak by to się nie zmieniło :)
    Ja też ostatnio nałogowo jem lody z mca...nareście mogę :D

Lady...ech co za ludzie...szkoda nerwów!

ja moje ciuszki oddam pewnie siostrze, która chce się starać o dzidzie od października :) A też mam ich dużo od znajomej i drugiej siostrze i nie narzekam. Mąż stwierdził, że za dużo ich i mam szlaban na kupowanie, ale wczoraj rozmawiał z kolega z pracy, kt ma czworo dzieci i stwierdził, że ciuszków nigdy nie za dużo...

ech weekend spędzam na uczelni, powiem Wam, że jakoś mi się nie chce, ale pewnie dlatego, że mam zaliczenia ;p

Dziś na obiad miałam bób...uwielbiam :) Mąż nie bardzo, ale zjadł ;p

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z ciuszkami niestety musimy sami wszystko zbierać od podstaw... chociaż ja osobiście nie widzę nic złego w przyjmowaniu ciuszków po dzieciach znajomych, większość takich ubrań jest przecież w ogóle nie zniszczona, a i ponoć nawet lepiej dla dziecka jak nosi juz ciuszki po innym małżeństwie =)

U mnie już zaplanowane, ze ciuszki po mojej małej będą spakowane do kartonu i w przyszłości przekazane dla przyjaciółki jak juz Ona się dorobi bobasa =)

Tak mnie dziś naszło, ze jutro chyba na obiadek spróbujemy z mężem zrobić musake... ogólnie bardzo lubię, ale nigdy sama nie robiłam i zastanawiam się czy podołam... któraś robiła w domku?

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia rozumiem Twojego męża, tez nie lubie bobu... w ogóle zawsze uciekalam z domu kiedy był gotowany, bo sam zapach jest dla mnie okropny ;p

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 14:44

l22nhdge5b933eoh.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady mi kuzynka męża zaproponowała, że pożyczy mi wszystkie ciuszki małego (jej synek ma teraz półtora roku), ale ja odmówiłam. Uważam, że po każdym dziecku jednak troszkę się niszczą, zawsze to kolejne prania, ulewania. Głupio by mi było oddać jej w jakimś większym stopniu zużyte niż mi pożyczyła. Oni będą chcieli mieć drugiego bobasa, więc niech sobie trzymają, a ja pomału kupię. Wolę mieć mniej ale swoje. Powiem szczerze, że po pierwszym dziecku też nie będę skora do pożyczania ubranek, bo planujemy mieć jeszcze jedno. Po drugim spokojnie, oddam potrzebującej mamusi:)
    Co do tego, że teraz oni chcą ciuszki, to by się wstydzili hehe. Sami odmówili, a teraz chcą pożyczyć. Nie rozumiem niektórych zachowania.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle z tego wszystkiego, zapomniałam, że odebrałam wyniki cukru. Oto one:

Glukoza na czczo: 84 mg/dl
    Glukoza po 1 godzinie: 135 mg/dl
    Glukoza po 2 godzinie: 106 mg/dl.

O ile wiem, że pierwsza jest ok, to co z pozostałymi? Chyba w porządku?

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 14:44

AniaM lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 14:45

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 22:56

Sigma lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka - okej, to czekam na wagowe info :) Ja miałam USG 25 kwietnia a następne dopiero koło 30 tygodnia ciąży... :O także chyba jednak pójdę jakoś niedługo prywatnie, bo przecież ciekawość mnie zeżre jak tam młody, ile waży, jakie długie ma stopy i czy wszystko gra :)

Ach, ja też kocham bób... ze świeżym masełkiem... mogę jeść bez limitów, wchodzi jak popcorn :P a to takie kaloryczne cholerstwo :D

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Nieee, toz to przestepstwo nie lubic bobu! Ja w przeciwienstwie do Ciebie do kuchni zawsze sie skradalam przed obiadem zeby zjesc dwa razy. :P przed obiadem wykrasc, i przy obiedzie wcinac. Nie raz sobie jezyk poparzylam za kare :P

Bleeeeaaaah... no nieee, jakoś szczególnie wybredna co do jedzenia nie jestem (tzn . jeśli chodzi o warzywa ;p), ale bobu nie tkne =)
    Może jeszcze kiedyś do niego dorosne ;p

Paulinek lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• 4me Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bob jest super :) wlasnie rozmawialismy, ze trzeba się juz wybrac po niego na hale warzywna :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Bleeeeaaaah... no nieee, jakoś szczególnie wybredna co do jedzenia nie jestem (tzn . jeśli chodzi o warzywa ;p), ale bobu nie tkne =)
    Może jeszcze kiedyś do niego dorosne ;p

Bo bob się kocha albo nienawidzi. Ja należę do tej pierwszej grupy. Moje letnie dni czasami wyglądały tak: śniadanie słonecznik, obiad bob, kolacja czereśnie. A i co jakiś czas fasolka szparagowa i truskawki :-). Niestety mój mąż należy do drugiej grupy i mam przekichane bo on nawet zapachu nie zniesie w domu.

• diatomka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam bób

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bób? Bleeee:P To nawet miło nie pachnie hehe.

Paulinek, Gusiak lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też kocham bób :D i zapach też super :P

diatomka lubi tę wiadomość

relgzbmhh8tsviez.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja kocham bób :) fajnie wiedzieć że już się pojawił, muszę iść na polowanko :)

• Dominka92 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    będę miała niezłą wyżerkę bo siostra ma pół ogrodu bobu :D i truskaweczek <3
    o ironio ona nienawidzi bobu, szwagier sobie zasadził .. :P

relgzbmhh8tsviez.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 20:54

wnidtv73dpzdszlc.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo bób uwielbiam. <3 A by tak nie śmierdział jak się go gotuje ponoć wrzuca się nać selera- tak babki w pracy mówiły ale osobiście nie próbowałam.

Byłam ja tym koncercie Margaret tak cholernie zmarzłam że grzeje się pod kocem z gorącą herbata.

AniaM dobrze że szyjka się wydłużyła :-)

Skabarka super wieści :-)

AniaM lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
‹‹ 1059 1060 1061 1062 1063 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ