Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzuls w ogole wychodzi na to ze nie bedziemy razem rodzic
podzas ost wizyty wyszlo ze jednak jestem tydz do tylu w sumie nie wiem czemu i mam nowy termin 23/24.09, lekarz mowil ze teraz sie to poznaje po kosci udowej dziecka i u mnie tak wyszlo ale troche to dziwne jednak:P
-
PannaB wrote:Dzuls w ogole wychodzi na to ze nie bedziemy razem rodzic
podzas ost wizyty wyszlo ze jednak jestem tydz do tylu w sumie nie wiem czemu i mam nowy termin 23/24.09, lekarz mowil ze teraz sie to poznaje po kosci udowej dziecka i u mnie tak wyszlo ale troche to dziwne jednak:P
o jeju a to juz prawie czerwiec hehe
-
PannaB wrote:Dzuls w ogole wychodzi na to ze nie bedziemy razem rodzic
U mnie młoda właśnie wymiarami kości udowej jest jakiś tydzień do przodu, główka jest większa o kilka dni. Mam zamiar przejść się jeszcze raz na takie porządne usg po 28tygodniu, wtedy już będzie najbardziej miarodajne. -
Hej brzuchatki
Starczka Sto lat
Ja na śniadanie wcięłam kołaczyka z czekoladą teraz pije słabą kawkę z mlekiem bo jest tak okropnie za oknem że trzeba sobie jakoś ciśnienie podnieść -
Dżuls wrote:Hmmm własnie rzuciłam okiem na moje ostatnie usg z poszczególnymi wymiarami dziecka. Obok każdego wymiaru mam taki suwaczek pokazujący jak mieści się w normie. Wszystko ok, ale stosunek BPD/OFD jest za mały, nawet jak na skalę i wynosi 0,70. Czyli stosunek wymiaru dwuciemieniowego główki do jej wymiary czołowo-potylicznego jest za mały.
Ogólnie to obwód brzucha (AC), długość kości udowej (FL) i wymiar czołowo-potyliczny (FOD) mam prawie na końcu skali, czyli są duże, a zbiornik móżdżkowo-rdzeniowy (CM) i wymiar dwuciemieniowy (BPD) prawie na początku, czyli małe. Możliwie, żeby na tym etapie ciąży (usg robione w 21t1d) te parametry aż tak się rozjeżdżały?
Dżuls u mnie z połówkowego wszystko było w sumie na środku skali, oprócz cerber (móżdżka). Ten pomiar był gdzieś o 2 tygodnie mniejszy. Lekarz mówił, że wszystko ok, także nie nakręcam sięZobaczymy teraz.