Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Nancy87 wrote:O mnie dokładniej w tych miejscach kłuje, ciągnie. A kiedy to nam przejdzie? Mam tak od dwóch dni i już się martwiłam, że coś się dzieje złego.
Nancydo porodu Ci nie przejdzie, a powiem że będzie jeszcze gorzej, bo te więzadełka będą jeszcze się bardziej napinać.
Witam się w III trymestrzei 28 tygodniu ciąży
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 06:55
skabarka, Sigma, adzia, Nancy87, snoopy_etka, przyszła mama, Kasiarzynka, Wonderland lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitam sie po pysznym sniadanku. Bulka z pierwszym tegorocznym miodem byla tym czego mi brakowalo.
Mam pytanie co do usg. Was tez boli brzuch podczas tego badania? Chodzi o to ze dziecko mi podczas niego tak ucieka i sie wypina ze brzuch zaczyna bolec.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 08:11
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry
My dziś kursujemy od 7.00. Pobudzona i pełna energii
Lady gratuluję III trymestru
Mnie tam nic nie boli na usg chyba że mała nie chce współpracować to dr mnie głowica po brzuchu klepie i to jest troszkę nie przyjemne.
Miłego dnia wszystkim życzę i powodzenia na wizytachWiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 08:47
-
Cytat z wczorajszego USG
Lekarz: Będzie syn!
Mąż: Oj tam, Grodzka też się urodziła chłopcem - takie już czasy, że niczego nie można być pewnym!
Lady Savage, Mozjaka, Dżuls, agatka196, karolcia87, 4me, Sigma, magdalenkaihelenka, Gusiak, snoopy_etka, przyszła mama, skabarka, Wonderland, easymum, Kasiarzynka lubią tę wiadomość
Synek
Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! -
nick nieaktualny
-
hej laski!
u mnie też 100 dni!!! masakra .. szybciutko to zleciało:-)
wczoraj naszły mnie pierwsze obawy jak ja (my) sobie poradzimy z porodem, opieką nad malutką istotką.. a ten mój wstrętny mąż skupiony na Wiedźminie odpowiadał na nie w stylu: "spoko, będzie ok,.." i grał dalej ... wrrr faceci.Lady Savage, agatka196 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMozjaka wrote:Witam sie po pysznym sniadanku. Bulka z pierwszym tegorocznym miodem byla tym czego mi brakowalo.
Mam pytanie co do usg. Was tez boli brzuch podczas tego badania? Chodzi o to ze dziecko mi podczas niego tak ucieka i sie wypina ze brzuch zaczyna bolec.
Mnie nie boli. Ale mój młodzieniec na ostatnich usg był bardzo grzeczny
Za to wczoraj młody lekarz badał mi tetno detektorem i tak nas wyleczyć ze mnie ze 2 godziny brzuch bolał. Nie mógł złapać tętna i się stresować, aż w końcu lekarka się za to zabrała. Ale chyba młody był gdzie ukryty bo pierwszy raz był problem ze znalezieniem.
-
Sigma wrote:Tak, to może być to
Więzadła rozciągają się razem z macicą (one ją utrzymują we właściwej pozycji, tak bardzo oględnie mówiąc), więc już nie są bardzo nisko
o właśnie, tu jest zaznaczone więzadło obłe macicy
Ooo co za porządne wytłumaczenie. Ale dalej nie potrafię ocenić czy u mnie to wiezadla czy kolkanarazie boli mnie drugi dzien. Wzielam w końcu ten lactulozol MIP zobaczymy za kilka dni czy zacznie pomagać
a w ogóle to calkiem ok w smaku