X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    hej laski!
    u mnie też 100 dni!!! masakra .. szybciutko to zleciało:-)

wczoraj naszły mnie pierwsze obawy jak ja (my) sobie poradzimy z porodem, opieką nad malutką istotką.. a ten mój wstrętny mąż skupiony na Wiedźminie odpowiadał na nie w stylu: "spoko, będzie ok,.." i grał dalej ... wrrr faceci.
    Hehe wiedzimin. Mój codziennie przychodzi z pracy i pyta sie:
    Przyszedł wiedzimin? Ja mu odpowiadam, ze nie i pytam czy juz zamowil. A on na to, ze nie i ze lubi sie znęcać nad sobą emocjonalnie... ;) Cos mu sie poprzestawialo z tym remontem i dzieckiem w glowie bo mowi, ze musi oszczędzać i sobie bidak tego wiedzimina odmawia- a naprawde mógłby sobie na niego spokojnie pozowolic ;)
    Na a ja teraz mam wyrzuty sumienia, ze wczoraj kupilam sobie te bieliznę i jeszcze zdecydowanie musze kupic sobie nowe buty na wiosne- tylko jak to zrobić by nie zauważył ;) haha

marlenak_me lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 14:49

l22nhdge5b933eoh.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    hej laski!
    u mnie też 100 dni!!! masakra .. szybciutko to zleciało:-)

wczoraj naszły mnie pierwsze obawy jak ja (my) sobie poradzimy z porodem, opieką nad malutką istotką.. a ten mój wstrętny mąż skupiony na Wiedźminie odpowiadał na nie w stylu: "spoko, będzie ok,.." i grał dalej ... wrrr faceci.

:P Chyba jestem facetem bo tak samo reaguję na pytania mojego faceta XD grając w Wiedzmina ale II

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 26 tygodniu :)
    I smutno mi, bo maz na kilka tygodni polecial w delegacje na drugi koniec swiata :/

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wiedźmin jest b. fajną grą i nawet dość tanią w porównaniu do innych gier na ps4. Do tego lubię ja oglądać jako opowieść, bo jest dość śmieszna i sprośna, siadamy z mężem na kanapie- on gra, a ja patrzę. Do tego mam narrację, bo opowiada mi : "teraz idziemy do tego miasta wykuć nowy miecz..." więc polecam:p

720fbe94f2.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    No dobra dziewczyny to pytanie dodatkowe a propos wiązadeł. Ja tam z anatomii noga jestem straszna i wydawalo mi sie, ze wiązadła są bardzo nisko - jakos mi sie kojarzylo, ze prawie kolo stawu miedzy miednica a kością udowa :D
    Czyli ze jak boli po lewej stronie, czasem prawa tez tak mniej wiecej w połowie wysokości miedzy pępkiem a spojeniem to moze być wlasnie to ??

teraz to etap na rozciaganie sie macicy po bokach i w gore. Czytalam o tym ostatnio. Tez mnie troche pobolewalo.

4me lubi tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • 4me Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    4me wiedźmin jest b. fajną grą i nawet dość tanią w porównaniu do innych gier na ps4. Do tego lubię ja oglądać jako opowieść, bo jest dość śmieszna i sprośna, siadamy z mężem na kanapie- on gra, a ja patrzę. Do tego mam narrację, bo opowiada mi : "teraz idziemy do tego miasta wykuć nowy miecz..." więc polecam:p

Ja wiem, wiem- sama go namawiam by w końcu kupił. Jeszcze jakbym kolo niego usiadła i popatrzyla jak gra to w ogóle byłby w siódmym niebie ;) on ma pelno gier na ps4 wiec nie wiem po co sie tak meczy z tym wiedzminem- wlaczyl mu sie straszny sknerus mckwacz. Chyba mu kupie i będzie niespodzianka ;)

On jest taki kochany, ze jak ma nowa grę to czeka aż sobie pójdę lub wstaje w Sb o 6 rano by sobie pograć ;) tak, żeby nie zajmować salonu i żebym sie nie nudzila bez niego w weekendy... Ciekawe kiedy mu sie znudzi- pewnie jak sie dziecko urodzi ;) haha

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:23

Sigma lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My za to lubimy xboxa i dance central na kinekcie ;D ;)

skabarka lubi tę wiadomość

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też 100 dni zostało :-) my nie gramy jedynie korzystamy z laptopa i ja czasem grami w kulki na kurniku bądz na telefonie ma ściągnięte

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 09:23

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Tulipanka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny,

mam taką nietypową prośbę - jestem z forum dla starających się i szukam dziewczyn, które starały się dłuższy czas (co najmniej rok) o dzidziusia i udało im się w końcu. Jeśli znajdziecie chwilę - wpiszcie swoją historię wszystkim nam, które nie mogą zajść w ciążę. Czasem brakuje nam wiary i nadziei, a Wasze historie mogą nam bardzo pomóc...

Tutaj podaję linka: https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/przy-nadziei-historie-o-zajsciu-w-ciaze-po-dlugim-staraniu,7641.html

Można się logować na tym loginie co tutaj macie. Skopiuję tę wiadomość na parę innych mamusiowych forum :)

Z góry bardzo Wam dziękuję!

Tuli
    Synuś ur 08.2017 - 3 lata starań
    Córcia ur 11.2019
    PCO, Hashimoto, hiperprolaktyn., celiakia.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Przyszedł wiedzimin? Ja mu odpowiadam, ze nie i pytam czy juz zamowil. A on na to, ze nie i ze lubi sie znęcać nad sobą emocjonalnie... ;) Cos mu sie poprzestawialo z tym remontem i dzieckiem w glowie bo mowi, ze musi oszczędzać i sobie bidak tego wiedzimina odmawia- a naprawde mógłby sobie na niego spokojnie pozowolic ;)
    Na a ja teraz mam wyrzuty sumienia, ze wczoraj kupilam sobie te bieliznę i jeszcze zdecydowanie musze kupic sobie nowe buty na wiosne- tylko jak to zrobić by nie zauważył ;) haha
    Kup biedakowi tego Wiedźmina ;)

• 4me Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Kup biedakowi tego Wiedźmina ;)

Taki mam plan :)

Sigma, Dżuls, Gusiak, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, siedze w kawiarni i trace czas - czekam na zajęcia o 11. Oby było miejsce w grupie, bo moje dedykowane zajęcia są dopiero o 12.30 a nie mam co ze sobą zrobić w między czasie, jako że miałam rano egzamin.
    I wiecie co? Wycofali kanapki w coffee heaven! Co za beznadzieja, mieli takie pyszne ;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Taki mam plan :)
    Właśnie doczytalam po czasie :) z komórki klikam i często cytuję zanim poczytam dalej ;)

4me lubi tę wiadomość

• diatomka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc, za niedlugo wyjezdzamy bo na 12 wizyta. Zobacze mala i sprawdzimy szyjke.

Moje dziecko od wczoraj nie chce przeprosic,taki uparty ze szok! Ale mu nie popuscimy!o nie!

A ja dzis zaczxynam 24 tydzien!!!

Lady Savage, Gusiak, Czarna_88, agatka196, easymum lubią tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma tez lubilam te kanpki i jeszcze na cieplo!
    Wycofali tez swuetne ubranka z kapahla z serii newbie:(

Sigma lubi tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozjaka wrote:
    Mam pytanie co do usg. Was tez boli brzuch podczas tego badania? Chodzi o to ze dziecko mi podczas niego tak ucieka i sie wypina ze brzuch zaczyna bolec.
    Mnie czasem boli - ale głównie dlatego, że mała jest najczęściej tak ułożona, że doktorek musi jakieś cuda i nagniatania robić żeby zobaczyć to co trzeba. Uciekania i wypinania nie czuję, po prostu nieprzyjemny ucisk głowicy.
    4me wrote:
    Wzielam w końcu ten lactulozol MIP zobaczymy za kilka dni czy zacznie pomagać:/ a w ogóle to calkiem ok w smaku ;)
    Ciesz się, że masz MIP, jest taki kwaskowy i do wypicia. Ja najpierw kupiłam zwykły i miałam wrażenie jakbym codziennie piła glukozę :P
    4me wrote:
    Akurat masz pomysł na miły prezent niespodziankę :P
    Sama też bym się za Wiedźmina nie obraziła, ale poczekam, aż kiedyś będzie wyprzedaż na steamie. No i może jak lepszy komputer kupię ;)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam anatomię, ale już mało co pamiętam, wydaje mi się jednak, ze więzadła "unosza" się wraz z macica w miare rosniecia i im wyzej jest macica tym wyzej odczuwamy kłucie i ból, mnie boli czesto, najczesciej jak dłużej pochodzę, mówiłam o tym lekarz, powiedziała, ze to normalne i żebym więcej odpoczywała.

a tak po za tym to dziś na wizytę:) już nie mogę się doczekać!

gratuluję III trymestru, dla mnie to jeszcze jakos tak odlegle brzmi, bo jestem na koncówce 23 tyg:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diatomka - a czemu powinno przeprosić? ;)

‹‹ 1101 1102 1103 1104 1105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ