X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka nie mam pojęcia, ale bez przesady myślę, ze łyk to nie zaszkodzi ;D

U mnie dla małej torba ciuszków... przybory higieniczne i wózek... resztę kupimy chyba lipiec-sierpien =)
    A jeszcze chcielibyśmy pomalować wcześniej dla malej pokój, moooooze uda nam się to zrobić z czerwcu... chociaż bardzo na to nie liczę =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak dlatego naprostowalam jak popijam mleko bo wiem niektórzy szklankami np mój tata potrafi 3L wypić w ciągu dnia :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gdyby nie to, że mam dużo rzeczy po izie to też miałabym niewiele. obecnie najważniejszym zakupem jest wózek, który ma przyjść pod koniec czerwca i komoda na ciuszki. resztę kupię później.

ale się dzisiaj wściekłam w aptece. mam problemy jelitowe więc specjalnie pojechałam do rodzinnego, żeby nie brać nic na własną rękę. Lekarka chyba z 5 min szukała bezpiecznych leków. Po czym w aptece kobieta bez pytania wyciąga mi lek i widzę, że to zamiennik. Pytam się jej czy to ten sam lek, a on że nie. Wiec kolejne pytanie: czy można go brać w ciąży? A ona: a to dla pani? yyy nie nie można. Normalnie ręce mi opadły.

• diatomka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me ja tez w polu jestem jeszcze:) w sumie dopoki nie umalujemy pokoju to jic nie robie nie znosze z piwnicy . Jedynie co to w czerwcu/ lipcu zakupy w ikei typu materqcyk spiworek ochraniacz podklad pod przescieralo przescieradla z 2 , . Potemte higieniczne rzeczy na lipiec zostaiee ale dopiero jak bede miala kacik dla dziecka bo nie mam gdzie skladowac. Ubranka mam troche kupilam troche po synku troche od kolezanki.

W sumie dopiero wczoraj do mnie dotarlo jak dr polazala wargi sromowe w 3d ze to bedzie dziewczynka ;) mimo ze na kazdym usg wychodzila dziewczynka:) niedowierzalam , chyba przez tesciowa... Nawet wczoraj dzwonila zapytac czy jednak bedzie Antos aja mowie ze Antosia! Mam nadzieje ze juz przestanie soe ze mna droczyc bo mnie wkuurza juz to.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • pralinek2 Koleżanka

Wysłany: 29 maja 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    4me ja tez w polu jestem jeszcze:) w sumie dopoki nie umalujemy pokoju to jic nie robie nie znosze z piwnicy . Jedynie co to w czerwcu/ lipcu zakupy w ikei typu materqcyk spiworek ochraniacz podklad pod przescieralo przescieradla z 2 , . Potemte higieniczne rzeczy na lipiec zostaiee ale dopiero jak bede miala kacik dla dziecka bo nie mam gdzie skladowac. Ubranka mam troche kupilam troche po synku troche od kolezanki.

W sumie dopiero wczoraj do mnie dotarlo jak dr polazala wargi sromowe w 3d ze to bedzie dziewczynka ;) mimo ze na kazdym usg wychodzila dziewczynka:) niedowierzalam , chyba przez tesciowa... Nawet wczoraj dzwonila zapytac czy jednak bedzie Antos aja mowie ze Antosia! Mam nadzieje ze juz przestanie soe ze mna droczyc bo mnie wkuurza juz to.

diatomka ja też tak miałam, że na prenatalnych badaniach lekarz powiedział, że jest wskazanie na dziewczynkę na 70 %. Potem moja gin potwierdziła, że dziewczynka - to był chyba 4 miesiąc. Ale spotkałam znajomego teściów, który jest lekarzem rodzinnym i pytał, czy już wiem, jaka jest płec dziecka. Na co ja odpowiedziałam, że dziewczynka. Na co on: Oj nie bądź taka pewna, bo dziewczynki często zmieniają się w chłopców... I wtedy zwątpiłam, ale w poniedziałek byłam na wizycie i potwierdziło się, że Zuzia to Zuzia ;-) i w dodatku ma już takie włosy, że było widac na usg jak pływają w wodach płodowych :-)

eikt3a3ftl57j282.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś już miała na papierze nitkę sorry 'gluta' bez krwi przezroczysty prawie trochę długi był. Martwić się? Pomyślałam może to ten czop ale raczej nie

• .ona. Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me ja niby mam wiekszosc rzeczy po synku, ale co z tego, kiedy musze kawal drogi po nie jechac i nie nastapi to wczesniej jak w lipcu. Pozniej jeszcze to wszystko ogarnac, wyprac itd. Poki co zrobilam sobie liste co musze kupic i co przywiezc, zeby nie zapomniec :). Czasem na zakupach syn wybierze jakis drobiazg dla siostry typu smoczek itp. albo ja coś kupię np. w smyku, kiedy zobaczę coś fajnego. No i komodę mąż złożył przed wyjazdem, stoi sobie pusta, a ja cieszę nią swoje oczy :D poza tym jesteśmy w lesie, ale jakoś mnie to nie martwi. Wierzę, że się wyrobimy.
    Przy synku się wyrobiłam, to i teraz dam radę :D - ja zaczynałam od drobiazgów stopniowo, a w ostatnich dwóch miesiącach kupiliśmy wszystkie większe rzeczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 10:49

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Dziewczyny ja jeszcze nie mam prawie nic :/ wózek gdzies tam czeka w świecie na nas i troxhe ubranek po znajomych- wszystko... głównie to przez remont bo na tym się teraz skupiamy. Poza tym nie mam gdzie tego trzymac w obecnym mieszkaniu i wizja kartonów w katach przez cale wakacje tez mi sie srenio widzi ;)
    Zaczynam sie martwic no ale teraz tego nie ogarne- zacznę w czerwcu.
    Czy ktos jeszcze jest tak w polu jak ja ? :D

Ja też mam raptem garstkę tego co potrzeba, może 1/20 :) ale myślę, że na spokojnie zdążę wszystko kupić i skompletować :)

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka przepraszam ze bede doslowna ale ja mam tak jakby porzadnie nos wysmarkany!taki dlugi glut. Wczoraj dostalam na to macmiror. Ale zaczne uzywac po weekendzie niech mi sie ta wczorajsza rana zagoi a nie chce jej zainfekowac:)

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wozek, przewijak, karuzele, mate, poduszke klin, waleczki do obkladania dziecka, lozeczko, nosidelko tzn fotelik do auta, kombinezony czy misie na zewnatrz, wanienke i stelaz do niej, laktator ale i tak nie zamierzam karmic. To tyle co mi zostalo po Tymku. I ubrania.
    Rok temu na 30 urodziny od znajomych dostalam rozowego smoka:)

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Staraczka przepraszam ze bede doslowna ale ja mam tak jakby porzadnie nos wysmarkany!taki dlugi glut. Wczoraj dostalam na to macmiror. Ale zaczne uzywac po weekendzie niech mi sie ta wczorajsza rana zagoi a nie chce jej zainfekowac:)
    Raz ci tak poleciało? Trzeba zgłosić lekarzow??
    Co do tego obsmarkania haha na Youtube włącz apsik tam też są długie :D

• 4me Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dobrze znaczy, ze nie tylko ja mysle, ze mamy jeszcze czas. Gdyby nie nowe mieszkanie to znając siebie juz mialabymnliste, odkreslane i kupowane po kolei wszystkie rzeczy. Wbrew moim wpisom o wiecznym lenistwie w ciąży jestem mega organizatorem i planowaczem- musze miec wszystko spisane i zapalnowane;)
    No ale narazie mam taka listę na której jest- wybrac baterie prysznicowa, zamówić lustra, zamówić kabinę itd.... Jedna lista wystarczy.

A tak w ogóle to dzis mam dość duza imprezę i właśnie zaraz musze sie zabrać za wybór sukienki- mam nadzieję, ze w czymś jeszcze bede wyglądać dobrze :D
    A jak nie to przynajmniej włosy będą dobrze ułożone bo sie umówiłam do fryzjera- jakos tak mam, ze jak my fryzjer ułoży porzdnie włosy, zwiększy ich ilość i nablyszczy to od razu we wszystkim lepiej wyglądam moim zdaniem :D

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka ja tak mam na drugi dzień po przytulaniu. Chyba jakieś dziwne związki tam zachodzą w ciąży hehe.

Staraczka23 lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Staraczka ja tak mam na drugi dzień po przytulaniu. Chyba jakieś dziwne związki tam zachodzą w ciąży hehe.
    A widzisz my wczoraj też się przytulalismy więc nie mam powodu do obaw :D

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    A widzisz my wczoraj też się przytulalismy więc nie mam powodu do obaw :D

Kiedyś też się wystraszyłam ale zauważyłam, że zawsze dzieje się tak na drugi dzień po <3. Ciekawe dlaczego tak...:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 11:28

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja tak mam bez przytulanka:) co jakis czas mi
    Sie
    Pojawia, zglaszam
    Ginowi dostaje globulki
    Troche spokoju i
    Znowu:)

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze dzidzie też tak cicho siedzą dziś jak moja. No od 8 do mnie nie zastukała.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pierwszy raz ale nie chciałam zwalac na sex :D

Lady moja się już przywitała ze mną dzisiaj, w tamtym tygodniu albo teraz na początku było cicho 2 dni, wieczorem dała kopniaka tatusiowi bo ją obudził haha

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ruszyła się, muzyka klasyczna zawsze działa na takie maluchy.

Czy ja kiedykolwiek przestane tak świrować xD chyba już nigdy :P Taki los mamy :3

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się :-)

Dobrze że zrobiło się ciepło bo przecież kota w domu można dostać. Naszykowana wszystko ba grilla i idę dziś w teren :-)

Dziewczyny proszę dajcie linka do tych pieluch bo ja jakaś nie ogarnięty jestem i nie mogę znaleźć. Musze zobaczyć co to jest bo w planach miałam kupić paczkę Dady.
    Nam już nie wiele zostało z przygotowań bo w sumie to pierdułki po za przewijakiem i szafa na ciuszki.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
‹‹ 1111 1112 1113 1114 1115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ