X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka skąd wiesz o luteinie? To by się zgadzało a ja gadalam że lekarz nie normalny :D
    za dawkę 50 zapłaciłam coś koło 15zł a za 100 prawie 40

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy, czemu cesarka? Tzn. masz jakieś wskazania, czy po prsotu przeczucie? :D

Ja też czuję, że się rozpakuję pod koniec sierpnia :P ciekawe, czy się sprawdzi ;)

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka dziś na wizycie mi lekarz powiedział ze przepisze mi 50 i będę brała po 2 bo 100 juz nie jest refundowane.

I jeszcze mi ciekawostkę powiedział że robi się gorąco i mogę puchnąć i że woda może zatrzymywać się w organizmie, a wtedy najlepiej ograniczyć słone przekonski typu paluszki słone chipsy i wogole mniej solić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 22:11

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Nancy, czemu cesarka? Tzn. masz jakieś wskazania, czy po prsotu przeczucie? :D

Ja też czuję, że się rozpakuję pod koniec sierpnia :P ciekawe, czy się sprawdzi ;)

Nie, nie:) Chodzi mi o to, że któraś będzie miała szybciej cesarkę zaplanowaną np. Alutka czy ona:)

Sigma lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 23:04

• karolcia87 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też jestem chętna na wymianę numerami ;)
    Lady cale szczęście wszystko ok!
    mnie cały dzień nie było a widzę tu dyskusja się rozwinęła.. tyle dobrze, że w sumie nie wiem o co chodzi bo post już usunięty wnioskuje, że całe szczęście. I niech nikt nie odchodzi! zrobimy kolejna umowę po prostu żeby co kilka stron przypominać zbłąkanym owieczkom żeby nie dzieliły się złymi historiami wtedy wszystkie będą pamiętać ;)

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozjaka wrote:
    Koalka ja wlasnie dzisiaj odebralam barletye. Dla mnie te dodatkowe amortyzatory sa mega. Co do fotelikow to widzialam te cybexa i tez mi sie spodobaly ale wydaja mi sie male. Biorac pod uwage ze rodzimy jesienia to balabym sie ze nie zmieszcze w nim dziecka w kombinezonie.
    Jeździłam adamexem po sklepie, więc wiem że wszystkie inne wózki jeśli chodzi o te amortyzatory to się umywają ;) Bajka jak się spróbuje :) Ale z tego co widzę to będzie chyba bardziej oklepany od expandera, bo nawet tu na forum większe nim zainteresowanie ;)Ale ja i tak swojego do Niemiec wywożę, więc mi oklepanie chyba nie straszne ;)

Nancy87 to nieźle...jestem msc za Tobą, bo ostatnią msc miałam 23.12 a owulkę ok.02.01

• justysss Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey, Lady cieszę się że z malutką wszystko Ok. Dużo zdrowia Wam życzę.

Ja dzisiejszy upalny dzień przeszłam masakrycznie. Do tego wymiotywalam po watrobce(sory za szczegóły). Nie potrzebnie jadłam ten obiad, chyba się przezarlam ;)
    Mały teraz tak kopie ze szok a do tego mam dziwne skurcze/ bóle jak na okres i się trochę boję. Teraz jem lekką kolację i idę spać;)

Jeśli ktoś ma ochotę to też wymienię się numerem. ;)

Szymcio :)3jgxskjo9y0m1v90.png
    9vk503.jpg
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:
    Jeździłam adamexem po sklepie, więc wiem że wszystkie inne wózki jeśli chodzi o te amortyzatory to się umywają ;) Bajka jak się spróbuje :) Ale z tego co widzę to będzie chyba bardziej oklepany od expandera, bo nawet tu na forum większe nim zainteresowanie ;)Ale ja i tak swojego do Niemiec wywożę, więc mi oklepanie chyba nie straszne ;)

Nancy87 to nieźle...jestem msc za Tobą, bo ostatnią msc miałam 23.12 a owulkę ok.02.01

Wow, no to ja 21 grudnia miałam test z dwoma tłuściutkimi kreskami. Nie było żadnych wątpliwości. Beta z 22.12 - 169.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 22:17

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    u mnie też będzie cesarka, ale nie wiem czy gin zaplanuje wcześniej czy w terminie zrobią :) no chyba, że wcześniej Ola znowu mi jakiś nr wywinie to wtedy na gorąco będziemy dumać co zrobić :)
    Skabarka czemu będziesz miałam cesarkę?Synka rodziłaś sn?Jeśli już pisałaś na ten temat to wybacz moją nieuwagę ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

• karolcia87 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    22 to ja miałam ostatnią miesiączkę :)

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Wow, no to ja 21 grudnia miałam test z dwoma tłuściutkimi kreskami. Nie było żadnych wątpliwości. Beta z 22.12 - 169.
    No ja się dowiedziałam o ciąży dopiero 19.01 ale też nie panikowałam i test robiłam nawet po ponad 2 tyg po owulce jak się okres spóźniał :) Ważne, że jestem w ciąży z moim małym cudem, a nieważne czy msc wcześniej czy później ;) Wy już się będziecie męczyć z kolkami i kupkami to ja jeszcze będę mogła po korzystać z uroków spokoju hehe ;)

karolcia87 ja 23.12 fajnie, że ktoś jest można powiedzieć na identycznym etapie co ja ;)

Skabarka aaa już pamiętam ;) To niefajnie miałaś, bo i tak miałaś cesarkę a Cię wymęczyli,więc prawie tak jakbyś rodziła sn i cesarkę miała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 22:26

karolcia87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam OM 30.11, owulkę 13.12 i 2 krechy 24.12 w wigilię :D

Aa Nancy, teraz ogarnęłam o co chodziło :D

btw. barrrrdzo proszę o kciuki, bo jutro rano mam megaultraważny egzamin, który jest przyczyną mojej ograniczonej obecności tutaj przez ostatnich kilka dni ;P
    Trzymajcie mocno, żeby mi się poszczęściło z losowaniem dobrych tez, i żeby nie skończyło się tak jak ostatnio :P (ostatnio po egzaminie haftowałam pod krzakiem :P)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 22:25

skabarka, karolcia87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

• snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, cieszę się, że wszystko OK :)
    Co do terminów, to ja jestem prawie przy końcówce miesiąca i mimo, że wszystkie jesteśmy z września, to różnica jest ogromna, zwłaszcza jak widzę wasze odliczanie :) Ale dla mnie to fajnie, bo mniej więcej z 4-tygodniowym wyprzedzeniem wiem, czego i kiedy mogę się spodziewać - więc dziewczyny starsze ciążowym stażem służą mi za ciążowy przewodnik "na bieżąco" :P

Koalka, easymum lubią tę wiadomość

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma trzymam kciuki:) Ja jutro od rana sprzątanie, później koleżanka przychodzi i tak zleci pewnie do wieczora.

Sigma lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka w temacie proszków zdecydowanie Lovela - za dużo złych opinii słyszałam na temat dzidziusia, moja siostra go przy pierwszym dziecku używała i tez była niezadowolona bo uczulał.

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka polecam zamiuast fridy ,podobne urzadzenie ale wg mnie mniej drętwe firmy Marimer. Delikatniej przy nosku majstruje i nie ma tak dlugiej koncowki jak frida.

Koalka to mialysmy owulke w jednym czasie:) tyle ze ja @ 18 grudnia mialam.

Magdalenkaihelenka no ja mam z dwoch rak, i jeden siniak ze hej.

Lady ufff ze wszystko dobrze!!! Kciuki zebyscie jutro na grilla poszly;)

Dziewczyny troche mam cykora, bo jedziemy nad morze w niedziele i z 5 godz jazdy przed nami.

Ppp
    Widze ze mala awantii byla, nie wiem o cvo chodzilo ale wychodzi na to ze chyba dobrze i naz zdrowie mi wyjdzxie.

Magnosia lubi tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
‹‹ 1142 1143 1144 1145 1146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ