X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam u koleżanki zanieść l4 i ledwie się dotoczyłam do domu. Jest taki skwar że iść nie mogłam. Teraz leże i odpoczywam a za chwilę idę obiad robić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2015, 13:04

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z dzisiejszą pogodą mamy wstęp do tego co nas czeka niedługo :D :D

Ciemne chmury zaczęły się zbierać u mnie, kurde ja głodna chodzę od tygodnia co rusz lodówkę otwieram i szafkę ze slodyczami :D

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to dzis do wieczora, póki troszkę nie zajdzie to słońce nosa nie wychylam z mieszkania... zawsze kochalam upały, ale teraz robi mi się strasznie ciężko w takie słońce...

W lodówce chłodzi się butelka wody i arbuzek, wiec jakoś przetrwamy =)

Swoją drogą polecam arbuza z biedronki... kupiłam juz trzeciego i za każdym razem jest pyszny i słodziutki ♥

Mama ma mnie późnej odwiedzić z truskaweczkami, zebym sama w ten skwar nie chodzila, wiec juz w ogólne nie mogę bardzo narzekać... =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ledwo żyję dziś, okna pozasłaniane i leżę od rana. Strasznie gorąco i najgorsze, że duszno :-( A przecież to dopiero początek lata, pewnie będzie jak zawsze albo upały, albo deszcz...

sRUqp2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starczka przypomisz mi jakie miałaś wyniki testu glukozy... bo zmartwilam się troszkę tym moim 54 po dwóch godzinach i zaczęłam przegrzebywac internet... znalazłam coś takiego, ze takie niskie wyniki zdarzają się u osób z chorobami tarczycy, niedoczynnościa (chyba) nadnerczy...a Ty też już dość długo walczysz z tarczyca...

We wtorek mam wizytę u endo, wiec wtedy będę wiedziała juz coś konkretniej...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Anima dzieki ogromne! Z tego co sie uczylam te normy sa wlasnie do 120-140. A pielegniarka ktora mi czytala wyniki przez tel powiedziala ze powinna byc glukoza do 100! I zwatpilam w swoja glowe.

Mam
    Na czczo 91
    Po 1h 181
    Po 2 h 127

I gdybym sie nie upierala to tego pobrania po godzinie bym wcale nie miala!

tak to się zgadza, ja jako słodka mamusia na czczo powinnam mieć do 90, a 1h po jedzeniu do 120. Ale to przy codziennym jedzeniu. Jeśli chodzi o test obciążenia glukoza to są oddzielne normy by stwierdzić cukrzyce. Nie wiem co na to Twój lekarz ale po 1h masz 181 i lekarz może Cię wysłać do diabetologa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja takiego niskiego nie miałam, naczczo 78 a po 2h było 94/98 bodajże

Może niedocukrzucenie masz jakieś?

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie sama nie wiem czemu ten poziom glukozy spadł u mnie, az tak nisko... pogadam z lekarzem i może wtedy się czegoś dowiem...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może coś wiedzą w tym temacie bo ja niestety nie mam pojęcia, czytać na necie i ci mówić to bez sensu, jak nie wiem to nie wprowadzam w błąd :)

• snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak, a po wypiciu tej glukozy robiło ci się słabo, zawroty głowy i byłaś senna? Bo to są objawy nagłego spadku cukru - moja szwagierka miała tak w ciąży i potem musiała się wystrzegać nadmiernej ilości słodkich rzeczy, bo po nich robi się nagły spadek ;/

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jesteśmy w domku :3 moje świnie larmo podniosły XD na przywitanie, a tym się zdarza tak żadno piszczeć że to był szok.
    Co do przeżyć no nie denerwowałam się dopóki mi położna nie kazała pilnie jechać. Potem jak lekarz powiedział że ciąża żywa, to miałam banan na twarzy cały pobyt :3 A Panie położne jakie sympatycznie, i kobietki na sali też :) Wiem jak wygląda mniej więcej poród XD wczoraj była pełnia i co rusz któraś rodziła XD. U mnie na sali też XD. Idziemy spać, już zasypiamy a tu nam się sikać zachciało XD ja poszłam potem jeszcze jedna pani i pani z łóżka środkowego wychodzi z ubikacji i takie oczy O.o: i coś ze mnie leci - mówi, my w śmiech XD, poszła po położną, i potem 2 godziny się z nią chichrałyśmy XD zamiast spać. Mam nadzieje że taka atmosfera panuje tam codziennie :) i do sierpnia się nic nie zmieni, bo fajnie. I lekarz co mnie badał też taki fajny. I co mamy się pyta: a ja chyba dziewczynkę. A on to zobaczymy XD i patrzy na ten monitor XD no dziewczynka jak ta lala. No sprzęcior to mają tam taki że szok :) Pierwszy raz widziałam tak wszystko wyraźnie, szkoda że nie miałam czym robić zdjęć :)

i to serduszko :3 boziu jak pięknie, najpiękniejsza muzyka :3 mogłabym słuchać dniami i nocami bicia jej serca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2015, 13:34

easymum, wiaraczynicuda, Kasiarzynka, Kucykowa, Misi@ lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snoopy w pierwszej chwili po wypiciu troszkę za kręciło mi się w głowie ... ale czym dłużej siedziałam tym czulam się właśnie coraz lepiej...
    Nie dość, ze nie byłam w ogóle senna to wręcz mialam znacznie więcej energii... wiec w sumie trochę dziwne, ze czułam się nawet lekko pobudzona, a wyniki takie niziutkie...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to rzeczywiście musisz lekarza spytać albo wybrać się z tymi wynikami do jakiejś poradni diabetologicznej. U mnie jest tak fajnie, że ze szkoły rodzenia na NFZ mam pakiet bezpłatnych badań w ciąży, opiekę położnej i dodatkowo poradnię fizjoterapeutyczną i diabetologiczną. Zobacz, może u Ciebie w mieście też tak jest - kurs to "Aktywna Mama".

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za informacje, zaraz poszukam czy jest coś takiego =)

No nic, w poniedziałek-wtorek mam wizyty, wiec pogadam z lekarzami i najwyżej wtedy wybiorę się do jakiejś poradni diabetologicznej.

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam diabetologa dzisiaj, ciekawe co mi powie

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Starczka przypomisz mi jakie miałaś wyniki testu glukozy... bo zmartwilam się troszkę tym moim 54 po dwóch godzinach i zaczęłam przegrzebywac internet... znalazłam coś takiego, ze takie niskie wyniki zdarzają się u osób z chorobami tarczycy, niedoczynnościa (chyba) nadnerczy...a Ty też już dość długo walczysz z tarczyca...

We wtorek mam wizytę u endo, wiec wtedy będę wiedziała juz coś konkretniej...

miałaś po 2h cukier 54? a jaki na czczo??

relgio4pxlxziakh.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robilam glukoze z dwz tyg temu i bylo 83, a teraz bylam po grillu w piatek i soboe i poniedzialek na wieczor grill .

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    miałaś po 2h cukier 54? a jaki na czczo??

Na czczo 76
    Po godzinie 95
    Po dwóch 54

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:

i to serduszko :3 boziu jak pięknie, najpiękniejsza muzyka :3 mogłabym słuchać dniami i nocami bicia jej serca

dokładnie, mi łzy w oczach stanęły na USG jak usłyszałam :)

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Na czczo 76
    Po godzinie 95
    Po dwóch 54
    skonsultowałabym się z lekarzem, wynik poniżej 60 to hipoglikemia, pewnie będzie kazał powtórzyć test, a piłaś wode czy coś w czasie testu co mogło zaburzyć wynik? albo chodziłaś ?

relgio4pxlxziakh.png
‹‹ 1148 1149 1150 1151 1152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ