Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ech, zostawić was na dwa dni, a tu aż wióry lecą
Dopiero co nadrobilam.
Ja mam dziś humor do niczego, bo u mojego męża w pracy jakieś masakry się dzieją, zwolnili jego szefa, mają reorganizowac dział i strasznie się obawiam, że mąż też może zostać zwolniony. Nie wiem jak byśmy sobie poradzili z moją łysą pensyjka, z wielkim kredytem i jeszcze dzieckiem... Trzymajcie kciuki żeby się okazało mniej groźne niż wygląda... -
nick nieaktualny
-
Sigma wrote:Co do dziąseł - od bardzo dawna już przy każdym szczotkowaniu zębów dziąsła mi krwawią, są mega wrażliwe. Do tego ostatnio coś mi podrażniło dziąsło, a może weszło do środka? Nie wiem co to było, ale przez 2 doby bolało naprawdę solidnie, już myślałam, że to może coś z zębem i liczyłam się z koniecznością łatania u dentysty, ale dzisiaj już jest znacznie lepiej, boli tylko po myciu zębów, czyli jednak to było podrażnienie dziąsła.
Chyba dzisiaj idę na jakieś lody, czy coś innego dobregowiem, że już późno, ale trudno
Sigma lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
bento wrote:Czuję ucisk nad pępkiem(około 6cm powyżej), niby nie boli... Dzwoniłam dziś do lekarza umówić się na przyszły tydzień i akurat z nim rozmawiałam, trochę mnie wystraszył bo mówi, że to może być pierwszy objaw przepukliny ciążowej
Oczywiście ocenić to może dopiero na wizycie, ale takie przypadłości się zdarzają... buuu...
Mogę Cię uspokoić. Większe prawdopodobieństwo że to wypychajaca kończynach. Ja tak mam od 20 tygodnia i dodam że z każdym tygodniem bardziej bolesne. Ponieważ niby wód jest dużo ale waga dziecka i wzrost powodują że jestem coraz mniej amortyzacji i te wypchniecia będą coraz bardziej dokuczliwe. Nie martw się myślę za 95% to właśnie to a nie przepuklina. Aaa i przygotuj się jeśli dziecko jest juz główka w dół ze będzie tylko mocniejdelikatnie masuj to miejsce a będzie zabierał lapki i będzie lepiej
bento lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny4me wrote:Dzieki !!!! Przeczytalam ten wpis i autonatycznie udalam sie do zamrazarki! Wlasnie wcinam jakas serie limitowana z Lidla- wloski tydzien jest i maja takie meeega cytrynowe lody.
smacznego!!! ja jeszcze nie poszłam! w domu nic nie mam, a mężu gada z bratem na komunikatorze. w sumie to nie wiem, czy chce mi się wyłazić z domu, ale cały dzień siedziałam na dupie poza spacerem z psem, to może chociaż na wieczór po te lody gdzieś skoczę
a może na lody do maca?
-
Sigma wrote:hahahahhahahahha
smacznego!!! ja jeszcze nie poszłam! w domu nic nie mam, a mężu gada z bratem na komunikatorze. w sumie to nie wiem, czy chce mi się wyłazić z domu, ale cały dzień siedziałam na dupie poza spacerem z psem, to może chociaż na wieczór po te lody gdzieś skoczę
a może na lody do maca?
najlepsze jest to, ze jadlam obiad dopiero przed 19 i jestem tak naprawde pelna po szyje.....
Ide sprawdzic co w lwodowce jeszcze mamySigma lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Matko próbuje Was nadrobić.
Pojechałam świętować a tu znowu z 15 stron do nadrobienia.
A więc Sigma śliczny wózek!
Misia ja mam materac gryka kokos i jakoś nie przywiązywać do tego uwagi jaki będzie. Kupowałam w komplecie z łóżeczkiem.
Sowa witaj!
Staraczka uśmiałam się do łez
Dwie baby w jednej babie to horror ale 70 bab na jednym forum to już kosmos
Dominika na pewno wszystko będzie dobrze i tak jak Miru mówi jeszcze przenosisz.
Lalenka będzie dobrze. Wiem co czujesz my byliśmy w podobnej sytuacji tyle że R został zwolniony ale całe szczęście płacą mu bo miał umowę na stałe. I jestem zdania że nie ma tego złego co na dobre by nie wyszło. Mimo wszystko trzymam kciuki by mąż nie stracił pracy.
Gusiak mi krwawia i puchną dziąsła od początku ciąży i tak szczerze się przyznam że nie wiem czy choć raz wyszczotkowałam żeby porządnie odkąd jestem w ciąży.Sigma, sowa28, Dominka92, 4me lubią tę wiadomość
-
Paulinek wrote:tak na podsumowanie powiem Wam tylko, że jesteście normalne jak lato z radiem, ale Was lubię;p
p.s niech ktoś mnie oświeci, wałki takie 'samoprzylepne' czy 'samoprzyczepne' lepiej zakładać na mokre, wilgotne czy suche włosy? bo w sobotę robię za swojego fryzjera i mam zagwozdkę
Paulinek te wałki na rzepy zakładasz na suche włosy, bo z mokrych Ci po prostu zjadąPaulinek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Sigma wrote:Co do dziąseł - od bardzo dawna już przy każdym szczotkowaniu zębów dziąsła mi krwawią, są mega wrażliwe. Do tego ostatnio coś mi podrażniło dziąsło, a może weszło do środka? Nie wiem co to było, ale przez 2 doby bolało naprawdę solidnie, już myślałam, że to może coś z zębem i liczyłam się z koniecznością łatania u dentysty, ale dzisiaj już jest znacznie lepiej, boli tylko po myciu zębów, czyli jednak to było podrażnienie dziąsła.
Ja polecam zieloną Elmex.
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
W szpitalu nudy, ale z wami na brak rozrywki nie ma co narzekać
Dominika, jak masz już pessar, to będzie tylko OK Ja mam nadzieję,że też go jednak dostanę. Rozmawiałam dziś z koleżanką, spokojnie po założeniu urodziła jeszcze po terminie. Musimy być dobrej myśli
-
nick nieaktualnyKoalka wrote:agatka196 a nie byłaś zdecydowana na riko nano?Widzę,że barletta ma super wzięcie,chyba będzie super popularna na ulicach...Trochę pociesza mnie fakt,że ja moją zabrałam do DE,więc tu na pewno będzie dużo mniej spotykana
alutka a dobrze pamiętam,że Ty masz ten model mini electric?on jest 200zł tańszy od tego normalnego laktatora elektrycznego dwufazowego,ale ponoć baardzo głośno chodzi?
tak ja mam...no najcichszy to on nie jest ;P, ale akurat mojego dziecka nie budził
o dziwo