X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, zostawić was na dwa dni, a tu aż wióry lecą :P Dopiero co nadrobilam.

Ja mam dziś humor do niczego, bo u mojego męża w pracy jakieś masakry się dzieją, zwolnili jego szefa, mają reorganizowac dział i strasznie się obawiam, że mąż też może zostać zwolniony. Nie wiem jak byśmy sobie poradzili z moją łysą pensyjka, z wielkim kredytem i jeszcze dzieckiem... Trzymajcie kciuki żeby się okazało mniej groźne niż wygląda... :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co z szałwią mogę czy nie? :D

Sigma Ale uważaj jak opuchnięte Masz, kiedyś sobie tak zaciągnelam szczoteczka ze uczucie wiszącego dziąsła miałam

Gusiak bejbe się nie urodziło a ty zabkujesz :D :D

Gusiak lubi tę wiadomość

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la lenka na pewno będzie dobrze spróbuj się nie martwić chociaż wiem że łatwo się mówi

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • 4me Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Co do dziąseł - od bardzo dawna już przy każdym szczotkowaniu zębów dziąsła mi krwawią, są mega wrażliwe. Do tego ostatnio coś mi podrażniło dziąsło, a może weszło do środka? Nie wiem co to było, ale przez 2 doby bolało naprawdę solidnie, już myślałam, że to może coś z zębem i liczyłam się z koniecznością łatania u dentysty, ale dzisiaj już jest znacznie lepiej, boli tylko po myciu zębów, czyli jednak to było podrażnienie dziąsła.

Chyba dzisiaj idę na jakieś lody, czy coś innego dobrego :D wiem, że już późno, ale trudno :D
    Dzieki !!!! Przeczytalam ten wpis i autonatycznie udalam sie do zamrazarki! Wlasnie wcinam jakas serie limitowana z Lidla- wloski tydzien jest i maja takie meeega cytrynowe lody.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 23:16

Gusiak, Czarna_88, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heheh... właśnie też się śmiałam, ze jeszcze dziecka nie ma na świecie, a my już przechodzimy w domu ząbkowanie ;D

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka mała tancereczka Ci się urodzi =)
    Ty nie możesz tańczyć i ćwiczyć to córka w brzuchu za Ciebie nadrabia =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Czuję ucisk nad pępkiem(około 6cm powyżej), niby nie boli... Dzwoniłam dziś do lekarza umówić się na przyszły tydzień i akurat z nim rozmawiałam, trochę mnie wystraszył bo mówi, że to może być pierwszy objaw przepukliny ciążowej :-( Oczywiście ocenić to może dopiero na wizycie, ale takie przypadłości się zdarzają... buuu...

Mogę Cię uspokoić. Większe prawdopodobieństwo że to wypychajaca kończynach. Ja tak mam od 20 tygodnia i dodam że z każdym tygodniem bardziej bolesne. Ponieważ niby wód jest dużo ale waga dziecka i wzrost powodują że jestem coraz mniej amortyzacji i te wypchniecia będą coraz bardziej dokuczliwe. Nie martw się myślę za 95% to właśnie to a nie przepuklina. Aaa i przygotuj się jeśli dziecko jest juz główka w dół ze będzie tylko mocniej ;) delikatnie masuj to miejsce a będzie zabierał lapki i będzie lepiej ;)

bento lubi tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Dzieki !!!! Przeczytalam ten wpis i autonatycznie udalam sie do zamrazarki! Wlasnie wcinam jakas serie limitowana z Lidla- wloski tydzien jest i maja takie meeega cytrynowe lody.
    hahahahhahahahha :D smacznego!!! ja jeszcze nie poszłam! w domu nic nie mam, a mężu gada z bratem na komunikatorze. w sumie to nie wiem, czy chce mi się wyłazić z domu, ale cały dzień siedziałam na dupie poza spacerem z psem, to może chociaż na wieczór po te lody gdzieś skoczę ;) a może na lody do maca? :D :D :D

• diatomka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukier godzinke po obiadku 118
    Ale sie postaralam z obiadem i byl wzorowy

Wkurzylam sie bo dziewczyny z pracy dostaly pensje a ja nie ! Dalej nawet za marzec nie dostalam jie wspominajac ze jeszcze kwiecien i maj.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja leze prawie w bezruchu, boje sie ruszyc nawet przez te szyjke, boze co za pech !!!
    Teraz moj mezczyzna bedzie mnie obslugiwal, gotowal obiadki i sprzatal :)

relgzbmhh8tsviez.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    hahahahhahahahha :D smacznego!!! ja jeszcze nie poszłam! w domu nic nie mam, a mężu gada z bratem na komunikatorze. w sumie to nie wiem, czy chce mi się wyłazić z domu, ale cały dzień siedziałam na dupie poza spacerem z psem, to może chociaż na wieczór po te lody gdzieś skoczę ;) a może na lody do maca? :D :D :D
    Zjadlam juz!!! I dalej mi sie czegos chce ale sama nie wiem czego :( najlepsze jest to, ze jadlam obiad dopiero przed 19 i jestem tak naprawde pelna po szyje.....
    Ide sprawdzic co w lwodowce jeszcze mamy :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.facebook.com/pages/BabyDream-2-ubranka-dla-dzieci/448912391939009 p.s śliczności...wiem, że drogie i nie wiem jakiej jakości, ale śliczności...;p

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko próbuje Was nadrobić.

Pojechałam świętować a tu znowu z 15 stron do nadrobienia.

A więc Sigma śliczny wózek!

Misia ja mam materac gryka kokos i jakoś nie przywiązywać do tego uwagi jaki będzie. Kupowałam w komplecie z łóżeczkiem.

Sowa witaj!

Staraczka uśmiałam się do łez :-D

Dwie baby w jednej babie to horror ale 70 bab na jednym forum to już kosmos :-)

Dominika na pewno wszystko będzie dobrze i tak jak Miru mówi jeszcze przenosisz.

Lalenka będzie dobrze. Wiem co czujesz my byliśmy w podobnej sytuacji tyle że R został zwolniony ale całe szczęście płacą mu bo miał umowę na stałe. I jestem zdania że nie ma tego złego co na dobre by nie wyszło. Mimo wszystko trzymam kciuki by mąż nie stracił pracy.

Gusiak mi krwawia i puchną dziąsła od początku ciąży i tak szczerze się przyznam że nie wiem czy choć raz wyszczotkowałam żeby porządnie odkąd jestem w ciąży.

nick nieaktualny, sowa28, Dominka92, 4me lubią tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    tak na podsumowanie powiem Wam tylko, że jesteście normalne jak lato z radiem, ale Was lubię;p

p.s niech ktoś mnie oświeci, wałki takie 'samoprzylepne' czy 'samoprzyczepne' lepiej zakładać na mokre, wilgotne czy suche włosy? bo w sobotę robię za swojego fryzjera i mam zagwozdkę

Paulinek te wałki na rzepy zakładasz na suche włosy, bo z mokrych Ci po prostu zjadą

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    Paulinek te wałki na rzepy zakładasz na suche włosy, bo z mokrych Ci po prostu zjadą

a dziękuję, widzisz mój mózg w ciąży o tym nie pomyślał...

kasig lubi tę wiadomość

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 15:13

bento, Gusiak, adzia, Anitka201 lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Co do dziąseł - od bardzo dawna już przy każdym szczotkowaniu zębów dziąsła mi krwawią, są mega wrażliwe. Do tego ostatnio coś mi podrażniło dziąsło, a może weszło do środka? Nie wiem co to było, ale przez 2 doby bolało naprawdę solidnie, już myślałam, że to może coś z zębem i liczyłam się z koniecznością łatania u dentysty, ale dzisiaj już jest znacznie lepiej, boli tylko po myciu zębów, czyli jednak to było podrażnienie dziąsła.

Ja polecam zieloną Elmex.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szpitalu nudy, ale z wami na brak rozrywki nie ma co narzekać :)
    Dominika, jak masz już pessar, to będzie tylko OK Ja mam nadzieję,że też go jednak dostanę. Rozmawiałam dziś z koleżanką, spokojnie po założeniu urodziła jeszcze po terminie. Musimy być dobrej myśli :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:
    agatka196 a nie byłaś zdecydowana na riko nano?Widzę,że barletta ma super wzięcie,chyba będzie super popularna na ulicach...Trochę pociesza mnie fakt,że ja moją zabrałam do DE,więc tu na pewno będzie dużo mniej spotykana ;)

alutka a dobrze pamiętam,że Ty masz ten model mini electric?on jest 200zł tańszy od tego normalnego laktatora elektrycznego dwufazowego,ale ponoć baardzo głośno chodzi?

tak ja mam...no najcichszy to on nie jest ;P :P, ale akurat mojego dziecka nie budził :P o dziwo :P

‹‹ 1309 1310 1311 1312 1313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ