X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, zostawić was na dwa dni, a tu aż wióry lecą :P Dopiero co nadrobilam.

Ja mam dziś humor do niczego, bo u mojego męża w pracy jakieś masakry się dzieją, zwolnili jego szefa, mają reorganizowac dział i strasznie się obawiam, że mąż też może zostać zwolniony. Nie wiem jak byśmy sobie poradzili z moją łysą pensyjka, z wielkim kredytem i jeszcze dzieckiem... Trzymajcie kciuki żeby się okazało mniej groźne niż wygląda... :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co z szałwią mogę czy nie? :D

Sigma Ale uważaj jak opuchnięte Masz, kiedyś sobie tak zaciągnelam szczoteczka ze uczucie wiszącego dziąsła miałam

Gusiak bejbe się nie urodziło a ty zabkujesz :D :D

Gusiak lubi tę wiadomość

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la lenka na pewno będzie dobrze spróbuj się nie martwić chociaż wiem że łatwo się mówi

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • 4me Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Co do dziąseł - od bardzo dawna już przy każdym szczotkowaniu zębów dziąsła mi krwawią, są mega wrażliwe. Do tego ostatnio coś mi podrażniło dziąsło, a może weszło do środka? Nie wiem co to było, ale przez 2 doby bolało naprawdę solidnie, już myślałam, że to może coś z zębem i liczyłam się z koniecznością łatania u dentysty, ale dzisiaj już jest znacznie lepiej, boli tylko po myciu zębów, czyli jednak to było podrażnienie dziąsła.

Chyba dzisiaj idę na jakieś lody, czy coś innego dobrego :D wiem, że już późno, ale trudno :D
    Dzieki !!!! Przeczytalam ten wpis i autonatycznie udalam sie do zamrazarki! Wlasnie wcinam jakas serie limitowana z Lidla- wloski tydzien jest i maja takie meeega cytrynowe lody.

Sigma lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 23:16

Gusiak, Czarna_88, Sigma lubią tę wiadomość

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heheh... właśnie też się śmiałam, ze jeszcze dziecka nie ma na świecie, a my już przechodzimy w domu ząbkowanie ;D

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka mała tancereczka Ci się urodzi =)
    Ty nie możesz tańczyć i ćwiczyć to córka w brzuchu za Ciebie nadrabia =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Czuję ucisk nad pępkiem(około 6cm powyżej), niby nie boli... Dzwoniłam dziś do lekarza umówić się na przyszły tydzień i akurat z nim rozmawiałam, trochę mnie wystraszył bo mówi, że to może być pierwszy objaw przepukliny ciążowej :-( Oczywiście ocenić to może dopiero na wizycie, ale takie przypadłości się zdarzają... buuu...

Mogę Cię uspokoić. Większe prawdopodobieństwo że to wypychajaca kończynach. Ja tak mam od 20 tygodnia i dodam że z każdym tygodniem bardziej bolesne. Ponieważ niby wód jest dużo ale waga dziecka i wzrost powodują że jestem coraz mniej amortyzacji i te wypchniecia będą coraz bardziej dokuczliwe. Nie martw się myślę za 95% to właśnie to a nie przepuklina. Aaa i przygotuj się jeśli dziecko jest juz główka w dół ze będzie tylko mocniej ;) delikatnie masuj to miejsce a będzie zabierał lapki i będzie lepiej ;)

bento lubi tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Dzieki !!!! Przeczytalam ten wpis i autonatycznie udalam sie do zamrazarki! Wlasnie wcinam jakas serie limitowana z Lidla- wloski tydzien jest i maja takie meeega cytrynowe lody.
    hahahahhahahahha :D smacznego!!! ja jeszcze nie poszłam! w domu nic nie mam, a mężu gada z bratem na komunikatorze. w sumie to nie wiem, czy chce mi się wyłazić z domu, ale cały dzień siedziałam na dupie poza spacerem z psem, to może chociaż na wieczór po te lody gdzieś skoczę ;) a może na lody do maca? :D :D :D

• diatomka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukier godzinke po obiadku 118
    Ale sie postaralam z obiadem i byl wzorowy

Wkurzylam sie bo dziewczyny z pracy dostaly pensje a ja nie ! Dalej nawet za marzec nie dostalam jie wspominajac ze jeszcze kwiecien i maj.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja leze prawie w bezruchu, boje sie ruszyc nawet przez te szyjke, boze co za pech !!!
    Teraz moj mezczyzna bedzie mnie obslugiwal, gotowal obiadki i sprzatal :)

relgzbmhh8tsviez.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    hahahahhahahahha :D smacznego!!! ja jeszcze nie poszłam! w domu nic nie mam, a mężu gada z bratem na komunikatorze. w sumie to nie wiem, czy chce mi się wyłazić z domu, ale cały dzień siedziałam na dupie poza spacerem z psem, to może chociaż na wieczór po te lody gdzieś skoczę ;) a może na lody do maca? :D :D :D
    Zjadlam juz!!! I dalej mi sie czegos chce ale sama nie wiem czego :( najlepsze jest to, ze jadlam obiad dopiero przed 19 i jestem tak naprawde pelna po szyje.....
    Ide sprawdzic co w lwodowce jeszcze mamy :/

Sigma lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.facebook.com/pages/BabyDream-2-ubranka-dla-dzieci/448912391939009 p.s śliczności...wiem, że drogie i nie wiem jakiej jakości, ale śliczności...;p

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko próbuje Was nadrobić.

Pojechałam świętować a tu znowu z 15 stron do nadrobienia.

A więc Sigma śliczny wózek!

Misia ja mam materac gryka kokos i jakoś nie przywiązywać do tego uwagi jaki będzie. Kupowałam w komplecie z łóżeczkiem.

Sowa witaj!

Staraczka uśmiałam się do łez :-D

Dwie baby w jednej babie to horror ale 70 bab na jednym forum to już kosmos :-)

Dominika na pewno wszystko będzie dobrze i tak jak Miru mówi jeszcze przenosisz.

Lalenka będzie dobrze. Wiem co czujesz my byliśmy w podobnej sytuacji tyle że R został zwolniony ale całe szczęście płacą mu bo miał umowę na stałe. I jestem zdania że nie ma tego złego co na dobre by nie wyszło. Mimo wszystko trzymam kciuki by mąż nie stracił pracy.

Gusiak mi krwawia i puchną dziąsła od początku ciąży i tak szczerze się przyznam że nie wiem czy choć raz wyszczotkowałam żeby porządnie odkąd jestem w ciąży.

Sigma, sowa28, Dominka92, 4me lubią tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    tak na podsumowanie powiem Wam tylko, że jesteście normalne jak lato z radiem, ale Was lubię;p

p.s niech ktoś mnie oświeci, wałki takie 'samoprzylepne' czy 'samoprzyczepne' lepiej zakładać na mokre, wilgotne czy suche włosy? bo w sobotę robię za swojego fryzjera i mam zagwozdkę

Paulinek te wałki na rzepy zakładasz na suche włosy, bo z mokrych Ci po prostu zjadą

Paulinek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    Paulinek te wałki na rzepy zakładasz na suche włosy, bo z mokrych Ci po prostu zjadą

a dziękuję, widzisz mój mózg w ciąży o tym nie pomyślał...

kasig lubi tę wiadomość

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 15:13

bento, Gusiak, adzia, Anitka201 lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Co do dziąseł - od bardzo dawna już przy każdym szczotkowaniu zębów dziąsła mi krwawią, są mega wrażliwe. Do tego ostatnio coś mi podrażniło dziąsło, a może weszło do środka? Nie wiem co to było, ale przez 2 doby bolało naprawdę solidnie, już myślałam, że to może coś z zębem i liczyłam się z koniecznością łatania u dentysty, ale dzisiaj już jest znacznie lepiej, boli tylko po myciu zębów, czyli jednak to było podrażnienie dziąsła.

Ja polecam zieloną Elmex.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szpitalu nudy, ale z wami na brak rozrywki nie ma co narzekać :)
    Dominika, jak masz już pessar, to będzie tylko OK Ja mam nadzieję,że też go jednak dostanę. Rozmawiałam dziś z koleżanką, spokojnie po założeniu urodziła jeszcze po terminie. Musimy być dobrej myśli :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:
    agatka196 a nie byłaś zdecydowana na riko nano?Widzę,że barletta ma super wzięcie,chyba będzie super popularna na ulicach...Trochę pociesza mnie fakt,że ja moją zabrałam do DE,więc tu na pewno będzie dużo mniej spotykana ;)

alutka a dobrze pamiętam,że Ty masz ten model mini electric?on jest 200zł tańszy od tego normalnego laktatora elektrycznego dwufazowego,ale ponoć baardzo głośno chodzi?

tak ja mam...no najcichszy to on nie jest ;P :P, ale akurat mojego dziecka nie budził :P o dziwo :P

‹‹ 1309 1310 1311 1312 1313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ