X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka mnie od dwóch dni cholernie swedza dziąsła... zupełnie jakbym miała jakieś ząbkowanie czy coś... :/
    Czasem wkurza mnie to niemiłosiernie, ale w kryzysowych sytuacjach mam już z apteki zel dla dzieci na ząbkowanie... trochę pomaga...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję ucisk nad pępkiem(około 6cm powyżej), niby nie boli... Dzwoniłam dziś do lekarza umówić się na przyszły tydzień i akurat z nim rozmawiałam, trochę mnie wystraszył bo mówi, że to może być pierwszy objaw przepukliny ciążowej :-( Oczywiście ocenić to może dopiero na wizycie, ale takie przypadłości się zdarzają... buuu...

sRUqp2.png
  • sowa28 Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy, wiem wiem, bo ja Was regularnie podczytuję. Znam charakterystyczne początki wypowiedzi: " ja, jako historyk..." I nie piszę złośliwie, tylko z przymrużeniem oka ;-) Wcześniej pisałam kilka razy tylko. U mnie chłopczyk zapowiada się na 31, dlatego "jestem z Wami" od początku, nawet pisałam bardzo dawno temu o tym ;-)

Gusiak, wg moich informacji z pianki termoplastycznej, lateksowy.

cbyga1h.png
    h0b9tl5.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bento nie zakładaj najgorszego, może to dzidzia się jakoś tak ułożyła i niedługo wszystko minie...

bento lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• sowa28 Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Sowa z nami bywała już wcześniej, prawda? Ja Cię pamiętam, bo testowałyśmy tego samego dnia :) 24 grudnia :)
    Zgadza się :-)

Sigma lubi tę wiadomość

cbyga1h.png
    h0b9tl5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Staraczka mnie od dwóch dni cholernie swedza dziąsła... zupełnie jakbym miała jakieś ząbkowanie czy coś... :/
    Czasem wkurza mnie to niemiłosiernie, ale w kryzysowych sytuacjach mam już z apteki zel dla dzieci na ząbkowanie... trochę pomaga...

Ojej no mogłam się odrazu ciebie pytać bo my to samo :D :D
    Mi puchna swędza :/

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowka dziękuję bardzo za informacje =)

Czyli w sumie wychodzi na to, ze ten najdroższy ... =)
    Tylmo jak zauważyłam w większości zestawów z lozeczkiem na allegro i innych stronach jest właśnie gryka-pianka-kokos... wiec trzeba by wtedy materac dokupić osobno i zamiast zestawu szukać samego łóżeczka.

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do dziąseł - od bardzo dawna już przy każdym szczotkowaniu zębów dziąsła mi krwawią, są mega wrażliwe. Do tego ostatnio coś mi podrażniło dziąsło, a może weszło do środka? Nie wiem co to było, ale przez 2 doby bolało naprawdę solidnie, już myślałam, że to może coś z zębem i liczyłam się z koniecznością łatania u dentysty, ale dzisiaj już jest znacznie lepiej, boli tylko po myciu zębów, czyli jednak to było podrażnienie dziąsła.

Chyba dzisiaj idę na jakieś lody, czy coś innego dobrego :D wiem, że już późno, ale trudno :D

• PannaB Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Co do dziąseł - od bardzo dawna już przy każdym szczotkowaniu zębów dziąsła mi krwawią, są mega wrażliwe. Do tego ostatnio coś mi podrażniło dziąsło, a może weszło do środka? Nie wiem co to było, ale przez 2 doby bolało naprawdę solidnie, już myślałam, że to może coś z zębem i liczyłam się z koniecznością łatania u dentysty, ale dzisiaj już jest znacznie lepiej, boli tylko po myciu zębów, czyli jednak to było podrażnienie dziąsła.

Chyba dzisiaj idę na jakieś lody, czy coś innego dobrego :D wiem, że już późno, ale trudno :D
    polecam paste parodontax-mi pomoglo na dziasla

Sigma lubi tę wiadomość

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka tylko tym razem wyjątkowo mnie dopadło pierwsza :D

Ogólnie co Ci mogę powiedzieć... mnie wszelkie plukanki rumianek, szałwia, płyn do ust nie pomagały...
    Jedynie względna ulgę przynosi żel dla dzieciaczków na ząbkowanie... w skrócie smaruje przed snem i ten czas kiedy przestaje męczyć próbuje wykorzystać na to, żeby zasnąć =)

Doczytałam, ze może to być spowodowane brakiem witaminy C i wapna... czy tam wapnia ( nie pamiętam ;p) dlatego dodatkowo od dwóch dni popijam sobie sok z czarnej porzeczki... =)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 20:38

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    polecam paste parodontax-mi pomoglo na dziasla
    Spróbuję, chociaż pamiętam, że kiedyś ją miałam i strrrasznie mi nie odpowiadał jej smak :D ale jeśli ma pomóc, to przemęczę smak :) Tylko ja mam wrażenie, że to bardziej jest kwestia urazów mechanicznych przy szczotkowaniu, mimo, że już mam mięciutką szczoteczkę do zębów.

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chwile mnie nie było i kolejna strona do przodu :-) dzisiaj to idziecie dziewczyny hehe
    mam kolejne pytanie zamawiałyście aspirator do noska dla maluszka ?

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma a nie była to taka jak by kulka czy coś? Ja mmiałam na dole i z początku było miękkie mogłam chyba przebić gdybym chciała , też zniknęło ale znowu nabrzmiały .

Niewiem czy mogę szałwią plukac

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą ... jaki ten syrop prenalen jest wstrętny... bleeeeah... słodki czosnek... no nie lubię takiego połączenia ;D

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sowa28 Ty lepiej uważaj co piszesz,bo też mi podchodzisz pod szarego pluszaka haha :D chyba dlatego jakoś od razu zapałałam do Ciebie sympatią ;)

Gusiak, sowa28 lubią tę wiadomość

• PannaB Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Spróbuję, chociaż pamiętam, że kiedyś ją miałam i strrrasznie mi nie odpowiadał jej smak :D ale jeśli ma pomóc, to przemęczę smak :) Tylko ja mam wrażenie, że to bardziej jest kwestia urazów mechanicznych przy szczotkowaniu, mimo, że już mam mięciutką szczoteczkę do zębów.
    bo jest ohydny ale sie przemeczylam i zdecydowana ulge poczulam (szczoteczke tez wymienila na miekka w zasadzie taka dziecieca tak mi poradzila dentystka)

Sigma lubi tę wiadomość

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • sowa28 Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:
    sowa28 Ty lepiej uważaj co piszesz,bo też mi podchodzisz pod szarego pluszaka haha :D chyba dlatego jakoś od razu zapałałam do Ciebie sympatią ;)
    Ja, jako pluszak, wypraszam sobie dyskryminację i określanie mnie jako "szary" ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 20:43

Gusiak lubi tę wiadomość

cbyga1h.png
    h0b9tl5.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Sigma a nie była to taka jak by kulka czy coś? Ja mmiałam na dole i z początku było miękkie mogłam chyba przebić gdybym chciała , też zniknęło ale znowu nabrzmiały .

Niewiem czy mogę szałwią plukac
    Ja miałam to dziąsło mocno spuchnięte i wyglądało trochę jak kulka, ale to nie było wypełnione niczym, tylko po prostu opuchlizna :P nie dałoby się tego przebić.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak na podsumowanie powiem Wam tylko, że jesteście normalne jak lato z radiem, ale Was lubię;p

p.s niech ktoś mnie oświeci, wałki takie 'samoprzylepne' czy 'samoprzyczepne' lepiej zakładać na mokre, wilgotne czy suche włosy? bo w sobotę robię za swojego fryzjera i mam zagwozdkę

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widzisz Staraczka to u mnie chyba jest coś innego, bo ja nie mam żadnych znam na dziaslach... żadnego zaczerwieninia, żadnej kulki, grudni ani nic...
    Po prostu cholernie siedzą mnie dziąsła w dwóch miejscach... ;D

Jedno to akurat tam gdzie mam takiego mniejszego żabka i on sobie powoli rośnie, może teraz zaczął znów rosnąć i to swędzenie od tego.. ;D
    Drugie to działo pod zebem, który dobrych 10 lat temu byl leczony kanalowo i nic poza tym się tam nie dzieje...

Takie generalnie dziwnie, ale juz przynajmniej rozumiem czemu dzieciaki, które zabkuja są tak bardzo marudzne i płaczą =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

‹‹ 1308 1309 1310 1311 1312 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ