X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka mnie od dwóch dni cholernie swedza dziąsła... zupełnie jakbym miała jakieś ząbkowanie czy coś... :/
    Czasem wkurza mnie to niemiłosiernie, ale w kryzysowych sytuacjach mam już z apteki zel dla dzieci na ząbkowanie... trochę pomaga...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję ucisk nad pępkiem(około 6cm powyżej), niby nie boli... Dzwoniłam dziś do lekarza umówić się na przyszły tydzień i akurat z nim rozmawiałam, trochę mnie wystraszył bo mówi, że to może być pierwszy objaw przepukliny ciążowej :-( Oczywiście ocenić to może dopiero na wizycie, ale takie przypadłości się zdarzają... buuu...

sRUqp2.png
  • sowa28 Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy, wiem wiem, bo ja Was regularnie podczytuję. Znam charakterystyczne początki wypowiedzi: " ja, jako historyk..." I nie piszę złośliwie, tylko z przymrużeniem oka ;-) Wcześniej pisałam kilka razy tylko. U mnie chłopczyk zapowiada się na 31, dlatego "jestem z Wami" od początku, nawet pisałam bardzo dawno temu o tym ;-)

Gusiak, wg moich informacji z pianki termoplastycznej, lateksowy.

cbyga1h.png
    h0b9tl5.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bento nie zakładaj najgorszego, może to dzidzia się jakoś tak ułożyła i niedługo wszystko minie...

bento lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• sowa28 Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Sowa z nami bywała już wcześniej, prawda? Ja Cię pamiętam, bo testowałyśmy tego samego dnia :) 24 grudnia :)
    Zgadza się :-)

Sigma lubi tę wiadomość

cbyga1h.png
    h0b9tl5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Staraczka mnie od dwóch dni cholernie swedza dziąsła... zupełnie jakbym miała jakieś ząbkowanie czy coś... :/
    Czasem wkurza mnie to niemiłosiernie, ale w kryzysowych sytuacjach mam już z apteki zel dla dzieci na ząbkowanie... trochę pomaga...

Ojej no mogłam się odrazu ciebie pytać bo my to samo :D :D
    Mi puchna swędza :/

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowka dziękuję bardzo za informacje =)

Czyli w sumie wychodzi na to, ze ten najdroższy ... =)
    Tylmo jak zauważyłam w większości zestawów z lozeczkiem na allegro i innych stronach jest właśnie gryka-pianka-kokos... wiec trzeba by wtedy materac dokupić osobno i zamiast zestawu szukać samego łóżeczka.

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do dziąseł - od bardzo dawna już przy każdym szczotkowaniu zębów dziąsła mi krwawią, są mega wrażliwe. Do tego ostatnio coś mi podrażniło dziąsło, a może weszło do środka? Nie wiem co to było, ale przez 2 doby bolało naprawdę solidnie, już myślałam, że to może coś z zębem i liczyłam się z koniecznością łatania u dentysty, ale dzisiaj już jest znacznie lepiej, boli tylko po myciu zębów, czyli jednak to było podrażnienie dziąsła.

Chyba dzisiaj idę na jakieś lody, czy coś innego dobrego :D wiem, że już późno, ale trudno :D

• PannaB Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Co do dziąseł - od bardzo dawna już przy każdym szczotkowaniu zębów dziąsła mi krwawią, są mega wrażliwe. Do tego ostatnio coś mi podrażniło dziąsło, a może weszło do środka? Nie wiem co to było, ale przez 2 doby bolało naprawdę solidnie, już myślałam, że to może coś z zębem i liczyłam się z koniecznością łatania u dentysty, ale dzisiaj już jest znacznie lepiej, boli tylko po myciu zębów, czyli jednak to było podrażnienie dziąsła.

Chyba dzisiaj idę na jakieś lody, czy coś innego dobrego :D wiem, że już późno, ale trudno :D
    polecam paste parodontax-mi pomoglo na dziasla

Sigma lubi tę wiadomość

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka tylko tym razem wyjątkowo mnie dopadło pierwsza :D

Ogólnie co Ci mogę powiedzieć... mnie wszelkie plukanki rumianek, szałwia, płyn do ust nie pomagały...
    Jedynie względna ulgę przynosi żel dla dzieciaczków na ząbkowanie... w skrócie smaruje przed snem i ten czas kiedy przestaje męczyć próbuje wykorzystać na to, żeby zasnąć =)

Doczytałam, ze może to być spowodowane brakiem witaminy C i wapna... czy tam wapnia ( nie pamiętam ;p) dlatego dodatkowo od dwóch dni popijam sobie sok z czarnej porzeczki... =)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 20:38

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    polecam paste parodontax-mi pomoglo na dziasla
    Spróbuję, chociaż pamiętam, że kiedyś ją miałam i strrrasznie mi nie odpowiadał jej smak :D ale jeśli ma pomóc, to przemęczę smak :) Tylko ja mam wrażenie, że to bardziej jest kwestia urazów mechanicznych przy szczotkowaniu, mimo, że już mam mięciutką szczoteczkę do zębów.

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chwile mnie nie było i kolejna strona do przodu :-) dzisiaj to idziecie dziewczyny hehe
    mam kolejne pytanie zamawiałyście aspirator do noska dla maluszka ?

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma a nie była to taka jak by kulka czy coś? Ja mmiałam na dole i z początku było miękkie mogłam chyba przebić gdybym chciała , też zniknęło ale znowu nabrzmiały .

Niewiem czy mogę szałwią plukac

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą ... jaki ten syrop prenalen jest wstrętny... bleeeeah... słodki czosnek... no nie lubię takiego połączenia ;D

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sowa28 Ty lepiej uważaj co piszesz,bo też mi podchodzisz pod szarego pluszaka haha :D chyba dlatego jakoś od razu zapałałam do Ciebie sympatią ;)

Gusiak, sowa28 lubią tę wiadomość

• PannaB Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Spróbuję, chociaż pamiętam, że kiedyś ją miałam i strrrasznie mi nie odpowiadał jej smak :D ale jeśli ma pomóc, to przemęczę smak :) Tylko ja mam wrażenie, że to bardziej jest kwestia urazów mechanicznych przy szczotkowaniu, mimo, że już mam mięciutką szczoteczkę do zębów.
    bo jest ohydny ale sie przemeczylam i zdecydowana ulge poczulam (szczoteczke tez wymienila na miekka w zasadzie taka dziecieca tak mi poradzila dentystka)

Sigma lubi tę wiadomość

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • sowa28 Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:
    sowa28 Ty lepiej uważaj co piszesz,bo też mi podchodzisz pod szarego pluszaka haha :D chyba dlatego jakoś od razu zapałałam do Ciebie sympatią ;)
    Ja, jako pluszak, wypraszam sobie dyskryminację i określanie mnie jako "szary" ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 20:43

Gusiak lubi tę wiadomość

cbyga1h.png
    h0b9tl5.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Sigma a nie była to taka jak by kulka czy coś? Ja mmiałam na dole i z początku było miękkie mogłam chyba przebić gdybym chciała , też zniknęło ale znowu nabrzmiały .

Niewiem czy mogę szałwią plukac
    Ja miałam to dziąsło mocno spuchnięte i wyglądało trochę jak kulka, ale to nie było wypełnione niczym, tylko po prostu opuchlizna :P nie dałoby się tego przebić.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak na podsumowanie powiem Wam tylko, że jesteście normalne jak lato z radiem, ale Was lubię;p

p.s niech ktoś mnie oświeci, wałki takie 'samoprzylepne' czy 'samoprzyczepne' lepiej zakładać na mokre, wilgotne czy suche włosy? bo w sobotę robię za swojego fryzjera i mam zagwozdkę

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widzisz Staraczka to u mnie chyba jest coś innego, bo ja nie mam żadnych znam na dziaslach... żadnego zaczerwieninia, żadnej kulki, grudni ani nic...
    Po prostu cholernie siedzą mnie dziąsła w dwóch miejscach... ;D

Jedno to akurat tam gdzie mam takiego mniejszego żabka i on sobie powoli rośnie, może teraz zaczął znów rosnąć i to swędzenie od tego.. ;D
    Drugie to działo pod zebem, który dobrych 10 lat temu byl leczony kanalowo i nic poza tym się tam nie dzieje...

Takie generalnie dziwnie, ale juz przynajmniej rozumiem czemu dzieciaki, które zabkuja są tak bardzo marudzne i płaczą =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

‹‹ 1308 1309 1310 1311 1312 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ