Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Staraczka mnie od dwóch dni cholernie swedza dziąsła... zupełnie jakbym miała jakieś ząbkowanie czy coś...
Czasem wkurza mnie to niemiłosiernie, ale w kryzysowych sytuacjach mam już z apteki zel dla dzieci na ząbkowanie... trochę pomaga... -
Czuję ucisk nad pępkiem(około 6cm powyżej), niby nie boli... Dzwoniłam dziś do lekarza umówić się na przyszły tydzień i akurat z nim rozmawiałam, trochę mnie wystraszył bo mówi, że to może być pierwszy objaw przepukliny ciążowej
Oczywiście ocenić to może dopiero na wizycie, ale takie przypadłości się zdarzają... buuu...
-
Nancy, wiem wiem, bo ja Was regularnie podczytuję. Znam charakterystyczne początki wypowiedzi: " ja, jako historyk..." I nie piszę złośliwie, tylko z przymrużeniem oka
Wcześniej pisałam kilka razy tylko. U mnie chłopczyk zapowiada się na 31, dlatego "jestem z Wami" od początku, nawet pisałam bardzo dawno temu o tym
Gusiak, wg moich informacji z pianki termoplastycznej, lateksowy. -
nick nieaktualnyGusiak wrote:Staraczka mnie od dwóch dni cholernie swedza dziąsła... zupełnie jakbym miała jakieś ząbkowanie czy coś...
Czasem wkurza mnie to niemiłosiernie, ale w kryzysowych sytuacjach mam już z apteki zel dla dzieci na ząbkowanie... trochę pomaga...
Ojej no mogłam się odrazu ciebie pytać bo my to samo
Mi puchna swędza -
Sowka dziękuję bardzo za informacje
Czyli w sumie wychodzi na to, ze ten najdroższy ...
Tylmo jak zauważyłam w większości zestawów z lozeczkiem na allegro i innych stronach jest właśnie gryka-pianka-kokos... wiec trzeba by wtedy materac dokupić osobno i zamiast zestawu szukać samego łóżeczka. -
nick nieaktualnyCo do dziąseł - od bardzo dawna już przy każdym szczotkowaniu zębów dziąsła mi krwawią, są mega wrażliwe. Do tego ostatnio coś mi podrażniło dziąsło, a może weszło do środka? Nie wiem co to było, ale przez 2 doby bolało naprawdę solidnie, już myślałam, że to może coś z zębem i liczyłam się z koniecznością łatania u dentysty, ale dzisiaj już jest znacznie lepiej, boli tylko po myciu zębów, czyli jednak to było podrażnienie dziąsła.
Chyba dzisiaj idę na jakieś lody, czy coś innego dobregowiem, że już późno, ale trudno
-
Sigma wrote:Co do dziąseł - od bardzo dawna już przy każdym szczotkowaniu zębów dziąsła mi krwawią, są mega wrażliwe. Do tego ostatnio coś mi podrażniło dziąsło, a może weszło do środka? Nie wiem co to było, ale przez 2 doby bolało naprawdę solidnie, już myślałam, że to może coś z zębem i liczyłam się z koniecznością łatania u dentysty, ale dzisiaj już jest znacznie lepiej, boli tylko po myciu zębów, czyli jednak to było podrażnienie dziąsła.
Chyba dzisiaj idę na jakieś lody, czy coś innego dobregowiem, że już późno, ale trudno
Sigma lubi tę wiadomość
-
Staraczka tylko tym razem wyjątkowo mnie dopadło pierwsza
Ogólnie co Ci mogę powiedzieć... mnie wszelkie plukanki rumianek, szałwia, płyn do ust nie pomagały...
Jedynie względna ulgę przynosi żel dla dzieciaczków na ząbkowanie... w skrócie smaruje przed snem i ten czas kiedy przestaje męczyć próbuje wykorzystać na to, żeby zasnąć
Doczytałam, ze może to być spowodowane brakiem witaminy C i wapna... czy tam wapnia ( nie pamiętam ;p) dlatego dodatkowo od dwóch dni popijam sobie sok z czarnej porzeczki...Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 20:38
-
nick nieaktualnyPannaB wrote:polecam paste parodontax-mi pomoglo na dziasla
ale jeśli ma pomóc, to przemęczę smak
Tylko ja mam wrażenie, że to bardziej jest kwestia urazów mechanicznych przy szczotkowaniu, mimo, że już mam mięciutką szczoteczkę do zębów.
-
chwile mnie nie było i kolejna strona do przodu
dzisiaj to idziecie dziewczyny hehe
mam kolejne pytanie zamawiałyście aspirator do noska dla maluszka ? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Sigma wrote:Spróbuję, chociaż pamiętam, że kiedyś ją miałam i strrrasznie mi nie odpowiadał jej smak
ale jeśli ma pomóc, to przemęczę smak
Tylko ja mam wrażenie, że to bardziej jest kwestia urazów mechanicznych przy szczotkowaniu, mimo, że już mam mięciutką szczoteczkę do zębów.
Sigma lubi tę wiadomość
-
Koalka wrote:sowa28 Ty lepiej uważaj co piszesz,bo też mi podchodzisz pod szarego pluszaka haha
chyba dlatego jakoś od razu zapałałam do Ciebie sympatią
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 20:43
Gusiak lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyStaraczka23 wrote:Sigma a nie była to taka jak by kulka czy coś? Ja mmiałam na dole i z początku było miękkie mogłam chyba przebić gdybym chciała , też zniknęło ale znowu nabrzmiały .
Niewiem czy mogę szałwią plukacnie dałoby się tego przebić.
-
nick nieaktualnytak na podsumowanie powiem Wam tylko, że jesteście normalne jak lato z radiem, ale Was lubię;p
p.s niech ktoś mnie oświeci, wałki takie 'samoprzylepne' czy 'samoprzyczepne' lepiej zakładać na mokre, wilgotne czy suche włosy? bo w sobotę robię za swojego fryzjera i mam zagwozdkę -
A widzisz Staraczka to u mnie chyba jest coś innego, bo ja nie mam żadnych znam na dziaslach... żadnego zaczerwieninia, żadnej kulki, grudni ani nic...
Po prostu cholernie siedzą mnie dziąsła w dwóch miejscach...
Jedno to akurat tam gdzie mam takiego mniejszego żabka i on sobie powoli rośnie, może teraz zaczął znów rosnąć i to swędzenie od tego..
Drugie to działo pod zebem, który dobrych 10 lat temu byl leczony kanalowo i nic poza tym się tam nie dzieje...
Takie generalnie dziwnie, ale juz przynajmniej rozumiem czemu dzieciaki, które zabkuja są tak bardzo marudzne i płaczą