X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tesciowa sama wyszla z inicjatywa, bylismy w szoku, bo ona raczej nalezy do tych wiecznie problematycznych, klotliwych i niezadowolonych, ale chociaz jedna 'rzecz' mi w zyciu wyszla (wg niej) i dam jej wnuczke, a nie wnuka... W ogóle wyszliśmy z zalozenia, ze nikt nam nic nie da, wiec tym bardziej cieszymy sie jak jedna czy druga babcia cos dorzuca/kupuje:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 08:52

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj rano miałam fazę załamania jak to my sobie poradzimy z dzieckiem, a wieczorem gadałam ciągle,że nie mogę się doczekać aż się urodzi. sama siebie nie poznaję, podjechałąm niedawno do sklepu zrobić małe zakupy, stoje przy kasie a babka z mojego koszyka wyciąga dwa chleby tostowe, ja się na nią patrze,mówię:"były dwa???", a chciałam jeden i za nic w świecie nie mogę sobie prezypomnieć jak to się stalo,że wziełam dwa. Kobitka miła wycofała mi jeden i śmiałą sie,ze ona też sie jeszcze nie obudziła.
    Ja nie wiem jak przy takim ciązowym mózgu zdałam wszystkie egzaminy w tej sesji :)

Natka88, Gusiak, Lady Savage lubią tę wiadomość

• sowa28 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czas leci jak szalony i niedługo wszystkie będziemy mogły zaśpiewać jak Hyży " wstaje, mimo tylu ran, LŻEJSZA O POŁOWĘ" ;-) oby ran jak najmniej było po porodzie oczywiście :-)

Dżuls, snoopy_etka, Staraczka23, Gusiak, agatka196 lubią tę wiadomość

cbyga1h.png
    h0b9tl5.png
  • Dżuls Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:03

agatka196, alutka, Paulinek, skabarka lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie rodzice dają na wózek,a ze kupujemy uzywany to i na łóżeczko starczy ;) a teściowa na razie milczy, a jak z mężem rozmawiamy o zakupach dla małej to tylko mówi "kupimy wszystko, kupimy", ale ja tam nic od niej nie potrzebuje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls, dobrze,że ze śmiechu :)

• trix Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej wrześnióweczki,

nie wchodziłam dzień a tu tyle stron naskrobałyście ;)
    mnie dopadł jakiś kryzys i nastrój mam ciągle płaczliwy. Nie mogę sobie poradzić sama ze sobą. Zmykam dlatego, żeby nie smucić

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

atdcwn154po83a78.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie ruszam tematu wózka bo na samą myśl mnie nerwy biora.

Chciałam zapytać o oliwki dla dzieci jakie są różnice biorąc Johnson a bambino?

Nie wiem czy są różnice ze jedna bardziej nawilża od drugiej, szukam takiej co właśnie mocno nawilża.
    Trochę rozsypalam pytanie bo za wcześnie żebym myślała :D

A i przy okazji, jutro chciałam jechać do kolezanki która urodziła ale od 2tygodni trochę kicham i oczy lzawia bo alergia się włączyła, chyba nie bardzo żebym jechała do maluszka?

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam pojęcia, jaka jest różnica - my za namową znajomych kupujemy kosmetyki Mustela.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka jeśli to alergia, a nie żadne przeziębienie to mysle ze możesz jechać... tak mi się wydaje, aczkolwiek pewności nie mam =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do oliwki ja kupilam linomag, ale koleżanka bardzo mi polecala emulsje do kąpieli dla maluszka oilatum... niby po niej już nie trzeba stosować oliwki... myślę, ze też ja zamówię =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• sowa28 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka, witaj w klubie alergikow. Ja nie mogę się doczekać końca czerwca, bo wtedy minie alergia a leków moich sterydowych, które jedyne pomagają brać nie mogę, rzecz jasna. Ja bym sobie odpuściła odwiedziny, ponieważ gdy masz alergie, często osłabiony jest układ oddechowy i może sie przyplątać do kataru zwykły katar, nie wywołany alergią. Dla noworodka katar może być ( odpukać) zabójczy z tego powodu, że taki maluch nie potrafi oddychać jeszcze buzia, a nosek bedzie zapchany, gdy go zarazisz. Położna w szkole rodzenia mówiła, że pierwsze wizyty znajomych itd. po 6 tygodniach najlepiej od urodzin, ponieważ najpierw maluch powinien przyzwyczaic sie do flory bakteryjnej rodziców.

cbyga1h.png
    h0b9tl5.png
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ide w oliwke hippa, bo ma najkrotszy sklad=ponoc najbardziej naturalny i sie szybko wchlania, a nie swieci i slizga na dziecku. Alternatywa jest lipikar- sama nie wiem... Chce miec jak najmniej wszelakiej chemii pielegnacyjnej.

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O skumalyscie pytanie :D
    Ja dla siebie tej oliwki szukam bo rozstępy mi się pojawiły a ponoć im większe nawilżenie Tym lepiej.

A z alergią to wiecie nie chciała bym kichnac bo to jednak zarazki tak mi się wydaje a maluch w poniedziałek 2tyg będzie miał

sowa28 lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    lady, male sprostowanie, dno macicy jest wysoko.

dziękuję :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowa i u mnie od czerwca się zaczęło, u lekarza nie bylam a kalendarz pylen pokazuje na pokrzywy i trawę

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenkaihelenka wrote:
    wczoraj rano miałam fazę załamania jak to my sobie poradzimy z dzieckiem, a wieczorem gadałam ciągle,że nie mogę się doczekać aż się urodzi. sama siebie nie poznaję, podjechałąm niedawno do sklepu zrobić małe zakupy, stoje przy kasie a babka z mojego koszyka wyciąga dwa chleby tostowe, ja się na nią patrze,mówię:"były dwa???", a chciałam jeden i za nic w świecie nie mogę sobie prezypomnieć jak to się stalo,że wziełam dwa. Kobitka miła wycofała mi jeden i śmiałą sie,ze ona też sie jeszcze nie obudziła.
    Ja nie wiem jak przy takim ciązowym mózgu zdałam wszystkie egzaminy w tej sesji :)

Też wczoraj jadąc z R do Czapur, z kolejnymi torbami rzeczy naszych, patrząc przez okno dojrzałam mamę z córką, która miała plecach, pewnie ze szkoły wracały. I ja do R taka gadka jak my sobie poradzimy, tyle nowych obowiązków, szkoły, książki.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki :)
    Ja juz po obchodzie i dzis do domku :-D
    Jeszcze tylko po drodze bedziemy musieli zachaczyc o chirurgie dopytac kiedy sciagniecie szwow

Natka88, Gusiak, Lady Savage, snoopy_etka, sowa28, Misi@, agatka196, SweetCherryPie, alutka, PannaB, justysss, Czarna_88, sweety, Kasiarzynka, .ona., Nancy87, monaaa85, karolcia87, easymum, skabarka lubią tę wiadomość

relgzbmhh8tsviez.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominka92 wrote:
    Czesc dziewczynki :)
    Ja juz po obchodzie i dzis do domku :-D
    Jeszcze tylko po drodze bedziemy musieli zachaczyc o chirurgie dopytac kiedy sciagniecie szwow

Super! Wiedziałam że wyjdziecie szybciutko :) teraz będzie juz tylko lepiej

Dominka92 lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika no w końcu się doczekalas =)

Staraczka no to może faktycznie jeszcze poczekaj troszkę z tymi odwiedzinami, niech maluch jeszcze podrosnie =)

Dominka92 lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

‹‹ 1313 1314 1315 1316 1317 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ