X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tesciowa sama wyszla z inicjatywa, bylismy w szoku, bo ona raczej nalezy do tych wiecznie problematycznych, klotliwych i niezadowolonych, ale chociaz jedna 'rzecz' mi w zyciu wyszla (wg niej) i dam jej wnuczke, a nie wnuka... W ogóle wyszliśmy z zalozenia, ze nikt nam nic nie da, wiec tym bardziej cieszymy sie jak jedna czy druga babcia cos dorzuca/kupuje:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 08:52

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj rano miałam fazę załamania jak to my sobie poradzimy z dzieckiem, a wieczorem gadałam ciągle,że nie mogę się doczekać aż się urodzi. sama siebie nie poznaję, podjechałąm niedawno do sklepu zrobić małe zakupy, stoje przy kasie a babka z mojego koszyka wyciąga dwa chleby tostowe, ja się na nią patrze,mówię:"były dwa???", a chciałam jeden i za nic w świecie nie mogę sobie prezypomnieć jak to się stalo,że wziełam dwa. Kobitka miła wycofała mi jeden i śmiałą sie,ze ona też sie jeszcze nie obudziła.
    Ja nie wiem jak przy takim ciązowym mózgu zdałam wszystkie egzaminy w tej sesji :)

Natka88, Gusiak, Lady Savage lubią tę wiadomość

• sowa28 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czas leci jak szalony i niedługo wszystkie będziemy mogły zaśpiewać jak Hyży " wstaje, mimo tylu ran, LŻEJSZA O POŁOWĘ" ;-) oby ran jak najmniej było po porodzie oczywiście :-)

Dżuls, snoopy_etka, Staraczka23, Gusiak, agatka196 lubią tę wiadomość

cbyga1h.png
    h0b9tl5.png
  • Dżuls Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:03

agatka196, alutka, Paulinek, skabarka lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie rodzice dają na wózek,a ze kupujemy uzywany to i na łóżeczko starczy ;) a teściowa na razie milczy, a jak z mężem rozmawiamy o zakupach dla małej to tylko mówi "kupimy wszystko, kupimy", ale ja tam nic od niej nie potrzebuje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls, dobrze,że ze śmiechu :)

• trix Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej wrześnióweczki,

nie wchodziłam dzień a tu tyle stron naskrobałyście ;)
    mnie dopadł jakiś kryzys i nastrój mam ciągle płaczliwy. Nie mogę sobie poradzić sama ze sobą. Zmykam dlatego, żeby nie smucić

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

atdcwn154po83a78.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie ruszam tematu wózka bo na samą myśl mnie nerwy biora.

Chciałam zapytać o oliwki dla dzieci jakie są różnice biorąc Johnson a bambino?

Nie wiem czy są różnice ze jedna bardziej nawilża od drugiej, szukam takiej co właśnie mocno nawilża.
    Trochę rozsypalam pytanie bo za wcześnie żebym myślała :D

A i przy okazji, jutro chciałam jechać do kolezanki która urodziła ale od 2tygodni trochę kicham i oczy lzawia bo alergia się włączyła, chyba nie bardzo żebym jechała do maluszka?

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam pojęcia, jaka jest różnica - my za namową znajomych kupujemy kosmetyki Mustela.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka jeśli to alergia, a nie żadne przeziębienie to mysle ze możesz jechać... tak mi się wydaje, aczkolwiek pewności nie mam =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do oliwki ja kupilam linomag, ale koleżanka bardzo mi polecala emulsje do kąpieli dla maluszka oilatum... niby po niej już nie trzeba stosować oliwki... myślę, ze też ja zamówię =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• sowa28 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka, witaj w klubie alergikow. Ja nie mogę się doczekać końca czerwca, bo wtedy minie alergia a leków moich sterydowych, które jedyne pomagają brać nie mogę, rzecz jasna. Ja bym sobie odpuściła odwiedziny, ponieważ gdy masz alergie, często osłabiony jest układ oddechowy i może sie przyplątać do kataru zwykły katar, nie wywołany alergią. Dla noworodka katar może być ( odpukać) zabójczy z tego powodu, że taki maluch nie potrafi oddychać jeszcze buzia, a nosek bedzie zapchany, gdy go zarazisz. Położna w szkole rodzenia mówiła, że pierwsze wizyty znajomych itd. po 6 tygodniach najlepiej od urodzin, ponieważ najpierw maluch powinien przyzwyczaic sie do flory bakteryjnej rodziców.

cbyga1h.png
    h0b9tl5.png
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ide w oliwke hippa, bo ma najkrotszy sklad=ponoc najbardziej naturalny i sie szybko wchlania, a nie swieci i slizga na dziecku. Alternatywa jest lipikar- sama nie wiem... Chce miec jak najmniej wszelakiej chemii pielegnacyjnej.

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O skumalyscie pytanie :D
    Ja dla siebie tej oliwki szukam bo rozstępy mi się pojawiły a ponoć im większe nawilżenie Tym lepiej.

A z alergią to wiecie nie chciała bym kichnac bo to jednak zarazki tak mi się wydaje a maluch w poniedziałek 2tyg będzie miał

sowa28 lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    lady, male sprostowanie, dno macicy jest wysoko.

dziękuję :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowa i u mnie od czerwca się zaczęło, u lekarza nie bylam a kalendarz pylen pokazuje na pokrzywy i trawę

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenkaihelenka wrote:
    wczoraj rano miałam fazę załamania jak to my sobie poradzimy z dzieckiem, a wieczorem gadałam ciągle,że nie mogę się doczekać aż się urodzi. sama siebie nie poznaję, podjechałąm niedawno do sklepu zrobić małe zakupy, stoje przy kasie a babka z mojego koszyka wyciąga dwa chleby tostowe, ja się na nią patrze,mówię:"były dwa???", a chciałam jeden i za nic w świecie nie mogę sobie prezypomnieć jak to się stalo,że wziełam dwa. Kobitka miła wycofała mi jeden i śmiałą sie,ze ona też sie jeszcze nie obudziła.
    Ja nie wiem jak przy takim ciązowym mózgu zdałam wszystkie egzaminy w tej sesji :)

Też wczoraj jadąc z R do Czapur, z kolejnymi torbami rzeczy naszych, patrząc przez okno dojrzałam mamę z córką, która miała plecach, pewnie ze szkoły wracały. I ja do R taka gadka jak my sobie poradzimy, tyle nowych obowiązków, szkoły, książki.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki :)
    Ja juz po obchodzie i dzis do domku :-D
    Jeszcze tylko po drodze bedziemy musieli zachaczyc o chirurgie dopytac kiedy sciagniecie szwow

Natka88, Gusiak, Lady Savage, snoopy_etka, sowa28, Misi@, agatka196, SweetCherryPie, alutka, PannaB, justysss, Czarna_88, sweety, Kasiarzynka, .ona., Nancy87, monaaa85, karolcia87, easymum, skabarka lubią tę wiadomość

relgzbmhh8tsviez.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominka92 wrote:
    Czesc dziewczynki :)
    Ja juz po obchodzie i dzis do domku :-D
    Jeszcze tylko po drodze bedziemy musieli zachaczyc o chirurgie dopytac kiedy sciagniecie szwow

Super! Wiedziałam że wyjdziecie szybciutko :) teraz będzie juz tylko lepiej

Dominka92 lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika no w końcu się doczekalas =)

Staraczka no to może faktycznie jeszcze poczekaj troszkę z tymi odwiedzinami, niech maluch jeszcze podrosnie =)

Dominka92 lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

‹‹ 1313 1314 1315 1316 1317 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ