Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Anitka201 wrote:Gusiak super wyglądasz w tej sukience..no i faktycznie nogi są Twoim atutem
jestem zielona z zazdrości
(pozytywnie oczywiście
)
Anitka dziękuję, ale z tego co kojarzę jak wstawialas kiedyś zdjęcia z wakacji to Twoje raczej za wiele się chyba nie różnią i kompletne nie masz powodu do zazdrości
Jeśli chodzi o ciuszki to ja jeszcze nic nie piore... ciuszki wszystkie mam nowe, wiec upiore je jakoś kolo sierpnia.
Aaaaa.... i będę prala normalnie w pralce -
Za pranie zabiorę się pewnie dopiero w sierpniu, teraz za wcześnie jeszcze. Muszę z resztą dokupić komodę i ją wywietrzyć nim włożę do niej pachnące ciuszki
Posegreguję kolorami i oczywiście pralka w ruch
Co najwyżej opaski i czapeczki upiorę ręcznie
-
Luna1 wrote:Nancy87, czy mogę Cię prosić o dopisanie mnie i Kubusia na listę z 1 posta? Kubuś to oczywiście chłopak, a termin porodu 24.09. Dzięki
Mam nadzieję, że moja prośba drugi raz nie zginie w ogromie postów
Nie sprawdzałam teraz, ale Luna1 prosi o dopisanieSynek
Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! -
Właśnie moja mama twierdzi, że pofarbują mi te ubranka, ale nie sądzę - ona do dziś wiele kolorów pierze ręcznie, a ja jednak wrzucam wszystko jak leci do pralki (łącznie z bielizną i rajstopami). To postanowione - pralkaSynek
Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! -
Lilla My wrote:Właśnie moja mama twierdzi, że pofarbują mi te ubranka, ale nie sądzę - ona do dziś wiele kolorów pierze ręcznie, a ja jednak wrzucam wszystko jak leci do pralki (łącznie z bielizną i rajstopami). To postanowione - pralka
Czytałam na sierpniówkach, że dziewczynie pofarbowały ciuszki, więc chyba trzeba ostrożnie, szczególnie z nowymi. -
nick nieaktualny
-
eej ale są takie chusteczki w rossmannie chyba nie? że niby nie powinno farbować?;P
dziewczynki kupujecie poduszkę do karmienia? właśnie wpisałam w allegro a tam albo są w kształcie rogala albo takie podłużne, które można wykorzystać jeszcze np. do spania w czasie ciąży.. i bądź tu mądry -
Można kupić takie sspecjalne sciereczki do prania np w rossmanie np z vanisha albo doomol czyjakos tak do prania są do koloru i do białego i one.pochłaniają kolor z wody i ciuszki nie.farbuja polecam jak naj babardziej
-
Ja wrzucam wszystko do pralki. Co wiecej w ogóle się zastanawiam czy je prasować... Może w jakimś przyplywie perfekcji jak będę miec za dużo czasu i dobrze się czuć
ale ogólnie mam koleżanki, które nic nie prasowaly a dzieci żyją i maja sie dobrze. Co wiecej większość przy drugim dziecko prasowanie odpuscila juz w ogóle
Carolline lubi tę wiadomość
-
moka89 wrote:eej ale są takie chusteczki w rossmannie chyba nie? że niby nie powinno farbować?;P
dziewczynki kupujecie poduszkę do karmienia? właśnie wpisałam w allegro a tam albo są w kształcie rogala albo takie podłużne, które można wykorzystać jeszcze np. do spania w czasie ciąży.. i bądź tu mądry
Ja mam poduszkę taka do spania i później do karmienia. Z tego co się orientuję, to dużo dziewczyn już kupiło takie poduszki i śpią z nimi:) -
nick nieaktualnyja piorę wszystko w pralce, ale zostawiam to na koniec lipca/początek sierpnia. ja nie będę prasować ubranek, pediatra z którą miałam zajęcia mówiła,że nie ma takiej potrzeby, bo nieprzyjazne bakterie giną już w niskiej temperaturze, ale jak kto woli.
-
A dziewczyny polecam Wam kssiążkę pt "Język niemowląt" babeczka fajnie to wszystko opisuje. Tam też wyczytałam, że powinno się ciuszki wyprać na miesiąc przed porodem, tak aby przeszły naszymi bakteriami i nie były jałowe.
diatomka, alutka lubią tę wiadomość