X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    A dziewczyny - pierzecie ręcznie czy wrzucacie wszystko do pralki jak leci?
    Nawet nie myślę o praniu ręcznym (dziecięcych ubranek). Wszystko ląduje w pralce najpierw w naszym proszku, później wypiorę w dziecięcym :-)

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Gusiak super wyglądasz w tej sukience..no i faktycznie nogi są Twoim atutem :-) jestem zielona z zazdrości :-) (pozytywnie oczywiście :-) )

Anitka dziękuję, ale z tego co kojarzę jak wstawialas kiedyś zdjęcia z wakacji to Twoje raczej za wiele się chyba nie różnią i kompletne nie masz powodu do zazdrości =)

Jeśli chodzi o ciuszki to ja jeszcze nic nie piore... ciuszki wszystkie mam nowe, wiec upiore je jakoś kolo sierpnia.
    Aaaaa.... i będę prala normalnie w pralce =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 15:15

l22nhdge5b933eoh.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za pranie zabiorę się pewnie dopiero w sierpniu, teraz za wcześnie jeszcze. Muszę z resztą dokupić komodę i ją wywietrzyć nim włożę do niej pachnące ciuszki ;) Posegreguję kolorami i oczywiście pralka w ruch :) Co najwyżej opaski i czapeczki upiorę ręcznie ;)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1 wrote:
    Nancy87, czy mogę Cię prosić o dopisanie mnie i Kubusia na listę z 1 posta? Kubuś to oczywiście chłopak, a termin porodu 24.09. Dzięki
    Mam nadzieję, że moja prośba drugi raz nie zginie w ogromie postów :P

Nie sprawdzałam teraz, ale Luna1 prosi o dopisanie :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    A dziewczyny - pierzecie ręcznie czy wrzucacie wszystko do pralki jak leci?

Ja chcę wyprać wszystkie w pralce, ale boję się, że niektóre rzeczy mogą farbować, więc chyba najpierw będę robić test w umywalce.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Lilla My Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie moja mama twierdzi, że pofarbują mi te ubranka, ale nie sądzę - ona do dziś wiele kolorów pierze ręcznie, a ja jednak wrzucam wszystko jak leci do pralki (łącznie z bielizną i rajstopami). To postanowione - pralka :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Nancy87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Nie sprawdzałam teraz, ale Luna1 prosi o dopisanie :)

Aaaa to Luna już z samego rana była dopisana:) Ale dzięki za czujność:)

Lilla My lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Właśnie moja mama twierdzi, że pofarbują mi te ubranka, ale nie sądzę - ona do dziś wiele kolorów pierze ręcznie, a ja jednak wrzucam wszystko jak leci do pralki (łącznie z bielizną i rajstopami). To postanowione - pralka :)

Czytałam na sierpniówkach, że dziewczynie pofarbowały ciuszki, więc chyba trzeba ostrożnie, szczególnie z nowymi.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwsze pranie w niskiej temp i nie powinno farbować;) ja też wrzucam zawsze do pralki wszystko jak leci, łącznie z adidasami;p

• moka89 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eej ale są takie chusteczki w rossmannie chyba nie? że niby nie powinno farbować?;P

dziewczynki kupujecie poduszkę do karmienia? właśnie wpisałam w allegro a tam albo są w kształcie rogala albo takie podłużne, które można wykorzystać jeszcze np. do spania w czasie ciąży.. i bądź tu mądry

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można kupić takie sspecjalne sciereczki do prania np w rossmanie np z vanisha albo doomol czyjakos tak do prania są do koloru i do białego i one.pochłaniają kolor z wody i ciuszki nie.farbuja polecam jak naj babardziej

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • 4me Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wrzucam wszystko do pralki. Co wiecej w ogóle się zastanawiam czy je prasować... Może w jakimś przyplywie perfekcji jak będę miec za dużo czasu i dobrze się czuć ;) ale ogólnie mam koleżanki, które nic nie prasowaly a dzieci żyją i maja sie dobrze. Co wiecej większość przy drugim dziecko prasowanie odpuscila juz w ogóle ;)

Carolline lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w lipcu zabiore sie za pranie, wszystko wypiore raz i w pralce, no i prasowanie.

alutka lubi tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kwitne do 13 i czekam na mojego i obzeram sie ciasteczkami :D jestem tak szczesliwa tym wyjsciem do domu,ze mam tyle energii.. Ale wiem ze musze grzecznie lezec

relgzbmhh8tsviez.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prasuję wszystko, nie lubię wkładać do szafy nieuprasowanych ubrań :) Może później jak okaże się, że doba jest za krótka i nie ogarniam wszystkiego.. ale póki co prasuję :D

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    eej ale są takie chusteczki w rossmannie chyba nie? że niby nie powinno farbować?;P

dziewczynki kupujecie poduszkę do karmienia? właśnie wpisałam w allegro a tam albo są w kształcie rogala albo takie podłużne, które można wykorzystać jeszcze np. do spania w czasie ciąży.. i bądź tu mądry

Ja mam poduszkę taka do spania i później do karmienia. Z tego co się orientuję, to dużo dziewczyn już kupiło takie poduszki i śpią z nimi:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja piorę wszystko w pralce, ale zostawiam to na koniec lipca/początek sierpnia. ja nie będę prasować ubranek, pediatra z którą miałam zajęcia mówiła,że nie ma takiej potrzeby, bo nieprzyjazne bakterie giną już w niskiej temperaturze, ale jak kto woli. :)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Anitka, przypomnij Nancy swoj termin- wpisze Cie na 1 strone :)
    Termin wg OM mam na 13.09 i będziemy mieli synka ;-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny polecam Wam kssiążkę pt "Język niemowląt" babeczka fajnie to wszystko opisuje. Tam też wyczytałam, że powinno się ciuszki wyprać na miesiąc przed porodem, tak aby przeszły naszymi bakteriami i nie były jałowe.

diatomka, alutka lubią tę wiadomość

‹‹ 1318 1319 1320 1321 1322 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ