X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj napadłam na działkę mojego taty. Rodzice są w tej chwili na urlopie i narwałam tyle truskawek/ groszku/ sałaty/ cebuli i rzodkiewki, że dosłownie zapas będę miała do końca weekendu :-)już czekam na czereśnie które zaczynają się nieśmiało czerwienić :-). Któraś z Was pisała o problemach z jelitami. Polecam czereśnie..działają przeczyszczająco i odtruwają jelita. Właśnie mam zamiar wyskoczyć na moment z pracy bo pod nosem mam warzywniak i znowu sama opitolę 0,5 kg czereśni :-)

• Dominka92 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myslicie ze czeresnie zaliczaja sie do lekkiej diety?
    Bo zjadlabym i od razu jakies przeczyszczenie by sie przydalo bo po zabiegu jeszcze nie wrocilo to do normy :-P

relgzbmhh8tsviez.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę Dominka, że nie powinnaś jednak ryzykować. Jak za bardzo Cię przeczyści, to może zaszkodzi - szwy masz jeszcze świeże, wczoraj pessar założony.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominka92 wrote:
    Myslicie ze czeresnie zaliczaja sie do lekkiej diety?
    Bo zjadlabym i od razu jakies przeczyszczenie by sie przydalo bo po zabiegu jeszcze nie wrocilo to do normy :-P
    Oj nie! Tobie nie polecam. Ja po wyrostku przez 2 tyg miałam białą dietę. Czereśnie są raczej ciężkostrawne bo mają dużą zawartość błonnika.

• easymum Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:
    Witam się wieczorkiem! Jakie emocje mnie ominęły, no nie mogę :) .

Ja po wizycie. USG nie robiłyśmy niestety więc nie wiem ile mała waży. Okazało się, że mam za niski poziom żelaza i przepisała mi Tardyferon-Fol. I w zasadzie nie wiem czemu zaczęłam czytać ulotkę i przeraziło mnie zdanie "lek ten powinien być podawany jedynie pod warunkiem, że oczekiwane działania terapeutyczne są wyższe, niż ewentualne możliwe ryzyko dla płodu". Jako, że z natury jestem panikara to zaczęłam się zastanawiać co to za ryzyko dla płodu. Jakie żelazo bierzecie?

A swoją drogą, mała skopała podczas badania doktorkę :) .

No ja właśnie Tardyferon, ale wzięłam jedną tabletkę, bo hematolog kazał mi brać początkowo co drugi dzień, żeby sprawdzieć tolerancję. Nic mi po nim nie jest, ale ulotki nie czytałam, bo zaufałam lekarzowi ... i po Twoim poście trochę się wystraszyłam ...

gg64rl68s121551a.png
  • monaaa85 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :-)
    ..mało się udzielam, przepraszam..ale ciągle na bieżąco podczytuję i wczoraj ubawiłam się do łez..
    Fajne jest to forum..razem wszystko przeżywamy..można się poradzić doświadczonych mam..i takie tam :-)
    To moja pierwsza ciąża i powiem Wam że wszystko dla mnie takie nowe..100cm..na wysokości pępka w brzuszku..za ciasne spodnie w udach i tyłku..niewygodne pozycje do spania..a dziś niesamowita zabawa w dotykanie przez powłoki skórno-maciczne z moim dzieckiem :-) ...czy to ręka czy to stopa..mało ważne.. :-)
    Niesamowite! ..niesamowite jak ja już kocham moją córkę Małgosię <3 <3 <3

Anitka201, Gusiak, karolcia87, Misi@, adzia, skabarka lubią tę wiadomość

1usacwa1uvvludfr.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - a co z naszą koleżanką, która miała mieć w poniedziałek biopsję czy inne tego typu badania? Odzywała się?

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Easymum ja wybralam cale opakowanie tardyferonu. Skonczylam tydz temu.

Jestem zalamana tym cukrem:( rano mialam 105 :( Jadlam i o 19.30 kanapke i o 22 tez. MoZe cos poradzicie? W ciagu dnia mam dobry po posilkach ale te pierwsze dwa sa fatalne.

Kupilam dzis 8 kg truskawek i zamrazam na zime:)

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly my mowisz o Caroline ? Cisza

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Lilly my mowisz o Caroline ? Cisza

Tak, właśnie o niej. Może ma ktoś do niej numer telefonu?

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Bezmozgowie :D :D

Ty zobacz na sierpnioweczki , swoją drogą lady dwulicowa taka jesteś, wczoraj przepraszalas chciałaś zostac a dzisiaj u dziewczyn się witasz jeszcze źle obliczasz dni do porodu :D :D
    i napisałaś że dłuższy czas u nas byłaś, jak bylas to już nie jesteś, idź już bo psujesz atmosfere.

Noż kurde, Staraczka odpuść już w końcu! Nie chce się tych ciągłych wtrętów czytać. Lady może być gdzie chce, nawet na 10 forach, jak da radę je obrobić. Nie szkoda Ci czasu na śledzie czy przypadkiem gdzieś indziej nie pisze? Nie ma ciekawszych tematów w ciąży?

Sorry, ale poniosło mnie, bo będziesz tą biedną Lady wałkować do porodu ;)

Paulinek, aldonaa, Luna1 lubią tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona mnie również wczoraj ubawiła ta cała akcja.. tak siedziałam z tym tel i co jakiś czas wybuchałam śmiechem to w końcu małż nie wytrzymał i pyta o co chodzi to jemu mówię, ze i tak nie zrozumie tych ciążowych hormonów - odpuścił :-)

• snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po usg i jednak będzie pessar... Mąż musi go tylko z apteki przywieźć, bo niby mają na oddziale refundowane, ale nie polecają, bo starej generacji. Jutro więc założą i ciekawe, kiedy do domu...

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Noż kurde, Staraczka odpuść już w końcu! Nie chce się tych ciągłych wtrętów czytać. Lady może być gdzie chce, nawet na 10 forach, jak da radę je obrobić. Nie szkoda Ci czasu na śledzie czy przypadkiem gdzieś indziej nie pisze? Nie ma ciekawszych tematów w ciąży?

Sorry, ale poniosło mnie, bo będziesz tą biedną Lady wałkować do porodu ;)

Jak już wrocilas do tego to przeczytaj co niżej napisałam! Temat skończony a ty teraz odswiezasz i tylko ciśnienie mi w tej chwili podnosisz.
    Bez odbioru!

sowa28 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:

Kupilam dzis 8 kg truskawek i zamrazam na zime:)

ja wczoraj kupiłam 6kg i zrobiłam dżem, oczywiście dzis rano juz pół słoiczka zjadłam na śniadanie ;)

a facet u którego kupowałam jak usłyszał,ze chce 6 kg to chyba pomyślał, zę mam niezłą zachciankę, bo oczy miał jak 5 zł. :)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenkaihelenka wrote:
    ja wczoraj kupiłam 6kg i zrobiłam dżem, oczywiście dzis rano juz pół słoiczka zjadłam na śniadanie ;)

a facet u którego kupowałam jak usłyszał,ze chce 6 kg to chyba pomyślał, zę mam niezłą zachciankę, bo oczy miał jak 5 zł. :)
    Dzisiaj facet w warzywniaku już się nie dziwił :-) codziennie do niego chodzę po świeże czereśnie i początkowo robił oczy to pewnego dnia pogłaskałam się po brzuchu i zrozumiał: ciąża + czereśnie = ZACHCIANKA. Teraz dzięki temu codziennie dostaję najświeższą partię :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 13:33

magdalenkaihelenka lubi tę wiadomość

• Dominka92 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snoopy_etka wrote:
    Ja już po usg i jednak będzie pessar... Mąż musi go tylko z apteki przywieźć, bo niby mają na oddziale refundowane, ale nie polecają, bo starej generacji. Jutro więc założą i ciekawe, kiedy do domu...
    A jaka dluga masz szyjke?

relgzbmhh8tsviez.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:03

8pdp47e.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu stanelam na wadze i schudlam przez ten tydzien 4 kg !!!

relgzbmhh8tsviez.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:03

magdalenkaihelenka lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
‹‹ 1319 1320 1321 1322 1323 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ