Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Wczoraj napadłam na działkę mojego taty. Rodzice są w tej chwili na urlopie i narwałam tyle truskawek/ groszku/ sałaty/ cebuli i rzodkiewki, że dosłownie zapas będę miała do końca weekendu :-)już czekam na czereśnie które zaczynają się nieśmiało czerwienić
. Któraś z Was pisała o problemach z jelitami. Polecam czereśnie..działają przeczyszczająco i odtruwają jelita. Właśnie mam zamiar wyskoczyć na moment z pracy bo pod nosem mam warzywniak i znowu sama opitolę 0,5 kg czereśni
-
Dominka92 wrote:Myslicie ze czeresnie zaliczaja sie do lekkiej diety?
Bo zjadlabym i od razu jakies przeczyszczenie by sie przydalo bo po zabiegu jeszcze nie wrocilo to do normy -
Kasiarzynka wrote:Witam się wieczorkiem! Jakie emocje mnie ominęły, no nie mogę
.
Ja po wizycie. USG nie robiłyśmy niestety więc nie wiem ile mała waży. Okazało się, że mam za niski poziom żelaza i przepisała mi Tardyferon-Fol. I w zasadzie nie wiem czemu zaczęłam czytać ulotkę i przeraziło mnie zdanie "lek ten powinien być podawany jedynie pod warunkiem, że oczekiwane działania terapeutyczne są wyższe, niż ewentualne możliwe ryzyko dla płodu". Jako, że z natury jestem panikara to zaczęłam się zastanawiać co to za ryzyko dla płodu. Jakie żelazo bierzecie?
A swoją drogą, mała skopała podczas badania doktorkę.
No ja właśnie Tardyferon, ale wzięłam jedną tabletkę, bo hematolog kazał mi brać początkowo co drugi dzień, żeby sprawdzieć tolerancję. Nic mi po nim nie jest, ale ulotki nie czytałam, bo zaufałam lekarzowi ... i po Twoim poście trochę się wystraszyłam ... -
Witajcie
..mało się udzielam, przepraszam..ale ciągle na bieżąco podczytuję i wczoraj ubawiłam się do łez..
Fajne jest to forum..razem wszystko przeżywamy..można się poradzić doświadczonych mam..i takie tam
To moja pierwsza ciąża i powiem Wam że wszystko dla mnie takie nowe..100cm..na wysokości pępka w brzuszku..za ciasne spodnie w udach i tyłku..niewygodne pozycje do spania..a dziś niesamowita zabawa w dotykanie przez powłoki skórno-maciczne z moim dzieckiem...czy to ręka czy to stopa..mało ważne..
Niesamowite! ..niesamowite jak ja już kocham moją córkę Małgosię
Anitka201, Gusiak, karolcia87, Misi@, adzia, skabarka lubią tę wiadomość
-
Easymum ja wybralam cale opakowanie tardyferonu. Skonczylam tydz temu.
Jestem zalamana tym cukrem:( rano mialam 105Jadlam i o 19.30 kanapke i o 22 tez. MoZe cos poradzicie? W ciagu dnia mam dobry po posilkach ale te pierwsze dwa sa fatalne.
Kupilam dzis 8 kg truskawek i zamrazam na zime:) -
Staraczka23 wrote:Bezmozgowie
Ty zobacz na sierpnioweczki , swoją drogą lady dwulicowa taka jesteś, wczoraj przepraszalas chciałaś zostac a dzisiaj u dziewczyn się witasz jeszcze źle obliczasz dni do porodu
i napisałaś że dłuższy czas u nas byłaś, jak bylas to już nie jesteś, idź już bo psujesz atmosfere.
Noż kurde, Staraczka odpuść już w końcu! Nie chce się tych ciągłych wtrętów czytać. Lady może być gdzie chce, nawet na 10 forach, jak da radę je obrobić. Nie szkoda Ci czasu na śledzie czy przypadkiem gdzieś indziej nie pisze? Nie ma ciekawszych tematów w ciąży?
Sorry, ale poniosło mnie, bo będziesz tą biedną Lady wałkować do poroduPaulinek, aldonaa, Luna1 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyeasymum wrote:Noż kurde, Staraczka odpuść już w końcu! Nie chce się tych ciągłych wtrętów czytać. Lady może być gdzie chce, nawet na 10 forach, jak da radę je obrobić. Nie szkoda Ci czasu na śledzie czy przypadkiem gdzieś indziej nie pisze? Nie ma ciekawszych tematów w ciąży?
Sorry, ale poniosło mnie, bo będziesz tą biedną Lady wałkować do porodu
Jak już wrocilas do tego to przeczytaj co niżej napisałam! Temat skończony a ty teraz odswiezasz i tylko ciśnienie mi w tej chwili podnosisz.
Bez odbioru!sowa28 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnydiatomka wrote:
Kupilam dzis 8 kg truskawek i zamrazam na zime:)
ja wczoraj kupiłam 6kg i zrobiłam dżem, oczywiście dzis rano juz pół słoiczka zjadłam na śniadanie
a facet u którego kupowałam jak usłyszał,ze chce 6 kg to chyba pomyślał, zę mam niezłą zachciankę, bo oczy miał jak 5 zł. -
magdalenkaihelenka wrote:ja wczoraj kupiłam 6kg i zrobiłam dżem, oczywiście dzis rano juz pół słoiczka zjadłam na śniadanie
a facet u którego kupowałam jak usłyszał,ze chce 6 kg to chyba pomyślał, zę mam niezłą zachciankę, bo oczy miał jak 5 zł.codziennie do niego chodzę po świeże czereśnie i początkowo robił oczy to pewnego dnia pogłaskałam się po brzuchu i zrozumiał: ciąża + czereśnie = ZACHCIANKA. Teraz dzięki temu codziennie dostaję najświeższą partię
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 13:33
magdalenkaihelenka lubi tę wiadomość