Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doberek ! :)

Ależ tu gorrrąca atmosfera :) Coś się przynajmniej dzieje.

No ja się przyznaję, że mój mózg chyba mam w chmurach...Nie dość, że wzruszam się na widok psów np i mam straszną potrzebę przebywania z Mamą, to to co dziś odwaliłam juz naprawdę świadczy o moim bezmózgowiu :D
    Otóż we wtorek poszłam po chleb do sklepu w bloku obok, postanowiłam też zakupić gazetę i wędlinę, a no i jeszcze pod sklepem tryskawki i czereśnie. Wszystko fajnie, pięknie, szłam bez siatki oczywiście :) Byłam pewna, że wszystko doniosłam.
    Dziś chcę robić Mężowi śniadanie do pracy z tą wędliną i co? i jej kurde nie ma...Byłam tak wściekła...Moja pewność, że włożyłam ją do lodówki była 100%. Tak się tym zdenerwowałam, że wyzywałam na co idzie, Mąż pojechał do pracy aż wystraszony :D Po czym napisałam Mu sms-a, że przepraszam, bo widocznie jestem beznadzieją żoną <lol> Mąż zadzwonił a ja co? w ryk :D że przysięgam, że ta wędlina była w domu... Śmiał się bardzo :D
    No,ale afera musiała zostać wyjaśniona, więc polazłam do sklepu i co? okazało się, że wędlinę musiałam zgubić po drodze, bo inny klient zgłaszał, że leży jakaś na ziemi..co z nią dalej nie wiem, ale zakupiłam dziś już większy zapas i 3 razy sprawdziłam czy jest w lodówce :D

To, że byłam przed ciążą dieslem to wiem, ale w ciąży to już jestem turbo dieslem :D
    Miłego dzionka Laseczki :*

nick nieaktualny, Anitka201, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • easymum Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Jak już wrocilas do tego to przeczytaj co niżej napisałam! Temat skończony a ty teraz odswiezasz i tylko ciśnienie mi w tej chwili podnosisz.
    Bez odbioru!

Zacytowałam zanim doczytałam dalej bo mnie ruszyło na bieżąco. Dobrze, że odpuściłaś, uważaj na ciśnienie :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls no o 22 zjadłam kromke razowego( z wiejskiej malutkiej piekarni, a maka typowo razowa) z plasterkiem wedliny i zrobilam salatke garsc rukoli, pomidor, 2 rzodkiewki , troche siemienia lnianego i tyci oliwy . a i plaster chudego twarogu. o 19.30 zjadlam podobnie.
    u mnie o tyle kicha ze tata, dziadek i wujek (brat taty) sa na insulinie i babcia na tabletkach tez z cukrzyca:(

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) I jestem już po, zdane na 5 teraz tylko praca magisterska :3

Nancy87, Terazsięuda:-), nick nieaktualny, nick nieaktualny, Lilla My, Wonderland, adzia, easymum, Anitka201, Natka88, Gusiak, Kasiarzynka, przyszła mama, kasig lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:03

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa wrote:
    Doberek ! :)

To, że byłam przed ciążą dieslem to wiem, ale w ciąży to już jestem turbo dieslem :D
    Miłego dzionka Laseczki :*

Ja mam podobnie kupiłam ziemniaki za 18 zł za kg, bo myślałam, że są za 1,8...a że kupiłam jeszcze kilka innych rzeczy to dopiero się w domu zorientowałam, że za ziemniaki zapłaciłam ponad 20 zł. mam nadzieję, że sa warte tej ceny ;p
    Nie pamiętam już czy pisałam, ale chustę juz mam i wiąże, prasuje i ogólnie łamie ją ;p
    Tak się cieszę, mam nadzieję, że synek będzie w niej grzecznie siedzieć ;p
    Marazie wiąże łosia z obciażeniem mąki gryczanej ;p

Kucykowa, Wonderland, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

• diatomka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls po reszcie posilkow jest ok, tzn ponizej 120 po godzinie, po 2godz juz w ogole ponizej 100. tylko na czczo i po 1 sniadaniu taka kicha wychdzi. a diabetolog 30 czerwca...

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Ja mam podobnie kupiłam ziemniaki za 18 zł za kg, bo myślałam, że są za 1,8...a że kupiłam jeszcze kilka innych rzeczy to dopiero się w domu zorientowałam, że za ziemniaki zapłaciłam ponad 20 zł. mam nadzieję, że sa warte tej ceny ;p
    Nie pamiętam już czy pisałam, ale chustę juz mam i wiąże, prasuje i ogólnie łamie ją ;p
    Tak się cieszę, mam nadzieję, że synek będzie w niej grzecznie siedzieć ;p
    Marazie wiąże łosia z obciażeniem mąki gryczanej ;p

PO ILE? hehehe To chyba ze złota te ziemniaki:D Ale powiem Wam, że ja też jestem taki zakręt. Wiecznie gdzieś za coś przepłacam, zostawiam pieniądze, normalnie czuję się jak dziecko, które można robić w balona.

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Gusiak, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba odmieńcem będę bo wszystkie ciuszki juz mam wyprane, wyprasowane, poukładane. Ciuszki które dostałam prałam 2 razy. Raz w wanishu- bo sporo trzeba było doprac a teraz w proszku dzieciowym lovela.
    Jeżeli chodzi o farbowanie to ja podzieliłam wszystko na kupki dosłownie kolorami. I te które podejzewalam że mogą farbowac, moczylam pod bieżącą ciepła wodą i dostawałam tyci mydła w płynie i patrzyłam czy puszcza kolor. W ten o to sposób znalazły się tylko jedne body czerwone z pepko.
    A i prałam normalnie w pralce.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Ja chyba odmieńcem będę bo wszystkie ciuszki juz mam wyprane, wyprasowane, poukładane. Ciuszki które dostałam prałam 2 razy. Raz w wanishu- bo sporo trzeba było doprac a teraz w proszku dzieciowym lovela.
    Jeżeli chodzi o farbowanie to ja podzieliłam wszystko na kupki dosłownie kolorami. I te które podejzewalam że mogą farbowac, moczylam pod bieżącą ciepła wodą i dostawałam tyci mydła w płynie i patrzyłam czy puszcza kolor. W ten o to sposób znalazły się tylko jedne body czerwone z pepko.
    A i prałam normalnie w pralce.
    Ja też mam już prawie wszsystko poprane, piorę od miesiąca, prasuję i chowam do komódek :)

Zostalo mi jedno pranie, ale zrobie je w przyszłym tygodniu :) dziś prasowałam dwie godziny mam jeszcze skarpetki i prześcieradełka do prasowania, ale z sił opadłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 14:59

agatka196 lubi tę wiadomość

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Ja też mam już prawie wszsystko poprane, piorę od miesiąca, prasuję i chowam do komódek :)

Zostalo mi jedno pranie, ale zrobie je w przyszłym tygodniu :) dziś prasowałam dwie godziny mam jeszcze skarpetki i prześcieradełka do prasowania, ale z sił opadłam.

Mi zostały tetrówki, pościel i prześcieradła i ewentualnie jak kupie coś na bieżąco.
    I mam zagwozdke bo mam tylko jeden komplet na 56 i jeden dresik. I nie wiem czy kupować czy wstrzymać się i zobaczyć jak mała będzie rosła.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej jak Was czytam to sobie uświadamiam jak w tyle jestem ze wszystkim.Tydzień temu zamówiliśmy szafę dla naszej małej, czekamy na dostawę do sklepu, muszę się zmobilizować i w końcu wybrać łóżeczko i jakoś na początku lipca zamówić,wybrać materac itd.
    Jedyne czym nie muszę się martwić to ubranka,bo mam ich tyle,że 3 dzieci bym spokojnie ubrała, a jeszcze sąsiadka się oferuje,że ma na strychu pełno.
    A najbardziej się cieszę,że ma leżaczek-bujaczek prawie nie używany;)
    i przewijak, którego mieliśmy nie kupować ale skoro oferuje to weźmiemy :)

kurcze jak tak myśle jakby trzeba było wszystko nowe kupić to idzie zbankrutować ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dość dużo na 56, ale te rozmiary nie są sobie równe, niektóre wygladaja jak 62. No chyba, że 62 wygląda jak 56 ;D
    Mnie kusi by coś jeszcze kupić, ale mam już dość dużo więc staram się powstrzymywać, jedynie na bieząco bedę kupować :)

A pod koniec ciąży możesz dokupić jak sprawdzisz mniej więcej ile mała bedzie miała, choć wiadomo, że usg to tylko prognoza.

• moka89 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam troszkę ciuszków na 56, nie chcę żeby mi się dzidziol topił w większych rozmiarach. Bratanek jak się urodził mierzył chyba 54 cm, a biegaliśmy kupować jakieś 50, bo wyglądał nieszczęśliwie w 56 :) Pamiętajmy, że długość dziecka po porodzie to długość razem z główką :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, dopiero Was nadrobiłam, jeszcze rano nie miałam neta, więc teraz chyba z godzinę siedziałam :P

Wczoraj odebraliśmy łóżeczko, teraz trzeba pomalować pokój i można składać :)

Jeśli chodzi o pranie, to zamierzam prać wszystko od początku lipca, bo jeszcze nie mam komody :P ciuszki prałam już raz (wrzuciłam wszystko do pralki, podzieliłam na białe i kolorowe, ale prałam z tymi chusteczkami zapobiegającymi farbowaniu), teraz wypiorę drugi, poprasuję, poukładam i będzie ok.

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!!! :)

Ja dzisiaj się mało udzielam, bo siedzę i zakuwam na jutro... Czarno to widzę ;P test ma być bardzo szczegółowy, pytania z ubiegłych lat są kosmiczne, a ja dopiero dzisiaj tak naprawdę do tego przysiadłam. Umiem tyle, co nic ;)

Dziewczyny, prasowanie skarpetek? :D seriooo? :D

• easymum Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma, dasz radę, kto ma ogarniać jak nie Ty ?

Ja też jak przeczytałam o prasowaniu skarpetek, to się zastanowiłam... Po pierwsze nie bardzo mam co wyprać, jak zbiorę do kupy kocyki i prześcieradła to może pralka wyjdzie ... zamierzam prasować tylko prześcieradła i tylko to, co będzie wyglądać na mocno pogniecione, a skarpetki ... no way ;) Zresztą położna na szkole rodzenia postukała się w głowę i życzyła powodzeniaw znalezieniu czasu na prasowanie po porodzie. Ja chyba wolę ten czas spędzić z dzieckiem :)

Tak mnie naszło i kupiłam mojej Oli pierwsze bajeczki do czytania i od kilku dni czytam na głos. Ba, nawet się wczuwam w rolę i chyba małej się to podoba :) Czytałam, ze jedna mama jak jej synek niczym nie dał się uspokoić, zaczęła mu czytać bajki, które czytała do brzuszka i podziałało od ręki. Może pomoże, może nie, wypracuję jakiś kapitał na przyszłość ;)

karolcia87, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls, narobiłaś mi smaka tą młodą kapustą, więc na szybko zrobiłam łazanki z młodą kapustą i właśnie wcinam michę. Pyyycha! Jestem w siódmym niebie!

Aha, czy cukry na poziomie :
    na czczo 78
    Po 1h 125
    Po 2h 128

mogą być zaliczane do stanu przedcukrzycowego? Dla mnie w normie, na wynikach też tak było napisane, ale tyle tych rozbieżności w interpretacji wyników.

gg64rl68s121551a.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Hej!!! :)

Ja dzisiaj się mało udzielam, bo siedzę i zakuwam na jutro... Czarno to widzę ;P test ma być bardzo szczegółowy, pytania z ubiegłych lat są kosmiczne, a ja dopiero dzisiaj tak naprawdę do tego przysiadłam. Umiem tyle, co nic ;)

Dziewczyny, prasowanie skarpetek? :D seriooo? :D

Powodzenia Sigma! Na pewno Ci się uda :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Dżuls, narobiłaś mi smaka tą młodą kapustą, więc na szybko zrobiłam łazanki z młodą kapustą i właśnie wcinam michę. Pyyycha! Jestem w siódmym niebie!

Aha, czy cukry na poziomie :
    na czczo 78
    Po 1h 125
    Po 2h 128

mogą być zaliczane do stanu przedcukrzycowego? Dla mnie w normie, na wynikach też tak było napisane, ale tyle tych rozbieżności w interpretacji wyników.

ja miałąm bardzo podobne wyniki i lekarz mi powiedziała,że ok :)

‹‹ 1321 1322 1323 1324 1325 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ