X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doberek ! :)

Ależ tu gorrrąca atmosfera :) Coś się przynajmniej dzieje.

No ja się przyznaję, że mój mózg chyba mam w chmurach...Nie dość, że wzruszam się na widok psów np i mam straszną potrzebę przebywania z Mamą, to to co dziś odwaliłam juz naprawdę świadczy o moim bezmózgowiu :D
    Otóż we wtorek poszłam po chleb do sklepu w bloku obok, postanowiłam też zakupić gazetę i wędlinę, a no i jeszcze pod sklepem tryskawki i czereśnie. Wszystko fajnie, pięknie, szłam bez siatki oczywiście :) Byłam pewna, że wszystko doniosłam.
    Dziś chcę robić Mężowi śniadanie do pracy z tą wędliną i co? i jej kurde nie ma...Byłam tak wściekła...Moja pewność, że włożyłam ją do lodówki była 100%. Tak się tym zdenerwowałam, że wyzywałam na co idzie, Mąż pojechał do pracy aż wystraszony :D Po czym napisałam Mu sms-a, że przepraszam, bo widocznie jestem beznadzieją żoną <lol> Mąż zadzwonił a ja co? w ryk :D że przysięgam, że ta wędlina była w domu... Śmiał się bardzo :D
    No,ale afera musiała zostać wyjaśniona, więc polazłam do sklepu i co? okazało się, że wędlinę musiałam zgubić po drodze, bo inny klient zgłaszał, że leży jakaś na ziemi..co z nią dalej nie wiem, ale zakupiłam dziś już większy zapas i 3 razy sprawdziłam czy jest w lodówce :D

To, że byłam przed ciążą dieslem to wiem, ale w ciąży to już jestem turbo dieslem :D
    Miłego dzionka Laseczki :*

Sigma, Anitka201, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • easymum Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Jak już wrocilas do tego to przeczytaj co niżej napisałam! Temat skończony a ty teraz odswiezasz i tylko ciśnienie mi w tej chwili podnosisz.
    Bez odbioru!

Zacytowałam zanim doczytałam dalej bo mnie ruszyło na bieżąco. Dobrze, że odpuściłaś, uważaj na ciśnienie :)

Paulinek lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls no o 22 zjadłam kromke razowego( z wiejskiej malutkiej piekarni, a maka typowo razowa) z plasterkiem wedliny i zrobilam salatke garsc rukoli, pomidor, 2 rzodkiewki , troche siemienia lnianego i tyci oliwy . a i plaster chudego twarogu. o 19.30 zjadlam podobnie.
    u mnie o tyle kicha ze tata, dziadek i wujek (brat taty) sa na insulinie i babcia na tabletkach tez z cukrzyca:(

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) I jestem już po, zdane na 5 teraz tylko praca magisterska :3

Nancy87, Terazsięuda:-), magdalenkaihelenka, Misi@, Lilla My, Wonderland, adzia, easymum, Anitka201, Natka88, Gusiak, Kasiarzynka, przyszła mama, kasig lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:03

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa wrote:
    Doberek ! :)

To, że byłam przed ciążą dieslem to wiem, ale w ciąży to już jestem turbo dieslem :D
    Miłego dzionka Laseczki :*

Ja mam podobnie kupiłam ziemniaki za 18 zł za kg, bo myślałam, że są za 1,8...a że kupiłam jeszcze kilka innych rzeczy to dopiero się w domu zorientowałam, że za ziemniaki zapłaciłam ponad 20 zł. mam nadzieję, że sa warte tej ceny ;p
    Nie pamiętam już czy pisałam, ale chustę juz mam i wiąże, prasuje i ogólnie łamie ją ;p
    Tak się cieszę, mam nadzieję, że synek będzie w niej grzecznie siedzieć ;p
    Marazie wiąże łosia z obciażeniem mąki gryczanej ;p

Kucykowa, Wonderland, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

• diatomka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls po reszcie posilkow jest ok, tzn ponizej 120 po godzinie, po 2godz juz w ogole ponizej 100. tylko na czczo i po 1 sniadaniu taka kicha wychdzi. a diabetolog 30 czerwca...

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Ja mam podobnie kupiłam ziemniaki za 18 zł za kg, bo myślałam, że są za 1,8...a że kupiłam jeszcze kilka innych rzeczy to dopiero się w domu zorientowałam, że za ziemniaki zapłaciłam ponad 20 zł. mam nadzieję, że sa warte tej ceny ;p
    Nie pamiętam już czy pisałam, ale chustę juz mam i wiąże, prasuje i ogólnie łamie ją ;p
    Tak się cieszę, mam nadzieję, że synek będzie w niej grzecznie siedzieć ;p
    Marazie wiąże łosia z obciażeniem mąki gryczanej ;p

PO ILE? hehehe To chyba ze złota te ziemniaki:D Ale powiem Wam, że ja też jestem taki zakręt. Wiecznie gdzieś za coś przepłacam, zostawiam pieniądze, normalnie czuję się jak dziecko, które można robić w balona.

Paulinek, Misi@, Gusiak, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba odmieńcem będę bo wszystkie ciuszki juz mam wyprane, wyprasowane, poukładane. Ciuszki które dostałam prałam 2 razy. Raz w wanishu- bo sporo trzeba było doprac a teraz w proszku dzieciowym lovela.
    Jeżeli chodzi o farbowanie to ja podzieliłam wszystko na kupki dosłownie kolorami. I te które podejzewalam że mogą farbowac, moczylam pod bieżącą ciepła wodą i dostawałam tyci mydła w płynie i patrzyłam czy puszcza kolor. W ten o to sposób znalazły się tylko jedne body czerwone z pepko.
    A i prałam normalnie w pralce.

alutka lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Ja chyba odmieńcem będę bo wszystkie ciuszki juz mam wyprane, wyprasowane, poukładane. Ciuszki które dostałam prałam 2 razy. Raz w wanishu- bo sporo trzeba było doprac a teraz w proszku dzieciowym lovela.
    Jeżeli chodzi o farbowanie to ja podzieliłam wszystko na kupki dosłownie kolorami. I te które podejzewalam że mogą farbowac, moczylam pod bieżącą ciepła wodą i dostawałam tyci mydła w płynie i patrzyłam czy puszcza kolor. W ten o to sposób znalazły się tylko jedne body czerwone z pepko.
    A i prałam normalnie w pralce.
    Ja też mam już prawie wszsystko poprane, piorę od miesiąca, prasuję i chowam do komódek :)

Zostalo mi jedno pranie, ale zrobie je w przyszłym tygodniu :) dziś prasowałam dwie godziny mam jeszcze skarpetki i prześcieradełka do prasowania, ale z sił opadłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 14:59

agatka196 lubi tę wiadomość

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Ja też mam już prawie wszsystko poprane, piorę od miesiąca, prasuję i chowam do komódek :)

Zostalo mi jedno pranie, ale zrobie je w przyszłym tygodniu :) dziś prasowałam dwie godziny mam jeszcze skarpetki i prześcieradełka do prasowania, ale z sił opadłam.

Mi zostały tetrówki, pościel i prześcieradła i ewentualnie jak kupie coś na bieżąco.
    I mam zagwozdke bo mam tylko jeden komplet na 56 i jeden dresik. I nie wiem czy kupować czy wstrzymać się i zobaczyć jak mała będzie rosła.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej jak Was czytam to sobie uświadamiam jak w tyle jestem ze wszystkim.Tydzień temu zamówiliśmy szafę dla naszej małej, czekamy na dostawę do sklepu, muszę się zmobilizować i w końcu wybrać łóżeczko i jakoś na początku lipca zamówić,wybrać materac itd.
    Jedyne czym nie muszę się martwić to ubranka,bo mam ich tyle,że 3 dzieci bym spokojnie ubrała, a jeszcze sąsiadka się oferuje,że ma na strychu pełno.
    A najbardziej się cieszę,że ma leżaczek-bujaczek prawie nie używany;)
    i przewijak, którego mieliśmy nie kupować ale skoro oferuje to weźmiemy :)

kurcze jak tak myśle jakby trzeba było wszystko nowe kupić to idzie zbankrutować ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dość dużo na 56, ale te rozmiary nie są sobie równe, niektóre wygladaja jak 62. No chyba, że 62 wygląda jak 56 ;D
    Mnie kusi by coś jeszcze kupić, ale mam już dość dużo więc staram się powstrzymywać, jedynie na bieząco bedę kupować :)

A pod koniec ciąży możesz dokupić jak sprawdzisz mniej więcej ile mała bedzie miała, choć wiadomo, że usg to tylko prognoza.

• moka89 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam troszkę ciuszków na 56, nie chcę żeby mi się dzidziol topił w większych rozmiarach. Bratanek jak się urodził mierzył chyba 54 cm, a biegaliśmy kupować jakieś 50, bo wyglądał nieszczęśliwie w 56 :) Pamiętajmy, że długość dziecka po porodzie to długość razem z główką :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, dopiero Was nadrobiłam, jeszcze rano nie miałam neta, więc teraz chyba z godzinę siedziałam :P

Wczoraj odebraliśmy łóżeczko, teraz trzeba pomalować pokój i można składać :)

Jeśli chodzi o pranie, to zamierzam prać wszystko od początku lipca, bo jeszcze nie mam komody :P ciuszki prałam już raz (wrzuciłam wszystko do pralki, podzieliłam na białe i kolorowe, ale prałam z tymi chusteczkami zapobiegającymi farbowaniu), teraz wypiorę drugi, poprasuję, poukładam i będzie ok.

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!!! :)

Ja dzisiaj się mało udzielam, bo siedzę i zakuwam na jutro... Czarno to widzę ;P test ma być bardzo szczegółowy, pytania z ubiegłych lat są kosmiczne, a ja dopiero dzisiaj tak naprawdę do tego przysiadłam. Umiem tyle, co nic ;)

Dziewczyny, prasowanie skarpetek? :D seriooo? :D

• easymum Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma, dasz radę, kto ma ogarniać jak nie Ty ?

Ja też jak przeczytałam o prasowaniu skarpetek, to się zastanowiłam... Po pierwsze nie bardzo mam co wyprać, jak zbiorę do kupy kocyki i prześcieradła to może pralka wyjdzie ... zamierzam prasować tylko prześcieradła i tylko to, co będzie wyglądać na mocno pogniecione, a skarpetki ... no way ;) Zresztą położna na szkole rodzenia postukała się w głowę i życzyła powodzeniaw znalezieniu czasu na prasowanie po porodzie. Ja chyba wolę ten czas spędzić z dzieckiem :)

Tak mnie naszło i kupiłam mojej Oli pierwsze bajeczki do czytania i od kilku dni czytam na głos. Ba, nawet się wczuwam w rolę i chyba małej się to podoba :) Czytałam, ze jedna mama jak jej synek niczym nie dał się uspokoić, zaczęła mu czytać bajki, które czytała do brzuszka i podziałało od ręki. Może pomoże, może nie, wypracuję jakiś kapitał na przyszłość ;)

karolcia87, Sigma lubią tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls, narobiłaś mi smaka tą młodą kapustą, więc na szybko zrobiłam łazanki z młodą kapustą i właśnie wcinam michę. Pyyycha! Jestem w siódmym niebie!

Aha, czy cukry na poziomie :
    na czczo 78
    Po 1h 125
    Po 2h 128

mogą być zaliczane do stanu przedcukrzycowego? Dla mnie w normie, na wynikach też tak było napisane, ale tyle tych rozbieżności w interpretacji wyników.

gg64rl68s121551a.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Hej!!! :)

Ja dzisiaj się mało udzielam, bo siedzę i zakuwam na jutro... Czarno to widzę ;P test ma być bardzo szczegółowy, pytania z ubiegłych lat są kosmiczne, a ja dopiero dzisiaj tak naprawdę do tego przysiadłam. Umiem tyle, co nic ;)

Dziewczyny, prasowanie skarpetek? :D seriooo? :D

Powodzenia Sigma! Na pewno Ci się uda :)

Sigma lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Dżuls, narobiłaś mi smaka tą młodą kapustą, więc na szybko zrobiłam łazanki z młodą kapustą i właśnie wcinam michę. Pyyycha! Jestem w siódmym niebie!

Aha, czy cukry na poziomie :
    na czczo 78
    Po 1h 125
    Po 2h 128

mogą być zaliczane do stanu przedcukrzycowego? Dla mnie w normie, na wynikach też tak było napisane, ale tyle tych rozbieżności w interpretacji wyników.

ja miałąm bardzo podobne wyniki i lekarz mi powiedziała,że ok :)

‹‹ 1321 1322 1323 1324 1325 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ