X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ee a ja myslalam ze jutro mam do gina a to 30 dopiero, eh jak ja wytrzymam :P a chcialam szyjke skontrolowac,ale
    polozna dzis stwierdzila zeby juz poczekac ten tydzien jak dobrze sie czuje bo skoro mam pessar to w razie gdyby cos sie dzialo (tfu tfu tfu) to bede czuc . Ale pewnie nie wytrzymam i jutro zadzwonie umowie sie prywatnie do mojego gina jeszcze w tym tyg :P
    aaa i w piatek czeka mnie ta nieszczesna glukoza, ale przynajmniej bede ja znosic w domu a nie gdzies w laboratorium :P

relgzbmhh8tsviez.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Nancy za info.

Skabarka dobrze że waga stoi a mała się dobrze rozwija, jeszcze troszkę czasu jest do końca i zdążysz przytyć. Nic nas nie ominie :-P

A ja siedzę i się nudzę. R poszedł na trening a ja nie wiem co mam z sobą zrobić. Niby mam robotę ale mi się nie chce. Chyba słońca mi brakuje :-(

Staraczka ja słyszałam że na nie umytych włosach najlepiej farba chyta ale by specjalnie olejkiem smarować to nie. Ja zresztą chodzę do fryzjera więc sama nie farbuje tym bardziej rozjasniać.

skabarka lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mebelki kupione będą w czwartek :-D a my teraz w MC i zajadam lody z karmelem i z frytasami :-D mniam :-D

Sigma, Gusiak, Gusiak lubią tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • anula1990 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja waga leci do góry jak oszalała....niby waże i tak kg mniej jak na początku ciązy ale w sumie w pierwszych miesiacach zjechałam 6 kg a teraz 5 przytyłam...boje sie tego co będzie...przed zajsciem w ciąże zrzucilam prawie 30 kg i boje sie ,abym tego nie nadrobiła bo okupiłam to ciężką pracą :)A w ciąży sobie pozwalam na to czego bym nie zjadła wcześniej bo mam mega smaki..nie mówie o pizzy czy coś w tym stylu bo to wogule niewchodzi w gre..raczej o jakimś wafelku...Ajć ciekawa jestem ile na chwila obecną waży "ciąża" chodzi mi o dzidziusia z wodami płodowymi,łozyskiem ...

74disg18xt1q3yyo.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tam Aldona gadasz głupoty, kiedy to było, kiedy ja miałam tylko dziesionę na plusie :D :D :D

właśnie jem swoją zachciankę - twaróg z miodem :P

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak spróbuję :)

Nie pisałam, jem na potęgę a waga w ciągu miesiąca od ostatniego ważenia u gina +1kg :D

I tak Tym sposobem od początku przytylam 5,5kg :)

• Dominka92 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mialam +9 a po szpitalu jestem +5 tylko na plusie :P
    juz wiem gdzie po ciazy pojde na diete :D

Sigma, 4me, Kasiarzynka, Lady Savage lubią tę wiadomość

relgzbmhh8tsviez.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:

Staraczka ja słyszałam że na nie umytych włosach najlepiej farba chyta ale by specjalnie olejkiem smarować to nie. Ja zresztą chodzę do fryzjera więc sama nie farbuje tym bardziej rozjasniać.

Z tym że to nie bedzie rozjasniacz a farba blond :)
    chciałam sztucznie otluscic ale zaczekam do jutra bo wczoraj były umyte :)
    Jak wyjdzie tak wyjdzie :D

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, czy można stosować maść clotrimazol w ciąży?

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka ja stosowałam i maść i globulki ale to na zlecenie lekarza. I po tych moich infekcjach kazał mi mieć w domu tą maść na wrazie W.

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Anulka ja stosowałam i maść i globulki ale to na zlecenie lekarza. I po tych moich infekcjach kazał mi mieć w domu tą maść na wrazie W.

O to dobrze :)

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się znowu boję zważyć, może nie być ciekawie.
    Poza tym i mi poszło mi w biodra. I to tak nagle. Przestałam zakładać jeansy, bo było gorąco, dosłownie na kilka dni. I jak się znowu ochłodziło to już duże ups - w udach ciasno, w biodrach ciasno. Miarka pokazuje plus 4cm w biodrach. Za bardzo nie widzę, żeby to było sadełko, może mi się w końcu kości zaczęły rozłazić?

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jeżeli wdała się jakaś infekcja to idź do lekarza bo maść tylko delikatnie zaleczy pieczenie a "grzybki" i tak się mogą rozwinąć. Ja tak zaleczyłam maścią Pimafucin a w szpitalu wyszły w posiewie cuda nie widy. I dopiero globulkami mi to wyleczyli. A maść kazał mieć na w razie W ale koniecznie zaraz się do niego zgłosić po lek.

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    a jakiś nr do sklepu masz, stronę internetową albo adres zebym mogła sobie sprawdzić?;)

To jest Krispol Lubań. Chyba mają konto na fb:) Ale pewnie znajdziesz gdzieś riko bliżej siebie:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Z tym że to nie bedzie rozjasniacz a farba blond :)
    chciałam sztucznie otluscic ale zaczekam do jutra bo wczoraj były umyte :)
    Jak wyjdzie tak wyjdzie :D

ja farbuje farbą color mask perłowy blond i zawsze staram się na nieumytych włosach a jak muusze pilnie a mam umyte to je natłuszczam przed farbowaniem olejkiem arganowym :) przy farbowaniu na takie jasne kolory sebum chroni wlosy, wiec polecam :)

relgio4pxlxziakh.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Ale jeżeli wdała się jakaś infekcja to idź do lekarza bo maść tylko delikatnie zaleczy pieczenie a "grzybki" i tak się mogą rozwinąć. Ja tak zaleczyłam maścią Pimafucin a w szpitalu wyszły w posiewie cuda nie widy. I dopiero globulkami mi to wyleczyli. A maść kazał mieć na w razie W ale koniecznie zaraz się do niego zgłosić po lek.

Tylko, że mnie nic nie piecze, tylko boli tak dziwnie w środku, a prywatnie do lekarza mnie niestety nie stać :( więc muszę czekać do 15 lipca, na razie używam tormentiolu, bo lekarz mi pozwolił, jak ostatnio pytałam.

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka ale on przecież przyjmuje w przychodni w szpitalu i chyba nie ma problemu by się dostać do niego? O Tormentiolu nie słyszałam.

Właśnie nastąpił pierwszy wyciek siary!

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Anulka ale on przecież przyjmuje w przychodni w szpitalu i chyba nie ma problemu by się dostać do niego? O Tormentiolu nie słyszałam.

Właśnie nastąpił pierwszy wyciek siary!

No właśnie w szpitalu jestem na 15 do niego zarejstrowana, a problem jest ma dużo pacjentek i jak bym chciała na już, to nie ma miejsc, a te w rejstracji to wredne baby :)

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka lekarz ogolny tez moze Ci globulki wypisac. Ja czesto z tego korzystam.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    ja farbuje farbą color mask perłowy blond i zawsze staram się na nieumytych włosach a jak muusze pilnie a mam umyte to je natłuszczam przed farbowaniem olejkiem arganowym :) przy farbowaniu na takie jasne kolory sebum chroni wlosy, wiec polecam :)
    Ja chciałam oliwka dla dZieci :D z olejków mam jeszcze serum z avonu do włosów.
    Ten blond pokrywa u ciebie ciemny odrost?
    Jutro pokaże jakie mam teraz, wydaje mi się ze będą konieczne dwie farby

‹‹ 1366 1367 1368 1369 1370 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ