Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Staraczka23 wrote:Ja chciałam oliwka dla dZieci
z olejków mam jeszcze serum z avonu do włosów.
Ten blond pokrywa u ciebie ciemny odrost?
Jutro pokaże jakie mam teraz, wydaje mi się ze będą konieczne dwie farbyu mnie pokrywa, co prawda trzeba trzymać 40-50minut ale w życiu nie miałam lepszej farby, używam jej od chyba 2 lat i zawsze ten sam super efekt
-
diatomka wrote:Anulka lekarz ogolny tez moze Ci globulki wypisac. Ja czesto z tego korzystam.
O to mogę iść i powiedzieć, ze mnie coś tam boli, chyba, że uda mi się do innego lekarza dostać ginekologa szybciej, o jutro podejdę do przychodni zabobrze może uda mi się szybciej trafić, bo coś mnie boli tam i nie wiem co. -
Macie jakiś sposób na ładne stopy w ciąży? Kiedyś przed latem używałam skarpetek zluszczajacych, jakichś kremów z kwasami - ale wszystko w ciąży niewskazane.
Teraz już sama nie wiem co robić, pięty mam paskudne mimo szorowania. Jak przyjdą upały i przyjdzie sandały założyć to aż wstyd. -
Anulka to trochę lipa że ciężko do niego się dostać. Ja swojemu w takim wypadku pisze sms i ewentualnie jadę do gabinetu lub do szpitala po receptę. Oczywiście za darmo.
Wiem że w szpitalu przyjmuje jeszcze dr piskozub. Może do niego a jak nie to faktycznie do rodzinnego.
Lalenka ja tam stopy smaruje wszystkim czym smarowałam przed ciążą i nawet nie pomyślałam by sprawdzać czy można w ciąży. Jeszcze ostatnio na Sierpniówkach mamusie coś polecały właśnie do złuszczania ale nie pamiętam nazwy.
-
nick nieaktualny
-
agatka196 wrote:Anulka to trochę lipa że ciężko do niego się dostać. Ja swojemu w takim wypadku pisze sms i ewentualnie jadę do gabinetu lub do szpitala po receptę. Oczywiście za darmo.
Wiem że w szpitalu przyjmuje jeszcze dr piskozub. Może do niego a jak nie to faktycznie do rodzinnego.
Lalenka ja tam stopy smaruje wszystkim czym smarowałam przed ciążą i nawet nie pomyślałam by sprawdzać czy można w ciąży. Jeszcze ostatnio na Sierpniówkach mamusie coś polecały właśnie do złuszczania ale nie pamiętam nazwy.
No niestety, a nie wiem co to może być, bo jak siedzę to boli tam w środku i jak leżę też, a jak chodzę stoję to nie, więc tak dziwnie -
Nancy87 wrote:Anulka to koniecznie musi zajrzeć tam ginekolog. Rodzinny Ci nic nie pomoże. Nie wiadomo skąd te bóle. Może za garbatym mostkiem ktoś będzie miał szybki termin.
Właśnie o tym pomyślałam, przejdę się tam jutro i poproszę ładnie -
Ja mam i zawsze miałam masakrę na stopach. Jeszcze w połączeniu z niedoczynnością to potrafiłam mieć szorstką skórę nawet na wierzchu stopy. Żadne drogeryjne kremy nic wystarczającego moim stopom nie robiły, miałam jakiś apteczny (tylko se nie mogę chwilowo przypomnieć nazwy). Jakoś tak profilaktycznie odstawiłam, smaruje tylko zwykłym kremem ale jest coraz gorzej. Pięty nie mam popękane, ale skóra jest tak zgrubiała, że aż boli.
-
anulka20 wrote:Właśnie o tym pomyślałam, przejdę się tam jutro i poproszę ładnie
Jak dla mnie kobieta w ciązy, z infekcją kwalifikuje się jako nagły przypadek i naprawdę powinni ją gdzieś wcisnąć- jak nie tego samego dnia, to następnego. Spróbuj może trafisz na dobry humor Pani w recepcjiWiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 21:47
-
My już w domku
A tu się w końcu pochwale brzuszkiem z małym lokatorem w środku z dzisiaj
http://zapodaj.net/13c567a993f18.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 21:46
Lilla My, agatka196, Dominka92, la_lenka, Kasiarzynka, skabarka, Gusiak, adzia, Natka88, Staraczka23, Kucykowa, Misi@, easymum lubią tę wiadomość
-
la_lenka wrote:Ja mam i zawsze miałam masakrę na stopach. Jeszcze w połączeniu z niedoczynnością to potrafiłam mieć szorstką skórę nawet na wierzchu stopy. Żadne drogeryjne kremy nic wystarczającego moim stopom nie robiły, miałam jakiś apteczny (tylko se nie mogę chwilowo przypomnieć nazwy). Jakoś tak profilaktycznie odstawiłam, smaruje tylko zwykłym kremem ale jest coraz gorzej. Pięty nie mam popękane, ale skóra jest tak zgrubiała, że aż boli.
Ja ostatnio byłam i Pani mi tak ładnie stópki zrobiła- jak u niemowlaczkaWiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 21:48
-
4me wrote:La_lenka to może się szarpnij na jakiś pedicure- taki bez paznokci nie powinien kosztować więcej niż 30-40 pln a może i nawet mniej? Co prawda na całe lato nie starczy na pewno;) ale raz na dwa tygodnie może byś mogła chodzić? Może pomoże... Oni mają trochę lepszy sprzęt do "obróbki" takie jakby frezarki
Ja ostatnio byłam i Pani mi tak ładnie stópki zrobiła- jak u niemowlaczkaNawet do fryzjera nie lubię chodzić, strasznie mnie krępuje jak ktoś coś przy mnie robi. Wolałabym sama.
Poza tym obecnie nadal nie wiadomo co wyjdzie z pracą mojego męża, cały czas są tam jakieś ruchawki, nadal pewności nie ma, że go nie zwolnia, więc wydatki ograniczam tylko do planu minimum. -
Ha w końcu koszyk w gemini zapełniony na 435 pln
Duuuużo choć starałam się nie szaleć bo wychodzę z założenia, że apteki i drogeria koło domu mam w razie wsam termometr bezdotykowy to jednak 100 pln- mogłam brać ten z Lidla jak był
ale chyba mam już w końcu większość tego co potrzeba
Pomedytuję nad tym do jutra i zamawiama dodatkowo jutro sobie chyba zrobię wycieczkę do mama i ja albo akpol'u po parę rzeczy, które chcę zobaczyć w realu a nie w ciemno z neta kupować- no chyba się nawet cieszę na tę wycieczkę
-
diatomka wrote:Czarna jak delikatny brzuszek, taki zgrabny.
4me ja sie skusze pewnie na pedicure jak tylko dostane wyplate za marzec;)Dodatkowo zrobiłam sobie hybrydę i co dzień patrzę jak się pięknie błyszczą bez matowienia jak przy normalnym lakierze
No i najważniejsze- nie muszę się do nich schylać na dłużej niż wieczorne myciediatomka, Natka88 lubią tę wiadomość
-
anulka20 wrote:dziewczyny, czy można stosować maść clotrimazol w ciąży?
Ja polecam żel dopochwowy Multi Gyn - rewelacja, co prawda trochę kosztuje (w gemini 36zł, w stacjonalnej ponad 50 u mnie), ale wystarcza na długo.
Odkąd stosuję profilaktycznie + lactovaginal co parę dni (zalecenia lekarza) to odpukać nic się nie przyplątuje.
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
la_lenka wrote:Macie jakiś sposób na ładne stopy w ciąży? Kiedyś przed latem używałam skarpetek zluszczajacych, jakichś kremów z kwasami - ale wszystko w ciąży niewskazane.
Teraz już sama nie wiem co robić, pięty mam paskudne mimo szorowania. Jak przyjdą upały i przyjdzie sandały założyć to aż wstyd.
Obiło mi się o uszy (na forum sierpniówek , że skarpetki L'Biotica w ciązy można stosować. Nie wiem, nie stosowałam, dla mnie w ogóle takie skarpetki to 'nowość'. Ja stosuję wszystkie kremy na stopy, jak i ręce, które stosowałam do tej pory. Nie wiem, czy aż tak są niebezpieczne w ciąży, nie wydaje mi się.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 22:06
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka