X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Widzę, że moja mała w przeciwieństwie do waszych dzieciaczków korzysta z basenu w te upalne dni. Wczoraj dosłownie nie mogłam przez nią zasnąć, bo tak szalała, a w ciągu dnia rozpycha się w każdym kierunku :D

Mam to samo, dzikie harce przez kilka godzi dziennie i w nocy :D + szczególnie wypinanie dupki po prawej stronie, że aż wygląda to jak szczyt Kilimandżaro ;)
    Chwilami mam obawy, czy mi brzuch przez to nie pęknie :P

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś spałam paskudnie, wszystko mnie budziło. A teraz jeszcze czuję jakiś ból brzucha, mdli mnie z lekka. Chyba znowu się odzywa pogorszenie zaparć.

Dziś ciąg dalszy remontu, mają rozkuwać kuchnię i betonować podłogę w łazience. Już się cieszę :/ Poza tym ma przyjść ekipa do klimatyzacji, bo coś tam podcieka, podobno jakaś uszczelka mogła pójść. Mam nadzieje, że szybko naprawią, bo na razie klimatyzacja może chodzić tylko na minimum, a przy tej pogodzie to mi nie starcza. :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam dzisiaj wizytę na 11 ale się cieszę ;)

LillaMy jak mozna wiedzieć za ile kupiłaś jedy fyn? bo też jest wysoko na mojej liście i chyba się zdecyduję na niego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 09:10

Lady Savage lubi tę wiadomość

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:
    ja mam dzisiaj wizytę na 11 ale się cieszę ;)

LillaMy jak mozna wiedzieć za ile kupiłaś jedy fyn? bo też jest wysoko na mojej liście i chyba się zdecyduję na niego :)

Jasne. Zdecydowaliśmy się na Jedo Fyn Memo. Był w regularnej cenie 1700zł (wzięliśmy wersję z eko skórą, dlatego droższy), ale dostaliśmy 7% rabatu. Ostatecznie wyszło tak:
    - wózek: 1581 zł (w zestawie jest torba, przykrycie na gondolę na nóżki i na spacerówkę na nóżki)
    - parasolka: 65zł
    - adapter do fotelika: 79zł

Między wersją Classic a Memo jest trochę różnic. Jedna z nich, to kwestia przenoszenia gondoli - w Classic tradycyjne pasy, a w Memo taka rączka na budce. Do tego fajna sprawa z podnoszeniem dna w gondoli. W Classic trzeba włożyć rękę do środka i podciągnąć, a w Memo jest takie pokrętło na zewnątrz, więc jak dla mnie wychodzi trochę łatwiej.

karolcia87 lubi tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powodzenia na wizytach:) Ciekawe ile ważą już dzieciaczki:)
    Ja wstaję na jakieś śniadanie i muszę się pouczyć do obrony. Tak mi się nie chce...Ale to już ostatni raz:) Przynajmniej na razie. Później może wskoczy jakaś podyplomówka.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po weekendzie :-)
    Wczoraj zaczęłam 31 tydzień, a jutro wizyta u gina :-)

Przedstawiam Wam mój wielki ciążowy brzuch :-) Wczoraj odwiedzili nas znajomi z 9 miesięcznym maleństwem i znajoma na serio powiedziała, że mam bardzo duży jak na ten tydzień brzuch..nie chciało mi się tego komentować bo ona w ciąży przytyła 25 kg i chyba się w jakiś sposób dowartościowuje.

ea5c50c47ae77dcfmed.jpg

i przód:
    d5325dc311291d82med.jpg

Z kolei dzisiaj na pobraniu krwi kobieta nie mogła uwierzyć, że to 31 tydzień ciąży i kazała sobie pokazać kartę ciąży :-)

4me, Lilla My, Lady Savage, adzia, karolcia87, agatka196, alutka, Gusiak, aldonaa, Czarna_88, Sigma, easymum lubią tę wiadomość

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka grrr bez obrazy ale Ty wyglądasz jak byś się najadła bobu- pewnie Ci o wiele lżej w te upały. Koleżanka naprawdę się ośmieszyła mówiąc takie rzeczy.

Lady Savage, adzia, Anitka201, .ona., Carolline lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, listonosz właśnie przyniósł paczkę z pajacykami. Ale cuda, nie mogę przestać przekładać i macać. <3 Teraz mam już 8 pajaców na 56, czuję się bezpieczniej, że będę miała w co tego dzieciaka ubrać. Choć ogólnie przyszły większe niż się spodziewałam, ktoś ma porównanie ja wielkosciowo wychodzą rozmiary Nexta?

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka rozwalasz tym brzuchem :) mój juz naprawde podgonił mocno ;)

Anitka201 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka, masz naprawdę malutki brzuch! W życiu bym nie powiedziała, ze to już tak zaawansowana ciąża, koleżanka chyba powinna okuliste odwiedzić.

Ja też uważam, że mam mały brzuch (z tym, że ja jestem ogólnie gruba, więc to trochę inaczej), ale z Tobą to się nawet nie porównuje :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak jak wrócę z psem to wstawię zdjęcie tego uszkodzenia.

Chyba skurcze miałam jakieś, ale się wystraszyłam, w środku czułam i brzuch mnie kul z lewej dosyć nisko aż stanęłam oparta i głupia pomyślałam że zaraz wody mi odejdą , skurcze były 6x no liczyłam trwało to jakieś 4min ale bolało

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka malutki masz ten brzuszek :) ale słodki :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszła moja LittleFrog ;) proszę teraz o sprawdzone, dobre linki na yt z instrukcją wiązania tego cholerstwa;)

Misi@, Sigma lubią tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na żywo on faktycznie jest większy bo zdjęcia mam wrażenie, że trochę przekłamują ale żeby był jakiś ogromny to raczej nie :-) Najlepsze, że ona twierdzi, że przy porodzie nie miała takiego brzucha jak ja w tym tygodniu :-) I faktycznie może dlatego, ze nie jest jakiś duży to czuję się na prawdę dobrze :-)

Widziałam, ze wczoraj była dyskusja na temat przepuszczania ciężarnych w kolejkach. Ja od siebie dodam tyle, że sama na chwilę obecną czuję się dobrze i nie chcę aby ktoś mnie przepuszczał w kolejkach. Wiem jednak, ze niektórym z nas może się robić słabo i wtedy taki gest na prawdę ratuje tyłek.
    Wiem jedno..obecnie mimo wielu akcji aby przepuszczać w kolejkach ciężarne i osoby starsze ja osobiście spotykam się z ogromnym chamstwem. Jakiś czas temu wpadłam do marketu dosłownie po 1 artykuł i gościu perfidnie władował się przede mnie z pełnym wózkiem klamotów. Kurde jak widzę kogoś z 1 artykułem to zawsze go przepuszczam a ten pawian widział, ze jestem w ciąży bo miałam na sobie dopasowaną bluzkę i popatrzył tylko na brzuch i udawał, ze nie ma problemu. Śmieszy mnie to trochę, a z drugiej strony wtedy byłam strasznie wkurzona. Babka w kasie go też odpowiednio podsumowała, że niezły gentelman z niego.
    Mój mąż też mnie odpowiednio podsumował :-) powiedział, ze dopóki będę codziennie chodziła na tak długie spacery (7-10 km) i nadal tak zapieprzała w domu (mimo jego uwag, że powinnam odpocząć) to on uważa, że nie powinnam się domagać przepuszczania w kolejkach :-) I tu ma rację :-)

alutka, Kasiarzynka, przyszła mama, Sigma lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak to jest ta wada
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/cfd00f96e737.jpg

Moja córka to chyba nisko jest dzisiaj, szłam z psem powoli to w biodrach mnie ciągnęło coś i uczucie jak by mi zaraz dziecko miało wypaść. Idę chyba spać bo dzisiaj czuje ogromne zmęczenie mimo że noc przespana

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem Staraczka jak jest zepsuty stelaż i to w dodatku taka plastikowa część, to bym sobie darowała i szukała czegoś innego.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie w 30 tyg w sumie zaczynam juz 31 jeju ale sie ciesze w końcu 2 miesiace leze w łózku to z kazdego dnia sie ciesze bardzo bym chiała jeszcze wytrzymac do tego 35-36 tyg dzisiaj jadę sprawdzic krązek oby sie trzymał :)

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo, to pękniecie nie wygląda dobrze. Staraczka, szukaj innego, za sensowne pieniądze da się znaleźć naprawdę spoko wózek - ja za 300 zł mam pełen komplet, z parasolką, fotelikiem, pokrowcem przeciwdeszczowym itp.
    Kupiony dopiero po obejrzeniu i jest bardzo fajny. Może nie jest jakiś super modny, ale na pewno będzie dobrze służył przez te kilka miesięcy.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Moim zdaniem Staraczka jak jest zepsuty stelaż i to w dodatku taka plastikowa część, to bym sobie darowała i szukała czegoś innego.
    Też tak pomyślałam tylko ona mi pisała że nie jest to część od wózka a od tego kosza.
    Wózek sam w sobie mi się podoba ale wizja ze gondola może spaść przeraża, oczywiście nie siedzę i nie czekam na oględziny do soboty bo nadal się rozglądam za wózkiem, jak znajdę w tygodniu jakiś to już jej odmowie

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ja tak samo, to pękniecie nie wygląda dobrze. Staraczka, szukaj innego, za sensowne pieniądze da się znaleźć naprawdę spoko wózek - ja za 300 zł mam pełen komplet, z parasolką, fotelikiem, pokrowcem przeciwdeszczowym itp.
    Kupiony dopiero po obejrzeniu i jest bardzo fajny. Może nie jest jakiś super modny, ale na pewno będzie dobrze służył przez te kilka miesięcy.

Szukam szukam ale wiesz może też na zdjęciu tak wyglądać a inaczej w rzeczywistości, M wczoraj mówił żebym zapytała ile jej córka ma lat bo do 2 lat by jeździła w nim, jak ma mniej to można myśleć że przez pęknięcie obawia się wozić w nim dziecko

‹‹ 1479 1480 1481 1482 1483 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ