Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAnitka201 wrote:Dziewczyny a co polecacie? Rożek czy otulacz? Sama nie wiem co zamówić.
Moja mama jest w dojczach u dziadkow , mowila ze kupi kosmetyki a dzisiaj dzwoni ze kupila buteleczki , smoczki i jakies drobiazgi a ja mam siedziec w domu i czekac 2tygodnie az wroci , zobacze co kupila a co trzeba dokupic -
Aale u nas ulga z pogoda, nie dosc ze lalo cala noc i byla straszna burza to teraz wieje i jest bosko
I dobrze bo chcemy w koncu ruszyc z domu po wozeczek, niby mam wybrany ale chce objerzec tez innemalo czasu zostalo bo to niby teoretycznie tylko 2 miesiece jeszcze a na wozek czeka sie okolo miesiaca..
-
Anitka201 wrote:Dziewczyny a co polecacie? Rożek czy otulacz? Sama nie wiem co zamówić.
Zrobilam wywiad wsrod znajomych i wszyscy uzywali rozka albo nawet zwyklych kocykow, ktorymi otulali dZieci- ale to juz Ci z drugim lub trzecim dzieckiem
Poza tym mozna kupic rozek z jakims ladnym wzorem i pozniej jak maluch dorosnie do koldesrki stosowac go jako zwykly kocyk bo one sie rozwijaja.
Jak bede miec problemy ale nie podejrzewam to najwyzej domowie otulacz w razie potrzeby.
-
alutka wrote:czyżbyśmy się w końcu doczekały ?
może to skloni szpitale do oferowania znieczulenia
http://www.tvn24.pl/porod-ze-znieczuleniem-bez-limitow,557588,s.html
Musze to sprawdzic zanim zaczne sie cieszyc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 12:48
-
nick nieaktualny
-
U nas dalej mega gorąco A deszcz nie padał ...
Widziałam że pisalyscie o znieczuleniu ZO mój szpital oferuje takie znieczulenie za darmo i zamierzam z niego skorzystać jak maly się obroci główka do doły i będzie poród naturalny . -
nick nieaktualnyAnitka ładny brzuszek i też sądzę,że "koleżanka" niestety złośliwie Ci to powiedziała,bo absolutnie nie jest duży!Chociaż masz rację,że często zdjęcia przekłamują i pewnie jak masz ubraną obcisłą jasną bluzkę to widać bardziej,ale czy już wszyscy zauważają że w ogóle w ciąży jesteś to nie wiem
Swoją drogą ciekawe jak to możliwe,że Twoja kumpela miała mniejszy brzuch od Ciebie na porodówce skoro przytyła aż 25kg???? haha
To ja mam większy brzuszek od Ciebie,ale tyle to moim zdaniem w całej ciąży w życiu nie przytyjęA Ty ile masz Anitka kg na plusie?
PS:baardzo długo pracujesz (nie wiem już który raz się dziwieheh)Mi by się rano już nie chciało wstawać,to ostatnie podrygi czasu na odpoczynek i trzeba się tym nacieszyć,bo jak maluszek się urodzi to wszystko nieodwracalnie się zmieni i czasu na spanie pewnie będzie niewiele..
Anitka ja mam rożek,kupie może jeszcze śpiworek,ale otulacza raczej nie,bo nie podoba mi się...w razie potrzeby najwyżej dokupię po porodzie.
Ja to w ogóle stwierdziłam ostatnio że super jest być w ciąży wszyscy się nad Tobą pieszczą,rozczulają,nie pozwalają nic robić w domu-przydaje się w szczególności podczas remontów
Staraczka ja też bym odpuściła sobie ten wózek..
Co do znieczulenia to ja mam w planach skorzystać,bo na szczęście w DE jest ogólnodostępny,popularny,bez łaski i bezpłatnyNawet moja ginekolog mnie namawiała żebym skorzystała
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 13:06
-
nick nieaktualnyAnitka - jaka Ty jesteś kompaktowa kobieta!
Brzuch malutki, ale popatrz - nogi szczuplutkie i umięśnione, ręce malutkie - cała jesteś drobna i w sportowym typie
pewnie po porodzie to będzie kwestia 2 dni i nic nie będzie widać, że rodziłaś
A złośliwej koleżance chętnie odpaliłabym komputer i pokazałabym na google images jak wygląda przeciętny brzuch w 31 tygodniu, tak dla przypomnienia, niech się poczerwieni przy mężu
Co do wypychających się plecków - u mnie jest odwrotnietzn. wypychanie czuję z obu stron jak się mały przeciąga, ale przez większość czasu z prawej mam większy brzuch, a tam mały trzyma nogi i ręce
z tym, że u mnie od początku ciąży brzuch jakby lekko mocniej rósł z prawej, w tej chwili mam pępek pod lekkim ukosem
podejrzewam, że przez skoliozę mogę mieć troszkę przesuniętą miednicę i - co za tym idzie - macicę też
a może to mały kopiąc nogami rozepchał bardziej prawą stronę?
nie wiem w sumie
My też ostatnio kupiliśmy 2 pajace w smyku, pewnie je kojarzycie: Jeden w biało-niebieskie paski z iguaną, drugi w szaro-białe paski z kapturkiemoba z welurku, mam nadzieję, że nie będą za ciepłe na wrzesień
-
marlenak_me wrote:co do znieczulenia.. ja wybrałam moją klinikę głownie dlatego, że oferuje znieczulenie zewnątrzoponowe na życzenie dla wszystkich. Jak sami stwierdzili- jesteśmy w xxi w i poród nie musi boleć, a to znieczulenie znosi 70-80% bólu. Wczoraj lekarz mówił nam, że nawet,jesli ktoś deklaruje przy przyjęciu, że nie chce znieczulenia, to i tak robią mu badania krwi w tym kierunku, bo za 2 h ta osoba już chce się znieczulic:)
Ja bez znieczulenia chcę rodzićale za to gaz sobie wezmę a co
-
Staraczka23 wrote:a u mnie ten deszcz taki jak by chciał a nie mógł
powietrze jest przyjemne
od oglądania tych wózków już mnie głowa boli , zarządzam przerwe na drugie sniadanko
LAdy ale wymagania miałaś co do wózka ? Bo ja mam i tu jest problem właśnie , dlatego nie mogę trafić na TEN
No chyba że takja miałam tylko jeden, nadawać się ma do jeźdzenia bo błocie i po piachu, bo tutaj drogi nie będzie aż do 2016 roku do lata.
-
nick nieaktualny
-
Hej
My w koncu u siebie po trzydniowej tulaczce. Dobrze ze mama mi wczoraj sprzatnela. Takze od jutra oszczedzanko zaczynam. Wlasciwie juz dzis poleguje. Ale fajnie w wyremontowanym i czystym domku;)
Ale mialam obiad na wypasie az sie boje jaki cukier...biala kielbasa gotowana i mloda kapustka no nie moglam sie oprzec, ale takie rarytasy mam tylko po wizycie mamy, na pozniej mam krem z soczewicy.
Ja tez sie budzilam przez upal i jestem mega nie wyspana.
Co rozumiecie przez pijecie zmiana konsystencji szyjki???
Anikta az mi wstyd bo ja taki brzuch to mialam w 20 tyg...a kolezanka zazdrosci i tyle. A zrzxucila juz wage po ciazy?
Lady piekna pamiatka! Jak tam Twoje cukry?
Dzuls co ile masz wizyte u diabetologa??? -
Hej dziewczynki
My weekend spedzilismy nad woda-cały dzien w cieniu sobie siedziałam...mąż łowił rybki,a ja z bratową leniuchowałyśmy...cudownie było ale jednak dużo cięzej juz.Podjeliśmy decyzje na 100% i w tym roku nie wybieramy sie nad morze chociaz mielismy to w planach.Wiem ze nie dam rady te dwa dni nad jeziorem dały sie we znaki:)
Dzisiaj zaczynam 29 t:) JupiLady Savage, Czarna_88, easymum lubią tę wiadomość