X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Dziewczyny a co polecacie? Rożek czy otulacz? Sama nie wiem co zamówić.
    ale zazdroszczę wyboru :D
    Moja mama jest w dojczach u dziadkow , mowila ze kupi kosmetyki a dzisiaj dzwoni ze kupila buteleczki , smoczki i jakies drobiazgi a ja mam siedziec w domu i czekac 2tygodnie az wroci , zobacze co kupila a co trzeba dokupic :D

• Dominka92 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aale u nas ulga z pogoda, nie dosc ze lalo cala noc i byla straszna burza to teraz wieje i jest bosko :P
    I dobrze bo chcemy w koncu ruszyc z domu po wozeczek, niby mam wybrany ale chce objerzec tez inne ;) malo czasu zostalo bo to niby teoretycznie tylko 2 miesiece jeszcze a na wozek czeka sie okolo miesiaca..

relgzbmhh8tsviez.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Ja nie chcialam przeginac z kupowaniem obu wiec zdecydowalam sie na rozek. Przyda sie w szpitalu do trzymania dzieciaczka jak nie bede miec jeszcze doswiadczenia.
    Zrobilam wywiad wsrod znajomych i wszyscy uzywali rozka albo nawet zwyklych kocykow, ktorymi otulali dZieci- ale to juz Ci z drugim lub trzecim dzieckiem ;)
    Poza tym mozna kupic rozek z jakims ladnym wzorem i pozniej jak maluch dorosnie do koldesrki stosowac go jako zwykly kocyk bo one sie rozwijaja.

Jak bede miec problemy ale nie podejrzewam to najwyzej domowie otulacz w razie potrzeby.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alutka wrote:
    czyżbyśmy się w końcu doczekały ?
    może to skloni szpitale do oferowania znieczulenia
    http://www.tvn24.pl/porod-ze-znieczuleniem-bez-limitow,557588,s.html
    No super by bylo... Ale az musze sie podpytac mojej poloznej na szkole rodzenia czy jest na to szansa w Redlowie... Mysle, ze nie bo przeciez tam nawet ńie ma anestezjologa albo sa tylko na cesarki, cos mi sie wydaje, ze moga byc mimo wszystko ograniczenia np takie jak brak wykfalifikowanego personelu- niestety :/
    Musze to sprawdzic zanim zaczne sie cieszyc ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 12:48

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dostałam wiadomość od Skabarki - przez pewien czas nie będzie jej na forum, wszystko u nich ok :)

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

• PannaB Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    ja kupilam rozek, czemu? nie wiem:P stwierdzilam ze jednak lepiej pozatym w szpitalu trzeba miec:)

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dalej mega gorąco A deszcz nie padał ...
    Widziałam że pisalyscie o znieczuleniu ZO mój szpital oferuje takie znieczulenie za darmo i zamierzam z niego skorzystać jak maly się obroci główka do doły i będzie poród naturalny .

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • kasig Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam rożek, u mnie był w komplecie z pościelą, ale gdyby nie był to pewnie też kupiłabym osobno rożek, a nie otulacz, jakoś do mnie nie przemawia

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka ładny brzuszek i też sądzę,że "koleżanka" niestety złośliwie Ci to powiedziała,bo absolutnie nie jest duży!Chociaż masz rację,że często zdjęcia przekłamują i pewnie jak masz ubraną obcisłą jasną bluzkę to widać bardziej,ale czy już wszyscy zauważają że w ogóle w ciąży jesteś to nie wiem ;) Swoją drogą ciekawe jak to możliwe,że Twoja kumpela miała mniejszy brzuch od Ciebie na porodówce skoro przytyła aż 25kg???? haha
    To ja mam większy brzuszek od Ciebie,ale tyle to moim zdaniem w całej ciąży w życiu nie przytyję ;) A Ty ile masz Anitka kg na plusie?
    PS:baardzo długo pracujesz (nie wiem już który raz się dziwie ;) heh)Mi by się rano już nie chciało wstawać,to ostatnie podrygi czasu na odpoczynek i trzeba się tym nacieszyć,bo jak maluszek się urodzi to wszystko nieodwracalnie się zmieni i czasu na spanie pewnie będzie niewiele..

Anitka ja mam rożek,kupie może jeszcze śpiworek,ale otulacza raczej nie,bo nie podoba mi się...w razie potrzeby najwyżej dokupię po porodzie.

Ja to w ogóle stwierdziłam ostatnio że super jest być w ciąży wszyscy się nad Tobą pieszczą,rozczulają,nie pozwalają nic robić w domu-przydaje się w szczególności podczas remontów ;)

Staraczka ja też bym odpuściła sobie ten wózek..

Co do znieczulenia to ja mam w planach skorzystać,bo na szczęście w DE jest ogólnodostępny,popularny,bez łaski i bezpłatny :) Nawet moja ginekolog mnie namawiała żebym skorzystała ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 13:06

• kasig Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas też ciągle gorąco i bezdeszczowo

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka - jaka Ty jesteś kompaktowa kobieta! :D Brzuch malutki, ale popatrz - nogi szczuplutkie i umięśnione, ręce malutkie - cała jesteś drobna i w sportowym typie :D pewnie po porodzie to będzie kwestia 2 dni i nic nie będzie widać, że rodziłaś :-)
    A złośliwej koleżance chętnie odpaliłabym komputer i pokazałabym na google images jak wygląda przeciętny brzuch w 31 tygodniu, tak dla przypomnienia, niech się poczerwieni przy mężu ;)

Co do wypychających się plecków - u mnie jest odwrotnie :D tzn. wypychanie czuję z obu stron jak się mały przeciąga, ale przez większość czasu z prawej mam większy brzuch, a tam mały trzyma nogi i ręce :) z tym, że u mnie od początku ciąży brzuch jakby lekko mocniej rósł z prawej, w tej chwili mam pępek pod lekkim ukosem ;) podejrzewam, że przez skoliozę mogę mieć troszkę przesuniętą miednicę i - co za tym idzie - macicę też :) a może to mały kopiąc nogami rozepchał bardziej prawą stronę? ;) nie wiem w sumie :D

My też ostatnio kupiliśmy 2 pajace w smyku, pewnie je kojarzycie: Jeden w biało-niebieskie paski z iguaną, drugi w szaro-białe paski z kapturkiem :) oba z welurku, mam nadzieję, że nie będą za ciepłe na wrzesień :)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    co do znieczulenia.. ja wybrałam moją klinikę głownie dlatego, że oferuje znieczulenie zewnątrzoponowe na życzenie dla wszystkich. Jak sami stwierdzili- jesteśmy w xxi w i poród nie musi boleć, a to znieczulenie znosi 70-80% bólu. Wczoraj lekarz mówił nam, że nawet,jesli ktoś deklaruje przy przyjęciu, że nie chce znieczulenia, to i tak robią mu badania krwi w tym kierunku, bo za 2 h ta osoba już chce się znieczulic:)

Ja bez znieczulenia chcę rodzić :) ale za to gaz sobie wezmę a co :P

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    a u mnie ten deszcz taki jak by chciał a nie mógł :D
    powietrze jest przyjemne :)

od oglądania tych wózków już mnie głowa boli , zarządzam przerwe na drugie sniadanko :)

LAdy ale wymagania miałaś co do wózka ? Bo ja mam i tu jest problem właśnie , dlatego nie mogę trafić na TEN

No chyba że tak :) ja miałam tylko jeden, nadawać się ma do jeźdzenia bo błocie i po piachu, bo tutaj drogi nie będzie aż do 2016 roku do lata.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:

Ja jednak kupiłam becik, czyli tzw rożek.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka - ja jeszcze nie kupiłam, ale jestem zdecydowana na rożek. Po prostu otulacze mi się nie podobają strasznie. Jeśli chodzi o rożek, to jeden kupię chyba usztywniany, a drugi miękki.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dwa rozki, otulacz i 7 kocyków...zobacze co się sprawdzi :)

Anitka201 lubi tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, ja chce wszystko :P Jeden rożek mam od siostry, planuje kupić drugi (z ładniejszym wzorem - bo to tanie, więc se mogę pozwolić), ale chcę też kupić cienki otulacz na potem. I nawet nad woombie myślę.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwalę się jeszcze jaką pamiątkę sobie wyhaftowałam z okazji mojej pierwszej ciąży :)
    2r3f2ar.jpg

Lilla My, adzia, Gusiak, Czarna_88, Anitka201, kasig, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

My w koncu u siebie po trzydniowej tulaczce. Dobrze ze mama mi wczoraj sprzatnela. Takze od jutra oszczedzanko zaczynam. Wlasciwie juz dzis poleguje. Ale fajnie w wyremontowanym i czystym domku;)

Ale mialam obiad na wypasie az sie boje jaki cukier...biala kielbasa gotowana i mloda kapustka no nie moglam sie oprzec, ale takie rarytasy mam tylko po wizycie mamy, na pozniej mam krem z soczewicy.

Ja tez sie budzilam przez upal i jestem mega nie wyspana.

Co rozumiecie przez pijecie zmiana konsystencji szyjki???

Anikta az mi wstyd bo ja taki brzuch to mialam w 20 tyg...a kolezanka zazdrosci i tyle. A zrzxucila juz wage po ciazy?

Lady piekna pamiatka! Jak tam Twoje cukry?

Dzuls co ile masz wizyte u diabetologa???

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :)
    My weekend spedzilismy nad woda-cały dzien w cieniu sobie siedziałam...mąż łowił rybki,a ja z bratową leniuchowałyśmy...cudownie było ale jednak dużo cięzej juz.Podjeliśmy decyzje na 100% i w tym roku nie wybieramy sie nad morze chociaz mielismy to w planach.Wiem ze nie dam rady te dwa dni nad jeziorem dały sie we znaki:)
    Dzisiaj zaczynam 29 t:) Jupi :)

Lady Savage, Czarna_88, easymum lubią tę wiadomość

74disg18xt1q3yyo.png
‹‹ 1481 1482 1483 1484 1485 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ