X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela super że pessar trzyma i dziewczynki już są naprawdę duże :-). Teraz faktycznie oby do przodu i wszystko będzie ok.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa i musze sie pochwalic , zamowilismy wozek riko brano ecco ROZOWY <3 jestem taaaka szczesliwa :D
    O dziwo mojemu M tez podobal sie ten kolor na zywo :P

agatka196, Lilla My, Lady Savage, Czarna_88, Misi@, easymum, Kucykowa lubią tę wiadomość

relgzbmhh8tsviez.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps Angela pamiętam jak pisałaś ze maja po 700 i 800 gram a tu takie pannince urosły brawo.teraz ponoć dziecko.rośnie po 200 gr tygodniowo

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:

Staraczka dobrze zrozumialam ze to ostatnie upaly?? To co bedzie jesien??
    Niestety nie, całe lato ma być masakrą, sierpień podobno w ogóle rekordowy. Nawet zimy ma znowu nie być, ma być jeszcze cieplejsza niż ostatnia.

Quote:
    Sierpień

To będzie prawdopodobnie najgorętszy miesiąc wakacji. Temperatury będą znacząco przekraczać normę wieloletnią. Utrzyma się również dominacja suchej aury, którą jednak od czasu do czasu będą przerywać gwałtowne burze z ulewami, gradem i porywistym wiatrem.

Sierpień ma sporą szansę zapisać się jako najgorętszy przynajmniej od 13 lat.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 18:17

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka no to brzmi to baaaardzo ciekawie... u mnie juz jest ledwo do wytrzymania, a co dopiero będzie dalej jak tu się zapowiadają długo, długo takie upały... =)

Dominika ja tam bym się cieszyła z mniejszego brzuszka... zawsze to troszkę lżej =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak ania mi zakładali pessar na 1cm szyjki , ale mówili ze słabo to widza bo to bliźniacza ciaza i szyjka tyle co nic , a juz miesiac z pessarem i 1 cm szyjka . jesten dobrej mysli , pamietam jak płakałam w szpitalu jak wychodzilam do domu lekarze kazali mi popdpisac takie pismo ze jestem swiadoma ryzyka ze dzieci moga by6c chore albo umrzec bo to był 23/24 tydzień i wazyły po 500 gr , teraaz mimio ze jestem przykuta do łuzka ciesze sie z kazdego dnia i odzyskuje wiare , bo psychicznie lezałam normalnie byłam na skraju depresji

Misi@, easymum lubią tę wiadomość

km5se6ydozmkg5fc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, prognozy długoterminowe zwykle niezupełnie się sprawdzają ;-) także bez spiny ;)

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie oglądałam na tvp2, ze od czwartku ma padać niemalże w całym kraju, wiec przynajmniej na parę dni przyjdzie ulga =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Ej Dżuls, jak to powiększy się w ostatnich miesiącach, przecież już jesteś w ostatnich miesiącach :D :D :D
    Bo już na finiszu jeszcze trochę rośnie i się obniża i już na serio wygląda się jak tykająca bomba zegarowa :D

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Dziewczyny, prognozy długoterminowe zwykle niezupełnie się sprawdzają ;-) także bez spiny ;)
    Niestety ten portal jest na tyle wredny, ze jak do tej pory się sprawdza całkiem nieźle. ;) Na początku zeszłego roku większość źródeł twierdziła, że nie będzie lata. Wahałam się ostro z montażem klimatyzacji, no bo skoro lato żadne, to po co tyle kasy. Ale właśnie tu wyczytałam, że będzie i to upalne, uwierzyłam i to była rewelacyjna decyzja. Jakoś im od tej pory wierzę, już nie raz sprawdzam i w dużej części mają rację.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    A ja dzis zaliczylam po raz pierwszy w ciazy 2 skurcze, wzielam nospe i jest ok, ale nie lubie takich rzeczy :O Miewacie?

Ja mam w pasie 104 :)

oj mam mam :) zdarzają się najczęściej w środku nocy albo nad ranem.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaa wrote:
    lady ja leze ciagle w domu , brzuchol mam wielki jak beczkowóz , wlasnie od gina wrociłam szyjka nadal koło 1cm ale pessar trzyma jak narazie . u dziewczynek wszystko ok waza 1175 kg i 1256kg i byle do przodu

Wierzę że wytrzyma aż do czasu gdy obie osiągną ponad 2800 ;)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. Ja dzisiaj pisałam o skurczach pierwszy raz tak intensywne i bolesne.

Diatomka nie ze jesień ale już tak źle nie będzie jak w weekend a temperatura Max 30*
    chociaż wiadomo jak się nie pomyla to prawdy nie powiedzą :D
    ( dziadek tak mówi albo podobnie)

• marlenak_me Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaa świetnie się trzymasz :) jeszcze troche i małe będą wielgachne :) my też sie jakos przeczęczymy w te upały i bedziemy wiedzieć na przyszłość, że w ciążę lepiej nie zachodzić w zimie:)
    ja za to namówiłam mame zeby jutro jechac do CH w oświecimiu na jakies lody i zakupy- zawsze klima jest lepsza od jej braku w domu :)

720fbe94f2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlenak hahaha żadna pora roku nie jest dobra :D
    Nie wyobrażam sobie chodzić w ciąży na zimę, jestem tak kaleczna że bała bym się wyjść z domu jak by śnieg spadł :D

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

• .ona. Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    .ona. Ja dzisiaj pisałam o skurczach pierwszy raz tak intensywne i bolesne.

Diatomka nie ze jesień ale już tak źle nie będzie jak w weekend a temperatura Max 30*
    chociaż wiadomo jak się nie pomyla to prawdy nie powiedzą :D
    ( dziadek tak mówi albo podobnie)

faktycznie, nie doczytalam. Cholernie niemile uczucie :(
    Oby jutro bylo lepiej.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mmnie na wysokości pępka 114 cm!!! jaa.. a zawsze miałam taką szcupłą talie..

720fbe94f2.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angella
    Moja kuzynka urodzila blizniaki 32tygodniu jeden mial 2500 a drugi 1600 teraz maja ponad rok i rozwijaja sie super;))) w ogole nie widac, ze to wczesniaki, trzymam kciuki, zebys jak najdluzej byla w 3paku ;)))

relgio4pxlxziakh.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 10:51

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    faktycznie, nie doczytalam. Cholernie niemile uczucie :(
    Oby jutro bylo lepiej.

A to dopiero początek tego co nas czeka, mam nadzieję że ból podobny do tego z którym chodziłam ponad tydzień w cp

‹‹ 1485 1486 1487 1488 1489 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ