X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela super że pessar trzyma i dziewczynki już są naprawdę duże :-). Teraz faktycznie oby do przodu i wszystko będzie ok.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa i musze sie pochwalic , zamowilismy wozek riko brano ecco ROZOWY <3 jestem taaaka szczesliwa :D
    O dziwo mojemu M tez podobal sie ten kolor na zywo :P

agatka196, Lilla My, Lady Savage, Czarna_88, Misi@, easymum, Kucykowa lubią tę wiadomość

relgzbmhh8tsviez.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps Angela pamiętam jak pisałaś ze maja po 700 i 800 gram a tu takie pannince urosły brawo.teraz ponoć dziecko.rośnie po 200 gr tygodniowo

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:

Staraczka dobrze zrozumialam ze to ostatnie upaly?? To co bedzie jesien??
    Niestety nie, całe lato ma być masakrą, sierpień podobno w ogóle rekordowy. Nawet zimy ma znowu nie być, ma być jeszcze cieplejsza niż ostatnia.

Quote:
    Sierpień

To będzie prawdopodobnie najgorętszy miesiąc wakacji. Temperatury będą znacząco przekraczać normę wieloletnią. Utrzyma się również dominacja suchej aury, którą jednak od czasu do czasu będą przerywać gwałtowne burze z ulewami, gradem i porywistym wiatrem.

Sierpień ma sporą szansę zapisać się jako najgorętszy przynajmniej od 13 lat.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 18:17

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka no to brzmi to baaaardzo ciekawie... u mnie juz jest ledwo do wytrzymania, a co dopiero będzie dalej jak tu się zapowiadają długo, długo takie upały... =)

Dominika ja tam bym się cieszyła z mniejszego brzuszka... zawsze to troszkę lżej =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak ania mi zakładali pessar na 1cm szyjki , ale mówili ze słabo to widza bo to bliźniacza ciaza i szyjka tyle co nic , a juz miesiac z pessarem i 1 cm szyjka . jesten dobrej mysli , pamietam jak płakałam w szpitalu jak wychodzilam do domu lekarze kazali mi popdpisac takie pismo ze jestem swiadoma ryzyka ze dzieci moga by6c chore albo umrzec bo to był 23/24 tydzień i wazyły po 500 gr , teraaz mimio ze jestem przykuta do łuzka ciesze sie z kazdego dnia i odzyskuje wiare , bo psychicznie lezałam normalnie byłam na skraju depresji

Misi@, easymum lubią tę wiadomość

km5se6ydozmkg5fc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, prognozy długoterminowe zwykle niezupełnie się sprawdzają ;-) także bez spiny ;)

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie oglądałam na tvp2, ze od czwartku ma padać niemalże w całym kraju, wiec przynajmniej na parę dni przyjdzie ulga =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Ej Dżuls, jak to powiększy się w ostatnich miesiącach, przecież już jesteś w ostatnich miesiącach :D :D :D
    Bo już na finiszu jeszcze trochę rośnie i się obniża i już na serio wygląda się jak tykająca bomba zegarowa :D

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Dziewczyny, prognozy długoterminowe zwykle niezupełnie się sprawdzają ;-) także bez spiny ;)
    Niestety ten portal jest na tyle wredny, ze jak do tej pory się sprawdza całkiem nieźle. ;) Na początku zeszłego roku większość źródeł twierdziła, że nie będzie lata. Wahałam się ostro z montażem klimatyzacji, no bo skoro lato żadne, to po co tyle kasy. Ale właśnie tu wyczytałam, że będzie i to upalne, uwierzyłam i to była rewelacyjna decyzja. Jakoś im od tej pory wierzę, już nie raz sprawdzam i w dużej części mają rację.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    A ja dzis zaliczylam po raz pierwszy w ciazy 2 skurcze, wzielam nospe i jest ok, ale nie lubie takich rzeczy :O Miewacie?

Ja mam w pasie 104 :)

oj mam mam :) zdarzają się najczęściej w środku nocy albo nad ranem.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaa wrote:
    lady ja leze ciagle w domu , brzuchol mam wielki jak beczkowóz , wlasnie od gina wrociłam szyjka nadal koło 1cm ale pessar trzyma jak narazie . u dziewczynek wszystko ok waza 1175 kg i 1256kg i byle do przodu

Wierzę że wytrzyma aż do czasu gdy obie osiągną ponad 2800 ;)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. Ja dzisiaj pisałam o skurczach pierwszy raz tak intensywne i bolesne.

Diatomka nie ze jesień ale już tak źle nie będzie jak w weekend a temperatura Max 30*
    chociaż wiadomo jak się nie pomyla to prawdy nie powiedzą :D
    ( dziadek tak mówi albo podobnie)

• marlenak_me Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaa świetnie się trzymasz :) jeszcze troche i małe będą wielgachne :) my też sie jakos przeczęczymy w te upały i bedziemy wiedzieć na przyszłość, że w ciążę lepiej nie zachodzić w zimie:)
    ja za to namówiłam mame zeby jutro jechac do CH w oświecimiu na jakies lody i zakupy- zawsze klima jest lepsza od jej braku w domu :)

720fbe94f2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlenak hahaha żadna pora roku nie jest dobra :D
    Nie wyobrażam sobie chodzić w ciąży na zimę, jestem tak kaleczna że bała bym się wyjść z domu jak by śnieg spadł :D

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

• .ona. Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    .ona. Ja dzisiaj pisałam o skurczach pierwszy raz tak intensywne i bolesne.

Diatomka nie ze jesień ale już tak źle nie będzie jak w weekend a temperatura Max 30*
    chociaż wiadomo jak się nie pomyla to prawdy nie powiedzą :D
    ( dziadek tak mówi albo podobnie)

faktycznie, nie doczytalam. Cholernie niemile uczucie :(
    Oby jutro bylo lepiej.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mmnie na wysokości pępka 114 cm!!! jaa.. a zawsze miałam taką szcupłą talie..

720fbe94f2.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angella
    Moja kuzynka urodzila blizniaki 32tygodniu jeden mial 2500 a drugi 1600 teraz maja ponad rok i rozwijaja sie super;))) w ogole nie widac, ze to wczesniaki, trzymam kciuki, zebys jak najdluzej byla w 3paku ;)))

relgio4pxlxziakh.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 10:51

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    faktycznie, nie doczytalam. Cholernie niemile uczucie :(
    Oby jutro bylo lepiej.

A to dopiero początek tego co nas czeka, mam nadzieję że ból podobny do tego z którym chodziłam ponad tydzień w cp

‹‹ 1485 1486 1487 1488 1489 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ