Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNancy, z takim wypinaniem też kombinowałam, ale jednak nie da się wtedy do końca się rozluźnić, to nie to samo co klapnąć na płasko
Mi tak strasznie brakuje leżenia na brzuchu, że to aż niewyobrażalnechyba najbardziej ze wszystkich nie-ciążowych uciech
Kręgosłup mega odpoczywa właśnie w takiej pozycji, czy przy wypięciu czy na rogalu - i nerki też są odciążone, bo macica nie uciska na moczowody -
Sigma wrote:Nancy, z takim wypinaniem też kombinowałam, ale jednak nie da się wtedy do końca się rozluźnić, to nie to samo co klapnąć na płasko
Mi tak strasznie brakuje leżenia na brzuchu, że to aż niewyobrażalnechyba najbardziej ze wszystkich nie-ciążowych uciech
Kręgosłup mega odpoczywa właśnie w takiej pozycji, czy przy wypięciu czy na rogalu - i nerki też są odciążone, bo macica nie uciska na moczowody
Mi też brakuje, bo całe życie tylko na brzuchu spałam. Dzisiaj coś pocuduję w łóżku z moim słoniem (rogal). W ogóle on jest tak mega wygodny, że nawet po porodzie będę z nim spać. Mąż smutny, że słoń nas oddalił od siebie:DLady Savage lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDżuls wrote:Dziewczyny, ale Wy szalejecie z tymi kocykami
Ja rozumiem, że wszystko piękne i cudowne, ale na serio szkoda kasy i miejsa w szafie
Ja przy pierwszym dziecku jeden kocyk dostałam od mamy, potem pierdyliard od teściowej, i teraz śpią w tym koty, bo na serio nie ma co z tym zrobić, jeszcze większość w takich rozmiarach, że dziecko dużo nie poużywało
Skończyło się na jednym do domu i jednym wózkowym. Poduszek dziecko nie potrzebuje przez dłuuugi czas, a potem muszą być płaściutkie, nie takie poduchy w naszym rozumieniu tego słowa.
Co do czapek, to jesli mogę coś poradzić, zwracajcie uwagę, żeby nie miały wielkich szwów i metek w środku, bo na serio główka dziecka jest bardzo delikatna i takie szwy bardzo uwierają i odciskają się na na niej, nawet jesli są z boku, a nie tuż pod główką.
Mi dziś przyjechała reszta wyprawki i syn uczy się trzymać siostrę w beciku hehehekupiłam taki z tych tańszych (ok 30 zł na allegro), z kokosową wkładką i wydaje się całkiem ok.
AMENhe he zgadzam się w 100 %
.ona., Dżuls, easymum lubią tę wiadomość
-
Powiedział gin że jest duża. Pytałam czy wagowo jest w normie. Powiedział że w tej górnej normie ☺. Mam się spodziewać że mała będzie wieksza od syna. A jak jego rodzilam to ważył 3980 gr. Ale Plus taki że od ostatniej wizyty 1 kg na plusie, a od początku ciąży 14.
-
nick nieaktualnyhej
wpadłam tylko na chwile żeby się wygadać jaką sytuacje miałam dziś.
Idę z mężem do biedronki i przed drzwiami niemalże wjeżdża na mnie prosto w brzuch jakaś baba z wózkiem tym sklepowym dużym, dobrze ze szybko ręką odepchnęłam ten jej wózek bo inaczej bym nieźle oberwała prosto w brzuszek.
Mój mąż do niej mówi " nie patrzy Pani jak Pani idzie?" a ona z UŚMIECHEM na twarzy "może nie patrzę" ja do niej "mogła mi Pani krzywdę zrobić" a ona tylko "ojejku" dalej z uśmiechem i sobie poszła. no co za bezczelny babsztyl, mi od razu łzy w oczach stanęły, jak można być takim człowiekiem żeby nawet przepraszam nie powiedzieć.
ehh nerwa mam do tej pory jak o tym pomyślę... idę spać bo podróż od rodziców i dzisiejszy upał dały się we znaki i ledwo żyję. -
nick nieaktualnymagdalenkaihelenka wrote:hej
wpadłam tylko na chwile żeby się wygadać jaką sytuacje miałam dziś.
Idę z mężem do biedronki i przed drzwiami niemalże wjeżdża na mnie prosto w brzuch jakaś baba z wózkiem tym sklepowym dużym, dobrze ze szybko ręką odepchnęłam ten jej wózek bo inaczej bym nieźle oberwała prosto w brzuszek.
Mój mąż do niej mówi " nie patrzy Pani jak Pani idzie?" a ona z UŚMIECHEM na twarzy "może nie patrzę" ja do niej "mogła mi Pani krzywdę zrobić" a ona tylko "ojejku" dalej z uśmiechem i sobie poszła. no co za bezczelny babsztyl, mi od razu łzy w oczach stanęły, jak można być takim człowiekiem żeby nawet przepraszam nie powiedzieć.
ehh nerwa mam do tej pory jak o tym pomyślę... idę spać bo podróż od rodziców i dzisiejszy upał dały się we znaki i ledwo żyję. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymagdaenkaihelenka współczuje sytuacji. mam wrażenie, że kobieta zrobiła to celowo. ludzie to są jednak świnie.
ja dzisiaj wygrzebałam wszystkie najmniejsze ciuszki po izie, pieluchy tetrowe, reczniki i uzbierała się tego ładna kupka. jutro mam zamiar to przeprac.
jak myślicie lepiej najpierw wyprać w odplamiaczu w celu odswiezenia ( ciuszki są zasadniczo czyste) a potem w płynie dla dzieci czy darować sobie odplamiacz?
-
Andzia gratuluję udanej wizyty i wagi Lenki.
kawał kobitki juz jest.
Ja idę jutro na wizytę po 5 tygodniach przerwy a wtedy Oliwka ważyła 800gram, ciekawa jestem ile mój klocek waży terazi jeszcze musze czekać cały dzień w napięciu bo wizyta dopiero na 19.40
Magdalenkaihelenka nasz kuzwa jak można tak postąpić.!
Właśnie wyszłam z wanny po akrobacji depilacji toż to tragedia.! Brzuch mnie rozbolał i nawet lusterko nie jest pomocne, tydzień temu szło dużo łatwiej.
Kasiarzynka skoro lubi gotować to może kup mu jakiś fajny zestaw noży lub może go popytaj co potrzebuje.
Kasiarzynka, adzia lubią tę wiadomość
-
Mozjaka wrote:magdaenkaihelenka współczuje sytuacji. mam wrażenie, że kobieta zrobiła to celowo. ludzie to są jednak świnie.
ja dzisiaj wygrzebałam wszystkie najmniejsze ciuszki po izie, pieluchy tetrowe, reczniki i uzbierała się tego ładna kupka. jutro mam zamiar to przeprac.
jak myślicie lepiej najpierw wyprać w odplamiaczu w celu odswiezenia ( ciuszki są zasadniczo czyste) a potem w płynie dla dzieci czy darować sobie odplamiacz?
Mozajka ja miałam ciuszki które 7 lat leżały na strychu w kartonie. Niektóre przyżółkły wiec prałam najpierw w wanishu a potem w proszku dziecięcym. -
nick nieaktualny
-
A ja się witam z wami nocą
Oglądam fajny film wciągnął mnie
na tvn7 Dotyk miłości
Cały dzień robiłam a to chałupnictwo, następnie 4h się uczyłam tzn czytałam do obrony . Teraz pokażę wam jak wygląda mój balkon:
To zdjęcie widać na nim okno z pokoju trzeciego, w którym będzie mieszkało dziecko :
A to widok na bloki:
Zdjęcia robione przed chwilą dlatego pewnie takie kolorymały balkon i mam do wyboru albo leżaczek, albo suszarka na balkonie, wybór padł na leżaczek. Słońca mam naprawdę mało na balkonie i miejsca również.
Czarna_88 lubi tę wiadomość