X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :) W temacie spania - usnąc u mnie to wielka sztuka, ale za to potem spie do 10:30-11...

Ja rozstępy mam na piersiach już jakieś 3 miesiące ale odpukać na brzuchu nie widać nic a jutro zaczynamy 33 tydzień więc jest nadzieja, że już się nie pokażą :)

Mi syndrom wicia gniazda się nie załączyl ale męzowi tak :) wczoraj wypytywał kiedy mój tata zrobi łóżeczko dla młodego i czy już zaczął. Powiedziałam mu, że nie wiem, ale że na pewno zdąży :) Mąż na to, że on już by chciał, żeby wszystko było gotowe na przyjście naszego Kacperka do domu i ma obawy, że nie zdążymy ;) Fajnie mi się zrobiło wiedząc, że tak się o to martwi i że mu zależy żeby wszystko było gotowe dla naszego synka :)

Lady Savage lubi tę wiadomość

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój mąż ostatnio za to stwierdził, że jak będę już w szpitalu zrobi generalne porządki, żeby maluszek miał milutko w domku;)

Lady Savage lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanka miała brzydkie rozstępy na piersiach i wiecie co nie smarowala ich bo z kazdym nowym jej się odechciewalo :D
    urodziła i jak zaczęła karmić piersią tak rozstępy zaczęły znikać

przyszła mama lubi tę wiadomość

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Koleżanka miała brzydkie rozstępy na piersiach i wiecie co nie smarowala ich bo z kazdym nowym jej się odechciewalo :D
    urodziła i jak zaczęła karmić piersią tak rozstępy zaczęły znikać

Staraczka oby tak było bo ja mam całe piersi w rozstepach :-P

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:23

diatomka lubi tę wiadomość

wnidtv73dpzdszlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Staraczka oby tak było bo ja mam całe piersi w rozstepach :-P
    Ona też miała, najgorzej od strony zewnętrznej czyli pach, u niej to już w połowie 5 miesiąca tak wyszły bo pokazywała

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozstepy nigdy nie znikaja, jedynie staja sie mniej widoczne, no trudno, trzeba bedzie z nimi zyc :)) moj maz odkad mam juz duzy brzuch tez ma syndrom wicia gniazda, chodzi do pokoju malej i patrzy na łóżeczko i bqwi sie jej lampka ;)) i ciagle mi mowi, ze mam fajny brzuch ;)

przyszła mama, Lady Savage, Sigma lubią tę wiadomość

relgio4pxlxziakh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:
    Ja tam całe piersi mam pokryte siateczką niebieskich żył :/ . Wygląda to paskudnie.

A ponieważ nie tyję w ciąży rozstępów (nowych) nie mam. Starzy dobrzy znajomi tylko przy mnie :p .
    Nie mmusisz w ciąży tyc aby się wynurzyly, tu chodzi o to że skóra tak jak by pęka i dlatego są rozstępy, w ciąży właśnie często brzuch i piersi.
    Ja i tak bardziej martwię się czy cellulit zniknie :D :D

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żyły swoją drogą :-) A rozstępy to dookoła piersi są. No trudno już się z nimi pogodziłam :-)

O właśnie cellulit to jest moja zmora. Nigdy takiego nie miałam. Ale całe szczęście że R jeszcze się podobam. Przynajmniej tak mówi :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 11:57

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a któraś z Was kiedyś coś poleciła na piling do ciała możecie przypomnieć?

• diatomka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka nie dosc ze jestemy w porownywalnym etapie ciazy, to tez mam siatke zielonych zyl na piersiach i brzuchu, a rozstepy te z okresu dojrzewania:) po poprzedniej ciazy mam dwa rozstepy-na poczatki i na koncu blizny od wyrostka.

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata ja pisałam o fusach z kawy , cellulit tylko teraz mi przeszkadza bo lato i spodenki odpadają Ale po porodzie zajmę się nim :)

Wczoraj pisalyscie obwody brzucha, u mnie teraz 112cm a jak dobrze pamiętam miesiąc temu 109 było.

I pytanie czy ktoś używał płynu cocollino?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 12:30

• AniaM Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też na piersiach mam dużo żyłek i 3 takie małe rozstępy kolo pachy, na brzuchu nic trochę na beczkach, ale to zawsze coś tam było ja tam tego nie widzę :) no i okropnie wyglądają moje wargi sromowe większe są takie ukrwienie ze dobrze ze mąż ich nie widzi bo wstyd niemiłosierny, takie aż fioletowe no ale takie uroki ciąży

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek - w Gemini dają promocję i piszą wyraźnie, że jest krótka data ważności, jeśli jest taka sytuacja. Także myślę, że spokojnie możesz zamawiać :)

Paulinek lubi tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój brzuchol na wysokości pępka 95 cm.

co do prezentów fajne są vouchery z prezentymarzen.pl itp Wojtek w tamtym tygodniu latał szybowcem i był uchachany jak 5 latek;)

• przyszła mama Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka licze, że i u mnie te rozstępy znikną a raczej zbledną przy karmieniu, bo bardzo chciałabym karmić piersią :)

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszła mama wrote:
    staraczka licze, że i u mnie te rozstępy znikną a raczej zbledną przy karmieniu, bo bardzo chciałabym karmić piersią :)
    Też się nastawiam na kp, mowilam do siostry ostatnio ze będę do butelki ściągać to mnie wysmiala :D
    podobno boli ściąganie mleka

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to im bliżej porodu to ja mam syndrom wicia gniazdka, poukładane, wyprane, wyprasowane, wózek gotowy, fotel i przewijak także, natomiast Rafał, się coraz bardziej oddala, na początku było głaskanie i gadanie do brzuszka a teraz, :( dawno nic do Zuzi nie mówił, nawet przestał jej dawać buziaka czy głaskać jak wychodzi do pracy. Tak jakby o małej zupełnie zapomniał.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Też się nastawiam na kp, mowilam do siostry ostatnio ze będę do butelki ściągać to mnie wysmiala :D
    podobno boli ściąganie mleka

Ściąganie to pikuś. Boli masakrycznie dopiero zastój mleka :/

alutka lubi tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak się zastanawiam jak to jest u Was w szpitalach. A może Agatka albo Anulka wiedzą jak ti jest w Jeleniej. Chodzi mi o to, że rodzicie maluszka i co mąż musi dać pielęgniarce czy położnej? Rożek, pampersa i ciuszki? Czy jak ciuszki chcemy szpitalne to tylko pampersa? Nie wiem co tam trzeba mieć przygotowane do pierwszego ubierania malucha.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
‹‹ 1492 1493 1494 1495 1496 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ