Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dżuls wrote:Podobno bardziej może zaszkodzić bakteria paciorkowca, niż antybiotyki, tym bardziej, że teraz są takie bezpieczne dla kobiet w ciąży. Pytałam położnej w przychodni, w której dziś mi pobierali krew, i powiedziała, że jak lekarz przepisze antybiotyk to trzeba brać, bo bakteria może bardziej zaszkodzić.
Ale oczywiście są sytuacje w których mniejszym złem jest antybiotykAniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLady Savage wrote:Po raz 10 ustawiam ten suwaczek ;/ bo co jakiś czas nie wiem dlaczego znika, pojawia się błąd ;/ jeszcze raz a wezmę i wyjdę z siebie.
-
agatka196 wrote:Dżuls mój gin mówi że antybiotyków lepiej unikać w ciaży zwłaszcza w 1 trymestrze ale jeżeli trzeba podać to trzeba. Bo pytałam o mój tradzik bo zrobił się z dnia nadzień gorszy i blisko ust. I powiedział że jezeli będzie trzeba to antybiotyk mi przepisze. że gorsze takie bakterie niż antybiotyk.
Też mam trądzik, wysypało mnie od początku ciąży i trzyma, ale nie zgodzę się że trądzik groźniejszy od antybiotyku, u mnie w rodzinie są dwa przypadki zażycia antybiotyku w ciąży z skutkiem takim że jedno dziecko urodziło się z zajęczą wargą, drugie z problemem obu nerek -
nick nieaktualny
-
Staraczka23 wrote:Lady z tą wargą to istnieje przesąd aby nie oblizywać noża
Nie wiem czy ierzycie w przesądy/zabobony ale ja już dostałam wywód od babci i mamy
Ja też dostałam radę by nie nosić pereł bo dziecko będzie pępowiną owinięte, ale jeśli chodzi o oba przypadki w mojej rodzinie to nie przesądy tylko antybiotyk, dlatego ja nie radzę zażywać jakichkolwiek antybiotyków nigdy nie wiesz na jaki moment tworzenia danych organów trafisz. A antybiotyki nieźle buszują w organizmie i co najważniejsze osłabiają go, leczą może z jednego ale zaraz wpakujesz się w coś drugiego. -
nick nieaktualnyz tą teorią lekarską zgadzam się ale tak pomiędzy bo to on bada i każda z nas inna jest , chodzi o przebyte infekcje czy też choroby dlatego jak biorą to pod uwagę to zgadzają się na antybiotyki aby nic nie powróciło lub zeby wyleczyć a innych przestrzegają , no inaczej nie wiem jak wytłumaczyć
Lady to się tyczy tylko korali ? Bo mama nawet mówiła abym zdjęła łancucesz i bransoletkę hehe -
Staraczka23 wrote:z tą teorią lekarską zgadzam się ale tak pomiędzy bo to on bada i każda z nas inna jest , chodzi o przebyte infekcje czy też choroby dlatego jak biorą to pod uwagę to zgadzają się na antybiotyki aby nic nie powróciło lub zeby wyleczyć a innych przestrzegają , no inaczej nie wiem jak wytłumaczyć
Lady to się tyczy tylko korali ? Bo mama nawet mówiła abym zdjęła łancucesz i bransoletkę hehe
Tylko pereł nie korali, ale pereł, -
nick nieaktualnyAnastazjaaa wrote:hej kobietki, można się dopisać?
dziś przywitałam dzień wspaniałą wiadomością
termin wg OF 2.10
Wg kalkulatora 30.09
więc wszystko może się zdarzyć
Anastazjaaa lubi tę wiadomość
-
Lady Savage wrote:Nancy boli Cię brzuch? Od 3 dni w tych samych porach, 4 - 3 razy mnie tak boli silnie brzuchol że nie wiem czy to dobrze, mówie sobie że dzidzia rośnie ale zaczyna mnie to niepokoić
Czasami w ciągu dnia mnie tak mocno zakłuje, ale to trwa kilkanaście sekund. Wczoraj dwa razy tak miałam. Nie powiem, drętwieje na chwilę ze strachu przy takich mocnych bólach. -
nick nieaktualnyLady hahaha jak już wysłałam o tych koralach to zobaczyłam że prły ale taki tu ruch to i tak byś zdążyła mnie pprawić zanim bym edytwała hehehe
Was boli brzuch ?? :o trochę dalej jesteście niż ja ale u mnie ból brzucha jak na @ jest wtedy gdy chodzę za dużo i się zmęczę dlatego trochę przystpowałam chód i nawet wolniej chodzę a zawsze w biegu byłam
Czułyście w 5/6 tyg macicę ? Mnie tak dziwnie prądy łapią jak by ściska czy coś i to tak w środku -
Staraczka23 wrote:Lady hahaha jak już wysłałam o tych koralach to zobaczyłam że prły ale taki tu ruch to i tak byś zdążyła mnie pprawić zanim bym edytwała hehehe
Was boli brzuch ?? :o trochę dalej jesteście niż ja ale u mnie ból brzucha jak na @ jest wtedy gdy chodzę za dużo i się zmęczę dlatego trochę przystpowałam chód i nawet wolniej chodzę a zawsze w biegu byłam
Czułyście w 5/6 tyg macicę ? Mnie tak dziwnie prądy łapią jak by ściska czy coś i to tak w środku
Mnie wcześniej w ogóle brzuch nie bolał. Teraz od kilku dni kłuje z dwa razy dziennie. Na szczęście trwa to bardzo krótko. Może macica się rozciąga...