Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Te bóle brzucha to powiększająca się macica. Nawet pachwiny mogą z tego boleć bo powiększająca się macica naciąga wiązadła na których jest macica zawieszona trza zrobić dużo miejsca dla dzidziAniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
Nancy87 wrote:Mnie wcześniej w ogóle brzuch nie bolał. Teraz od kilku dni kłuje z dwa razy dziennie. Na szczęście trwa to bardzo krótko. Może macica się rozciąga...
No dokładnie mnie tak samo, pobolewało na początku (4 tydzień) teraz długo spokój aż do środy kiedy znowu mam takie bóle, no chyba będzie tak jak mówisz dzidziul broi bo macicę rozciąga
Idę się położyć spać, musiałam dziś wstać o 5 by pojechać na 7.30 do urzędu miejskiego w Poznaniu i błagać o wyrobienie mi dowodu tutaj, udało się jestem z siebie dumna idę spać na godzinkę albo dwie, -
nick nieaktualny
-
O dziewczyny jeszcze za nim się położę spać, golenie nóg, ja w ogóle nie lubię golić nóg, no ale jak już taka moda weszła, to muszę się dostosować, a ja nie golę maszynką bo mnie bolą potem nogi i strasznie suchą mam skórę po maszynach depilujących, standardowo żyletką, bo kremy odpadają bo one nie wszystkie włosy usuwają a nawet powiedziałabym że żadnych włosów nie używają i teraz pytanie, macie sposób na golenie nóg, powiem że ja wczoraj umęczyłam się niemiłosiernie, upociłam, jakieś czarne kropki przed oczami, zawroty bo za długo trzymałam głowę w dole, nie wspominając o dużych piersiach i brzuszku, który u większości z nas już jest. A to dopiero początek, ja sobie nie wyobrażam po wczorajszym golić nóg za kilka miesięcy, chyba zacznę chodzić do kogoś na kolenie nóg, bo wczoraj strasznie się umordowałam.
-
nick nieaktualnyJa póki co golę jak się kąpię , a jak bym na stojąco miała golić to stanik ubrać aby piersi nie wisiały bo wtedy bardziej bolą , ja po niektórych maszynkach też miałam krostki i suchą skórę zaczęłam robić wtedy peeling z kawy i jakoś się wygładzało , a nogi golić możesz np kładąc jedną na wannę
Teraz pół biedy ale przed nami wiosna i lato hehe -
Staraczka23 wrote:Ja póki co golę jak się kąpię , a jak bym na stojąco miała golić to stanik ubrać aby piersi nie wisiały bo wtedy bardziej bolą , ja po niektórych maszynkach też miałam krostki i suchą skórę zaczęłam robić wtedy peeling z kawy i jakoś się wygładzało , a nogi golić możesz np kładąc jedną na wannę
Teraz pół biedy ale przed nami wiosna i lato hehe
no właśnie nie mam wanny mam prysznic ;/ małą bardzo łazienkę, a piersi mam w staniku ale mimo to bolą i przeszkadzają (przypomnę że z dnia na dzień musiałam zmienić biustonosz z C na E i jeszcze się nie mogę przyzwyczaić do takiej wielkości, np. krojąc warzywa no przecież one mi zasłaniają deskę do krojenia, hmmm chyba zostaje mi umawianie się gdzieś na depilację, bo sama już nie daje rady. -
nick nieaktualnyTeż się zastanawiałam ostatnio przy goleniu nóg - jak dam rade za parę miesięcy. Do tej pory to albo maszynką jednorazową lub depilatorem. A teraz nie wiem.
Jeszcze trochę czasu mamy na opracowanie odpowiedniej techniki ;P
I właśnie przeczytałam, że z zalecanych metod pozostaje maszynka lub krem. Wosk i te wszystkie inne bajery niezalecana, a niektóre nawet nie wskazaneWiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 11:36
-
hej dziewczyny
dawno mnie tu nie było.podczytuję Was na bieżąco niestety z odpisywaniem już mam problem bo synek mi nie pozwala korzystać z komputera
Lady Savage a masz jakiś taborecik np??ja też golę żyletką tzn maszynką jednorazową i w pierwszej ciąży siadywałam właśnie na taboreciku.
oj poczekaj aż przyjdzie nam golić miejsca intymne za niedługo .lusterko do ręki i jazda.to dopiero jest nie lada wyczyn jak sobie to wspomnę to aż mnie wszystko boli ) -
Shabeel wrote:Hej.
Ja wczoraj widziałam na usg bijące serduszko mojego maluszka. To już 7 tydzień . Planowany termin mam na 12.09.2015
Na rozstępy ponoć też olejek macadamia jest dobry, ale jeszcze sama nie używałam.
Masz termin w moje urodziny !Shabeel lubi tę wiadomość
Marzenia się spełniają
-
sweety wrote:hej dziewczyny
oj poczekaj aż przyjdzie nam golić miejsca intymne za niedługo .lusterko do ręki i jazda.to dopiero jest nie lada wyczyn jak sobie to wspomnę to aż mnie wszystko boli )
Miejsca intymne ? a po co ? ja się nie zgadzam, już kiedyś facet mnie ubłagał bo chce ;/ mieć moje obgolone bikini, skusiłam się, potem przez 2 tyg wyłam z bólu i z seksu nici ;/ więcej razy nie golę bikini. -
nick nieaktualnyLady Savage wrote:Miejsca intymne ? a po co ? ja się nie zgadzam, już kiedyś facet mnie ubłagał bo chce ;/ mieć moje obgolone bikini, skusiłam się, potem przez 2 tyg wyłam z bólu i z seksu nici ;/ więcej razy nie golę bikini.
może do porodu trzeba? Tak mi się wydaję.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 11:40
-
Chyba dziś spróbuję dostać się do lekarza, martwi mnie powrót plamień.
Co do golenia (zwłaszcza miejsc intymnych) to polecam elektryczną maszynkę, dla mnie jedyny sposób żeby nie było podrażnień. Na razie podkradam mężową, ale planuje sobie kupić własną. -
nick nieaktualnyWłaśnie tez pomyslalam o jakims stoleczku lub pufie, damy rade
mialam zapytac czy któraś z was ma wloski na brzuchu? Ja niewiem czy mozna je golic w ciąży...
Co do daty porodu hehe moja kokezanka szybciej zasla w ciaze ma termin na maj 2 dni przed moimi urodzinami smialam sie ze jak urodzi w moje urodziny to dzieciaczek bedzie zajebisty charajter mial hehe a moj porod jest 5 dni przed jej urodzinami hehe taki zbieg okoliczności -
nick nieaktualnyA jeszcze dopisze jak moja siostra miesiac przed terminem trafila do szpitala mysleli ze bedzie rodzic pielegniarka kazala jej chlopakowi zeby ją golil w miejscu intymnym jak sie nie zgodzili to wyskoczyla z ryjem ze jak chcieli robic dziecjo to sie nie wstydzili pokazywac nago a co do czego to on jej golic nie chce zrobili awanturę to ordynator przyszedl powiedzial ze ti baby obowiązek aby przygotowac ciazarna do porodu
-
Lady Savage znalazłam coś takiego:
Dlaczego goli się krocze: Tak jest higieniczniej, bo na włosach mogą być bakterie, osadza się krew, czasem mimowolnie oddany podczas porodu stolec. To, że krocze jest wygolona, ułatwia jego obserwowanie - zmiana koloru na jaśniejszy zwiastuje rychłe pęknięcie krocza.
Staraczka akurat włosów na brzuchu nie mam.fajny zbieg okoliczności z tymi urodzinkamikapturnica lubi tę wiadomość