X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze że to nie jest codziennie tylko co kilka dni uff

• eM Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te bóle brzucha to powiększająca się macica. Nawet pachwiny mogą z tego boleć bo powiększająca się macica naciąga wiązadła na których jest macica zawieszona :) trza zrobić dużo miejsca dla dzidzi :D

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Mnie wcześniej w ogóle brzuch nie bolał. Teraz od kilku dni kłuje z dwa razy dziennie. Na szczęście trwa to bardzo krótko. Może macica się rozciąga...

No dokładnie mnie tak samo, pobolewało na początku (4 tydzień) teraz długo spokój aż do środy kiedy znowu mam takie bóle, no chyba będzie tak jak mówisz :P dzidziul broi bo macicę rozciąga :P
    Idę się położyć spać, musiałam dziś wstać o 5 by pojechać na 7.30 do urzędu miejskiego w Poznaniu i błagać o wyrobienie mi dowodu tutaj, udało się :) jestem z siebie dumna :) idę spać na godzinkę albo dwie,

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aAaAaA mnie brzucho sswędzi od paru dni kurde a dzisiaj jakos kijowo bo spac sie chce

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dziewczyny jeszcze za nim się położę spać, golenie nóg, ja w ogóle nie lubię golić nóg, no ale jak już taka moda weszła, to muszę się dostosować, a ja nie golę maszynką bo mnie bolą potem nogi i strasznie suchą mam skórę po maszynach depilujących, standardowo żyletką, bo kremy odpadają bo one nie wszystkie włosy usuwają a nawet powiedziałabym że żadnych włosów nie używają i teraz pytanie, macie sposób na golenie nóg, powiem że ja wczoraj umęczyłam się niemiłosiernie, upociłam, jakieś czarne kropki przed oczami, zawroty bo za długo trzymałam głowę w dole, nie wspominając o dużych piersiach i brzuszku, który u większości z nas już jest. A to dopiero początek, ja sobie nie wyobrażam po wczorajszym golić nóg za kilka miesięcy, chyba zacznę chodzić do kogoś na kolenie nóg, bo wczoraj strasznie się umordowałam.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 21:02

Misi@ lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co golę jak się kąpię , a jak bym na stojąco miała golić to stanik ubrać aby piersi nie wisiały bo wtedy bardziej bolą , ja po niektórych maszynkach też miałam krostki i suchą skórę zaczęłam robić wtedy peeling z kawy i jakoś się wygładzało , a nogi golić możesz np kładąc jedną na wannę :)
    Teraz pół biedy ale przed nami wiosna i lato hehe

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Ja póki co golę jak się kąpię , a jak bym na stojąco miała golić to stanik ubrać aby piersi nie wisiały bo wtedy bardziej bolą , ja po niektórych maszynkach też miałam krostki i suchą skórę zaczęłam robić wtedy peeling z kawy i jakoś się wygładzało , a nogi golić możesz np kładąc jedną na wannę :)
    Teraz pół biedy ale przed nami wiosna i lato hehe

no właśnie nie mam wanny mam prysznic ;/ małą bardzo łazienkę, a piersi mam w staniku ale mimo to bolą i przeszkadzają (przypomnę że z dnia na dzień musiałam zmienić biustonosz z C na E i jeszcze się nie mogę przyzwyczaić do takiej wielkości, np. krojąc warzywa XD no przecież one mi zasłaniają deskę do krojenia, hmmm chyba zostaje mi umawianie się gdzieś na depilację, bo sama już nie daje rady.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się zastanawiałam ostatnio przy goleniu nóg - jak dam rade za parę miesięcy. Do tej pory to albo maszynką jednorazową lub depilatorem. A teraz nie wiem.
    Jeszcze trochę czasu mamy na opracowanie odpowiedniej techniki ;P
    I właśnie przeczytałam, że z zalecanych metod pozostaje maszynka lub krem. Wosk i te wszystkie inne bajery niezalecana, a niektóre nawet nie wskazane

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 11:36

• sweety Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :)

dawno mnie tu nie było.podczytuję Was na bieżąco niestety z odpisywaniem już mam problem bo synek mi nie pozwala korzystać z komputera ;)

Lady Savage a masz jakiś taborecik np??ja też golę żyletką tzn maszynką jednorazową i w pierwszej ciąży siadywałam właśnie na taboreciku.

oj poczekaj aż przyjdzie nam golić miejsca intymne za niedługo .lusterko do ręki i jazda.to dopiero jest nie lada wyczyn ;) jak sobie to wspomnę to aż mnie wszystko boli ;))

f2w3gzu3wxvbpbcu.png
    córeczka <3

dqpranliv50t8na5.png
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shabeel wrote:
    Hej.
    Ja wczoraj widziałam na usg bijące serduszko mojego maluszka. To już 7 tydzień :). Planowany termin mam na 12.09.2015 :)

Na rozstępy ponoć też olejek macadamia jest dobry, ale jeszcze sama nie używałam.

Masz termin w moje urodziny ! ;)

Shabeel lubi tę wiadomość

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweety wrote:
    hej dziewczyny :)

oj poczekaj aż przyjdzie nam golić miejsca intymne za niedługo .lusterko do ręki i jazda.to dopiero jest nie lada wyczyn ;) jak sobie to wspomnę to aż mnie wszystko boli ;))

Miejsca intymne ? a po co ? ja się nie zgadzam, już kiedyś facet mnie ubłagał bo chce ;/ mieć moje obgolone bikini, skusiłam się, potem przez 2 tyg wyłam z bólu i z seksu nici ;/ więcej razy nie golę bikini.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Miejsca intymne ? a po co ? ja się nie zgadzam, już kiedyś facet mnie ubłagał bo chce ;/ mieć moje obgolone bikini, skusiłam się, potem przez 2 tyg wyłam z bólu i z seksu nici ;/ więcej razy nie golę bikini.

może do porodu trzeba? Tak mi się wydaję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 11:40

• sweety Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage ja tam nie wnikam jak kto lubi i jak się nosi ;) ale do porodu np musiałam mieć akurat wzgórek łonowy wygolony (miałam cc) a słyszałam o przypadkach kiedy wymagano też ogolonego krocza

f2w3gzu3wxvbpbcu.png
    córeczka <3

dqpranliv50t8na5.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dlaczego? Nie rozumie, przecież dziecku obojętnie czy masz tam włosy czy nie.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba dziś spróbuję dostać się do lekarza, martwi mnie powrót plamień. :(

Co do golenia (zwłaszcza miejsc intymnych) to polecam elektryczną maszynkę, dla mnie jedyny sposób żeby nie było podrażnień. Na razie podkradam mężową, ale planuje sobie kupić własną.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie tez pomyslalam o jakims stoleczku lub pufie, damy rade ;)
    mialam zapytac czy któraś z was ma wloski na brzuchu? Ja niewiem czy mozna je golic w ciąży...
    Co do daty porodu hehe moja kokezanka szybciej zasla w ciaze ma termin na maj 2 dni przed moimi urodzinami smialam sie ze jak urodzi w moje urodziny to dzieciaczek bedzie zajebisty charajter mial hehe a moj porod jest 5 dni przed jej urodzinami hehe taki zbieg okoliczności

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 22:02

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze dopisze jak moja siostra miesiac przed terminem trafila do szpitala mysleli ze bedzie rodzic pielegniarka kazala jej chlopakowi zeby ją golil w miejscu intymnym jak sie nie zgodzili to wyskoczyla z ryjem ze jak chcieli robic dziecjo to sie nie wstydzili pokazywac nago a co do czego to on jej golic nie chce zrobili awanturę to ordynator przyszedl powiedzial ze ti baby obowiązek aby przygotowac ciazarna do porodu

• sweety Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage znalazłam coś takiego:

Dlaczego goli się krocze: Tak jest higieniczniej, bo na włosach mogą być bakterie, osadza się krew, czasem mimowolnie oddany podczas porodu stolec. To, że krocze jest wygolona, ułatwia jego obserwowanie - zmiana koloru na jaśniejszy zwiastuje rychłe pęknięcie krocza.

Staraczka akurat włosów na brzuchu nie mam.fajny zbieg okoliczności z tymi urodzinkami

kapturnica lubi tę wiadomość

f2w3gzu3wxvbpbcu.png
    córeczka <3

dqpranliv50t8na5.png
‹‹ 154 155 156 157 158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ