X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la lenka dobrze sie sklada bo w sobote jedziemy do ikei :) zakupie ta torbe:0

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarbka - w głowie się nie mieści... Dobrze robisz, że się postawiłaś. Szkoda tylko, że to się w czasie zbiegło z Twoja ciążą i ma taki na nią wpływ. A teściowa..szkoda słów. No żesz....królewna jedna. Wstydu nie mają. Nie dość, że nie pomagają, to jeszcze jakie oczekiwania. Wkurzyłam się ;)

Sigma - być może jest tak jak mówisz. Ogólnie przedstawiłam to wszystko w dużym skrócie. Często niestety zachowuje się w sposób, jak dla mnie nie do zaakceptowania. Później żałuje przeprasza. Boję się tylko, co będzie jak się mały (dalej bez imienia) urodzi.

Agatka - ja to bym chyba i wolała, żeby się zapuścił trochę. trafia mnie, jak on ćwiczy i dba o siebie, a ja jestem uziemiona. Odbiję sobie po porodzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 14:38

atdcwn154po83a78.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka zwariowałabym na twoim miejscu, no normalnie pierdolneł*** łbem o ziemię i bym zwariowała...
    myślę że jak już uda wam się szczęśliwie wykończyć dom i się do niego wprowadzić to pomimo że będziecie mieś oddzielne mieszkania to i tak będą problemy na linii teście-ty-mąż...
    no nic sensownego ci nie napiszę, bo brak mi słów...

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    moje koszule po pierwszej ciąży i pobycie w szpitalu maja sie dobrze :) rodzilam w koszulce mężą, a po cc na drugi dzien zalozylam normalną koszule. Nic mi sie nie upapralo, po powrocie do domu wypralam i wszystko z nimi bylo i jest ok.

u mnie średnio. wczoraj było kiepsko bym rzekła ;-/ mimo że w zasadzie nic nie robiłam -podjechałam do pracy , bo musialam i zajechałam na budowę bo tata sam tam siedział - w sumie może z 2-2,5h na nogach byłam. wróciłam do domu i dostałam takich bóli jak na @ że aż siadłam. Zadzwoniłam do położnej czy tratować to jak skurcze czy nie. Kazała wziąć leki, położyć się na lewym boku i czekać 30 minut. Jeśli by nie przeszło to na IP. Jak leżałam było ok - pojawiały się skurcze co 30-40 minut ale już nie bolały jak na @. Do wieczora nic się nie zmieniło więc zostałam w domu. Dzisiaj jest lepiej ale do wtorku bede leżeć jak najwięcej - a we wtorek mam wizyte i zobaczymy co ginek powie.

Do tego mąż mnie dzisiaj tak wk%&&#$& że szkoda gadać. Myślałam, że po ostatnich ekscesach coś dotarło do tej pustej mózgownicy, ale jak widać nie ;-/ nie ważne że mam skurcze, że jak stresy i nerwy w tej sytuacji są mi absolutnie po wskazane, dla niego jego mamusia jest najważniejsza i koniec ;-/ a w dupe! nie będę się z koniem kopać ;-/ niech sobie myśli i uważac co mu się żywnie podoba. Nie zamierzam sie z nim kłócić ;-/ Ola jest najważniejsza i mam nadzieję, że posłucha sie mamy i jak najdłużej w brzuchu zostanie.

No ale powiedzcie mi - jakim to trzeba być DEBILEM bezmózgim - żona ma skurcze i bóle, a on doprowadza ja do szału, prowokuje kłótnie tematem który zawsze powouje nerwy i napięcia, i zachowuje się jak ostatni cham ! ;-/ mam szczerą ochotę kopnąć go w dupę i na te pozostałe 4 tyg wynieść sie do rodziców, ale jeśli bym tak zrobiła to nie wiem czy mój tata chciałby pomagać P w wykończeniu domu ;-/ grrrr.... chyba idę się położyć ;-/

Mnie tak R wkurzał na początku ciąży, po szkole rodzenia :P i różnych opowieściach położnej to powiedział że się do mnie zbliży XD i nie będzie prowokował, i się tego trzyma

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenkaihelenka wrote:
    czy któraś z Was kupiła termometr bezdotykowy i może coś polecić?

zamówiłam termometr z poniższej aukcji ale jeszcze nie doszedł więc nie powiem o nim nic :)
    http://allegro.pl/super-bezdotykowy-termometr-na-podczerwien-i5447855285.html

magdalenkaihelenka lubi tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarbarka - trzymaj się i olej teściów i męża. Paranoja, co on wyprawia.. :(

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwijam się do lekarzy do napisania jutro!

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka - jesteś święta, jak Matka Teresa na prawdę. Podziwiam za cierpliwość!

Odpoczywaj!

diatomka, Carolline lubią tę wiadomość

• diatomka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka ja mam ten
    http://www.ceneo.pl/19822331

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka współczuję sytuacji z teściami ale tak to z rodzina jest. Dobrze mówią najlepiej to wychodzi się z rodzina na zdjęciu. Oby Twój mąz sie opamiętał i pewne kwestie zrozumiał.

Ja mieszkam z teściową i na przeciwko mam jeszcze ciotkę i babcie i to jest Horror a najgorsze jest to że jakbyśmy chcieli się stąd wyprowadzić to muszę Teściową zabrać z nami.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abstrahując od sytuacji Skabarki- bo to Twoja sprawa i nie mam zamiaru sie wymądrzać i przede wszystkim mam nadzieję, ze ostatecznie wszystko sie ulozy ;)- jestem mojemu M wdzieczna za jedno - on sobie wychowal mamę :) na prawdę! Na początku jak sie wyprowadził to probowala mu cos pomagać, urządzać mieszkania, cos tam kupowala- co oczywiscie później lądowało w kartonie w piwnicy ;)
    Tak bardzo sie postaral, ze teraz jego mama pyta sie nas co kupic dla małego i najlepiej, żebyśmy jeszcze konkretnego linka wysłali :) dodatkowo totalnie nie wtrącają sie w nasze zycie- czasem powie cos na zasadzie " ja wiem, ze wy wiecie/ chcecie po swojemu ale ja mogę polecić to i to... " i jeszcze przeprasza, ze poleca ;) wiem brzmi okrutnie ale jaki spokój mamy :) przy czym stosunki sa bardzo mile- niedzielne obiadki, wypady na spacer, czy jakas tam mala pomoc w dwie strony tez sie odbywa wiec nie jest tak, ze oni jacyś nieszczęśliwi, ze syn ich nie kocha hahahah ;) na szczęście M taki układ sobie wyrobil jeszcze zanim ja sie pojawilam wiec nic na mnie nie jest. Baaa odkąd jest ze mną to nawet częściej ich odwiedza bo ja go zmuszam ;) najlepiej to lubię jak teść przywozi nam sloiki z obiadem po drodze do swojej pracy bo akurat zrobil wiecej :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale, żeby nie bylo kolorowo to za to z moja strona rodziny to czasem rzeczywiście najlepiej na zdjęciach sie wychodzi- nawet mimo tego, ze oczywiscie sie kochamy i spotykamy bardzo czesto;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady - powodzenia i daj znać, co powiedział okulista

Agatka - my, jak szukaliśmy mieszkania, to oglądaliśmy w pobliżu teściów. Mieliśmy oprócz tego jeszcze jedno na oku. I praktycznie byliśmy na nie zdecydowani, ale jak teściowa powiedziała "będę codziennie do Was rowerkiem przyjeżdżać", to decyzja padła na drugie. Nie ważne, że sporo droższe, ale na drugim końcu miasta :)

Carolline, agatka196, Lilla My lubią tę wiadomość

atdcwn154po83a78.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teściową mam 600km od miejsca zamieszkania, może dlatego się dogadujemy? ;D

trix, Carolline, .ona., diatomka lubią tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita ja mam do mojej 7000 km :DDD

.ona., trix, julita, diatomka, Dżuls, alutka lubią tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja powinnam być (i jestem!!!) wdzięczna losowi, że od wszystkich mieszkamy 200 km :P. Co prawda dziecko może trochę na tym cierpi, bo teściowej nie chce się w ogóle do nas przyjeżdżać, wstyd powiedzieć ale jeszcze nigdy w naszym nowym mieszkaniu (przez 5 lat) u nas nie była. Zawsze my mamy bliżej... :/
    Choć ostatnio się wypięłam i stwierdziłam, że skoro ona nie ma ochoty podnieść tyłka z kanapy, żeby do wnuka i syna przyjechać, to ja też nie będę się męczyć i przestałam jeździć 'w gości' :P.
    Nie wyobrażam sobie mieszkać tuż obok, a co do wychowania dzieci, to moje dzieci - moja szkoła - moja sprawa. A teściowej nic do tego. Ale to ja. Nie chciałabym, żeby teściowa wychowywała moje dzieci ;). Pełen podziw dla tych, które się na to godzą, ale to zależy też od teściowej - może niektóre są super fajne ;).

Carolline, trix, julita lubią tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja teściowa jest niestety bardzo ciężko chora, leżąca, wymagająca opieki 24 h/dobę. Oprócz tego ciężko się porozumieć, bo zmiany neurologiczne powodują, że mówi niewyraźnie, zapomina słów, zakres rozmowy z nią jest mocno ograniczony. A szkoda, bo to bardzo ciepła i dobra kobieta, a z opowiadań męża wiem, że kiedy jeszcze była "na chodzie" była bardzo inteligentną i rzeczową babką.

A poza tym mamy do całej rodziny (wszystkich co do 1 osoby) ok. 400 km, więc to też inna sprawa ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 15:14

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam do rodziców 200km a do teściów 100km, niby nie jest źle, ale żałuje, że zadno nie mieszka bliżej by w razie potrzeby pomóc z bąbelkiem :(

relgio4pxlxziakh.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mogę powiedzieć tylko że zazdroszczę Wam :-)

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zmieniając temat napisze- nossssszz kurde! Ewidentnie wracają mi w trzecim trymestrze mdłości:/ i to juz nie sporadycznie ale co dziennie lub co drugi dzien się z nimi zmagam :/ uroki stanu błogosławionego;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 1580 1581 1582 1583 1584 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ