X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no ja skurcze jak na okres mam od dobrych 10 tyg i jeszcze pfupfy nie rodzę.No ale to nie zmienia faktu ze tak nie powinno być

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Na razie nie ma wieści :p wszedł lekarz i wyszedł, a ja nie mogę nawet pić wody! Pewnie zrobią CC :/

O rany....Sigma, ale wieści !!!

będzie dobrze - będzie ok - 2700 g - już jest co tulić - wiem co mówię :P :P

Faktycznie skoro zabronili Ci jeść i pić to prawdopodobnnie biorą pod uwagę cc....i to szybko...

czekamy na wieści !

Aż mi się gorąco zrobiło, ja jutro zaczynam 35 tydzien, tym samym zostaly 4 dni do terminu kiedy pojawił się mój synek - o niczym innym nie myślę - strach to mało powiedziane!!

Ale będzie ok - musi być ....

jejciu ale emocje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 10:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma może już dzisiaj będziesz tulic Milana :)

Diatomka ja zapowiedziałam żadnych ciuszków bo już tego mam tyle że szok

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Dziewczyny a to macie tez grupe na fb?
    Nie nasza forumowa, po prostu na fb istnieje też grupa wrześniowych mam i kilka osób z forum się na niej udziela.

aldonaa lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    Czyli odstawiasz no spe a magnez tez? ja dzisiaj idę do dr ale niestety nie swojej bo ma urlop i tez pogadam

I luteine, no tak powiedzial lekarz ze juz starczy :/
    Szkoda, bo dzieki nim brzuch mi nie twardnial ani troche a teraz sie okaze ;)

relgzbmhh8tsviez.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka a jak tam rodzice zareagowali na wiesci od siostry, ze zostaną podwójnymi dziadkami? =)
    Cos chyba mówiłaś, ze ma ich poinformować jak wrócą od babci...

Miałam zacząć robić pranie... poszlam, zjadlam śniadanie i wróciłam do łóżka ;D

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze a ja muszę dokupic magnez, wystarczy ze jednego dnia zapomnę wziąć i budzą mnie tak intensywne skurcze nóg i palców u stóp ze bez iego nie dam rady ;.

720fbe94f2.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma lady mi napisała smsa, że trzyma za Was kciuki:) I ja, i ja:) wszyscy trzymamy:)

A jak tam Ci wody odeszły? Wstałaś do kibelka czy łóżko zalałaś:)? Mój już na mnie krzyczy, że na podkładzie mam spać hehe.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    kurcze a ja muszę dokupic magnez, wystarczy ze jednego dnia zapomnę wziąć i budzą mnie tak intensywne skurcze nóg i palców u stóp ze bez iego nie dam rady ;.
    Polecam aspargin, mi sam magnez nic nie działał na skurcze nóg, ale odkąd biorę Aspargin jest dużo lepiej. Nawet mogę się rano przeciągnąć, co kiedyś było natychmiastowym wyzwalaczem skurczu.

alutka, diatomka lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio jak palce u nog zlapal slurcz ze az je wykrzywilo, zaczelam brac sam potas. I juz po trzech dniach mi przeszlo.

Wg mnie dobrym prezentem jest przyjscie z paczka pampersow;)

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Easymym ja tez jeszcze w lesie, czekam az maz wywierci dziury i mi cale cztery polki przymocuje a wtedy rusza lawina prania!i prasowania.

No ja właśnie wstawiam dziś drugie pranie, pierwsze suche, ale do prasowania 2 suszarki ... u mnie dziś chyba nareszcie będzie skręcone łóżeczko, ale szafa i komoda jeszcze w Ikei ;)

gg64rl68s121551a.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstałam tylko do toalety i zerknąć szybko na forum z zamiarem dalszego spania (nie spałam do 4:00), a tu takie wieści, że chyba nie zasnę...
    Sigma, trzymaj się, będzie dobrze. Mi lekarz kazał do 34 tyg. wytrzymać, bo.potem już bezpiecznie i nie hamują :) W którym szpitalu jesteś?
    Ja jestem chyba jedyną i ostatnia, która nie ma w ogóle spakowanej torby,a przy moich cyrkach z pessarem i ciągłymi bólami miesiaczkowymi, to chyba powinnam pierwsza już od połowy czerwca ją mieć :( No nic, zamawiam dziś koszulę i jakąś torbę... trzeba się spakować..,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 10:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak niestety będzie tylko jedno, lekarz mówił że drugie się wchlonelo czy jakoś tak.
    Nie pisałam już o tym.
    A rodzice zareagowali najpierw szokiem a potem już sama radość, siostra przez telefon się pochwalila bo nie mogła wytrzymać :)

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snoopy nie jesteś jedyna i ostatnia... u mnie torba też póki co leży w szafie pusta... koszule nie poprane, wiec póki tego nie zrobię to i torby nie spakuje... niby zbieram się do tego juz od co najmniej tygodnia, ale jakoś brak mi weny...
    Dziś Sigma dala mi skuteczna motywację, ale póki co stwierdziłam ze musze odpocząć po weekendzie... za pranie wezmę się później, albo w ogóle jutro =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej ale wieści z rana, nie wchodziłam wczoraj od popołudnia na forum, bo wybraliśmy się z mężem po zakupy do miasta i wróciłam padnięta a teraz jak to przeczytałam to mi łzy w oczach stanęły.
    Sigma trzymaj się ! maluch na pewno da już sobie radę :)

mnie ostatnio lekarz mówiła żebym jeszcze chociaż miesiąc wytrzymała a po tych wieściach to zaczynam się stresować. będę chyba leżeć non stop. i biorę się za kończenie pakowania. i gemini w końcu zamówie bo koszyk czeka nie dokończony.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też pisałam że na miasto wyskocze i dupa nie idę, brzuch twardy i mała nisko bo jak z psem bylam to przy chodzeniu kulo w środku, zrobię pranie tylko i będę leżeć

• easymum Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę kochane mamusie, że zaczynamy trochę panikować ;) No to teraz parę głębszych wdechów i wrzucamy na luz. Przecież nie zaczniemy wszystkie na raz rodzić. Sytuacja z Sigmą to tylko takie lekkie otrzaśnięcie, że nie trzeba odkładać pakowania torby na za 2 tygodnie - Staraczka ;), lepiej to zrobić teraz i mieć jedną rzecz z check listy odfajkowaną. Stres nam nie pomoże :)

monaaa85 lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 16 sierpnia podaję do chrztu dziecko brata i w związku z tym na kilka dni wybieram się do rodziców 60 km od domu...Niby obiecałam sobie, że na 1,5 miesiąca przed porodem nie zbliżam się do Chełma, bo tamtejszy szpital, to istna rzeźnia, a nawet w razie czego na skurczach w 45 minut dojade do Lublina... Ale skoro teraz Sigma nawet do Świdnika nie dojechała, to będę się tylko modlić, żeby mi wody u rodziców nie odeszły :( No i koniecznie torbę spakuje i wsadzę do samochodu!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 11:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Widzę kochane mamusie, że zaczynamy trochę panikować ;) No to teraz parę głębszych wdechów i wrzucamy na luz. Przecież nie zaczniemy wszystkie na raz rodzić. Sytuacja z Sigmą to tylko takie lekkie otrzaśnięcie, że nie trzeba odkładać pakowania torby na za 2 tygodnie - Staraczka ;), lepiej to zrobić teraz i mieć jedną rzecz z check listy odfajkowaną. Stres nam nie pomoże :)
    Jestem w trakcie komplementowania :D

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak myślałam, że to Ty Sigma napisałaś na fb Że wody ci odeszły. Trzymam kciuki za was teraz maluszek da radę. Pakuje swoją torbę do szpitala dzisiaj, bo mam dziwne przeczucia, że u nas zaraz się zacznie. Zasnęłam kolo 7 i o 10. 30 się obudziłam wstaje na śniadanie ;-)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
‹‹ 1731 1732 1733 1734 1735 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ