X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma jesteśmy z Tobą myślami !!!

74disg18xt1q3yyo.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu dziewczyny a ja mam dosyć już tych mdłości ledwo co niedawno się skończyły to już są znowu rano wieczorem :-( nie mam smaka na jedzenie.... chciałam iść na zakupy dzisiaj kupić mężowi parę rzeczy a leżę dalej plackiem i nawet mi się wstać nie chcę :-(

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a kupujecie specjalny jakis zel do higeny intymnej po prodzie?mam tantum rosa i bialego jelenia ktorego uzywam na codzien i nie wiem czy kupowac cos innego jeszcze?

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi polozna poleciła białego jelenia wyłacznie

74disg18xt1q3yyo.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:27

wnidtv73dpzdszlc.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    dziewczyny a kupujecie specjalny jakis zel do higeny intymnej po prodzie?mam tantum rosa i bialego jelenia ktorego uzywam na codzien i nie wiem czy kupowac cos innego jeszcze?
    Ja biorę mój typowy żel, różowy Facelle. Myślę, że lepsze coś co lubię i wiem, że mnie nie uczula, niż kombinować z czymś nowym. I jakieś saszetki Tantum Rosy też mam, ale tak ogólnie zawsze w apteczce.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja tu dziś przysnęłam dłużej, a tu takie wieści. Sigma trzymam kciuki, żeby wszystko było w porządku

• easymum Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na SR położna radziła zabrać ten żel, którego używamy - nowy może wywołać podrażnienia. Ja mam Białego Jelenia, ale z korą dębu, bo działa ściągająco.

gg64rl68s121551a.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam u dr szkoda ze nie u swojej i tak zmniejszyła mi leki ale to też ile musiałam się wypytać, wyciągnąć od niej Informacje.i co dała mi skierowane na GBS i gdzie niby mam to sobie pobrać nie poważna jest.Moja dr wzięła by mi wymaz w gabinecie,dobrze że wraca za 2 tyg. MAGNEZ mam brać 2 razy po 2 tab,no spe 3 razy dziennie po 1 i luteinę przez tydzień półtorej i odstawić.

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę to co używam, czyli białego jelenia, no torba dla siebie spakowana jeszcze tylko ręczniki papierowe, ale to już mąż może przywieźć i do szpitala no i spakować to co na co dzień używam czyli pasta do zębów, szczoteczka, kosmetyczne rzeczy(szampon itp) i torbę dla małego , ale to spakuję już po niedzieli :) niech czeka sobie w szafie :) nic jej się nie stanie jak poczeka :) zaraz odkurzę, obiorę ziemniaki i za godzinę trzeba wstawiać, bo mąż z pracy przychodzi :) i do dentysty idzie :) a dzisiaj siedzę w domu , a jutro lub w czwartek pojadę na ktg :) za tydzień w środę wizyta, zobaczymy jak maluszek i ile waży :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 12:09

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    W Rossmannie jest od cholery takisch płynów ginekologicznych, chcę w końcu jakiś kupić, muszę dziś podpytać o to gina, bo idę do swojego prowadzącego. Jestem ciekawa co z szyjką, bo ostatnio coś mocno ją czuję, chyba młoda mi tak otro napiera. Oprócz tego w pierwszej ciąży już na tym etapie coś tam się skracało i musiałam leżeć do 36go tyg, ciekawe jak tym razem. Ogólnie to od jakiegoś tygodnia młoda nieźle mi harcuje w brzuchu, do tej pory czułam ją tylko jak spokojnie leżałam dłuższą chwilę na boku, a teraz idę sobie, a tu hyc, noga mi wyłazi gdziś po żebrem i muszę się trzymać za bok, żeby spokojnie móc iść dalej :)

Sigma, daj znać, czy mamy odpalać piccolo za pierwszego "wrześniowego" dzieciaczka :)

8pdp47e.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam spakowana niekompletnie torbe- bo np koszule sa jeszcze gdzies w sklepie - a oprocz tego nie mam popranych ubranek, nie mam komody na rzeczy malego, nie mam lozeczka, baaaa nawet nie mam dla niego miejsca :/ poki soe za dwa tygodnie nie przeprowadzimy to nie mam prawie nic. Dzis za to najbardziej nie mam energii do zycia :/ ale zauwazylam, ze na takie dni najlepsza jest praca wiec sie chyba dzis- grzecznie, powoli i z odpoczywaniem zabiore za sprzatanie lazienki... Ale jeszcze za chwilke maaaaaaalutka ;)

A tak na powaznie stresowalam sie tym, ze nie mam tego wszystkiego az koncu ktos mi przemowil do rozsadku, ze jak juz walizka spakowana to z reszzta sobie tata poradzi :) rozlozy szybko lozeczko w naszej sypialni, pranie zrobi i przyniesie karton z higienicznymi i moze nie bedzie pieknie ale tyle plus mama i tata i dziecko bedzie szczesliwe :)
    Bardziej nie chce rodzic bo to nie pora a nie dlatego, ze ja jestem niegotowa ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 12:17

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma jak nas czytasz, to daj jakiegoś znaka, co u Was. Cały czas o Was myślę.

Gusiak lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma - kochana trzymaj się. Jestem myślami z Wami
    KathleenPL wrote:
    Może to jakas kolejna zmiana pogody...

Kurcze, noszą mnie hormony. Wczoraj ryczalam przez córkę, stwierdzilam, że jestem beznadziejna mama i w sumie to po co mi to drugie. A teraz ryczę przez to położenie miednicowe Tymona. Strasznie nie chce mieć cesarki... Nie mogę się opanować, łzy jak grochy lecą... Ehhh... :(

ja wczoraj miałam to samo ;) też wyłam, bo miałam spięcie z młodym, a później to już się nakręciłam, że hej... jak nic to hormony.

snoopy - ja też jeszcze nie spakowałam torby

Kasiarzynka - ja wczoraj też myślałam o tym goleniu nóg;) Mówię do męża, że jak mnie by wcześniej złapało, to nie będę wiedziała co robić, czy pakować torbę, czy szukać dokumentów, czy organizować opiekę dla dziecka, czy golić nogi. Ehhh, trzeba już powoli się ogarniać

a ja od wczoraj przestałam leżeć. Mąż jak wrócił z pracy, to zrobił mi wykład, że miałam od końca tygodnia chodzić, a nie od początku tygodnia. I jego koledzy z pracy stwierdzili, że moje objawy świadczą, że poród już blisko :) :) Dzisiaj sporo pochodziłam po sklepach. Nie kupiłam nic, co planowałam do szpitalnej torby :9 a teraz grzecznie leżę, bo jednak trochę się wystraszyłam

atdcwn154po83a78.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popieram Nancy... Sigma czekamy na wieści =)

Ja też planuje spakować białego jelenia, leży już sobie w szafie i czeka na spakowanie.. tak w zasadzie to może dlatego jakoś nie spieszę się z tym pakowaniem i nie panikuje, bo poza tym, że trzeba wszystko poprac i spakować cala reszta jest naszykowana i gotowa... =)
    Co nie zmienia faktu, że rodzic przed 10.09 nie mam zamiaru... niech ta moja córa grzecznie siedzi i czeka do terminu... niby to raptem 45 dni, ale jak tak o tym myślę to wydaje mi się, ze to AŻ 45 dni... =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Sigma jak nas czytasz, to daj jakiegoś znaka, co u Was. Cały czas o Was myślę.

Ostatni sms od Sigmy dostalam o 10, potem cisza... wiec pewnie cos sie dzieje. Wiec napisalam jej, ze nie przeszkadzam i ze czekamy na jakies info... dodalam: przyyyyyyj!

Kurde, ale sie stresuje... Silna z niej kobieta, dadza rade!

l22nhdge5b933eoh.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się trochę lepiej zrobiło. Wczoraj mąż mi zrobił super przykrość, wypłakałam się strasznie, ale po tym jakoś mi tak ogólnie lepiej się zrobiło. Chyba potrzebowałam takiego rozładowania emocji. Idę dalej sprzątać, byle powoli i spokojnie żeby nie przegiąć. :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie grzecznie posluchalam dr i staram sie lezec, ale jesc tez cos musimy, wiec nie dam rady lezec 24 h na dobe :/ A w brzuchu mala chyba taniec hula odczynia. Straszna wiercidupa, nie daje czasem ustac na nogach.

Dziewczyny, ta luteina dopochwowa to jakie ma dzialanie? Chroni szyjke przed skracaniem, bardziej ja utwardza, czy zapobiega tez troche skurczom? Pytam z ciekawosci, dr mi jej nie przepisal i zastanawiam sie, czy slusznie.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Ostatni sms od Sigmy dostalam o 10, potem cisza... wiec pewnie cos sie dzieje. Wiec napisalam jej, ze nie przeszkadzam i ze czekamy na jakies info... dodalam: przyyyyyyj!

Dziewczyny spokojnie, może Sigma odpoczywa czy śpi. Albo ma badania. Musimy cierpliwie czekać na nowe wiadomości i mocno zaciskać za nich kciuki. :)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:

Pewnie, ze da radę... =)
    Aczkolwiek wydaje mi się, ze skoro do szpitala jechała w nocy to może po prostu dali Jej śniadanie i się zdrzemnela... dlatego póki co nic się nie odzywa =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
‹‹ 1733 1734 1735 1736 1737 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ