X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona ja dostałam luteine dopochwowa na skracajaca się szyjke... ale w jakim innym celu się ja stosuję niestety nie wiem...

mogę iść jeśli chcesz przeswietlic ulotke i popatrzeć? =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wątpię że dostała śniadanie skoro lekarz nawet pić zabronił.

Tak intensywnie myślę o nich aż mnie kuje w środku, zaraz się zajmę bo koleżanka ze swoim półtora miesięcznym synkiem przyjedzie :)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Właśnie wątpię że dostała śniadanie skoro lekarz nawet pić zabronił.

Tak intensywnie myślę o nich aż mnie kuje w środku, zaraz się zajmę bo koleżanka ze swoim półtora miesięcznym synkiem przyjedzie :)
    Nie doczytałaś ostatnich wieści - Sigma miała dostać śniadanie i jak nic się nie będzie dziać to i obiad.

Staraczka23 lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez biore pod uwage drzemke, prysznic i te sprawy. Pisala mi przed ta 10 ze ma baaardzo bolesne skurcze, wiec nie wiem czy dalaby rade zasnac :)

l22nhdge5b933eoh.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka coś mi się wydaje, ze Sigma pisała o śniadaniu... ze maja Jej dać i jesli nic się nie będzie działo to może nawet obiad dostać... ponoć lekarz chciał chyba czekać aż zacznie się SN...

Tak mi się wydaje, ale upierać się nie będę =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Nie doczytałaś ostatnich wieści - Sigma miała dostać śniadanie i jak nic się nie będzie dziać to i obiad.
    A bo na dwa wątki pisze :)

• trix Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie - przed porodem zmywanie lakier z paznokci u stóp?? Kiedy to zrobić ?

atdcwn154po83a78.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam żel z soraya lactissima do higieny intymnej bo jako jedyny mi odpowiada. Torba spakowana ale brakuje kosmetyków bieżących, wody i majtek bawełnianych bo muszę dokupić.
    U nas dziś zimno i pada więc nici z moich zakupów. Miałam posprzątać troszkę ale brzuszek twardy więc dziś odpoczywam i regeneruje siły do wieczornego spotkania z Bożeną i lusterkiem :-P

skabarka lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grunt ze jest pod opieką.

A co do luteiny też niewiem jakie ma zastosowanie bo tak, niektóre dziewczyny biorą jak plamia w środku cyklu lub przed @, inne na podtrzymanie ciąży ba początku a niektóre dostają w połowie ciąży

• kasig Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trix wrote:
    Dziewczyny mam pytanie - przed porodem zmywanie lakier z paznokci u stóp?? Kiedy to zrobić ?
    nie musisz zmywać lakieru u stóp, ważne żebyś zmyła u rąk, bo jeśli coś się dzieje to sprawdzaja właśnie kolor paznokci u rąk, czy nie sinieją

alutka, trix lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trix wrote:
    Ja na stopach będę miała bo mam pekniete jakieś słabe się zrobiły w ciąży , u rąk przestałam malować

trix lubi tę wiadomość

• Wonderland Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma, trzymajcie się tam dzielnie! Milan da sobie radę, zresztą oboje dacie!

Ja spakowałam swoją torbę w niedzielę, bo P powiedział, że jak tego nie zrobię, to sam mnie spakuje, żeby mieć spokojną głowę. Jeszcze zostało mi kilka rzeczy do dopakowania, ale w razie W już nie byłoby tragedii ;)
    Do dzisiaj wydawało mi się, że mam jeszcze na wszystko czas i jeszcze wiele mogę, ale chyba też powinnam zwolnić tempo, tym bardziej, że czasem mam lekko bolesne skurcze.

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trix wrote:
    Hehe jak widac jesli masz taki zamiar to musisz juz teraz zmyc :D
    A tak na powaznie u mnie w szpitalu wystarczy nie miec lakieru na palcach od rak. Podobno jednak w niektorych szpitalach nakazuja i tu i tu- sprawdz jak jest u Ciebie.
    Ja sie nad tym nie zastanawiam- na pewno zdarze zmyc ten lakier z rak, nawet w szpitalu ;) caly czas slysze na SR ze porod to jednak zazwyczaj 10h ;) a jak bedzie szybciej to mam gdzies paznokcie ;) polozna sobie z nimi poradzi ;)

trix lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiejszy dzień upływa pod znakiem Sigmy <3 od rana ogarniam chatę (chociaż i tak lśnie), pranie zrobione, ciasteczka maślane gotowe i tak przy wszystkich czynnościach które wykonuję myślę o tobie Sigma i o Milanie! ale fajnie że sytuacja jest jakby ogarnięta, czekasz w szpitalu na rozwój sytuacji, mam wrażenie że na spokojnie? ;)

lakier na nogach raczej będę miała, na rękach zmyję i albo tak zostanie albo na bezbarwny walne

co do kosmetyków to nic więcej nie biorę niż to co jest poniżej
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/30d01ce0368a.jpg

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma nie mogłam wcześniej napisać bo czekałam do diabetologa nowego, innego. Od kiedy mi Nancy sms napisała trzymam kciuki za Was będzie dobrze kobietko! Synek to już niezły kawał chłopczyka dacie radę!

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:

co do kosmetyków to nic więcej nie biorę niż to co jest poniżej
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/30d01ce0368a.jpg
    Oo, podoba mi się ten pomysł. Wstawcie fotki co zabieracie, mi zdjęcie jakoś bardziej przemawia do wyobraźni niż lista.
    Np. tu już widzę, że muszę znaleźć i spakować lusterko, nie pomyślałam o tym!

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c2ca8503ca3d.jpg

Plus szczotka do włosów, gumka, pomadka i kosmetyki do malowania... myślę, ze nic więcej z rzeczy kosmetycznych nie biorę =)
    Przynajmniej póki co tyle mam odłożone =)

edit:zapomniałam do zdjęcia odłożyć małego szamponu i odzywki do włosów :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 13:36

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• julita Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak o właśnie! jeszcze maszynka do golenia, już ją wrzucam!

Bepanthen dla ciebie czy dzidziusia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 13:45

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    Gusiak o właśnie! jeszcze maszynka do golenia, już ją wrzucam!

Ja dzięki Twojej fotce dorzucilam lusterko, bo też kompletnie o nim nie pomyslalam... faktycznie takie wrzucanie zdjęć- co która pakuje znacznie ułatwia sprawę =)

Bepanthen biorę w zasadzie i dla siebie i małej - dla siebie ewentualnie do smarowania sutkow, dla mnie to na wszelkie 'uszkodzenia' ciała najlepsza maść/krem =)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 13:48

julita lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• julita Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa ok, czyli na popękane sutki krem (purelan, nie trzeba go zmywać przed kolejnym karmieniem) mam spakowany :) a Bepanthen zostawię już w domu niech leży w komodzie ale co do skuteczności tego kremu zgadzam się! nawet weterynarz przepisał ten krem mojemu psu i rana i odparzenie ładnie się zagoiły ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 13:56

Gusiak lubi tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
‹‹ 1734 1735 1736 1737 1738 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ