X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:19

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • aldonaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Druga blada kreche zobaczylam 4 stycznia a w sylwestra nie dosc, ze sie upilam to fajek tez w groma spalilam... jak ja sie wtedy obwinialam. Dopiero lekarz mnie uspokoil, ze natura nas przygotowala na takie wyskoki :)

l22nhdge5b933eoh.png
  • la_lenka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu posiłki daje się znieść. Znaczy wyglądają jak na facebooku, ale w smaku całkiem spoko. Śniadania i kolacje raczej nieciekawe - chleb, odrobina masła, kilka plasterków wędliny/jajko. Niestety zero warzyw czy owoców - to mi musi mąż dowodzić. Na śniadanie jeszcze zupa mleczna, ale rzadko jadłam, bo akceptuję w sumie tylko płatki albo ryż, makaronu czy lanych już nie tknę.
    Obiady bardzo smaczne - zupy różne (ja uwielbiam prawie każdą) plus typowe drugie - rzucone na talerz bez ładu, ale dobre. Kolacja niestety koło 17, ale dojadalam wieczorem jakiś jogurt/jabłko i starczało.

Jak byłam tydzień w szpitalu to nie dałam rady zjeść w sumie 2 posiłków - jednej zupy i jakiegoś ala pasztetu (ale ogólnie nie lubię tego). Ale też byłam na samym początku ciąży, więc też apetyt raczej kiepski. Sporo się poprawiło - 6 lat temu jak leżałam w tym samym szpitalu to karmili podle, teraz całkiem ok.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    lila spodziewasz się córeczki? Zaraz Cię wpiszę na pierwszą stronę.

Synka :-) dzięki za dopisanie

• julita Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my tego sylwestra spędziliśmy we dwoje, poszłam spać o 22 bo zasypiałam na siedząco, nie chciało mi się nawet alko więc 0%, byłam przekonana że cykl bezowocny, wstałam 1 stycznia poszłam do łazienki i zobaczyłam || kreski :D cieszyłam się że nie piłam dzień wcześniej :P

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do testu to mi wyszedł pozytywny dzień przed wigilią :)
    Więc już nic nie tykałam w święta, tylko się ryb u teściowej objadlam, ryby mi w ciąży wchodzą jak nigdy.
    Ale ja znowu mało rozrywkowa byłam, nie mam nic do alkoholu, ale jak piłam to do lekkiego zaszumienia w głowie, nigdy w życiu nie miałam kaca. A przed ciążą to już zupełnie nie piłam, bo brałam leki które z alko się nie powinno mieszać.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak ja byłam ostatnio tydzień w szpitalu to jedzenie też było zjadliwe i nawet nie najmniejsze porcje, ale za to te pory jedzenia porażka, śniadanie 8 to jeszcze ujdzie, ale obiad o 11:30 i kolacja o 16 mnie załamywały

KathleenPL lubi tę wiadomość

• kasig Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi test pozytywny wyszedł 28 grudnia, tak więc sylwester byl już bezalkoholowy, do tego spędzony w domku bo to byl pierwszy dzień mega uciążliwych mdłości

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde... Wy tak wszystkie pamiętacie co do dnia kiedy robiłyscie testy i w ogóle... próbuje sobie przypomnieć i ... no ni cholery nie pamiętam, jakoś to bylo chyba w połowie stycznia, ale żeby pamiętać dokładny dzień to nie ma szans ;D

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Kurde... Wy tak wszystkie pamiętacie co do dnia kiedy robiłyscie testy i w ogóle... próbuje sobie przypomnieć i ... no ni cholery nie pamiętam, jakoś to bylo chyba w połowie stycznia, ale żeby pamiętać dokładny dzień to nie ma szans ;D
    Kochana, po 3 latach negatywnych testów to te pierwsze dwie kreski to było takie święto którego nie da się zapomnieć. :)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w dzień dziadka zobaczyłam dwie kreski :)

74disg18xt1q3yyo.png
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napiszcie do sigmy sms . Może chociaż mąż coś nam odpisze . Bo sie zesram zaraz z tej niepewnośći

anula1990, Lilla My, Dżuls, Lady Savage lubią tę wiadomość

km5se6ydozmkg5fc.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:

Ja testowalam w sylwestra, takiej daty nie zapomne ;)

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez w sylwestra byłam na b hcg i o 16 odebrałam wynik :-)

720fbe94f2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka w sumie racja... u nas starania potrwaly raptem 3 miesiące i to też bez jakiejś większej spiny, wiec pewnie dlatego nie pamiętam kiedy dokładnie robiłam test...

Pewnie gdybyśmy się o malucha starali kilka lat to też mialabym tą datę wyryta w pamięci =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • agatka196 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wróciłam i żadnego odzewu. :-(

Ja w sylwestra nachlałam się whisky i szampana i spaliłam paczkę fajek. A w nowy rok wstałam i wiedziałam że jestem w ciąży już bez testu. Na buzi miałam wysypaną kaszkę i sutki mnie bolały. 2 stycznia zrobiłam test dla formalności i bete. Potem jeszcze z nie dowieżania i strachu zrobiłam jeszcze 2 testy.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • under_the_snow Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 5.01, pamietam dokladnie :) nawet mam zachowany ten wyczekany test :)

alutka lubi tę wiadomość

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• agniesja Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:19

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • aldonaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaa wrote:
    Napiszcie do sigmy sms . Może chociaż mąż coś nam odpisze . Bo sie zesram zaraz z tej niepewnośći

Skabarka napisala przed 16, ja pisalam cos po 16 i byla cisza.

Tak jak wczesniej wspominalam, Sigma powiedziala, ze sie odezwie... jesli to tak dlugo trwa to pewnie nawet w glowie nie ma forum, tylko to, zeby Milan sie szybko urodzil.

Poczekam do 21 i wtedy napisze.

l22nhdge5b933eoh.png
  • PannaB Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny Wy tu o imprezach a ja wyskocze z pytaniem bo koncze koszyk gemini

sudocrem czy bephanten?

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
‹‹ 1745 1746 1747 1748 1749 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ