X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja test robiłam przed sylwestrem jakoś między 28-30 grudnia. Pamiętam, bo akurat miałam dostać a antybiotyki 4 dzień brałam i to poszłam zmienić antybiotyk bo pierwszy który przepisała po drugiej tabletce dostałam biegunki i wymiotów i 4 dzień mi się spóźniał okres więc postanowiłam zrobić i wyszły dwie kreski i antybiotyk odstawiłam :). I na sylwestra nie piłam i ograniczałam mniej papierosów( wtedy paliłam ) ale przestałam jak wymioty i mdłości przyszły :) Dokładnie noc będzie nie przespana , jak Sigma się nie odezwie. Może niech chociaż jej mąż się odezwie tu napisze coś.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś pisała ze w wiadomościach było o wroclawskich szpitalach...na jakim kanale te wiadomosci były bo szukam ,żeby na ipli ogladnac ale nie moge znalesc=/

74disg18xt1q3yyo.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula1990 wrote:
    Któraś pisała ze w wiadomościach było o wroclawskich szpitalach...na jakim kanale te wiadomosci były bo szukam ,żeby na ipli ogladnac ale nie moge znalesc=/

Na Polsacie

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisalam, ze czekamy na jaka kolwiek informacje i ze jak sie zaraz nie dowiemy co sie dzieje, to cisnienie na wrzesniowkach rozsadzi internety!! :D

Gusiak, agatka196, easymum lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pozytywny test ciążowy był 12 stycznia po godzinie 11 , owulacyjne 10(popołudniu) i 11( rano) owulacyjne bo w czwartek czyli 8 stycznia wykorzystalam ostatni ciążowy i kreska tak blada aż nie myślałam że na banie mi siada, w piątek plamienia niedziela też wiec ratowało się owulacyjnym,piersi tylko nabrzmiale były i inaczej jadłam :D
    Test mam w domu :)

Aaa sylwester był skoczny bo grałam z dzieciakami na xboxie z kinectem, miałam wyrzuty sumienia bo i troszkę popilam i poskakakalam.
    Rodzice wtedy mówili o wnukach i jak się okazało że jestem w ciąży to podchwycili że dla synka imię sylwester :D
    Dla niuni to czkawka bo ciągle mam dzisiaj tak mnie meczyla aż grdyl bolał

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 20:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W panoramie tez bylo o tych szpitalach

• kasig Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i na tvn też było o wrocławskich szpitalach

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale naskrobalyscie ... siedziałam na szkole rodzenia a myślami byłam z wami i sigma. ... myślałam że już coś wiecie nowego ale widzę że czekamy wszystkie na wieści :-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja, jako że udało nam się zajść już w pierwszym cykllu, mam teraz w domu wór testów owulacyjnych i ciążowych z allegro, z którymi nie mam co zrobić.
    A w Sylwestra wlałam w siebie tyle, ile weszło, i dobrze, bo teraz ta abstynencja doprowadza mnie do szału. Test robiłam jakoś chyba koło 9 stycznia, już dobrze nie pamiętam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 20:40

8pdp47e.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Wiadomościach na 1 też

gg64rl68s121551a.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja mysle, ze ona da nam znac jak przyjdzie czas. Ja chyba tez nie mialabym glowy do informowania na bierzaco o akcji porodowej:p
    Musimy cierpliwie czekac. Tez odswiezam forum, ale teraz ona i jej synek sa najwazniejsi a nie nasza ciekawosc:p

easymum, trix, .ona., Wonderland, Gusiak, Lady Savage, Carolline lubią tę wiadomość

• anula1990 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki dziekuje za informacje...musze czymś zając głowe bo jak bede sie denerwować sytuacja sigmy to sama wyladuje na porodówce pfu pfu

74disg18xt1q3yyo.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Was na wspominki wzięło :) Wydaje się, jakby to było wczoraj...te emocje. A teraz już jesteśmy na końcówce i znów emocje :)

Dziewczyny widziałyście te książecki? Cudne są https://www.facebook.com/ewelinkowskaszydelko?fref=nf

U mnie też dziś dzień pod hasłem Sigma. Pod wpływem emocji prowizorycznie spakowałam dla siebie torbę. Bardzo prowizorycznie, ale chociaż mam już koszulę w torbie i dokumenty w widocznym miejscu. Dla męża naszykowałam numery tel, gdzie ewentualnie będzie straszak jakby się zaczęła akcja. Trzeba się powoli ogarniać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 20:46

atdcwn154po83a78.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postanowiłam, że pokonam te nerwy i tym sposobem mam wyprasowane pół kartona ciuszków :) A mąż dzielnie walczy z łóżeczkiem. A jutro lub w czwartek kupujemy w końcu szafę i komodę. Kroczek po kroczku idziemy do przodu :)

trix lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i wyprałam i poprasowałam koszule i szlafrok do szpitala. Do spakowania torby jeszcze daleko, ale dojrzewam ;)

gg64rl68s121551a.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój pozytywny był 10.01 z bladziochem,bo test robiony popołudniu, 11.01 z porannego nie było watpliwości ;)

Dziewczynki zluzujcie, jeśli Sigma leżałaby tylko pod Ktg to na pewno by się odezwała. Podejrzewam, że ostatnią rzeczą o jakiej będziemy myślec na porodówce jest pisanie na forum.. Wiec uszanujmy ten czas i poczekajmy spokojnie na info. Rodzi się wcześniak, wiec sytuacja dla Sigmy jak i tatusia na pewno jest nerwowa.

easymum, Mordeczka, trix, la_lenka lubią tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo tego co w wiadomościach ...Hahah akurat Malinowski jest ordynatorem szpitala w ktorym planuje rodzić...miła reklama :P

74disg18xt1q3yyo.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka89 masz racje...trzeba wyluzować i czekać...to czas dla nich...

trix lubi tę wiadomość

74disg18xt1q3yyo.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po usg, mój synuś waży 1740 g i jest przesliczny. Jutro wrzuce fotkę, bo teraz z telefonu piszę. Prosto z usg pojechaliśmy na IP na ktg, bo mały miał tetno powyżej 160. Dzięki Bogu ktg w porządku, żadnych skurczy nie ma, więc nie chciałam, żeby mnie na obserwację zostawiali- podpisałam oświadczenie i jestem już w domu.
    Dziś kupiłam też torbę w decathlonie, jednak Sigma motywuje i jutro pakuje graty oraz robię dodatkowe zamówienie z gemini.
    Co do testów ciazowych, to mój mąż je podpisał i teraz leżą sobie w szkatułce jak cenny skarb :)

trix, anula1990, Gusiak, Wonderland, Czarna_88, agniesja, Lady Savage, Kucykowa, skabarka, agatka196, Misi@, adzia, Dżuls, karolcia87 lubią tę wiadomość

• trix Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula1990 wrote:
    Apropo tego co w wiadomościach ...Hahah akurat Malinowski jest ordynatorem szpitala w ktorym planuje rodzić...miła reklama :P

czytała kilka dni temu o tej sprawie. W komentarzach ludzie bardzo źle o nim pisali. Ponoć straszny gbur

atdcwn154po83a78.png
‹‹ 1747 1748 1749 1750 1751 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ