X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po prostu uczulona na tyraminę która występuje w tych produktach no ale musze to jakoś przebolec nawet kosztem migreny bo na nic innego nie mogę patrzeć. Wczoraj wieczorem miałam pierwsze spotkanie z porcelana. Pół godz poxniej mogłam już zjeść chleb z masłem :-) hurra :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ale się rano wkurzylam na swojego, ileż można grać :/
    Wynalazł grę to najpierw zablokowalam mu telefon od grudnia, a wczoraj komputer, przebudzilam się rano słyszę włącza komputer aż się zqkrztusil, a ze ma pojęciae to hasło złamał i na mój tel wpisał pin w odwecie,na szczęście zapomniał swojego telefonu, nawet obiadu nie ddostanie bo kurde ja mu obiad a on gra i je to samo cały tydzień sama siedzę w domu jak wraca to gra a w weekend od rana komputer i znowu sama musze się sobą zająć :/
    Zwróciłam uwagę to słyszałAm od niego PRZECIEŻ JESTEM Z TOBĄ W DOMU szkoda ze nie przy mnie...

• eM Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) ja wczoraj miałam też pierwsze spotkanie z porcelaną :D A dziś idziemy do gin po kartę ciąży :) na usg na pewno wszystko wyjdzie ok :)

Misi@, agatka196 lubią tę wiadomość

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • adzia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, a ja 2 noc z rzędu pobudka o 4 i koniec zero spania. Ale to męczące brrr ☺

3i49df9hy5b5npd4.png
  • eM Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do melisy przy niedoczynności to pierwsze słyszę że nie powinno się. Ja mam niedoczynność i często piję :) Ważne żeby tabletki przyjmować rano przed śniadaniem i popić niewielką ilością wody.

Maks - ur 08.09.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z melisa to wyczytałam ;)
    Nie do końca ogarniam ta niedoczynność

• Alicja83 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien Dobry wszytskim

od dzisiaj jeste w 8 tygodniu ciazy nadal zadnych dolegliwosci, moj maz mowi
    badz szczesliwa nie kazda mosi wszystko miec

ja sie naturalnie martwie

ug37p07wjuiy1hl1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napilam się kawy objęłam porcelanę

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja83 wrote:
    Dzien Dobry wszytskim

Jak byłam w ciąży i nie wiedziałam to dopiero po czasie zorientowałam się ze miałam dziwne smaki, powinnaś się cieszyć, moja siostra powiedziała o ciąży w domu jak była w 5 miesiącu i nie zauważyliśmy wtedy aby coś jej było

• eM Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Z melisa to wyczytałam ;)
    Nie do końca ogarniam ta niedoczynność
    Ja to rozumiem tak, że tarczyca to taki narząd który produkuje hormony i jeżeli jest zdrowa to mózg tak będzie sterować tsh, że ft4 i ft3 produkowane przez będą nawet nie tyle w normie, co będą miały idealne wartości. Jeżeli z jakiegoś powodu (nabyty lub wrodzony) tarczyca nie wydala, albo wydala za bardzo to widać to po tsh międzi innymi... stymuluje się ją dodatkowo lekami :) które zawierają hormony. Kiedyś gdzieś widziałam taki fajny filmik o tym, niestety nie znalazłam tego, ale mam inny:
    https://www.youtube.com/watch?v=mHT22rYOTvE
    Przy niedoczynności warto brać np jod i o tym co wizytę przypomina mi endokrynolog. O melisie nic nigdy nie wspominał, choć nie pytałam. Szukałam też czegoś teraz w necie teraz na ten temat i znalazłam tylko informacje że nie ma takich badań które wskazywały by na negatywny wpływ melisy na osobę z niedoczynnością tarczycy.

Maks - ur 08.09.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:)
    Trzymam kciuki za Wasze wizyty. Ja mam jutro nadprogramowa, zobaczymy co u malenstwa slychac:)

Milego dnia i oby mdlosci sobie odeszly!
    Ja dzis obudzilam sie z mysla! Saladka jarzynowa:)
    No to teraz czekam az mi warzywka sie ugotuja i do dziela :)
    Mam tez mdlosc, ale daje z nimi rade. Nie moge patrzec na sobotnia pomidorowa, dzis musze ja wylac, bo mi smierdzi tak, ze za chwilke zwymiotuje :)
    Andzia a co sie stalo, ze nie mozesz spac?

eM, agniesja lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Em ja wiem tylko że ft4 musi być w górnej granicy bo odpowiada za przemianę materi haha u mnie przeważnie ft4 między 12-18 a norma do 22
    Tsh 4 z kreską, w piątek byłam robić a żeby znać wynik muszę iść do ogólnego bo miałam skierowanie i tak od 8 dzwonie i zajęte mają bo lubią na bok odłożyć słuchawkę :/
    W piątek tak im tel dzwonił że facet podszedł i zwrócił uwagę aby odebraly bo sygnał telefonu nie przyjemny dla ucha
    Jak byłam u jednego endokrynologa z Tsh 1,90 w maju to odesłał mnie z kwitkiem twierdził że jest ok a w sierpniu podskoczylo do ponad 5, na moje pytanie dlaczego przy 1.90 tyje usłyszałam żeby iść do dietetyka, od innego lekarza słyszałam że można jeść wszystko ale jeśli wyczytam w google co nie jest wskazane to mam z umiarem jeść bo wszystko jest dla ludzi ;)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny, jutro mam egzamin i na razie kiepsko stoję z nauką XD

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • eM Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 dziwne że ten endokrynolog nie powiedział Ci wtedy żeby jod brać, wiesz 1,9 to wartość jeszcze w miarę ok, ale jod powinien pomóc :) 4-5 to już nie za fajnie, dziwne że aż tak Ci skacze, to bez żadnych leków?

Maks - ur 08.09.2015
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja83 wrote:
    Dzien Dobry wszytskim

Alicja przestań się martwić :P ciesz się

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM wrote:
    Staraczka23 dziwne że ten endokrynolog nie powiedział Ci wtedy żeby jod brać, wiesz 1,9 to wartość jeszcze w miarę ok, ale jod powinien pomóc :) 4-5 to już nie za fajnie, dziwne że aż tak Ci skacze, to bez żadnych leków?
    Ja myślałam że mam hashimoto nie wiedziałam co zbadać więc jodu nie brałam, przeważnie Tsh było w granicach 4, 3 lata temu brałam euthyrox 25 po 2 miesiącach utylam i odstawilam, dopiero jak czytałam że może być bez płodność i zaburzenia owulacji to szukałam lekarza i tak od 12 grudnia biorę letrox 50 ciekawa jestem jak Tsh wygląda, jak byłam w ciąży pozamacicznej to moje Tsh było prawie 8 a po 3tyg 4,26 bez hormonów, u ciebie jak wygląda Tsh teraz i przed ciąża i jaka dawkę bierzesz na śniadanie? ;)

• Alicja83 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadySavage

latwo mowic, naprawde staram sie nie marwtic , ale wszystkie cos tam maja a ja

dzieki ze jestescie i mnie wspieracie - ja oczywiscie wszystkie cierpiace tez wspieram - badzcie dzielne to wszytsko dla naszych fasolek

wczoraj zaczelam prowadzic dziennik oczekiwan i ciazy dla naszego dzidziusiaj taki wiecie jak dawnie sie prowadzilo z wklejaniem z wpisami z komentarzami tak by kiedys ten malutki czlowieczek wzial do reki poczytal i sie posmial co nic

ug37p07wjuiy1hl1.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja83 wrote:
    LadySavage

dzieki ze jestescie i mnie wspieracie - ja oczywiscie wszystkie cierpiace tez wspieram - badzcie dzielne to wszytsko dla naszych fasolek

wczoraj zaczelam prowadzic dziennik oczekiwan i ciazy dla naszego dzidziusiaj taki wiecie jak dawnie sie prowadzilo z wklejaniem z wpisami z komentarzami tak by kiedys ten malutki czlowieczek wzial do reki poczytal i sie posmial co nic

Ja też nie mam nic, i się cieszę, ani razu nie wylądowałam w kiblu, pomyśl że to twoje martwienie to dzidzia czuje potem urodzisz dziecko, które będzie się ciągle martwić o wszystko.

Staraczka23 lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja83 wrote:
    LadySavage

Kiedy byłaś u lekarza? Bo wiesz jeśli tak się martwisz powinnaś do niego znowu iść mówić co cie martwi niech zrobi usg sprawdzi my na forum nie wywolamy tobie mdłości :P a lekarze są od tego aby przygotować kobietę na ciążę powinien wytłumaczyć co nie co

• eM Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 ja w 1 ciąży w 5tyg miałam tsh=3 gin nie zareagowała i nie wiem jak mocno potem podskoczyło. W 2 ciąży w 4tyg miałam tsh=3,7 i z tydzień wcześniej dowiedziałam się że te tsh było nie za fajne, więc dokładnie w dniu testu ciążowego zaczęłam brać eutyrox 25, ale wydaje mi się że to była dla mnie za mała dawka. Gdy nie byłam w ciąży miałam dawkę 50,50,25 i tsh skoczyło do 3 po 2 tyg ciąży. Teraz biorę 62,5 i już spadło do 1,34.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 09:01

Maks - ur 08.09.2015
‹‹ 174 175 176 177 178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ