Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem po prostu uczulona na tyraminę która występuje w tych produktach no ale musze to jakoś przebolec nawet kosztem migreny bo na nic innego nie mogę patrzeć. Wczoraj wieczorem miałam pierwsze spotkanie z porcelana. Pół godz poxniej mogłam już zjeść chleb z masłem hurra
-
nick nieaktualnyHej, ale się rano wkurzylam na swojego, ileż można grać
Wynalazł grę to najpierw zablokowalam mu telefon od grudnia, a wczoraj komputer, przebudzilam się rano słyszę włącza komputer aż się zqkrztusil, a ze ma pojęciae to hasło złamał i na mój tel wpisał pin w odwecie,na szczęście zapomniał swojego telefonu, nawet obiadu nie ddostanie bo kurde ja mu obiad a on gra i je to samo cały tydzień sama siedzę w domu jak wraca to gra a w weekend od rana komputer i znowu sama musze się sobą zająć
Zwróciłam uwagę to słyszałAm od niego PRZECIEŻ JESTEM Z TOBĄ W DOMU szkoda ze nie przy mnie... -
Cześć ja wczoraj miałam też pierwsze spotkanie z porcelaną A dziś idziemy do gin po kartę ciąży na usg na pewno wszystko wyjdzie ok
Misi@, agatka196 lubią tę wiadomość
Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
Co do melisy przy niedoczynności to pierwsze słyszę że nie powinno się. Ja mam niedoczynność i często piję Ważne żeby tabletki przyjmować rano przed śniadaniem i popić niewielką ilością wody.Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAlicja83 wrote:Dzien Dobry wszytskim
od dzisiaj jeste w 8 tygodniu ciazy nadal zadnych dolegliwosci, moj maz mowi
badz szczesliwa nie kazda mosi wszystko miec
ja sie naturalnie martwie
Jak byłam w ciąży i nie wiedziałam to dopiero po czasie zorientowałam się ze miałam dziwne smaki, powinnaś się cieszyć, moja siostra powiedziała o ciąży w domu jak była w 5 miesiącu i nie zauważyliśmy wtedy aby coś jej było -
Staraczka23 wrote:Z melisa to wyczytałam
Nie do końca ogarniam ta niedoczynność
https://www.youtube.com/watch?v=mHT22rYOTvE
Przy niedoczynności warto brać np jod i o tym co wizytę przypomina mi endokrynolog. O melisie nic nigdy nie wspominał, choć nie pytałam. Szukałam też czegoś teraz w necie teraz na ten temat i znalazłam tylko informacje że nie ma takich badań które wskazywały by na negatywny wpływ melisy na osobę z niedoczynnością tarczycy.Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
nick nieaktualnyDzien dobry:)
Trzymam kciuki za Wasze wizyty. Ja mam jutro nadprogramowa, zobaczymy co u malenstwa slychac:)
Milego dnia i oby mdlosci sobie odeszly!
Ja dzis obudzilam sie z mysla! Saladka jarzynowa:)
No to teraz czekam az mi warzywka sie ugotuja i do dziela
Mam tez mdlosc, ale daje z nimi rade. Nie moge patrzec na sobotnia pomidorowa, dzis musze ja wylac, bo mi smierdzi tak, ze za chwilke zwymiotuje
Andzia a co sie stalo, ze nie mozesz spac?eM, agniesja lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEm ja wiem tylko że ft4 musi być w górnej granicy bo odpowiada za przemianę materi haha u mnie przeważnie ft4 między 12-18 a norma do 22
Tsh 4 z kreską, w piątek byłam robić a żeby znać wynik muszę iść do ogólnego bo miałam skierowanie i tak od 8 dzwonie i zajęte mają bo lubią na bok odłożyć słuchawkę
W piątek tak im tel dzwonił że facet podszedł i zwrócił uwagę aby odebraly bo sygnał telefonu nie przyjemny dla ucha
Jak byłam u jednego endokrynologa z Tsh 1,90 w maju to odesłał mnie z kwitkiem twierdził że jest ok a w sierpniu podskoczylo do ponad 5, na moje pytanie dlaczego przy 1.90 tyje usłyszałam żeby iść do dietetyka, od innego lekarza słyszałam że można jeść wszystko ale jeśli wyczytam w google co nie jest wskazane to mam z umiarem jeść bo wszystko jest dla ludzi -
Staraczka23 dziwne że ten endokrynolog nie powiedział Ci wtedy żeby jod brać, wiesz 1,9 to wartość jeszcze w miarę ok, ale jod powinien pomóc 4-5 to już nie za fajnie, dziwne że aż tak Ci skacze, to bez żadnych leków?Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Alicja83 wrote:Dzien Dobry wszytskim
od dzisiaj jeste w 8 tygodniu ciazy nadal zadnych dolegliwosci, moj maz mowi
badz szczesliwa nie kazda mosi wszystko miec
ja sie naturalnie martwie
Alicja przestań się martwić ciesz się -
nick nieaktualnyeM wrote:Staraczka23 dziwne że ten endokrynolog nie powiedział Ci wtedy żeby jod brać, wiesz 1,9 to wartość jeszcze w miarę ok, ale jod powinien pomóc 4-5 to już nie za fajnie, dziwne że aż tak Ci skacze, to bez żadnych leków?
-
LadySavage
latwo mowic, naprawde staram sie nie marwtic , ale wszystkie cos tam maja a ja
dzieki ze jestescie i mnie wspieracie - ja oczywiscie wszystkie cierpiace tez wspieram - badzcie dzielne to wszytsko dla naszych fasolek
wczoraj zaczelam prowadzic dziennik oczekiwan i ciazy dla naszego dzidziusiaj taki wiecie jak dawnie sie prowadzilo z wklejaniem z wpisami z komentarzami tak by kiedys ten malutki czlowieczek wzial do reki poczytal i sie posmial co nic -
Alicja83 wrote:LadySavage
dzieki ze jestescie i mnie wspieracie - ja oczywiscie wszystkie cierpiace tez wspieram - badzcie dzielne to wszytsko dla naszych fasolek
wczoraj zaczelam prowadzic dziennik oczekiwan i ciazy dla naszego dzidziusiaj taki wiecie jak dawnie sie prowadzilo z wklejaniem z wpisami z komentarzami tak by kiedys ten malutki czlowieczek wzial do reki poczytal i sie posmial co nic
Ja też nie mam nic, i się cieszę, ani razu nie wylądowałam w kiblu, pomyśl że to twoje martwienie to dzidzia czuje potem urodzisz dziecko, które będzie się ciągle martwić o wszystko.Staraczka23 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAlicja83 wrote:LadySavage
wczoraj zaczelam prowadzic dziennik oczekiwan i ciazy dla naszego dzidziusiaj taki wiecie jak dawnie sie prowadzilo z wklejaniem z wpisami z komentarzami tak by kiedys ten malutki czlowieczek wzial do reki poczytal i sie posmial co nic -
Staraczka23 ja w 1 ciąży w 5tyg miałam tsh=3 gin nie zareagowała i nie wiem jak mocno potem podskoczyło. W 2 ciąży w 4tyg miałam tsh=3,7 i z tydzień wcześniej dowiedziałam się że te tsh było nie za fajne, więc dokładnie w dniu testu ciążowego zaczęłam brać eutyrox 25, ale wydaje mi się że to była dla mnie za mała dawka. Gdy nie byłam w ciąży miałam dawkę 50,50,25 i tsh skoczyło do 3 po 2 tyg ciąży. Teraz biorę 62,5 i już spadło do 1,34.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 09:01
Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]