X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po prostu uczulona na tyraminę która występuje w tych produktach no ale musze to jakoś przebolec nawet kosztem migreny bo na nic innego nie mogę patrzeć. Wczoraj wieczorem miałam pierwsze spotkanie z porcelana. Pół godz poxniej mogłam już zjeść chleb z masłem :-) hurra :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ale się rano wkurzylam na swojego, ileż można grać :/
    Wynalazł grę to najpierw zablokowalam mu telefon od grudnia, a wczoraj komputer, przebudzilam się rano słyszę włącza komputer aż się zqkrztusil, a ze ma pojęciae to hasło złamał i na mój tel wpisał pin w odwecie,na szczęście zapomniał swojego telefonu, nawet obiadu nie ddostanie bo kurde ja mu obiad a on gra i je to samo cały tydzień sama siedzę w domu jak wraca to gra a w weekend od rana komputer i znowu sama musze się sobą zająć :/
    Zwróciłam uwagę to słyszałAm od niego PRZECIEŻ JESTEM Z TOBĄ W DOMU szkoda ze nie przy mnie...

• eM Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) ja wczoraj miałam też pierwsze spotkanie z porcelaną :D A dziś idziemy do gin po kartę ciąży :) na usg na pewno wszystko wyjdzie ok :)

Misi@, agatka196 lubią tę wiadomość

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • adzia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, a ja 2 noc z rzędu pobudka o 4 i koniec zero spania. Ale to męczące brrr ☺

3i49df9hy5b5npd4.png
  • eM Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do melisy przy niedoczynności to pierwsze słyszę że nie powinno się. Ja mam niedoczynność i często piję :) Ważne żeby tabletki przyjmować rano przed śniadaniem i popić niewielką ilością wody.

Maks - ur 08.09.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z melisa to wyczytałam ;)
    Nie do końca ogarniam ta niedoczynność

• Alicja83 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien Dobry wszytskim

od dzisiaj jeste w 8 tygodniu ciazy nadal zadnych dolegliwosci, moj maz mowi
    badz szczesliwa nie kazda mosi wszystko miec

ja sie naturalnie martwie

ug37p07wjuiy1hl1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napilam się kawy objęłam porcelanę

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja83 wrote:
    Dzien Dobry wszytskim

Jak byłam w ciąży i nie wiedziałam to dopiero po czasie zorientowałam się ze miałam dziwne smaki, powinnaś się cieszyć, moja siostra powiedziała o ciąży w domu jak była w 5 miesiącu i nie zauważyliśmy wtedy aby coś jej było

• eM Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Z melisa to wyczytałam ;)
    Nie do końca ogarniam ta niedoczynność
    Ja to rozumiem tak, że tarczyca to taki narząd który produkuje hormony i jeżeli jest zdrowa to mózg tak będzie sterować tsh, że ft4 i ft3 produkowane przez będą nawet nie tyle w normie, co będą miały idealne wartości. Jeżeli z jakiegoś powodu (nabyty lub wrodzony) tarczyca nie wydala, albo wydala za bardzo to widać to po tsh międzi innymi... stymuluje się ją dodatkowo lekami :) które zawierają hormony. Kiedyś gdzieś widziałam taki fajny filmik o tym, niestety nie znalazłam tego, ale mam inny:
    https://www.youtube.com/watch?v=mHT22rYOTvE
    Przy niedoczynności warto brać np jod i o tym co wizytę przypomina mi endokrynolog. O melisie nic nigdy nie wspominał, choć nie pytałam. Szukałam też czegoś teraz w necie teraz na ten temat i znalazłam tylko informacje że nie ma takich badań które wskazywały by na negatywny wpływ melisy na osobę z niedoczynnością tarczycy.

Maks - ur 08.09.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:)
    Trzymam kciuki za Wasze wizyty. Ja mam jutro nadprogramowa, zobaczymy co u malenstwa slychac:)

Milego dnia i oby mdlosci sobie odeszly!
    Ja dzis obudzilam sie z mysla! Saladka jarzynowa:)
    No to teraz czekam az mi warzywka sie ugotuja i do dziela :)
    Mam tez mdlosc, ale daje z nimi rade. Nie moge patrzec na sobotnia pomidorowa, dzis musze ja wylac, bo mi smierdzi tak, ze za chwilke zwymiotuje :)
    Andzia a co sie stalo, ze nie mozesz spac?

eM, agniesja lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Em ja wiem tylko że ft4 musi być w górnej granicy bo odpowiada za przemianę materi haha u mnie przeważnie ft4 między 12-18 a norma do 22
    Tsh 4 z kreską, w piątek byłam robić a żeby znać wynik muszę iść do ogólnego bo miałam skierowanie i tak od 8 dzwonie i zajęte mają bo lubią na bok odłożyć słuchawkę :/
    W piątek tak im tel dzwonił że facet podszedł i zwrócił uwagę aby odebraly bo sygnał telefonu nie przyjemny dla ucha
    Jak byłam u jednego endokrynologa z Tsh 1,90 w maju to odesłał mnie z kwitkiem twierdził że jest ok a w sierpniu podskoczylo do ponad 5, na moje pytanie dlaczego przy 1.90 tyje usłyszałam żeby iść do dietetyka, od innego lekarza słyszałam że można jeść wszystko ale jeśli wyczytam w google co nie jest wskazane to mam z umiarem jeść bo wszystko jest dla ludzi ;)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny, jutro mam egzamin i na razie kiepsko stoję z nauką XD

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • eM Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 dziwne że ten endokrynolog nie powiedział Ci wtedy żeby jod brać, wiesz 1,9 to wartość jeszcze w miarę ok, ale jod powinien pomóc :) 4-5 to już nie za fajnie, dziwne że aż tak Ci skacze, to bez żadnych leków?

Maks - ur 08.09.2015
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja83 wrote:
    Dzien Dobry wszytskim

Alicja przestań się martwić :P ciesz się

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM wrote:
    Staraczka23 dziwne że ten endokrynolog nie powiedział Ci wtedy żeby jod brać, wiesz 1,9 to wartość jeszcze w miarę ok, ale jod powinien pomóc :) 4-5 to już nie za fajnie, dziwne że aż tak Ci skacze, to bez żadnych leków?
    Ja myślałam że mam hashimoto nie wiedziałam co zbadać więc jodu nie brałam, przeważnie Tsh było w granicach 4, 3 lata temu brałam euthyrox 25 po 2 miesiącach utylam i odstawilam, dopiero jak czytałam że może być bez płodność i zaburzenia owulacji to szukałam lekarza i tak od 12 grudnia biorę letrox 50 ciekawa jestem jak Tsh wygląda, jak byłam w ciąży pozamacicznej to moje Tsh było prawie 8 a po 3tyg 4,26 bez hormonów, u ciebie jak wygląda Tsh teraz i przed ciąża i jaka dawkę bierzesz na śniadanie? ;)

• Alicja83 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadySavage

latwo mowic, naprawde staram sie nie marwtic , ale wszystkie cos tam maja a ja

dzieki ze jestescie i mnie wspieracie - ja oczywiscie wszystkie cierpiace tez wspieram - badzcie dzielne to wszytsko dla naszych fasolek

wczoraj zaczelam prowadzic dziennik oczekiwan i ciazy dla naszego dzidziusiaj taki wiecie jak dawnie sie prowadzilo z wklejaniem z wpisami z komentarzami tak by kiedys ten malutki czlowieczek wzial do reki poczytal i sie posmial co nic

ug37p07wjuiy1hl1.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja83 wrote:
    LadySavage

dzieki ze jestescie i mnie wspieracie - ja oczywiscie wszystkie cierpiace tez wspieram - badzcie dzielne to wszytsko dla naszych fasolek

wczoraj zaczelam prowadzic dziennik oczekiwan i ciazy dla naszego dzidziusiaj taki wiecie jak dawnie sie prowadzilo z wklejaniem z wpisami z komentarzami tak by kiedys ten malutki czlowieczek wzial do reki poczytal i sie posmial co nic

Ja też nie mam nic, i się cieszę, ani razu nie wylądowałam w kiblu, pomyśl że to twoje martwienie to dzidzia czuje potem urodzisz dziecko, które będzie się ciągle martwić o wszystko.

Staraczka23 lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja83 wrote:
    LadySavage

Kiedy byłaś u lekarza? Bo wiesz jeśli tak się martwisz powinnaś do niego znowu iść mówić co cie martwi niech zrobi usg sprawdzi my na forum nie wywolamy tobie mdłości :P a lekarze są od tego aby przygotować kobietę na ciążę powinien wytłumaczyć co nie co

• eM Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 ja w 1 ciąży w 5tyg miałam tsh=3 gin nie zareagowała i nie wiem jak mocno potem podskoczyło. W 2 ciąży w 4tyg miałam tsh=3,7 i z tydzień wcześniej dowiedziałam się że te tsh było nie za fajne, więc dokładnie w dniu testu ciążowego zaczęłam brać eutyrox 25, ale wydaje mi się że to była dla mnie za mała dawka. Gdy nie byłam w ciąży miałam dawkę 50,50,25 i tsh skoczyło do 3 po 2 tyg ciąży. Teraz biorę 62,5 i już spadło do 1,34.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 09:01

Maks - ur 08.09.2015
‹‹ 174 175 176 177 178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ