X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • eM Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Tak się składa, że akurat przeczytałam Twój pamiętnik, skończyło się na jednej stronie i morzu łez, i zaraz do głowy wskoczyły myśli, o tym serduszku, noź kurde zobaczę dziecię tego 9 lutego i będzie brykać, no mam obawy czy wziąść tego swojego na to usg, a jak ... nic jak będzie dobrze, teraz powinnam sama siebie zbeszcztac jak inne dziewczyny tutaj że panikara jestem, że czytam nie potrzebnie to co nie powinnam, niedobra Weronika, a masz po głowie młotkiem!

Ciężko jest się nie bać gdy się takie coś czyta :) Dlatego ja wam tu piszę 10% tego co wiem :D nie przejmuj się, bo tak późne poronienie mało kogo spotyka :) a tatuśka koniecznie weź na usg! Powiem wam szczerze, jak będzie źle to lepiej niech on tam z wami będzie i gin powie mu to za was, ja musiałam mojemu powiedzieć sama... A jak będzie dobrze to niech przeżywa razem z wami, a na pewno będzie dobrze bo dlaczego ma być źle :) To teraz razem musimy się trzymać do 9 lutego, bo ja też idę na kontrolę :) choć ty już pewnie na prenatalne?

agatka196 lubi tę wiadomość

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM wrote:
    Ciężko jest się nie bać gdy się takie coś czyta :) Dlatego ja wam tu piszę 10% tego co wiem :D nie przejmuj się, bo tak późne poronienie mało kogo spotyka :) a tatuśka koniecznie weź na usg! Powiem wam szczerze, jak będzie źle to lepiej niech on tam z wami będzie i gin powie mu to za was, ja musiałam mojemu powiedzieć sama... A jak będzie dobrze to niech przeżywa razem z wami, a na pewno będzie dobrze bo dlaczego ma być źle :) To teraz razem musimy się trzymać do 9 lutego, bo ja też idę na kontrolę :) choć ty już pewnie na prenatalne?

Nie :) jeszcze nie :) nie wiem kiedy prenatalne będę mieć, kazała mi przyjść 9 :) na wizytę i nic więcej nie mówiła :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • eM Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Nie :) jeszcze nie :) nie wiem kiedy prenatalne będę mieć, kazała mi przyjść 9 :) na wizytę i nic więcej nie mówiła :)

No to gin testuje twoją cierpliwość normalnie :D Powiem wam plus bycia po przejściach to usg co tydzień czy 2 :D

Maks - ur 08.09.2015
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:55

eM, agatka196, Misi@ lubią tę wiadomość

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • Bergamota Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale piękne zdjęcia z bobaskami! Gratulacje :)

Jutro mnie a raczej nas czeka wizyta. Pierwsza. Trzymajcie kciuki, proszę. Troszkę się stresuję, ale mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.
    Aha, mam pytanie do tych dziewczyn co na NFZ były na pierwszej wizycie - czy brałyście ze sobą prezerwatywę do wykonania usg, czy gin miał w zasobie w gabinecie? Bo kiedyś słyszałam, że niekiedy proszą o przyniesienie... a ja się zastanawiam bo została mi jeszcze z kiedyś jedna hehe ale taka z prążkami hahaha i nie wiem czy brać w razie W...? ;) ;) ;) :D

eM, skabarka lubią tę wiadomość

<3 SYNEK FLORIAN <3
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:55

Lady Savage lubi tę wiadomość

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • eM Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No co wy :D w życiu bym nie brała gumki do gina :D co jeszcze rękawiczki na pobranie krwi?

Maks - ur 08.09.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Ja oprócz bólu piersi nie mam żadnych innych objawów ciąży, i tomnie martwi w lipcu było tak samo :/
    Tez tak mialam w tym czasie...cierpliwosci maluch da Tobie jeszcze popalic :)

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergamota wrote:
    Ale piękne zdjęcia z bobaskami! Gratulacje :)

Jutro mnie a raczej nas czeka wizyta. Pierwsza. Trzymajcie kciuki, proszę. Troszkę się stresuję, ale mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.
    Aha, mam pytanie do tych dziewczyn co na NFZ były na pierwszej wizycie - czy brałyście ze sobą prezerwatywę do wykonania usg, czy gin miał w zasobie w gabinecie? Bo kiedyś słyszałam, że niekiedy proszą o przyniesienie... a ja się zastanawiam bo została mi jeszcze z kiedyś jedna hehe ale taka z prążkami hahaha i nie wiem czy brać w razie W...? ;) ;) ;) :D

Pierwsze słyszę o tym, ja chodzę na nfz i nigdy nie brakowało i żaden lekarz nie mówił bym przyniosła.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Agnieszka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na poczatku dziekuje za przywitanie :) Chce uspokoic wszystkie dziewczyny mają prawie żadnych objawów ciąży, to nie znaczy że dzieje sie cos złego, ja zarowno w pierwszej jak i teraz w drugiej ciazy nie mialam żadnych typowych objawow, ani porannych mdłości (dzieki Bogu, bo to najgorsze), ani bolacego biustu, ani metalicznego posmaku, ani zwiekszonej checi do spania itp. czasami cos tam w brzuchu zakuje, albo tak jakby sie rozciagalo tam w srodku, oprocz dwoch kresek na tescie i braku @ nic innego nie wskazuje na to ze lokator mieszka w brzuchu, dziewczyny wyluzujcie, stres to co najgorsze możecie fundowac sobie i dziecku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 21:03

Lady Savage lubi tę wiadomość

p19ucsqvxhad9jnf.png

h84fio4pjmll44p3.png

Aniołki 8tc [*] 13.02.2015 kochamy, tęsknimy, pamiętamy.
  • Bergamota Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM wrote:
    No co wy :D w życiu bym nie brała gumki do gina :D co jeszcze rękawiczki na pobranie krwi?

W sumie racja hehe ale wiecie, lepiej się zapytać ;) ktoś kiedyś jakiś czas temu mi tak napomknął, ale na szczęście nie dotyczyło to mojej gin :)
    Jutro się wszystko okaże :D

eM lubi tę wiadomość

<3 SYNEK FLORIAN <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne te wasze usg, ja na pogotowie musiałam jechać i to był błąd bo byłam w miejskim lekarz dostał zjeby najpierw ode mnie przy okazji przypomniałam i złej diagnozie z października a jak mój usłyszał odrazu wszedł i pytał co się dzieje powiedziałam że drugi raz błąd zrobiliśmy że do nich pojechaliśmy, plamienia dostałam teraz przeszło a wiecie co jest najlepsze on ciążę zobaczył w jajowodzie LEWYM a ja nie mam tego jajowodu myślałam że wyjdę z siebie już się uspokoilam ale nie do końca bo ciąży w macicy nie dostrzegł zaczekam do środy bo jutro mam wyniki z krwi odebrać jak mu powiedziałam że ja nie mam tego jajowodu to aż blady się zrobił koło drzwi babki się zebrały to krzyknęłam żeby uważaly bo ja przez nich jedna noga na tamten świat poszłam a teraz znowu zobaczył coś co przez ich nie kompetetenosc inny szpital usunął, przecież się nie wypłaca bo sprawę im założę za tamto żeby że szpitala po 4dniach badań trafić do oddalonego o 40 km i ba wstępnie słyszeć że ma się krwotok wewnętrzny.
    W środę idę na wizytę do ginekologa mam nadzieję że będę mogła z wami zostać do września idę spać bo im więcej myślę o tym to gorzej. Papa

• Bruma Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny...
    Ja tak z doskoku...po pierwsze gratulację za udane wizyty :D i trzymam kciuki za kolejne.
    Ja kolejną mam dopiero 10 lutego :/
    U mnie niestety ale nic się nie zmienia...prawie codziennie rano witam się z moją porcelaną a przez kolejną resztę dnia mam straszne mdłości...więc zazdroszczę wszystkim tym brzuchatkom, które nie mają takich dolegliwości a wiem co mówię, bo w ciąży z synkiem miałam tylko lekkie mdłości i to tylko do południa, później normalnie funkcjonowałam :)

[*] 06.08.2010 (8tc), [*] 26.06.2014 (9tc)
    Błażejek
    961l3e5ewx9j5tgn.png
  • Bruma Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Piękne te wasze usg, ja na pogotowie musiałam jechać i to był błąd bo byłam w miejskim lekarz dostał zjeby najpierw ode mnie przy okazji przypomniałam i złej diagnozie z października a jak mój usłyszał odrazu wszedł i pytał co się dzieje powiedziałam że drugi raz błąd zrobiliśmy że do nich pojechaliśmy, plamienia dostałam teraz przeszło a wiecie co jest najlepsze on ciążę zobaczył w jajowodzie LEWYM a ja nie mam tego jajowodu myślałam że wyjdę z siebie już się uspokoilam ale nie do końca bo ciąży w macicy nie dostrzegł zaczekam do środy bo jutro mam wyniki z krwi odebrać jak mu powiedziałam że ja nie mam tego jajowodu to aż blady się zrobił koło drzwi babki się zebrały to krzyknęłam żeby uważaly bo ja przez nich jedna noga na tamten świat poszłam a teraz znowu zobaczył coś co przez ich nie kompetetenosc inny szpital usunął, przecież się nie wypłaca bo sprawę im założę za tamto żeby że szpitala po 4dniach badań trafić do oddalonego o 40 km i ba wstępnie słyszeć że ma się krwotok wewnętrzny.
    W środę idę na wizytę do ginekologa mam nadzieję że będę mogła z wami zostać do września idę spać bo im więcej myślę o tym to gorzej. Papa
    O matko co za konował...strasznie współczuje i zjeba jak najbardziej mu się należała!!!!
    Odpoczywaj teraz kochana i trzymam mocno kciuki za wizytę...

[*] 06.08.2010 (8tc), [*] 26.06.2014 (9tc)
    Błażejek
    961l3e5ewx9j5tgn.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 współczuję, takich konowalow jest pełno. Ja też na początku trafiłam na lekarkę która o 1 becie stwierdziła że poronię.

• adzia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    O dziewczynki ja też idę 9☺

3i49df9hy5b5npd4.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady przywołuję Cię do porządku. Ogarnij się:D U nas będzie dobrze.
    A ja miałam do wyboru czy 9 czy 9 i 16, bo 16 mam prenatalne. Pójdę dopiero 16, to tylko tydzień później.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 22:41

• dora13 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jutro mam pierwszą wizytę, nie mogę się doczekać! trzymajcie kciuki ;)

agniesja, skabarka lubią tę wiadomość

ckai43r858q6yu1s.png
    16.02.15 8tc. *
    31.07.2015 9tc. *
  • Patu Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez jutro pierwsza:) aż się boję. Ciekawe na kogo trafię bo jeszcze nigdy tam nie byłam i raczej więcej nie będę, traktuje tylko jako konsultacje drugiego giną i potwierdzenie ciąży. A za to dzis szczepienie malej, to jest prawdziwa trauma...

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
‹‹ 180 181 182 183 184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ