X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wchodze na fb i znowu kolezanka dodaje mnóstwo zdjec dziecka :D
    Miesiąc temu rodzila a ja juz wiem co ile ją karmi ,jak wygladala podroz do domu , ze malo spi , wczoraj miala chrzest , ze jest podobna do tatusia :D
    Nawet w nocy posty pisze ze mała kupkę zrobila i jej pokoj smierdzi bo przecież tak gorąco :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wczoraj na grupie na fb dziewczyna dodala zdjecie maluszka , waga 4640 dlugosc 60cm i poród siłami natury :D
    To je wyczyn :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    A wczoraj na grupie na fb dziewczyna dodala zdjecie maluszka , waga 4640 dlugosc 60cm i poród siłami natury :D
    To je wyczyn :D

W ogóle na fb z tego co patrzyłam to już 6 dzieciaczków jest :)

• .ona. Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Wchodze na fb i znowu kolezanka dodaje mnóstwo zdjec dziecka :D
    Miesiąc temu rodzila a ja juz wiem co ile ją karmi ,jak wygladala podroz do domu , ze malo spi , wczoraj miala chrzest , ze jest podobna do tatusia :D
    Nawet w nocy posty pisze ze mała kupkę zrobila i jej pokoj smierdzi bo przecież tak gorąco :D

Ludzie to nie szanuja swojej prywatnosci. Koszmar.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenkaihelenka na wrzesniowej ?
    Ja tam nie jestem , mam taka z dziewczynami ktore mają niedoczynność tarczycy :)

.ona. dokładnie tak jest , potem będą zdjęcia pierwszy nocnik pierwszy ząbek pierwszy obiadek . Ja nie będę na fb wstawiać multum zdjęć na pokaz . Urodze wstawie jedno foto i styka .
    Nawet nie bede pisala wagi i dlugosci bo sama po sobie wiem jak ktoras rodzi i sie jara wymiarami to ja mowie w domu i jest temat ze np duzo wazy albo taka dluga :D
    Nieliczni wiedzą jak córkę nazwę .
    A koleżanka ktora teraz ma termin od marca wypisywala że rośnie jej kaja w brzuchu . Na Wielkanoc też zyczenia świąteczne i id kaji tez ..

• moka89 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek :) Wczoraj u mnie armagedon, mega burza, mega wiatr, do tego burza piaskowa i ulewa, ale w zamian za to mieliśmy rześkie powietrze i ochłodzenie. Udało mi się nawet troszkę mieszkanie wywietrzyć i ochłodzić ale nadal czekam z niecierpliwoscią na wtorek i polskie temperatury :))

Apropo brzuszków, to mój wygląda tak
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f78733d83c8c.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/440720da4898.jpg y

Lady - trzymam kciuki, oby wszystko poszło zgodnie z planem :)

Lilla My, la_lenka, karolcia87, Staraczka23, kasig, 4me, agatka196, Lady Savage, Dżuls, Gusiak, Anitka201, julita, easymum lubią tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam instagram i tam najwięcej zdjec wrzucam. Ale ja w ogóle jestem straszna fanka tych wszystkich social media :D Kumpela się ze mnie ciagle smieje, szczególnie że zdjęć jedzenia XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 10:30

polkosia lubi tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio się zastanawiałam, co taka plaga zgagi i nieprzespanych nocy. Niestety ja dzisiaj zaliczyłam to samo - piekło strasznie, do tego młody chyba ze 4h się wypinał i wpychał mi piętę na zmianę pod żebra i na żołądek :( . I tak mnie brzuch bolał, że nie wiem, czy to jakieś lekkie skurcze czy od jego wygibasów.

A w ogóle wieczór też "super" - byliśmy na parapetówce u koleżanki, ale nie wspomniała, że mieszka na 5. piętrze bez windy... Do tego ma dwa koty, z czego jeden wygląda naprawdę na zaniedbanego. Do tego kuweta w kuchni (WTF??!!). I te koty wskakiwały mi ciągle na brzuch. Poza tym na stół i lizały talerze... A ja ciągle kichałam i miałam katar :(

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytałyście o wagę i brzuch.
    No więc wagi nie mam, muszę kupić. Idę dzisiaj do rossmanna, może dorwę jakąś tanią ;)
    A brzuch tak:

IMAG1937.jpg

IMAG1938.jpg

Generalnie jest dobrze, chociaż jest jeszcze luźny i mięśnie nie trzymają tak, jak powinny. Na dole pod pępkiem jeszcze jest oponka spora jak na mnie.

Lilla My, karolcia87, Staraczka23, aldonaa, kasig, la_lenka, agatka196, Lady Savage, Luna1, Dżuls, marlenak_me, Gusiak, .ona., julita, Nancy87, easymum lubią tę wiadomość

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole to polecam ćwiczenia New dimension z Cindy Crawford dla kobiet zaraz po ciazy. Uwielbiam je. Stosowalam przed ciążą, po Tasce i teraz tez jest plan żeby od nich zacząć. Sa podzielone na kilka etapów, pierwszy jest mega lightowy i ponoć mozna zacząć je ćwiczyć juz kilka dni po porodzie. Sa nagrane w takim tempie, że spokojnie że wszystkim mozna zdążyć. No i mają świetna muzykę. Polecam.

marlenak_me lubi tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma - nie spojrzałam na nick i już chciałam pisać gdzie ty dziecko chowasz xD Wyglądasz świetnie! Nie powiedziałabym, że dopiero co dzieciaczka urodziłaś :)

Ciekawe jak Adzia i nasza Lenka ;) Już w domku pewnie się tulą

KathleenPL, polkosia lubią tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Ja mam instagram i tam najwięcej zdjec wrzucam. Ale ja w ogóle jestem straszna fanka tych wszystkich social media :D Kumpela się ze mnie ciagle smieje, szczególnie że zdjęć jedzenia XD
    U mnie killa osób tez tam wrzuca zdjecia , chyba maja konta powiązane z fb bo sie wyświetlają i mozna polubić .
    Tez zagladam na fb często ale nie jestem aktywna ze zdjęciami , częściej jakieś opisane obrazki udostępniam :)

Lila ja teraz spojrzalam czy w nocy tabletke wzielam na zgage bo nie pamietam :D ale nie wzielam haha .
    Ze zgaga to ja nawet przed ciąża mialam utrapienie , bylo znosnie ale przy końcówce ciąży to jest mega .
    Juz nie męcz tematu kotów :D ale kuweta w kuchni wtf !!

Sigma ja niewiem czy czytalas ,pisalam ostatnio jak rana po cc sie zagoi to zebys masowala aby zgrubien nie bylo i zrostow :)
    Niewiem czy ci mowili o tym , mi nikt po operacji nie powiedzial dopiero jak mamie mowilam ze kulki czuje pod palcami to nakazala masowac

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Sigma - nie spojrzałam na nick i już chciałam pisać gdzie ty dziecko chowasz xD Wyglądasz świetnie! Nie powiedziałabym, że dopiero co dzieciaczka urodziłaś :)

Ciekawe jak Adzia i nasza Lenka ;) Już w domku pewnie się tulą
    Andzia wczoraj pisala , wyszły do domku :)

magdalenkaihelenka, Dżuls lubią tę wiadomość

• kasig Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) ależ tu wysyp brzuszków od wczoraj :) wszystkie przepiękne :)
    Sigma super wyglądasz, a oponka to pewnie kwestia kilku dni i będzie tylko wspomnieniem.
    Miłego dzionka mamusie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Magdalenkaihelenka na wrzesniowej ?
    Ja tam nie jestem , mam taka z dziewczynami ktore mają niedoczynność tarczycy :)
    .

tak na grupie wrzesniowej :)

Staraczka23 lubi tę wiadomość

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobrek :-) wszystkie macie śliczne brzuszki ;-)

U nas cała noc padło :-D teraz też się chmurzy i jest chłodniej w koncu normalnie bosko jest :-)

Co do wczorajszej "sprzeczki" na temat kotów ... Mam bardzo bliską koleżankę która miała kotka ale jak urodziła syna to kto zaczął dosłownie polować na to dziecko więc szybko kota wydali gdzieś na wieś....
    I tak samo z psiakami mojego kuzyna piesek nie przyjął w domu za dobrze nowego członka rodziny był bardzo agresywny dla malucha ... więc też musieli co wydać...
    Ale znam też mnóstwo histori gdzie pies dziecka na krok nie zostawial tylko ciągle pilnował :-)

Tak więc nie ma reguły na zwierzęta bo to są tylko zwierzęta które zawsze mają swoi instynkt :-) A każdy ma to co lubi ją mam psiaka :-) A koty u rodziców na dworze sobie mieszkają ale głaskać się nie dają hehe Ja to w ogóle kocham chyba wszystkie zwierzęta świata i jak bym mogła to bym wszystkie przygarnela ;-)

Miłej niedzieli brzuchatki :-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :-)

My po tym Basenie spałyśmy jak zabite. Fakt w nocy przeniosłam się do salonu bo było za gorąco ale zasnęłam snem kamiennym :-)

Brzuszki macie cudowne :-) Każda z nas ma inny kształt brzuszka aż miło się patrzy. Ale Fakt ALDONA ja też nie wiem gdzie ty masz te 95kg? Naprawdę :-)

U mnie już obiadek naszykowany, a potem jedziemy na cały dzień na zakupy. Mam nadzieję że moje stopy to zniosą :-)

Miłego dnia Brzuchatki :-)

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi kumpela przepis podrzucila na sernik z oreo. Om nom nom http://wypiekibeaty.com.pl/sernik-oreo/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 11:11

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ela wrote:
    Hej, ratunku, ale boli mnie gardło - macie coś sprawdzonego.
    Kup sobie w aptece plyn z szalwi i rób roztwór 1 łyżka na pol szkl woxy. Albo 1 lyzeczka wody utlenionej na pol szkl wody. Na mnie dziala :-) takie plukanie gardla robi sie kilka razy dziennie :-) powodzenia

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewiem czy mąż czytał o parowkach i porodach w szpitalu jak chyba agatka pisala :D
    Wyszedl z psem i przyniósł parowki na śniadanie :D :D
    Pekne zaraz

‹‹ 2031 2032 2033 2034 2035 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ