X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Ja jak zwymiotuje jest mi dużo lepiej, i tu jest problem bo mnie szarpie nawet kilka razy dziennie i raz na kilka dni zwymiotuje, a tak to się męczę. :-( I jadłowstręt u mnie gości cały czas.
    Kasia może lepiej iśc na l4 skoro tak Cię męczy. Nic przyjemnego :-(

Ja też mam jadłowstręt ;/ jem na siłę, bo wiem, że muszę, a na pusty żołądek bardzo źle się czuję;/ Wczoraj późnym wieczorem tak mnie kręciło w brzuchu i już myślałam, że pójdę zwrócić, ale nic z tego. Umęczona bólem w końcu usnęłam...

Nancy87 lubi tę wiadomość

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Widziałam na forum że dziewczyny ten film polecały ale dobrze że się nie skusiłam bo pewnie bym żałowała jak ty.
    Film może kontrowersyjny ale wart obejrzenia. Czy się go zobaczy teraz czy po ciąży to chyba bez różnicy. Głupota małolatów, brak zainteresowania ze strony rodziców. Takich scenariuszy jest pełno.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam od wczoraj masakre cały czas czuje metal w buzi bleee nawet guma nie pOmaga i nic mi nie smakuje

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 22:42

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    U mnie konfliktu nie będzie, mąż nawet badań nie robił - ja mam plusik, więc jest bezpiecznie.
    Ale sama jestem dzieckiem niby z konfliktu, bo moja mama ma minus (no i jestem drugim dzieckiem). Teraz podaje sie na to leki po pierwszym dziecku i problemy właściwie już nie występują.
    U mnie identyczna sytuacja. Mama BRH - , ja BRH +. Mąż ma 0RH+ więc jest ok :-)

• eM Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Film może kontrowersyjny ale wart obejrzenia. Czy się go zobaczy teraz czy po ciąży to chyba bez różnicy. Głupota małolatów, brak zainteresowania ze strony rodziców. Takich scenariuszy jest pełno.
    Ty chyba mówisz o tym "bejbi blues" a Agatka o "od początku" :) Od początku jest o małżeństwie które straciło dziecko pod koniec ciąży... dlatego raczej nie wskazany w ciąży :P

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 22:42

• eM Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    A z tą masakrą w buzi, ja mam ciagle okrutnie kwaśny posmak ;-/ zapijam to wodą, ale ulga jest na chwilę. Mam wrażenie jakbym ciagle sok z cytryny piła. Już nie mam pomysłu co może pomóc.
    A ja jak widzę cytrynę to jem :D plasterkami :D

Maks - ur 08.09.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarbka ja mam to samo kwas w ustach. Tak mi sie chce herbaty...najbardziej mi jej brakuje..no coz najwazniejsze, ze mdlosci minely ;)

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie tak rano ja mam tak samo taki sam smak w buzi no i jadlowstret również zmuszam siebie by cokolwiek zjeść bo wiem że muszę.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia ja właśnie popijam herbatkę:) Piję kilka kubków dziennie ale bez cytryny, bo mnie od niej odrzuciło.
    Lady są takie plasterki na nos, nie wiem czy one pomagają, bo u nas ani ja ani mąż nie chrapie, ale na pewno jak się je przyklei to się o wiele lepiej oddycha. Powodzenia na egzaminie:)
    Ja teraz chodzę spać koło 1 w nocy i wstaję kilka razy w nocy siku. Strasznie to męczące jest.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszła mama niechcący polubiłam Twój post. Dziewczyny mogę czasami klikać lubię to przy negatywnych postach, bo siedzę na telefonie bardzo często i jak chcę przerzucić stronę, to mi się klika.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM wrote:
    Ty chyba mówisz o tym "bejbi blues" a Agatka o "od początku" :) Od początku jest o małżeństwie które straciło dziecko pod koniec ciąży... dlatego raczej nie wskazany w ciąży :P
    No to chyba bo ja oglądałam bejbi blues z 2012 roku w reżyserii Katarzyny Rosłaniec o 17 - latce która zrobiła sobie dziecko bo to jest modne i chciała mieć kogoś do kochania. Film kończy się tragicznie. To jedyne mi znane bejbi blues.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale faktycznie jeśli ten film o którym Wy piszecie jest z tematyki poronień to faktycznie nie warto go teraz oglądać.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    znam dużo kobiet, które nie miały kontroli, będąc na l-4 myślę że panie w okienkach mają inne rzeczy do roboty a nie szukanie ciężarnych, po za tym, zawsze możesz napisać, że źle się czułaś, spałaś, albo wymiotowałaś w toalecie,
    Moja szwagierka pracuje w zusie i wierz mi kontrole są nagminne. Przesłuchania ciężarnych wyglądają tak, że dziewczyny mają zawieszone wypłaty zasiłków (z l-4) i błagają babkę o zrozumienie bo nie mają za co żyć. Nie chcę straszyć ale wczoraj szwagierka do mnie przyszła i opowiadała jakie cyrki się dzieją. Zależy na kogo się trafi..u nas na dolnym śląsku to jest jakaś plaga. Nawet nasza firma była kontrolowana z umów o dzieło (pracowali na niej emeryci) i oczywiście wszystko zakwestionowali i dojebali karę na 40 tys. U znajomego (właściciel firmy) w firmie taka sama kontrol (150 tys kary. Takich przypadków u nas na pęczki. Najgorsze jeśli pracodawca podniesie teraz pensję ciężarnej..kontrol z marszu i od razu z ryjem wyskakują i kwestionują.

• Angelaa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a mnie dzisiaj przestały cycki boleć , cały cały bardzo mnie bolały i wrazliwe mega były a dzis rano się obudziłam i nic , nawet zaczynałam je gnieść ale nic nie boli , to chyb nie zbyt dobry znak co?

km5se6ydozmkg5fc.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaa wrote:
    dziewczyny a mnie dzisiaj przestały cycki boleć , cały cały bardzo mnie bolały i wrazliwe mega były a dzis rano się obudziłam i nic , nawet zaczynałam je gnieść ale nic nie boli , to chyb nie zbyt dobry znak co?
    Nie martw się to normalne :-) ja też mam dzisiaj mniej bolesne i bardziej miękkie :-)

• eM Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Moja szwagierka pracuje w zusie i wierz mi kontrole są nagminne. Przesłuchania ciężarnych wyglądają tak, że dziewczyny mają zawieszone wypłaty zasiłków (z l-4) i błagają babkę o zrozumienie bo nie mają za co żyć. Nie chcę straszyć ale wczoraj szwagierka do mnie przyszła i opowiadała jakie cyrki się dzieją. Zależy na kogo się trafi..u nas na dolnym śląsku to jest jakaś plaga. Nawet nasza firma była kontrolowana z umów o dzieło (pracowali na niej emeryci) i oczywiście wszystko zakwestionowali i dojebali karę na 40 tys. U znajomego (właściciel firmy) w firmie taka sama kontrol (150 tys kary. Takich przypadków u nas na pęczki. Najgorsze jeśli pracodawca podniesie teraz pensję ciężarnej..kontrol z marszu i od razu z ryjem wyskakują i kwestionują.

Podwyżek też się czepiają? Przecież zasiłek jest ze średniej z 12m-cy... Paranoja z nimi... Słyszałam że czepiają się jak ciężarna nagle ma umowę o pracę i ogólnie samo zatrudnienia bardzo. Szukają niedopatrzenia by unieważnić zasiłek.

Maks - ur 08.09.2015
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tragedia z tym zusem. U nas w pracy też była kontrol, bo dziewczyna po przepracowanych dwóch miesiącach poszła na l4. Wstrzymali jej zasiłek na 3 miesiące. Oczywiście nie mieli żadnego haka na nią i później normalnie już jej płacili.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Tragedia z tym zusem. U nas w pracy też była kontrol, bo dziewczyna po przepracowanych dwóch miesiącach poszła na l4. Wstrzymali jej zasiłek na 3 miesiące. Oczywiście nie mieli żadnego haka na nią i później normalnie już jej płacili.
    Tak tylko ile to kosztuje stresu. Czasami to może wpłynąć na dziecko więc nie wiem czy jest sens kombinować. No chyba, że ktoś faktycznie nie może pracować to co innego. Ale nastraszyła mnie wczoraj nie powiem..

‹‹ 203 204 205 206 207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ