X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka go go go! Trzymamy kciuki! ;)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka dzialaj z Olcia na calego. Juz niedlugo kazdego dnia i u nas beda sie rodzic maluchy.
    my bylismy wczoraj na echu serca maluszka. Niby ok ale lekarz zauwazyl pojedyncze dodatkowe skurcze (kazal sie nie denerwowac bo po porpdzie mijaja) ale mamy zalecenie ekg po urodzeniu. No i wiecie co ten moj dziubek to kruszynka, wazy tylko ok 2500g. Ja w8em, ze usg moze sie mylic ale chyba nie duzo. Wczesniej mowili ze bedzie chlop 4kg a teraz 3300 to gora ale przeplywy ok, wiec jest odzywiony. W sumoe to powinnam sie cieszyc, ze cukrzyca go noe roztyla bo tego sie balam.

Agatka mam pytanie o ta nocna imsluline. Zmniejszylas ta dawke po tym dniu co nie wzielas? Mi ostatnio zaczely zaszec na czczo i teraz nie wstrzyknelam i mialam lepszy niz z insulina. Boje sie, ze biore za duzo j i organizm wyrzuca mi cukry nad ranem. Dzisiaj chce sprobowac np 6j i zobaczyc jak nedzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka masuj sutki i nie daj dziadom sie wyciszyc :D

• .ona. Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Się dzieje, u la la! ;)
    powodzenia mamuśki!

A ja się witam na poczatku 38 tygodnia. Ciąża donoszona :D, choć jeszcze niech sobie min. tydzień młoda posiedzi, a max.dwa (bo wtedy mamy cc) :).
    Do szpitala mam już dużo bliżej niż jeszcze tydzień temu, więc spokojna jestem.
    Ogólnie ciężko mi już i chodzę jak rewolwerowiec/pingwin :/

anula1990, easymum, Gusiak, diatomka, julita lubią tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • easymum Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    A ja znowu dopiero zauważyłam, że dziś 38 suwaczek pokazuje, czyli w zasadzie juz w każdej chwili. Jeju jeju!!!

Dziś mam spotkanie z polozna w Zośce, jutro usg u mojej gin. Skurcze lekkie z krzyża idą coraz częściej, ale takie lightowe, że staram się na nie nie zwracać uwagi. No to ten... Zbieram się powoli.

Kathleen, podpisałaś umowę z położną? Którą wybrałaś? Płacisz te 2 tys co w cenniku?

Ja byłam na Żelaznej wczoraj na pierwszym ktg, tylko robiłam komercyjnie w punkcie konsultacyjnym, bo na IP było tyle kobiet, że pielęgniarki mówiły o 4 godzinach czekania ... Na szczęście od przyszłego tygodnia mam już ktg ze skierowaniem, umówione na konkretną godzinę.

gg64rl68s121551a.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa, ja dzis skonczylam 36 tydzien, spie spokojnie :) chociaz w poprzedniej ciazy kilka dni pozniej wyladowalam na porodowce ;)

Czarna_88, Gusiak, easymum lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja cię jakie tu wieści od wczorajszego wieczora :-) Skrabatka trzymam mocno kciuki za was :-)

A my witamy się już w 37 tc :-D ♡♡♡♡ jutro wizyta i ginka i ktg ciekawe czy coś się tam powolutku rusza my porodowi ;-)

Dzisiaj w nocy się budzialam co chwilę bo mnie skurcze brzuszka budziły ale byłam tak niepitoma ze jak przechodziły to zasypialam dalej ale teraz z rana spokój :-)

Powodzenia na wizytach dzisiaj ;-)

Dżuls, easymum, adzia lubią tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    też nie mogłam spac i byłąm głodna, musiałam zjeść banana w nocy bo az w brzuchu burczało ;-)
    Skabarka walcz do końca!
    Ja jeszcze mam nadzieję w weekend ikee obskoczyć po ostatni zakup- kanape do pokoiku Kaji, ale u mnie nic się nie dzieje i nic działo, więc pewnie bez problemu to się zrobi.
    Ja dopiero wizytuje za tydzień, nie mogę się doczekać, powodzenia tym, które dziś!

720fbe94f2.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady odeszły wody:):)

karolcia87, Lilla My, Czarna_88, MadziaRatMed, Gusiak, Dżuls, Dominka92, kasig, Carolline, easymum, magdalenkaihelenka, anula1990, diatomka, wiaraczynicuda, Paulinek, aldonaa, adzia, Wonderland, ceska, agatka196 lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Lady odeszły wody:):)

W końcu :-) to może dzisiaj 2 gwiazdeczki przyjdą na świat :-)

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana. No Lady poczula oddech konkurencji na plecach :) dziewczyny walczą o 3 miejsce na podium. Trzymam kciuki za Was obie Lady, Skabarka- oby bez komplikacji!

Dżuls, Carolline, wiaraczynicuda, adzia, Anitka201 lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dzisiaj mamy piekny dzien :-) dziewczyny powodzenia trzymamy kciuki :-D

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Aaaaa, ja dzis skonczylam 36 tydzien, spie spokojnie :)

ja tez ja tez :))

Dżuls, easymum, diatomka lubią tę wiadomość

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Bruma Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za wieści z rana :D

Widzę, że walka o trzecie miejsce trwa :D Lady kontra Skabarka :D Dziewczyny dajecie, walczcie dalej do końca!!!

A tak w ogóle to dzień dobry z rana :) i witam się 38=39 tc.!!!!!
    Ja obudziłam się o 5:00 ale jak się przeniosłam do salonu to zasnęłam o 7:00.
    Za chwilę będę się zbierać do fryzjera :)
    Co do wczorajszego dnia, to miałam przez cały dzień skurczyki i twardnienie brzucha, do tego przed snem odszedł mi kawałek czopa :/ i faktycznie to taka przezroczysta galaretka.

Lady i Skabarka trzymam mocno kciuki abyście dzisiaj tuliły wasze dzieciątka :)

easymum lubi tę wiadomość

[*] 06.08.2010 (8tc), [*] 26.06.2014 (9tc)
    Błażejek
    961l3e5ewx9j5tgn.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka nie odpisuje na smsy wiec się zapewne dzieje!!

Z polozna byłam umowiona w sprawie domu narodzin, nie biorę swojej. Ale na razie lipą z kwalifikacji bo młody się musi przekręcić :( Więc jutro usg, ewentualne skierowanie na orzekrecanie i mam po prostu że skierowaniem iść na ip i robią to tez w Zośce. Zdecydowałam się na to przekrecanie, polozna mowila, że to nic strasznego. Jak się nie przekreci, a poród się zacznie skurczami sam to będziemy próbować się rodzic naturalnie. A jak przy ułożeniu miednicowym nie ma skurczy tylko od razu wody pójdą to cc murowane :(

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie 4 dziewczyny!

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • sweety Przyjaciółka

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide do ciecia za moment.

Trzymajcie kciuki

I ja trzymam za rodzace.ktora bedzie pierwsza?:)

Staraczka23, karolcia87, Czarna_88, Dominka92, Carolline, easymum, diatomka, Wonderland, Gusiak, sowa28, Mozjaka, KathleenPL, agatka196, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

f2w3gzu3wxvbpbcu.png
    córeczka <3

dqpranliv50t8na5.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to u Lady juz nie ma odwrotu :D czyli jednak bedzie ten 20 sierpnia, o ktory mowila od samego poczatku :D
    Dziewczyny, dajecie!!!!!!

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Się dzieje :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweety wrote:
    Ide do ciecia za moment.

Trzymajcie kciuki

I ja trzymam za rodzace.ktora bedzie pierwsza?:)
    Cesarka ?

Oooo to dzisiaj trojeczka będzie

‹‹ 2087 2088 2089 2090 2091 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ