Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś róż był kolorem symbolizującym odwagę i męstwo, i rzeczywiście "przynależał" do chłopców :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Kiedyś nie było też pampersów i jak usłyszałam od siostry taty, dlaczego nie chcę używać pieluszek tetrowych, to zapytałam, czy będzie je za mnie prać, suszyć i prasować. Temat się skończył bardzo szybko.

A my dla synka mamy oczywiście niebieskie, ale też dużo szarych, zielonych, żółtych, czerwonych również. Nie ma chyba tylko różowego i fioletowego :)

Mi też mama narzucila pieluchy , to samo jej powiedziałam

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka trzymaj się tam i nie załamuj się. Wiem że łatwo się mówi. Kciukamy za Was i za rozwój sytuacji.

Lady dawaj bo dziś twój termin. Czekamy na Zuzie :-)

O co jak co ja bym chłopca w róż nie ubrała.
    My mamy naprawdę dużo ciuszków różowych ale większość dostałam więc są, ale mamy tez inne kolory uniwersalne. Jakbym sama wszystko kompletowała to dużo by było szarości, granatu , beżu, czerwieni, a róż w małym %

U mnie mama pierwsze co mówiła, dziecko tylko nie tetrówki idź na wygodę .

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaliczyłam pierwsze KTG, zapisały się dwa skórcze na poziomie 55 i 70 a malutka prawie przez połowę czasu miała czkawkę ;)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    To chyba też zależy od regionu kraju - u mnie rodzice mówią dokładnie tak - niebieski (maryjny) dla dziewczynki, różowy dla chłopaka.
    Na przykład moja siostra była chrzczona w niebieskim kombinezonie - jako dziewczynka :D

dokładnie to samo ostatnio usłyszałam jak spotkaliśmy się z siostrą męża i jej rodziną która mieszka na mazurach. I też slyszałam to pierwszy raz w życiu. U nas na śląsku jest dokładnie odwrotnie, zresztą jak u większości z Was i my się raczej wybijać w tym temacie nie będziemy, jakoś mi nie pasuje dzidziuś chłopczyk w różowym

• julita Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama opowiadała, że mój najstarszy brat 35 lat temu był chrzczony w różu bo coś tam coś tam, w każdym razie mama strój zobaczyła dopiero w dniu chrztu gdy chrzestna ubrała brata i też była zaskoczona że nie niebieski i wówczas chrzestna tłumaczyła dlaczego tak a nie inaczej :)

u was w regionie też jest tak że chrzestna kupuje ubranko do chrztu a chrzestny płaci za chrzest i kupuje łańcuszek?

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    mama opowiadała, że mój najstarszy brat 35 lat temu był chrzczony w różu bo coś tam coś tam, w każdym razie mama strój zobaczyła dopiero w dniu chrztu gdy chrzestna ubrała brata i też była zaskoczona że nie niebieski i wówczas chrzestna tłumaczyła dlaczego tak a nie inaczej :)

u was w regionie też jest tak że chrzestna kupuje ubranko do chrztu a chrzestny płaci za chrzest i kupuje łańcuszek?

Pierwsze słysze o tym,że chrześni kupują ubranko i płaca na chrzest...co region to inny obyczaj :)
    Ja np.pierwszy raz spotkałam sie z czymś takim,że dając zaproszenie na ślub osoba która je otrzymała daje w kopercie pieniądze dla młodych(róznie 100zl,200zl a nawet 500zl!)a tak było jak dawaliśmy zaproszenia rodzinie ze strony męża-mieszkają w Krakowie.
    Było mi troche niezręcznie,z samych zaproszeń zebraliśmy ponad 3000 zl :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 16:35

74disg18xt1q3yyo.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:

nie, ja się z tym nie spotkałam, u nas za chrzest i ubranko płacą rodzice

• julita Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula1990 wrote:
    Pierwsze słysze o tym,że chrześni kupują ubranko i płaca na chrzest...co region to inny obyczaj :)
    Ja np.pierwszy raz spotkałam sie z czymś takim,że dając zaproszenie na ślub osoba która je otrzymała daje w kopercie pieniądze dla młodych(róznie 100zl,200zl a nawet 500zl!)a tak było jak dawaliśmy zaproszenia rodzinie ze strony męża-mieszkają w Krakowie.
    Było mi troche niezręcznie,z samych zaproszeń zebraliśmy ponad 3000 zl :)

dokładnie co region to obyczaj :) z tymi kopertami przy wręczaniu zaproszeń to też nieźle a podczas ślubu też dostawaliście koperty z kasą lub prezenty?

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez chrzest wyprawiają rodzice dziecka , chrzestni to zależy jak się ze sobą znają i dogadają kupują łańcuszek złoty na połowe .
    Ja wymagań nie mam co do nich , ważne aby ktoś trzymał do chrztu i był w urodziny chociaż by na roczek ,komunie,slub

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 21:35

l22nhdge5b933eoh.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chrzestna ubiera dziecko a reszta to rodzicow sprawa :P
    Fajnie by bylo jakby ktos mi wyprawil chrzciny,ubral dziecko i jeszcze by za to zaplacil :D

relgzbmhh8tsviez.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    dokładnie co region to obyczaj :) z tymi kopertami przy wręczaniu zaproszeń to też nieźle a podczas ślubu też dostawaliście koperty z kasą lub prezenty?

Tak normalnie dostawaliśmy koperty na wesele...
    Fajny zwyczaj dla młodych gorzej dla proszonych na wesele hehe :P

74disg18xt1q3yyo.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze pierwsze słysze, żeby chrzestni za coś płacili, a jestem spod Krk. U nas chrzestna kupuje jedynie białą szatkę, a chrzestny świecę i tyle :p

720fbe94f2.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me a z kopertami przy zaproszeniach sie u Was praktykuje?

74disg18xt1q3yyo.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uważam że ten zwyczaj z ubieraniem i płaceniem za sam chrzest jest pojeb*** i dlatego nie mamy zamiaru narażać chrzestnych na jakieś dodatkowe koszty, sami ubierzemy i zapłacimy za wszystko, w końcu mamy XXI wiek

anula1990, kasig, Carolline, Gusiak, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominka92 wrote:
    U nas chrzestna ubiera dziecko a reszta to rodzicow sprawa :P
    Fajnie by bylo jakby ktos mi wyprawil chrzciny,ubral dziecko i jeszcze by za to zaplacil :D

nie chodzi o wyprawianie chrzcin, tzn. o samą imprezę a o chrzest czyli co łaska :P

Carolline lubi tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie, nic o kopertach nie wiem ;-)

720fbe94f2.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delfiny <3

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w moim rodzinnym mieście ja swojego chrzesniaka ubieralam, a kum musiał mi kupić kwiaty lub czekoladki.
    A jak swoje będę chrzcila to wszystko sami robimy.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
‹‹ 2095 2096 2097 2098 2099 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ