X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ide grzecznie spac:* spokojnej nocy mamusie :)

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • Bruma Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że znowu zaczynają się rozmowy nocą :D

[*] 06.08.2010 (8tc), [*] 26.06.2014 (9tc)
    Błażejek
    961l3e5ewx9j5tgn.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 04:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siema Siema, poranną pobudka na siku i poranny brak snu mode on.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 04:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPl łączę się w bólu.. no nie potrafię zasnąć! Przerzucam sie z boku na bok i najgorsze, że już śpiąca nie jestem. Kolejny tydzien rozpoczęty, jeszcze tylko trochę :-)

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 04:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie właśnie obudził dość mocny ból brzucha, jak bym okres dostała. Ciekawe, czy to nasz dzień? Idę spróbować zasnąć, może przejdzie.

Sigma, bento, agatka196, trix, ceska, Bruma lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 05:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    A mnie właśnie obudził dość mocny ból brzucha, jak bym okres dostała. Ciekawe, czy to nasz dzień? Idę spróbować zasnąć, może przejdzie.
    Nancy trzymam kciuki!!!

Tak mnie kręgosłup boli, że żadna pozycja nie pomaga. Siedzę, chodzę, leze... Jeden bok, drugi bok... No nie wytrzymam :/ Na 6 mam budzik ustawiony i się zastanawiam czy jest w ogole sens isc spać...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstalam siusiu i spac nie moge ech

Nancy to moglby byc Wasz dzien

Lalenka wlasnie moj Tymo przed porodem sie nie ruszal tzn ja nie czulam , jedynie ktg mnie ratowalo i tak bylo cztery dni

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Wstalam siusiu i spac nie moge ech

Nancy to moglby byc Wasz dzien

Lalenka wlasnie moj Tymo przed porodem sie nie ruszal tzn ja nie czulam , jedynie ktg mnie ratowalo i tak bylo cztery dni

Mógłby ale już brzuchol przestał boleć:/ Teraz coś zasnąć nie mogę i się kręcę.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musialam zjesc kanapke bo wczoraj sie przeglodzilam ostro i az ssanie w zoladku teraz czulam

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka z rana. Chłopaki śpią, a ja już na nogach.
    Mamy starszych dzieciaków informuję, że od dziś w lidlu są fajne bezrękawniki z kapturem za jakieś 30 zł, więc dziś szturmuję :D
    la_lenka wrote:
    Już się nawet zaczęłam zastanawiać czy ona się przypadkiem do porodu nie szykuje... Podobno niektóre dzieci tuż przed się wyciszają i zbierają siły :P
    dobrze by było, kurde mol, bo moja też jakaś lniwa ostatnio i matkę do schiz doporowadza.
    KathleenPL wrote:
    To może Cię gdzieś zgarne na jakieś kilometrowe spacery w tygodniu XD Chociaz powiem Ci, że mi się ostatnio tak nic nie chce....
    Hahaha ja na sapcerki zawsze chętna, tyle że mi się młody zbuntował i ni chce chodzić na dyżury wakacyjne do innego przedszkola, więc codziennie zaliczamy plac zabaw na pl.Wilsona :D

8pdp47e.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim, u mnie noce ostatnio przespane, siusiu 1-2 razy więc luz. Miałam dziś jechać do lab, ale mi się nie chce wstać. Jutro wizyta i pewnie GBS, bo jeszcze nie miałam.
    Poza tym trochę spakowałam torbę i jestem z siebie dumna, że się zmobilizowałam. Jeszcze kosmetyki i woda i w zasadzie wsio. Mam pytanie - bierzecie laktator od razu ze sobą?

gg64rl68s121551a.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, wczoraj złapałam takiego wkurwa, że podniósł mi ciśnienie lepiej, niż mocna kawa.
    Otóż dzwoni do mnie moja mama z awanturą na 4 fajery, że dzwonił do nich mój teściu, że "nie może się do nas dodzownic i czy coś się dzieje", wiec "może bylibyśmy łaskawi odebrać telefon, bo on nie dzowni żeby zawracać dupę, tylko żeby pomóc i że może trochę byśmy mu okazali czasem szacunku" (mama). Problem w tym, że z teściem rozmawialiśmy dzień wcześniej, jak byłam ma IP, wiec jest, że tak powiem, na bieżąco, zapewniliśmy oczywiście że jak cośsięzacznie dziać to od razu poinformujemy, po czym wczoraj dzwonił 15 razy, jak składaliśmy meble w dużym pokoju, więc nie odbieraliśmy, a że on stosuje zasadę "jak nie drzwiami, to oknem", to zadzownił jeszcze do moich starych. Z mamą oczywiście rzuciłysmy w siebie mięchem tak, że chyba znów na tydzień mamy siebie z głowy. Mąż w końcu oddzwonił do teścia, i co okazało się tą mega pilną sprawą? Teściu schizol wymyślił sobie, że fajnie byłoby, gdybym urodziła w swoje urodziny (czyli dzisiaj), a ogólnie to powinniśmy pomyśleć o wyprawieniu dla całej rodziny mojej imprezy urodzinowej, bo to ostatnie dni bez malucha. No żesz *rwa mać, o niczym innym nie marzę w 9 miesiącu ciąży, na kilka dni przed porodem, tylko o tym, żeby robić imprezę dla całej rodziny, bo teściulek potrzebuje jakiśatrakcji w swoim nudnym życiu. Teraz pewnie będzie codziennie dzownił z pytaniem, czy już urodziłam, jak taka mała, natrętna mucha. Sorry, ale musiałam się wyżalić, bo ostatnio cierpię na nadmiar osób uzurpujących sobie prawo do wpie*dalania się w naze życe bez pytania. Ale w sumie ok, takiego wkurwa wczoraj załapałam, że az mi się skurcze zaczęły, może to jakiś sposób :P

8pdp47e.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry =)

U mnie też ostatnie noce trzeba przyznać, że całkiem nieźle.... budzę się raz, może dwa i dalej spokojnie zasypiam =)
    Zresztą od paru dni (tfu, tfu, tfu...;p) ustąpił ból miednicy i bioder, wiec w zasadzie nie mam kompletnie na co narzekać =)

Easymum właśnie ja też dziś zaczynam dzień od pytania o laktator... każda z Was kupuje?
    Bo zastanawiam się czy kupić już teraz i mieć ze sobą, czy czekać i ewentualnie zlecić to mężowi po porodzie?

Miłego dnia i powodzenia na dzisiejszych wizytach! =)
    Trzymam tez kciuki za dzisiejszy ewentualne rodzące =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Hej wszystkim, u mnie noce ostatnio przespane, siusiu 1-2 razy więc luz. Miałam dziś jechać do lab, ale mi się nie chce wstać. Jutro wizyta i pewnie GBS, bo jeszcze nie miałam.
    Poza tym trochę spakowałam torbę i jestem z siebie dumna, że się zmobilizowałam. Jeszcze kosmetyki i woda i w zasadzie wsio. Mam pytanie - bierzecie laktator od razu ze sobą?
    Nie, w razie czego mąż dowiezie bo i tak będzie kursował do mnie 3x dziennie, a i bez tego mam już ciężką torbę :)

8pdp47e.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls w takim razie wszystkiego naj, najlepszego i lekkiego porodu życzę! =)
    Jeśli chcesz to życzę go nawet dzisiaj ;D

A co do teścia echhh... tez sobie wymyślił i znalazł sposób... faktycznie taka mega ważna sprawa nie mogła poczekać =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    ja nie biorę laktatora do szpitala, jak będzie potrzebny, mąż go wysterylizuje i dowiezie, już by się chyba do tej torby nie zmieścil :p ale biorę np smoczek uspokajający, można go łatwo przelać wrzątkiem i zajmuje mało miejsca.

Ja dziś nawet spałam do 6:-)

720fbe94f2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo , wczoraj miałam gorące poty mój gadal ze az czuć z daleka jak jestem rozpalona , zmierzylam ciśnienie bylo 116/69 uslyszalam ze to mały spadek ale ja jako raptus szybko to odczulam (jego slowa / :D
    Czułam normalnie jak by na dworzu bylo 38stopni a było 21 .

Gusiak ja laktator od kolezanki dostalam .
    Ale ta co w niedzielę urodzila juz szuka dzisiaj bo na fb widzialam post .
    Lepiej chyba miec .

Dzuls współczuję

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie w 37 tc, jeszcze tydzien do donoszonej :-)
    Ja ostatnio mam czesto twardnienia brzucha i lekkie skurcze. Ale na ktg sie nic nie zapisalo to moze wydaje mi sie ze mam. Mlody zaczal wiecej szalec w nocy, a kiedys nocami spal. Maz co wstaje to kladzie reke do brzucha i mowi, ze daje takiego czadu. Dzisiaj go co chwila budzil. Dobrze ze ja moge spac i nic nie czuje.
    Zaraz lece na ktg a potem ostatnie usg. Kiedys kazde usg to byla radosc dla mnie bo zobacze malego. Teraz za to jest strach po tym nie fajnych doswiadczeniach

A i 3 tygodnie do cc.

No i gratulacje dla wszystkich naszych nowych mam....

anula1990, Gusiak lubią tę wiadomość

• anula1990 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemanko,u mnie noc przespana bez zarzutow,pare razy siku na spiocha wstawalam;p
    Dzisiaj wizyta na 15sta mam nadzieje ze u dzidzi wszystko ok po wczorajszym zlym samopoczuciu...
    Noi krok do przodu bo zaczynamy nowy tydzien 35/36 a to juz zawsze bezpieczniej ;)
    Ojejjjjjjj to 9 miesiąc !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 07:59

74disg18xt1q3yyo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ja dziś pierwszy raz od dawien dawna nie spie już od 7... zawsze do 9 a dziś tak jakoś ale chyba dlatego ze wczoraj poszłam wcześnie spac ale nie czuje się zbyt wyspana...

‹‹ 2139 2140 2141 2142 2143 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ