X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls wszystkiego najlepszego :-)
    Co do natretnej rodzinki to współczuję.. mój teść tez potrafi być upierdliwy ale na szczęście teraz siedzi cicho :-)
    Gusiak ja mam już kupiony laktator i tak się zastanawiam czy go teraz spakować do torby czy zlecić malzowi aby go dostarczył po porodzie.

• bento Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

U mnie wreszcie 37 tydzień :-) niech już młoda powoli szykuje się do wyjścia :-)

diatomka lubi tę wiadomość

sRUqp2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, a ja sobie właśnie wyliczyłam, że w pierwszej ciąży zaczełam rodzić w 36ti5d, czyli tak jakby jutro :D

8pdp47e.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka, jeśli teraz zapakujesz, to bedzieszw szpitalu sterylizowac te wszystkie czesci wraz z butlą? mimo, ze ja mam 40 km do kliniki to mąż i tak bedzie codziennie-mam nadzieje :-)

720fbe94f2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    Anitka, jeśli teraz zapakujesz, to bedzieszw szpitalu sterylizowac te wszystkie czesci wraz z butlą? mimo, ze ja mam 40 km do kliniki to mąż i tak bedzie codziennie-mam nadzieje :-)
    Myślę że w szpitalu przeleje je wrzątkiem i tyle. My też mamy ponad 40 km do szpitala :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i postanawiam sobie odpuścić z tym porodem. Wczoraj tak się wymęczyłam zrobiłam dużo kilometrów byłam padnięta i obolała w brzuchu tez mnie cos kłuło i bolało ale oczywiście nie urodziłam hehe więc w tym tygodniu ogłaszam że nie rodzę muszę dokończyć załatwiać różne sprawy rodzinne zawodowe itd. i rodzę na spokojnie w przyszłym tygodniu :)

marlenak_me, ceska, Carolline lubią tę wiadomość

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W zasadzie i do mnie mąż (mam nadzieje =) ) będzie przyjeżdżał codziennie, wiec chyba póki co daruje sobie ten laktator... można go przecież w razie czego kupić w każdej aptece, wiec jesli nawet będę go potrzebowała na 'już' to mąż gdzieś skoczy i zakupi, a z wyparzeniem w klinice myślę, że nie będzie problemu... =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę ze wczoraj był temat nadpobudliwych dzieci. Aldona/Agatka u mnie jest podobnie :-) ja juz przywykłam ze mój syn jest bardzo ruchliwy w brzuchu ale to co on wczoraj wyczynial. .tez miałam jakieś głupie myśli o owiniętej pepowinie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 07:29

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazwyczaj na oddz. położniczych jest taki pokoik kuchenny dla mam, gdzie przynajmniej jest czajnik elektryczny, żeby zrobić sobie np. herbatkę na laktację, więc nie powinno być problemu z wyparzeniem :)

8pdp47e.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

a ja ostatnio śpię bardzo dobrze. To chyba to wiejskie powietrze tak na mnie działa ;), bo po 22 padam wraz z dzieckiem. I czuję też się lepiej niż jeszcze 4 tygodnie temu :). I nie leżę.
    Nie wiem, czy tylko ja tak mam, że im starsza ciąża tym mniej ochoty na spotkania z kimkolwiek? Najchętniej widzialabym tylko domowników, a reszta niech spada :P i te głupie pytania w kółko 'jak się czujesz?', 'jak znioslas upały? '. Wrr.

Dobrego dnia :).

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls, wszystkiego najlepszego! :)

Wrzucam jeszcze spóźnioną fotkę Oleńki Skabarki :) Tzn. wczoraj ją dostałam i miałam wrzucić, tylko cholerka jak się za to zabrałam, to malutki mi zaczął płakać i w sumie zapomniałam :D

11934051_1202177669808385_138241157_n.jpg

Lilla My, adzia, anula1990, justyna1220, Staraczka23, agatka196, easymum, Anitka201, Dżuls, Dominka92, chabasse, wiaraczynicuda, lila1983, monaaa85, trix, Luna1, moka89, MadziaRatMed, bento, Ursa, magdalenkaihelenka, Kucykowa, AniaM, .ona., anulka20, ceska, la_lenka, julita, Gusiak, Bruma, Kasiarzynka, snoopy_etka, Czarna_88, przyszła mama, kasig, karolcia87, Wonderland, hakorośl lubią tę wiadomość

• adzia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prześliczna laleczka. Jeszcze raz gratulacje. Oleńka jest cudowna. ☺

3i49df9hy5b5npd4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka śliczna :)

Zauwazylyscie ze nowordki mają szerokie noski ?

• ela Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana. Od 22giej do 4 miałam skurcze już myślała, że po jedziemy, ale cały czas były nie regularne i w końcu się wyciszyły. Teraz jestem jak z krzyża zdjęta i brzuch mam obolały. Najgorzej, że nie pamiętam jak było z chłopakami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 08:16

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • Alicja83 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jej jak sliczna, strasznie ciekawa jestem jak moja coreczka wyglada, mile go dnia via wszystkich

ug37p07wjuiy1hl1.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha miałam napisać rano ale wyleciało mi z głowy...
    Wstałam dzisiaj z takim bananem na ustach ...śniło mi sie ,że buszowałam po sklepach i robiłam zakupy-prezenty pod choinke hahha...taki sen w sierpniu to tylko ja moge mieć ! :)

74disg18xt1q3yyo.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia prześliczna! Pomyśleć, że taki aniołeczek a tak się mamie dała we znaki ;)

Adzia wrzuć swoją Lenkę :) Jak się macie i jak synek zareagował?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 08:24

gg64rl68s121551a.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Jaka śliczna :)

Zauwazylyscie ze nowordki mają szerokie noski ?
    Szerokie i zadarte :-) podobno dlatego aby dziecko nie udusiło się podczas karmienia piersią :-) tak przynajmniej mówiły położne na sr.

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :-)

Dżuls Wszystkiego Najlepszego! :-)

Ooo jaka Oleńka cudowna <3

U nas noc dziś przespana z przerwą na siku ale mimo to poszło bym dalej spać. Oczy mi się kleja :-/

Gusiak ja mam laktator i go biorę ze sobą. Jak rozmawiałam z położna mówiła ze lepiej jest mieć, bo na oddziale są tylko 2 o które czasem jest na prawdę ciężko, a miejsca wcale dużo nie zajmuje.

Kurna modlę się by pralkę mi naprawili bo chyba zwariuje. Stos prania a dziecko w drodze.

Powodzenia na wizytach.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Szerokie i zadarte :-) podobno dlatego aby dziecko nie udusiło się podczas karmienia piersią :-) tak przynajmniej mówiły położne na sr.

A to dlatego , ja nie wiem nie chodzilam na sr hehe .
    U mojej na usg to klamkę widać po tatusiu :D

‹‹ 2140 2141 2142 2143 2144 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ