X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • ela Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, my już po wizycie, ale nic nowego nie wiem bo dr stwierdził, że na miarę dzieć za duży, a na gmeranie w szyjce jakoś nie miał ochoty. Dał tylko skierowanie na morfologię i mocz, kazał przyjść za tydzień.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie to i ja jeżdżę jeszcze autkiem, bo czuję się tam bezpiecznie i lubię jeździć... ale fakt, że i mama i mąż ciągle mi przypomina, że chyba w 9 miesiącu ciazy to już mogłabym sobie odpuścić... dla świętego spokoju czasem odpuszczam, ale ogólnie tez jestem zdania, że przecież w 5 min nie urodze i nawet jak zaczną się skurcze to chyba aż tak w parę minut mnie nie 'polamie' .... a przynajmniej mam taką nadzieję =)

Staraczka mam wrażenie, że Ty to koniecznie chcesz urodzic wcześniej? ;D

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak hehe nie tyle co koniecznie ale sprawdzam te niby sposoby :D

• SweetCherryPie Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raport ze szpitala: lecą ze mnie krwawe gluty, skurcze bolą, ale i tak według lekarzy nie rodzę i długo nie urodzę :D Zobaczymy co będzie. Póki co oddaję się pracy montując filmy ślubne.

in8vzdb.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiq ja tez jezdze, niedawno auto przyprowadzilam 100 km, ale to juz za duzo bylo. Terazx sie po miescie glownie krece.i jeszcxze dziecko oibok woze.

Kathlen jakbyc o moim Tymku pisala, tez zameczajacy sie zrobil. Chodzxi jak cien za mna ...

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela jak na miare za duzy? Moj wazyl ize w 41 tyg i pomiary wychodzily mu 4700 ( faktycznie 4200)

Ja jezdzilam autem do zeszlego tygodnia ale sobie darowalam przez to, ze musze wyjechac na krajową droge gdzie jest duzo wypadków ( wczoraj zginela 26 latka) i wole nie ryzykować.

Nie wiem czy jest sie czym "chwalic" ale dzis córa wyniosla bez płacenia jedna kredkę. Wysluchala pogadanki na temat kradzieży i zapowiedzialam jej, że nastepnym razem trzeba bedzie dzwonić po policje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 18:49

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozjaka wrote:
    Nie wiem czy jest sie czym "chwalic" ale dzis córa wyniosla bez płacenia jedna kredkę. Wysluchala pogadanki na temat kradzieży i zapowiedzialam jej, że nastepnym razem trzeba bedzie dzwonić po policje.

Najważniejsze, że zareagowałaś i zwróciłaś jej uwagę - wie, że zrobiła źle. A jak się powtórzy, to zawsze możesz wrócić z nią do sklepu i kazać oddać i przeprosić. Może jak się naje wstydu, to nie powtórzy.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet a Ty nawet w szpitalu sobie nie odpuscisz tej pracy? ;D
    Szalona kobieta! =)

Staraczka to Ty może jednak z tymi eksperymentami zaczekaj jeszcze chociaż z tydzien... tak dla dobra własnego dziecka, bo to jednak jeszcze nie czas, a nóż jakiś sposób na Ciebie zadziała i później już tego nie cofniesz =)

edit: Zresztą w sumie nie moja sprawa =)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 18:52

Anitka201 lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SweetCherryPie wrote:
    Raport ze szpitala: lecą ze mnie krwawe gluty, skurcze bolą, ale i tak według lekarzy nie rodzę i długo nie urodzę :D Zobaczymy co będzie. Póki co oddaję się pracy montując filmy ślubne.

Sweet Ty się dzisiaj w nocy rozpakujesz:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dr uważa, że wymiary będą na chybił trafił bo trudno już takie duże dziecko wymierzyć, mam to już w nosie oby tylko lekarka trzy tygodnie temu przeszacowała bo ją chłopaków urodziłam w okolicach 3500g i to mi wystarczy, ale będzie co ma być ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 18:52

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Sweet Ty się dzisiaj w nocy rozpakujesz:)

Też mi się tak wydaje, że już dlugo to nie potrwa =)

SweetCherryPie lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• moka89 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet coś czuję, że to ostatnie poprawki przy filmie :) go go go! Trzymam kciuki za szybki rozwój akcji :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • SweetCherryPie Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziewczyny, marzę o tym! Już dość tej ciąży! Bądźmy dobrej myśli, ale rozwarcie tylko o cm się powiększyło póki co. :< Razem mam 3 cm.

Pracuję, bo klientów średnio obchodzi to, że lada moment być może urodzę i wydzwaniają "kiedy oddam zlecenie??" ... Uroki prowadzenia własnej firmy.

in8vzdb.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet mi też się wydaje że u Ciebie to kwestia godzin, powodzenia :)
    Mozjaka dobrze zrobiłaś że zareagowałaś, dzieci często próbują różnych zachowań, ale ważne że nie olałaś sprawy,a lilamy dobrze radzi, jeśliby znów to zrobiła to zawsze możesz jej narobić wstydu w sklepie, ale miejmy nadzieję że Twoje pogadanki wystarczą

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet z całego serca Ci życzę, żeby ta noc należała do Ciebie! =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SweetCherryPie wrote:
    Jejku dziewczyny, marzę o tym! Już dość tej ciąży! Bądźmy dobrej myśli, ale rozwarcie tylko o cm się powiększyło póki co. :< Razem mam 3 cm.

Pracuję, bo klientów średnio obchodzi to, że lada moment być może urodzę i wydzwaniają "kiedy oddam zlecenie??" ... Uroki prowadzenia własnej firmy.

Mojej siostrze też wmawiali, że to skurcze przepowiadające i jeszcze nie rodzi. Moja siostra załamana wróciła do łóżka i pomyślała sobie, że skoro to przepowiadacze, to ona porodu nie przeżyje. Po godzince okazało się, że o BOŻE!! Pani już rodzi!!

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja właściwie korzystam codziennie z samochodu ale że brzuch mam mały a nogi długie to i mam bezpieczną odległość od kierownicy, moje przejażdżki odbywają się głównie po mieście, zakupy, lekarz, SR, na kawusie i takie tam :) mąż w sumie nie ma nic przeciwko że na dniach mogę urodzić a nadal jestem aktywnym kierowcą i chwała mu za to :D

Sweet mam nadzieję że jutro gdy wejdę na forum to już będzie info że urodziłaś, powodzenia :)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed zazdroszczę Tobie,że się nudzisz..tzn.że masz już wszystko gotowe :)
    Ja to stałam się mistrzynią w marnowaniu czasu :D raczej się nie nudzę,a też nie potrafię się na niczym skupić przez co wszystko dużo,dłużej mi trwa...w ogóle taki myśliciel się ze mnie zrobił no i TV mnie odmóżdża..

kasiq ja też jeżdżę samochodem i nie widzę w tym nic złego,bez przesady jakby tak się wszystkich zagrożeń świata bać to trzeba by się zamknąć w domu i to nie tylko w ciąży,ale i przed i po niej!Ten Twój sąsiad to pewnie jakiś stary,wtrącający się pryk!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 19:34

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też jezdze autem cały czas- nie mogę inaczej bo mieszkam na wsi, mąż jest w pracy do 6, a np. do lekarza musze podjechać, bo innej opcji nie ma. Na szczęscie są to też wiejsko- małomiasteczkowe drogi, do centrum Krakowa sie nie zapuszczam

720fbe94f2.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:
    MadziaRatMed zazdroszczę Tobie,że się nudzisz..tzn.że masz już wszystko gotowe :)
    !
    Fakt, wszystko wyprane, wyprasowane, kupione wszystkie kosmetyki lacznie z pampersami no chyba ze moje dziecko urodzi sie nagle 50cm to wtedy lipa bo nie mam takich małych rozmiarow, a tak to wszystko czeka, tylko jeszcze tyle tego czekania,...

relgio4pxlxziakh.png
‹‹ 2182 2183 2184 2185 2186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ