WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • ela Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, my już po wizycie, ale nic nowego nie wiem bo dr stwierdził, że na miarę dzieć za duży, a na gmeranie w szyjce jakoś nie miał ochoty. Dał tylko skierowanie na morfologię i mocz, kazał przyjść za tydzień.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie to i ja jeżdżę jeszcze autkiem, bo czuję się tam bezpiecznie i lubię jeździć... ale fakt, że i mama i mąż ciągle mi przypomina, że chyba w 9 miesiącu ciazy to już mogłabym sobie odpuścić... dla świętego spokoju czasem odpuszczam, ale ogólnie tez jestem zdania, że przecież w 5 min nie urodze i nawet jak zaczną się skurcze to chyba aż tak w parę minut mnie nie 'polamie' .... a przynajmniej mam taką nadzieję =)

Staraczka mam wrażenie, że Ty to koniecznie chcesz urodzic wcześniej? ;D

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak hehe nie tyle co koniecznie ale sprawdzam te niby sposoby :D

• SweetCherryPie Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raport ze szpitala: lecą ze mnie krwawe gluty, skurcze bolą, ale i tak według lekarzy nie rodzę i długo nie urodzę :D Zobaczymy co będzie. Póki co oddaję się pracy montując filmy ślubne.

in8vzdb.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiq ja tez jezdze, niedawno auto przyprowadzilam 100 km, ale to juz za duzo bylo. Terazx sie po miescie glownie krece.i jeszcxze dziecko oibok woze.

Kathlen jakbyc o moim Tymku pisala, tez zameczajacy sie zrobil. Chodzxi jak cien za mna ...

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela jak na miare za duzy? Moj wazyl ize w 41 tyg i pomiary wychodzily mu 4700 ( faktycznie 4200)

Ja jezdzilam autem do zeszlego tygodnia ale sobie darowalam przez to, ze musze wyjechac na krajową droge gdzie jest duzo wypadków ( wczoraj zginela 26 latka) i wole nie ryzykować.

Nie wiem czy jest sie czym "chwalic" ale dzis córa wyniosla bez płacenia jedna kredkę. Wysluchala pogadanki na temat kradzieży i zapowiedzialam jej, że nastepnym razem trzeba bedzie dzwonić po policje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 18:49

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozjaka wrote:
    Nie wiem czy jest sie czym "chwalic" ale dzis córa wyniosla bez płacenia jedna kredkę. Wysluchala pogadanki na temat kradzieży i zapowiedzialam jej, że nastepnym razem trzeba bedzie dzwonić po policje.

Najważniejsze, że zareagowałaś i zwróciłaś jej uwagę - wie, że zrobiła źle. A jak się powtórzy, to zawsze możesz wrócić z nią do sklepu i kazać oddać i przeprosić. Może jak się naje wstydu, to nie powtórzy.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet a Ty nawet w szpitalu sobie nie odpuscisz tej pracy? ;D
    Szalona kobieta! =)

Staraczka to Ty może jednak z tymi eksperymentami zaczekaj jeszcze chociaż z tydzien... tak dla dobra własnego dziecka, bo to jednak jeszcze nie czas, a nóż jakiś sposób na Ciebie zadziała i później już tego nie cofniesz =)

edit: Zresztą w sumie nie moja sprawa =)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 18:52

Anitka201 lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SweetCherryPie wrote:
    Raport ze szpitala: lecą ze mnie krwawe gluty, skurcze bolą, ale i tak według lekarzy nie rodzę i długo nie urodzę :D Zobaczymy co będzie. Póki co oddaję się pracy montując filmy ślubne.

Sweet Ty się dzisiaj w nocy rozpakujesz:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dr uważa, że wymiary będą na chybił trafił bo trudno już takie duże dziecko wymierzyć, mam to już w nosie oby tylko lekarka trzy tygodnie temu przeszacowała bo ją chłopaków urodziłam w okolicach 3500g i to mi wystarczy, ale będzie co ma być ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 18:52

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Sweet Ty się dzisiaj w nocy rozpakujesz:)

Też mi się tak wydaje, że już dlugo to nie potrwa =)

SweetCherryPie lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• moka89 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet coś czuję, że to ostatnie poprawki przy filmie :) go go go! Trzymam kciuki za szybki rozwój akcji :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • SweetCherryPie Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziewczyny, marzę o tym! Już dość tej ciąży! Bądźmy dobrej myśli, ale rozwarcie tylko o cm się powiększyło póki co. :< Razem mam 3 cm.

Pracuję, bo klientów średnio obchodzi to, że lada moment być może urodzę i wydzwaniają "kiedy oddam zlecenie??" ... Uroki prowadzenia własnej firmy.

in8vzdb.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet mi też się wydaje że u Ciebie to kwestia godzin, powodzenia :)
    Mozjaka dobrze zrobiłaś że zareagowałaś, dzieci często próbują różnych zachowań, ale ważne że nie olałaś sprawy,a lilamy dobrze radzi, jeśliby znów to zrobiła to zawsze możesz jej narobić wstydu w sklepie, ale miejmy nadzieję że Twoje pogadanki wystarczą

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet z całego serca Ci życzę, żeby ta noc należała do Ciebie! =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SweetCherryPie wrote:
    Jejku dziewczyny, marzę o tym! Już dość tej ciąży! Bądźmy dobrej myśli, ale rozwarcie tylko o cm się powiększyło póki co. :< Razem mam 3 cm.

Pracuję, bo klientów średnio obchodzi to, że lada moment być może urodzę i wydzwaniają "kiedy oddam zlecenie??" ... Uroki prowadzenia własnej firmy.

Mojej siostrze też wmawiali, że to skurcze przepowiadające i jeszcze nie rodzi. Moja siostra załamana wróciła do łóżka i pomyślała sobie, że skoro to przepowiadacze, to ona porodu nie przeżyje. Po godzince okazało się, że o BOŻE!! Pani już rodzi!!

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja właściwie korzystam codziennie z samochodu ale że brzuch mam mały a nogi długie to i mam bezpieczną odległość od kierownicy, moje przejażdżki odbywają się głównie po mieście, zakupy, lekarz, SR, na kawusie i takie tam :) mąż w sumie nie ma nic przeciwko że na dniach mogę urodzić a nadal jestem aktywnym kierowcą i chwała mu za to :D

Sweet mam nadzieję że jutro gdy wejdę na forum to już będzie info że urodziłaś, powodzenia :)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed zazdroszczę Tobie,że się nudzisz..tzn.że masz już wszystko gotowe :)
    Ja to stałam się mistrzynią w marnowaniu czasu :D raczej się nie nudzę,a też nie potrafię się na niczym skupić przez co wszystko dużo,dłużej mi trwa...w ogóle taki myśliciel się ze mnie zrobił no i TV mnie odmóżdża..

kasiq ja też jeżdżę samochodem i nie widzę w tym nic złego,bez przesady jakby tak się wszystkich zagrożeń świata bać to trzeba by się zamknąć w domu i to nie tylko w ciąży,ale i przed i po niej!Ten Twój sąsiad to pewnie jakiś stary,wtrącający się pryk!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 19:34

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też jezdze autem cały czas- nie mogę inaczej bo mieszkam na wsi, mąż jest w pracy do 6, a np. do lekarza musze podjechać, bo innej opcji nie ma. Na szczęscie są to też wiejsko- małomiasteczkowe drogi, do centrum Krakowa sie nie zapuszczam

720fbe94f2.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:
    MadziaRatMed zazdroszczę Tobie,że się nudzisz..tzn.że masz już wszystko gotowe :)
    !
    Fakt, wszystko wyprane, wyprasowane, kupione wszystkie kosmetyki lacznie z pampersami no chyba ze moje dziecko urodzi sie nagle 50cm to wtedy lipa bo nie mam takich małych rozmiarow, a tak to wszystko czeka, tylko jeszcze tyle tego czekania,...

relgio4pxlxziakh.png
‹‹ 2182 2183 2184 2185 2186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ