WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Śpi i ma w nosie, w ogóle inaczej się zachowuje od kiedy wróciłam ze szpitala ;/ jakby go teściowa przekabaciła na swoją stronę ;/ nie wiem co mu nagadała. Ale małą zajmuję się cały czas ja ;/ Zero pomocy ;/ mam zamiar to zmienić jak tylko sobie pojedzie ;/ bo nie wyrobię z robieniem wszystkiego.
    Dzizas... Chlopu pogadanke zrób. A teściowej nagadaj, poważnie. Najwyżej się obrazi. Kuzwa... Aż mi się nóż w kieszeni otwiera....

Karmisz mała na zadanie czy budzisz na jedzenie specjalnie?

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Kurde Lady to po co ona jest? Teraz soe dziecka nie kapie w oliwce ponoc
    To mi juz od dawna mama mowi, że oliwek i puder to mogę sobie w tyłek wsadzić XD Tak samo jak z budzeniem na karmienie itp.

diatomka lubi tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Jak wyszłam ze szpitala tak obiadek czekał, ale wczoraj i dzisiaj musiałam już sobie zrobić sama, bo ona ugotowała tylko dla R i siebie, bo nie wie co ja jadam, a to nie łaska się zapytać ;/ siedzę w pokoju obok i niańczę małą.
    O matko i córko.. To twój chłop nie wie, co lubisz a co nie? Jakby nie było, jesteś po porodzie i na pewno z lekkim obiadem by trafiła. Rafała tez ogarnij, niech się zaangażuje od początku w opieję, proś go o pomoc, bo jak mamusia wyjedzie to będziesz miała jeszcze gorzej. Nie daj sobie wejść na głowę.
    Dwoje takich w domu i baby blues gotowy...

Lady bądź silna!

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Ja będę dopiero prawko po ciąży robić. Miałam w tym roku kurs zaczynać, hehe ;P
    Heh, to tak jak ja. Już zapisywałam się do imoli na kurs ale akurat zaszłam i uznałam, że to nie jest dobry moment na próby za kółkiem.

KathleenPL lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, współczuję takiego babska na głowie. Dlatego jestem za tym, żeby od początku rodzice dziecka liczyli tylko na siebie i dotarli się w obowiązkach i w opiece nad dzieckiem, wtedy jest wszystko jasne.

Ja dziś zrobiłam z mamą 6 km, potem 4h spaceru z młodym i latania po placu zabaw i teraz mam wrażenie, że mi młoda, za przeproszeniem, tyłkiem wyjdzie, tak mi tam nisko naciska. Mam nadzieję, że już wpasowała się w kanał, bo z usg tydzień temu wynikało że jeszcze jest dość wysoko. Kilka razu tak mnie zakuło, że musiałam aż przysiąść. No i chyba uciska mi na jakiś nerw, bo czasem mam taki skurcz w pachwinie, że noga nie mogę przez chwilę ruszyć.

8pdp47e.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Ja tak Was czytam... Tu jedna łożysko 3 stopień, druga dzidzie ma nisko, trzecia krew, jeszcze jedna mało wód, skurcze itp itd. A u mnie oprócz bolacego kręgosłupa i od czzasu do czasu jakiegoś bólu okresowego to nic się nie dzieje... Ja cos mam wrażenie, że Wy się rozpakujecie wszystkie, a ja dalej będę tu siedzieć i biadolic, że mam dość.
    Synu, słuchaj mamy i wylaz z brzucha!!!

Kathleen u mnie nawet nie ma bólu okresowego, kompletnie nic się nie dzieje, zero objawów, wszystko cacy, napinanie czy skórcz brzucha? a co to takiego - może obie urodzimy w 42tc ;D

Lady świetny masz awatar, ziewająca Zuzia? Współczuję sytuacji z tesciową ale gdybym była na twoim miejscu to nie pozwoliłabym aby dochodziło do takich absurdalnych sytuacji o.O

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak :) to jest ziewająca Zuzia :)

easymum, julita, Gusiak lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady w 56 ubierasz małą?

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, nie będę oryginalna - co za egzemplarz z tej baby. Szkoda, że R tak jej ulega. Ale musisz z nim na poważnie pogadać. W końcu to jego dziecko. Pewnie teściowa starej daty nabuntowała go, że kiedyś kobiety wszystko przy dzieciach robiły. Ale czasy się zmieniły, nie daj się :)

A Zuzia ziewająca - cudo :)

gg64rl68s121551a.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Wygon babe Lady bo osiwiejesz!!!

Nancy, a jak u Ciebie?

Oprócz twardnień ciszaaaaa. Chociaż już nawet te twardnienia są rzadziej. Jutro na 7:30 mam usg, szkoda, że nie badanie na fotelu. Chociaż jak bym miała usłyszeć, że wszystko pozamykane na cztery spusty, to może i lepiej, że nie będzie mnie badać.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL spokojnie ja po dzisiejszej wizycie też mam daleko do porodu, choć 29 sierpnia jest pełnia to kto wie może zadziała na mnie w co wątpię, już się nastawiam na wywoływanie porodu :/:(

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Oprócz twardnień ciszaaaaa. Chociaż już nawet te twardnienia są rzadziej. Jutro na 7:30 mam usg, szkoda, że nie badanie na fotelu. Chociaż jak bym miała usłyszeć, że wszystko pozamykane na cztery spusty, to może i lepiej, że nie będzie mnie badać.

A może poproś by Ci zrobiła badanie na fotelu byś dowiedziała się co i jak czy coś się szykuje, ty w piątek już masz termin :) no miejmy nadzieję , że na dniach się rozpakujesz :) Daj znać Nancy jak po wizycie
    Agatka ty jutro też :)

Nancy87 lubi tę wiadomość

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeezzu zaczelam uskuteczniać spacery, o których mowil lelarz- troche dalej niż z kawiarni do kawiarni lub na plac zabaw. Troche dalej to jest cale 2,5 km- wlasnie wrocilam i umieram ;) brzuch twardy jak kamień! Ja nie wiem jak poród przezyje z taka kondycja po tym leżakowaniu ?????
    No nic bede codziennie chodzić, mierzyć dystans i obserwować objawy i możliwości ;) dzis dużo tez w domu zrobiłam wiec organizm i tak dostal niezły wycisk. Musze z rana spacer odbyć i zobaczyć ile jestem w stanie przejść ;)
    Ale ogólnie tragedia i zalamka 2,5 km i ja wymieklam.... Ja chce z powrotem moje ciało :/

Lady jak ja bym trafila na taka teściowa to juz bylaby u siebie w domu.... Ale bardziej niż o nią to bym się martwiła o swojego faceta :/ poważnie musisz nad nim popracować bo mamuski to juz nie jedEn związek rozbily. A robienia obiadów tylko dla siebie i synka TOTALNIE nie ogarniam!!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 22:02

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Może masazyk szyjki by się przydal, hmmm?

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie korci żeby jeszcze przed rozpoczeciem szkoły pojechać z mloda do zoo pod łódź, jakies sensowne w łodzi mają szpitale? XD
    Na razie plany na sobotę, chcemy iść na wirtualne, prehistoryczne oceanarium, tam jest taki pokaz z megalodonem, ponoć straszny bo bardzo realistycznie zrobiony. Może się przestrasze i wody pójdą czy coś XD

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Może masazyk szyjki by się przydal, hmmm?

Pewnie by i nie zaszkodził ale musiałabym to jakoś zasugerować lekarce hehe. No zobaczymy, może sama będzie ciekawa co tam się dzieje i mnie zbada.

Mąż też już obrażony na młodego, powiedział, że już nie będzie z nim przeprowadzał monologów hehe.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ciekawe jak tam u sweet:) W nocy pewnie zajrzę, może Kosma będzie na świecie:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 21:19

l22nhdge5b933eoh.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Eh, ja marzę aby zrobić 0,5 km bez bólu. Jeszcze rok temu latem do pracy śmigałam spacerkiem 4 km i z powrotem identycznie + wieczorne spacery.
    Ale jeszcze chwila i dystansy wrócą. Z wózeczkiem :)
    Oj bede chodzić dużo!!! Byle pogoda dopisała- tzn nie padalo non stop ...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam na nowym forum- czytanie jest meeega niewygodne i pisanie tez do dupy :/ rozumiem idee i widzę, ze większości sie podoba ale ja używając tylko telefonu chyba wymiekne na na nowym forum :(

Sigma nie bierz tego do siebie ;) w końcu ty go nie projektowalas i i tak podziwiam,ze w ogóle umiesz to ustrojstwo obsługiwać :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 22:30

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 2184 2185 2186 2187 2188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ