X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Śpi i ma w nosie, w ogóle inaczej się zachowuje od kiedy wróciłam ze szpitala ;/ jakby go teściowa przekabaciła na swoją stronę ;/ nie wiem co mu nagadała. Ale małą zajmuję się cały czas ja ;/ Zero pomocy ;/ mam zamiar to zmienić jak tylko sobie pojedzie ;/ bo nie wyrobię z robieniem wszystkiego.
    Dzizas... Chlopu pogadanke zrób. A teściowej nagadaj, poważnie. Najwyżej się obrazi. Kuzwa... Aż mi się nóż w kieszeni otwiera....

Karmisz mała na zadanie czy budzisz na jedzenie specjalnie?

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Kurde Lady to po co ona jest? Teraz soe dziecka nie kapie w oliwce ponoc
    To mi juz od dawna mama mowi, że oliwek i puder to mogę sobie w tyłek wsadzić XD Tak samo jak z budzeniem na karmienie itp.

diatomka lubi tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Jak wyszłam ze szpitala tak obiadek czekał, ale wczoraj i dzisiaj musiałam już sobie zrobić sama, bo ona ugotowała tylko dla R i siebie, bo nie wie co ja jadam, a to nie łaska się zapytać ;/ siedzę w pokoju obok i niańczę małą.
    O matko i córko.. To twój chłop nie wie, co lubisz a co nie? Jakby nie było, jesteś po porodzie i na pewno z lekkim obiadem by trafiła. Rafała tez ogarnij, niech się zaangażuje od początku w opieję, proś go o pomoc, bo jak mamusia wyjedzie to będziesz miała jeszcze gorzej. Nie daj sobie wejść na głowę.
    Dwoje takich w domu i baby blues gotowy...

Lady bądź silna!

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Ja będę dopiero prawko po ciąży robić. Miałam w tym roku kurs zaczynać, hehe ;P
    Heh, to tak jak ja. Już zapisywałam się do imoli na kurs ale akurat zaszłam i uznałam, że to nie jest dobry moment na próby za kółkiem.

KathleenPL lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, współczuję takiego babska na głowie. Dlatego jestem za tym, żeby od początku rodzice dziecka liczyli tylko na siebie i dotarli się w obowiązkach i w opiece nad dzieckiem, wtedy jest wszystko jasne.

Ja dziś zrobiłam z mamą 6 km, potem 4h spaceru z młodym i latania po placu zabaw i teraz mam wrażenie, że mi młoda, za przeproszeniem, tyłkiem wyjdzie, tak mi tam nisko naciska. Mam nadzieję, że już wpasowała się w kanał, bo z usg tydzień temu wynikało że jeszcze jest dość wysoko. Kilka razu tak mnie zakuło, że musiałam aż przysiąść. No i chyba uciska mi na jakiś nerw, bo czasem mam taki skurcz w pachwinie, że noga nie mogę przez chwilę ruszyć.

8pdp47e.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Ja tak Was czytam... Tu jedna łożysko 3 stopień, druga dzidzie ma nisko, trzecia krew, jeszcze jedna mało wód, skurcze itp itd. A u mnie oprócz bolacego kręgosłupa i od czzasu do czasu jakiegoś bólu okresowego to nic się nie dzieje... Ja cos mam wrażenie, że Wy się rozpakujecie wszystkie, a ja dalej będę tu siedzieć i biadolic, że mam dość.
    Synu, słuchaj mamy i wylaz z brzucha!!!

Kathleen u mnie nawet nie ma bólu okresowego, kompletnie nic się nie dzieje, zero objawów, wszystko cacy, napinanie czy skórcz brzucha? a co to takiego - może obie urodzimy w 42tc ;D

Lady świetny masz awatar, ziewająca Zuzia? Współczuję sytuacji z tesciową ale gdybym była na twoim miejscu to nie pozwoliłabym aby dochodziło do takich absurdalnych sytuacji o.O

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak :) to jest ziewająca Zuzia :)

easymum, julita, Gusiak lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady w 56 ubierasz małą?

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, nie będę oryginalna - co za egzemplarz z tej baby. Szkoda, że R tak jej ulega. Ale musisz z nim na poważnie pogadać. W końcu to jego dziecko. Pewnie teściowa starej daty nabuntowała go, że kiedyś kobiety wszystko przy dzieciach robiły. Ale czasy się zmieniły, nie daj się :)

A Zuzia ziewająca - cudo :)

gg64rl68s121551a.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Wygon babe Lady bo osiwiejesz!!!

Nancy, a jak u Ciebie?

Oprócz twardnień ciszaaaaa. Chociaż już nawet te twardnienia są rzadziej. Jutro na 7:30 mam usg, szkoda, że nie badanie na fotelu. Chociaż jak bym miała usłyszeć, że wszystko pozamykane na cztery spusty, to może i lepiej, że nie będzie mnie badać.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL spokojnie ja po dzisiejszej wizycie też mam daleko do porodu, choć 29 sierpnia jest pełnia to kto wie może zadziała na mnie w co wątpię, już się nastawiam na wywoływanie porodu :/:(

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Oprócz twardnień ciszaaaaa. Chociaż już nawet te twardnienia są rzadziej. Jutro na 7:30 mam usg, szkoda, że nie badanie na fotelu. Chociaż jak bym miała usłyszeć, że wszystko pozamykane na cztery spusty, to może i lepiej, że nie będzie mnie badać.

A może poproś by Ci zrobiła badanie na fotelu byś dowiedziała się co i jak czy coś się szykuje, ty w piątek już masz termin :) no miejmy nadzieję , że na dniach się rozpakujesz :) Daj znać Nancy jak po wizycie
    Agatka ty jutro też :)

Nancy87 lubi tę wiadomość

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeezzu zaczelam uskuteczniać spacery, o których mowil lelarz- troche dalej niż z kawiarni do kawiarni lub na plac zabaw. Troche dalej to jest cale 2,5 km- wlasnie wrocilam i umieram ;) brzuch twardy jak kamień! Ja nie wiem jak poród przezyje z taka kondycja po tym leżakowaniu ?????
    No nic bede codziennie chodzić, mierzyć dystans i obserwować objawy i możliwości ;) dzis dużo tez w domu zrobiłam wiec organizm i tak dostal niezły wycisk. Musze z rana spacer odbyć i zobaczyć ile jestem w stanie przejść ;)
    Ale ogólnie tragedia i zalamka 2,5 km i ja wymieklam.... Ja chce z powrotem moje ciało :/

Lady jak ja bym trafila na taka teściowa to juz bylaby u siebie w domu.... Ale bardziej niż o nią to bym się martwiła o swojego faceta :/ poważnie musisz nad nim popracować bo mamuski to juz nie jedEn związek rozbily. A robienia obiadów tylko dla siebie i synka TOTALNIE nie ogarniam!!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 22:02

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Może masazyk szyjki by się przydal, hmmm?

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie korci żeby jeszcze przed rozpoczeciem szkoły pojechać z mloda do zoo pod łódź, jakies sensowne w łodzi mają szpitale? XD
    Na razie plany na sobotę, chcemy iść na wirtualne, prehistoryczne oceanarium, tam jest taki pokaz z megalodonem, ponoć straszny bo bardzo realistycznie zrobiony. Może się przestrasze i wody pójdą czy coś XD

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Może masazyk szyjki by się przydal, hmmm?

Pewnie by i nie zaszkodził ale musiałabym to jakoś zasugerować lekarce hehe. No zobaczymy, może sama będzie ciekawa co tam się dzieje i mnie zbada.

Mąż też już obrażony na młodego, powiedział, że już nie będzie z nim przeprowadzał monologów hehe.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ciekawe jak tam u sweet:) W nocy pewnie zajrzę, może Kosma będzie na świecie:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 21:19

l22nhdge5b933eoh.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Eh, ja marzę aby zrobić 0,5 km bez bólu. Jeszcze rok temu latem do pracy śmigałam spacerkiem 4 km i z powrotem identycznie + wieczorne spacery.
    Ale jeszcze chwila i dystansy wrócą. Z wózeczkiem :)
    Oj bede chodzić dużo!!! Byle pogoda dopisała- tzn nie padalo non stop ...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam na nowym forum- czytanie jest meeega niewygodne i pisanie tez do dupy :/ rozumiem idee i widzę, ze większości sie podoba ale ja używając tylko telefonu chyba wymiekne na na nowym forum :(

Sigma nie bierz tego do siebie ;) w końcu ty go nie projektowalas i i tak podziwiam,ze w ogóle umiesz to ustrojstwo obsługiwać :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 22:30

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 2184 2185 2186 2187 2188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ