X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • julita Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet, trzymam kciuki aby wady serduszka okazały się jak najmniej poważne i aby zanikły jak najszybciej! ♡

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swety trzymaj się . A robiłas prenatalne ? Jak wyszły ?

km5se6ydozmkg5fc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się uśmiałam :D :D
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3fab662d7499.jpg

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet będzie dobrze, moja mała też miała wadę serduszka ale jej się na szczęście w szpitalu zrosła zastawka, będzie dobrze nie trać nadziei.

A moja robi takie miny i pozycje podczas snu, że bym non stop całowała :)
    ifc4du.jpg

MadziaRatMed, AniaM, Nancy87, Lilla My, Terazsięuda:-), diatomka, 4me, Misi@, adzia, ziółek, easymum, trix, snoopy_etka, monaaa85, la_lenka, agatka196, Gusiak lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy bierz chłopa w obroty bo to chyba jednak działa... W odpowiednim czasie...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry :*
    Chyba mnie dopadł jakiś kryzys... Mam dość tego czekania, denerwuję się że coś może być nie tak, choć dziecko rusza się normalnie. Znajoma dzis o 10 miała cc, bo na środowej wizycie lekarz stwierdził mało wód, no i mi się to udziela :/. Chcę już poniedziałek, chcę wizytę u prowadzącego żeby wiedzieć na czym stoję.. Ehhh ;(((

Sweet dużo zdrówka dla maluszka!

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj lekarz nawet nie mierzy poziomu wód, nie mówiąc o wadze dziecka, jedyne co wiem to na ostatnim usg mała miała wymiary odpowiednie do wieku ciążowego ale wagi nie znam, ilości wód i stopmia dojrzałości łożyska tez nie :/ ide 3wrzesnia na wizytę ale juz mi na pewno nie zrobi usg bo on uważa, ze i tak robi wiecej niz nfz zaleca :// 19wrzesnia maja byc darmowe usg 4d w poznaniu, tylko wiadomo bedzie milion chetnych, no ale może sie uda załapać

relgio4pxlxziakh.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Nancy bierz chłopa w obroty bo to chyba jednak działa... W odpowiednim czasie...

Kathleen ja biorę chłopa w obroty codziennie i nic...A co u Ciebie zadziałało:)?

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    Moj lekarz nawet nie mierzy poziomu wód, nie mówiąc o wadze dziecka, jedyne co wiem to na ostatnim usg mała miała wymiary odpowiednie do wieku ciążowego ale wagi nie znam, ilości wód i stopmia dojrzałości łożyska tez nie :/ ide 3wrzesnia na wizytę ale juz mi na pewno nie zrobi usg bo on uważa, ze i tak robi wiecej niz nfz zaleca :// 19wrzesnia maja byc darmowe usg 4d w poznaniu, tylko wiadomo bedzie milion chetnych, no ale może sie uda załapać
    Mi o wodach i łożysku tez nic nie mówił ostatnio, ale pewnie gdyby było coś nie tak to by mi powiedział. Teraz wypytam o wszystko. Szkoda, że tych darmowych usg nie było wcześniej.. Nie wiadomo, czy na tym etapie jeszcze coś się zobaczy

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka każda z nas pod sam koniec ma kryzys, będzie dobrze ;)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    Nic sie nie martw , ja znam tylko wagę , jak dopytywalam to mowil ze jak by cos bylo nie tak to by powiedział a tak nie chce zebym porównania robila i sie doszukiwala w necie

• Carmen Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz też nigdy nie mierzył mi poziomu wód, zawsze mówił, że są w normie i że mam dużo pić. A co do łożyska to tydzien temu miałam 2 stopień i stwierdził , że na poród absolutnie się nie zanosi jak narazie, a szkoda bo mały ważył już 3300, aż strach ile jeszcze przybierze na masie do 40 tygodnia.

♥ Marcel ♥
    bxnej5d.png
    Aniołek 9tc [*] 05.09.2014
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a ja nie wiem csy mój babelek jest blizej klopsika czy kruszynki wiec nie wiadomo na co sie nastawiac:( niestey wczesniej nie ma tych usg i twk nie wiadomo czy mi sie uda na nie dostac, psychicznie by mi bylo lepiej jakbym tą wagę znała poza tym to taka ciekawosc:) jeszcze tyle cZasu..

relgio4pxlxziakh.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Kathleen ja biorę chłopa w obroty codziennie i nic...A co u Ciebie zadziałało:)?
    No w nocy wzięłam meza w obroty i teraz od 8 mam bóle z kręgosłupa. Nie jakieś hardcorowe ale sa. No i dość nieregularne, ale utrzymują się od rana i nie przechodzą. Wykapalam się, ogolilam (dobrze, że kupiłam wczoraj golarki do bikinii w Rossmanie XD)... Młody się rusza więc nie panikuje jeszcze, no ale ewidentnie coś się dzieje, pytanie tylko czy się rozwinie. Nie chce siedzieć i czekać jak na zbawienie więc jedziemy na stadion na foodtrucki i na obiecanego młodej megalodona. Jakby coś to w pogotowiu jest moja mama, która Taske odbierze najwyżej że szpitala czy coś, torba i tak w aucie jeździć... Zobaczymy no.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 11:55

easymum, Lady Savage, trix, Dżuls lubią tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie w Poznaniu zjem pysznego chamskiego hamburgera? Mam ochotę na dzień rozpusty

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Gdzie w Poznaniu zjem pysznego chamskiego hamburgera? Mam ochotę na dzień rozpusty
    http://eburgery.pl/tag/burgery-poznan/

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Alicja83 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry wszystkim , sle pozdrowienia dla mam i dzidziusiow ja man jeszcze oficjalnie 2 tygodnie cierpliwosc, cierpliwosc:-)

ziółek lubi tę wiadomość

ug37p07wjuiy1hl1.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kathleen to w takim razie trzymam kciuki żeby się rozwinęło:)

A wiadomo co z magdalenkaihelenka? Skurcze przeszły?

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Ja lubie w burger kingu jest na malcie i w city center, bo te z burgerowni sa male i trzebaby zjesc ze 2 choc sa pyszne na dlugiej przy polwiejskiej zaponnialam jak sie nazywa chyba stek house

relgio4pxlxziakh.png
  • ziółek Debiutantka

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się w 39 tygodniu- mam termin na 11 września i zaczynam się mocno niecierpliwić. Mam pytanie do dziewczyn , które mają to już za sobą- czy któraś próbowała bez znieczulenia albo jeszcze lepiej ma porównanie jak jest bez zzo i z? U mnie w szpitalu chcą żeby się deklarować na początku a ja wciąż nie mogę się zdecydować:/

nowicjuszka
‹‹ 2221 2222 2223 2224 2225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ