X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • julita Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet, trzymam kciuki aby wady serduszka okazały się jak najmniej poważne i aby zanikły jak najszybciej! ♡

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swety trzymaj się . A robiłas prenatalne ? Jak wyszły ?

km5se6ydozmkg5fc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się uśmiałam :D :D
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3fab662d7499.jpg

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet będzie dobrze, moja mała też miała wadę serduszka ale jej się na szczęście w szpitalu zrosła zastawka, będzie dobrze nie trać nadziei.

A moja robi takie miny i pozycje podczas snu, że bym non stop całowała :)
    ifc4du.jpg

MadziaRatMed, AniaM, Nancy87, Lilla My, Terazsięuda:-), diatomka, 4me, Misi@, adzia, ziółek, easymum, trix, snoopy_etka, monaaa85, la_lenka, agatka196, Gusiak lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy bierz chłopa w obroty bo to chyba jednak działa... W odpowiednim czasie...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry :*
    Chyba mnie dopadł jakiś kryzys... Mam dość tego czekania, denerwuję się że coś może być nie tak, choć dziecko rusza się normalnie. Znajoma dzis o 10 miała cc, bo na środowej wizycie lekarz stwierdził mało wód, no i mi się to udziela :/. Chcę już poniedziałek, chcę wizytę u prowadzącego żeby wiedzieć na czym stoję.. Ehhh ;(((

Sweet dużo zdrówka dla maluszka!

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj lekarz nawet nie mierzy poziomu wód, nie mówiąc o wadze dziecka, jedyne co wiem to na ostatnim usg mała miała wymiary odpowiednie do wieku ciążowego ale wagi nie znam, ilości wód i stopmia dojrzałości łożyska tez nie :/ ide 3wrzesnia na wizytę ale juz mi na pewno nie zrobi usg bo on uważa, ze i tak robi wiecej niz nfz zaleca :// 19wrzesnia maja byc darmowe usg 4d w poznaniu, tylko wiadomo bedzie milion chetnych, no ale może sie uda załapać

relgio4pxlxziakh.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Nancy bierz chłopa w obroty bo to chyba jednak działa... W odpowiednim czasie...

Kathleen ja biorę chłopa w obroty codziennie i nic...A co u Ciebie zadziałało:)?

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    Moj lekarz nawet nie mierzy poziomu wód, nie mówiąc o wadze dziecka, jedyne co wiem to na ostatnim usg mała miała wymiary odpowiednie do wieku ciążowego ale wagi nie znam, ilości wód i stopmia dojrzałości łożyska tez nie :/ ide 3wrzesnia na wizytę ale juz mi na pewno nie zrobi usg bo on uważa, ze i tak robi wiecej niz nfz zaleca :// 19wrzesnia maja byc darmowe usg 4d w poznaniu, tylko wiadomo bedzie milion chetnych, no ale może sie uda załapać
    Mi o wodach i łożysku tez nic nie mówił ostatnio, ale pewnie gdyby było coś nie tak to by mi powiedział. Teraz wypytam o wszystko. Szkoda, że tych darmowych usg nie było wcześniej.. Nie wiadomo, czy na tym etapie jeszcze coś się zobaczy

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka każda z nas pod sam koniec ma kryzys, będzie dobrze ;)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    Nic sie nie martw , ja znam tylko wagę , jak dopytywalam to mowil ze jak by cos bylo nie tak to by powiedział a tak nie chce zebym porównania robila i sie doszukiwala w necie

• Carmen Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz też nigdy nie mierzył mi poziomu wód, zawsze mówił, że są w normie i że mam dużo pić. A co do łożyska to tydzien temu miałam 2 stopień i stwierdził , że na poród absolutnie się nie zanosi jak narazie, a szkoda bo mały ważył już 3300, aż strach ile jeszcze przybierze na masie do 40 tygodnia.

♥ Marcel ♥
    bxnej5d.png
    Aniołek 9tc [*] 05.09.2014
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a ja nie wiem csy mój babelek jest blizej klopsika czy kruszynki wiec nie wiadomo na co sie nastawiac:( niestey wczesniej nie ma tych usg i twk nie wiadomo czy mi sie uda na nie dostac, psychicznie by mi bylo lepiej jakbym tą wagę znała poza tym to taka ciekawosc:) jeszcze tyle cZasu..

relgio4pxlxziakh.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Kathleen ja biorę chłopa w obroty codziennie i nic...A co u Ciebie zadziałało:)?
    No w nocy wzięłam meza w obroty i teraz od 8 mam bóle z kręgosłupa. Nie jakieś hardcorowe ale sa. No i dość nieregularne, ale utrzymują się od rana i nie przechodzą. Wykapalam się, ogolilam (dobrze, że kupiłam wczoraj golarki do bikinii w Rossmanie XD)... Młody się rusza więc nie panikuje jeszcze, no ale ewidentnie coś się dzieje, pytanie tylko czy się rozwinie. Nie chce siedzieć i czekać jak na zbawienie więc jedziemy na stadion na foodtrucki i na obiecanego młodej megalodona. Jakby coś to w pogotowiu jest moja mama, która Taske odbierze najwyżej że szpitala czy coś, torba i tak w aucie jeździć... Zobaczymy no.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 11:55

easymum, Lady Savage, trix, Dżuls lubią tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie w Poznaniu zjem pysznego chamskiego hamburgera? Mam ochotę na dzień rozpusty

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Gdzie w Poznaniu zjem pysznego chamskiego hamburgera? Mam ochotę na dzień rozpusty
    http://eburgery.pl/tag/burgery-poznan/

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Alicja83 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry wszystkim , sle pozdrowienia dla mam i dzidziusiow ja man jeszcze oficjalnie 2 tygodnie cierpliwosc, cierpliwosc:-)

ziółek lubi tę wiadomość

ug37p07wjuiy1hl1.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kathleen to w takim razie trzymam kciuki żeby się rozwinęło:)

A wiadomo co z magdalenkaihelenka? Skurcze przeszły?

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Ja lubie w burger kingu jest na malcie i w city center, bo te z burgerowni sa male i trzebaby zjesc ze 2 choc sa pyszne na dlugiej przy polwiejskiej zaponnialam jak sie nazywa chyba stek house

relgio4pxlxziakh.png
  • ziółek Debiutantka

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się w 39 tygodniu- mam termin na 11 września i zaczynam się mocno niecierpliwić. Mam pytanie do dziewczyn , które mają to już za sobą- czy któraś próbowała bez znieczulenia albo jeszcze lepiej ma porównanie jak jest bez zzo i z? U mnie w szpitalu chcą żeby się deklarować na początku a ja wciąż nie mogę się zdecydować:/

nowicjuszka
‹‹ 2221 2222 2223 2224 2225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ