X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ziółek wrote:
    witam się w 39 tygodniu- mam termin na 11 września i zaczynam się mocno niecierpliwić. Mam pytanie do dziewczyn , które mają to już za sobą- czy któraś próbowała bez znieczulenia albo jeszcze lepiej ma porównanie jak jest bez zzo i z? U mnie w szpitalu chcą żeby się deklarować na początku a ja wciąż nie mogę się zdecydować:/
    Jakbym miała możliwość to od razu biore zzo!! Po co cierpiec?? Ale u mnie daja tylko jak są wskazania nie ma tak ze chcesz i masz

relgio4pxlxziakh.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj zrobiłam lazzanie mam nadzieje ze na 2 dni będzie bo garkow i czasu sporo zeszło :)

KathleenPL, easymum lubią tę wiadomość

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Carmen Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu nie ma możliwości podania zzo niestety, ale jeżeli miałabym wybór to na pewno bym się zdecydowała.

♥ Marcel ♥
    bxnej5d.png
    Aniołek 9tc [*] 05.09.2014
  • ziółek Debiutantka

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    Jakbym miała możliwość to od razu biore zzo!! Po co cierpiec?? Ale u mnie daja tylko jak są wskazania nie ma tak ze chcesz i masz

Okaże się w dniu porodu czy jest tak pięknie jak obiecują. Mam wątpliwości bo dużo znajomych twierdzi , że źle się czuły na drugi dzien- mdłości, zawroty i bóle głowy a tu trzeba zająć się kruszynka.

nowicjuszka
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj nie będzie to tylko zwykła pełnia - szykujcie się dziewczyny!!

http://tvnmeteo.tvn24.pl/informacje-pogoda/ciekawostki,49/dzisiejszej-nocy-na-niebie-pojawi-sie-superksiezyc,177212,1,0.html

Carmen, easymum, Lady Savage, trix lubią tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeste przeciwna zzo tzn boje się wkłówania wiec raczej będę inne środki przeciw bólowe używać.Choć jak dzisiaj byłam na ktg i moje bóle miesiączkowe były na poziomie 20-30% to niechcenia widzieć jak będzie przy porodzie te 100-150%

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ziółek wrote:
    Okaże się w dniu porodu czy jest tak pięknie jak obiecują. Mam wątpliwości bo dużo znajomych twierdzi , że źle się czuły na drugi dzien- mdłości, zawroty i bóle głowy a tu trzeba zająć się kruszynka.
    Na pewno po zzo? Po dolarganie jozna sie tak czuc, bo to opiat czyli lek narkotyczny... Moga byc zawroty owszem, ale pytanie jak sie by czuly po tylu godzinach ciągłego bolu... Ja jak tylko pojawi się możliwość biorę zzo, a najchętniej od razu poprosze cc ;D

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

relgio4pxlxziakh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :) wow synchronizacja dwojki naprawdę nie jest prosta :P o 21 padamy z mężem na twarz, a od poniedziałku musze wziąć na klatę opiekę nad dwoma szkrabami sama do 17...ehhh... ale damy radę :)

Starszak nieco zazdrosny...po pierwszej euforii, jest czas kiedy Amelka i tata są super, a do mnie ma wciąż żal...na początku nie chciał się nawet przytulać ...ale z dnia na dzień jest lepiej choć nie jest mi z tym Adasiowym odtrąceniem łatwo bo mega jestem z nim związana...
    Co do porodu..generalnie 22.08 mieli najświeższe badania i zdecydowali że jednak konieczne jest cc już teraz..z tym, że miało być o 13 a było o 11...mój mąż wpadł podobno w ostatniej chwili na salę, 5 min przed tym jak wyciągnęli Amelę :P ( zawsze miał farta :P ) niestety ja Go nie zdążyłam zobaczyć przed narkozą co nie powiem wywolalo u mnie napad paniki, ze się nie obudzę, a nie zdążylam się pożegnać...ciśnienie miałam takie że chcwile dobrą wstrzymywali znieczulenie, żeby moj organizm wrócił do normy...strach mnie jednym słowem sparaliżował :)
    Ale jak już się obudziłam i zobaczyłam moje ukochane mordeczki: męża i córki...byłam spokojna :)
    Mała po 4 godzinach została mi przywieziona i tak spędzilysmy 4 dni tuląc się i czekając na wyjście :)
    Laktacja na poczatku 2 pierwsze doby masakra, potem w miarę ok ale okazało się, że na moim mleku mala prze 6 dni przybrała raptem 10 g :( :( więc muszę ją dokarmiać mlekiem mm...
    No i ze względu, że nie mam taryfy ulgowej, czyli normalnie zajmuje się 2 dzieci ( np.wczoraj wstałam o 7 by pójść ze starszakiem na podwórko i na deszczu chodzić po kałużach <sic!.>, ehh czego nie robi się dla dzieci;) ), ogarniam dom, męża i psa..na szwie pojawił mi się krwiak... i nieco babrze mi się rana....a leki rozrzędzające krew nie ułatwiają sprawy gojenia...
    Także różowo może i nie zawsze jest - ale jedno wiem - jest pieknie bo jesteśmy razem :)

ciotki, a oto i Amelka :)
    2hf8jdz.jpg

Nancy87, kasig, MadziaRatMed, Lilla My, Carmen, Czarna_88, 4me, Kasiarzynka, karolcia87, easymum, Lady Savage, Paulinek, trix, snoopy_etka, .ona., diatomka, monaaa85, adzia, Kucykowa, Dominka92, Dżuls, AniaM, wiaraczynicuda, skabarka, Anitka201, Wonderland, julita, Misi@, chabasse, KathleenPL, agatka196, Carolline, Gusiak lubią tę wiadomość

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Dzisiaj nie będzie to tylko zwykła pełnia - szykujcie się dziewczyny!!

http://tvnmeteo.tvn24.pl/informacje-pogoda/ciekawostki,49/dzisiejszej-nocy-na-niebie-pojawi-sie-superksiezyc,177212,1,0.html

Ok, porozmawiałam z synem, czy chce zobaczyć super księżyc:) Zobaczymy czy jest ciekawski.

Paulinek, trix, KathleenPL lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALUTKA jaka ona piękna! Jaki rozmiar pieluszek i ciuchów jej zakladasz??

alutka lubi tę wiadomość

relgio4pxlxziakh.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka Amelka prześliczna, taki słodki cukiereczek :)

alutka lubi tę wiadomość

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Ok, porozmawiałam z synem, czy chce zobaczyć super księżyc:) Zobaczymy czy jest ciekawski.

Ja to samo zrobiłam :) jak będzie po mamusi ciekawski to wyjdzie, a jak nie odziedziczył tego to nie wyjdzie :)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akutka śliczna mała ♡

alutka lubi tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka piękną dziewczynka, śliczna kruszynka!

alutka lubi tę wiadomość

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    Ja to samo zrobiłam :) jak będzie po mamusi ciekawski to wyjdzie, a jak nie odziedziczył tego to nie wyjdzie :)

Mnie kręgosłup na dole od rana boli. Tak myślałam, że krzywo spałam albo już taka jestem zmęczona tym ciężarem ale teraz mama dała mi do myślenia, że może coś ruszy. Zobaczymy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 13:38

easymum lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka, pomimo wszystkich trudności super, że już jesteście w komplecie :) Amelka sama słodycz, jest piękna! Wracaj szybko do pełni sił! Po raz kolejny udowadniasz, że twarda z Ciebie babka :)
    Podbijam pytanie Madzi o rozmiar ubranek.

alutka lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy,Anulka trzymam kciuki żeby wasze maluszki wyszły "pooglądać " super księżyc ;-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ziółek wrote:
    witam się w 39 tygodniu- mam termin na 11 września i zaczynam się mocno niecierpliwić. Mam pytanie do dziewczyn , które mają to już za sobą- czy któraś próbowała bez znieczulenia albo jeszcze lepiej ma porównanie jak jest bez zzo i z? U mnie w szpitalu chcą żeby się deklarować na początku a ja wciąż nie mogę się zdecydować:/

ja chciałam bez znieczulenia, i po 20 min skurczów krzyżowych błagałam o znieczulenie :)

ps: teściowa właśnie pojechała :)))))))))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 13:34

Misi@, Carolline lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Carmen Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym się nie obraziła, jakby synek zechciał się już wydostać, mnie w nocy delikatnie bolało podbrzusze jak na okres i dół pleców, ale od rana wszystko ucichło.

Nancy trzymam kciuki za Ciebie, bo jednak masz pierwszeństwo;))

♥ Marcel ♥
    bxnej5d.png
    Aniołek 9tc [*] 05.09.2014
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam do Magdalenkaihelenka jak sytuacja i idp
    Po kroplowce poszlam spac i skurcze troche ustapily,teraz mnie troche zaczyna pobolewac podbrzusze,ale nie jest zle.rano w badaniu mialam szyjke zgladzona,ale zamknieta,polozna mowila ze minimalnie opuszek palca wejdzie,takze jeszcze nie rodze.jutro bede miala druga dawke sterydow a na razie mam lezec.a jak tam na forum, sa jakies dzieciaczki?jutro maz ma mi przywiezc laptopa bo jest tu wifi,"

‹‹ 2222 2223 2224 2225 2226 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ