WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Carmen Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie odnośnie szczepień, nie wiem czy już był poruszany ten temat jeśli tak to przepraszam, że ponawiam, ale nie mogę znaleźć. Jakimi szczepionkami będziecie szczepić swoje maluchy? Skojarzonymi, czy tymi na NFZ? No i do tego będziecie szczepić na pneumokoki i rotawirusy czy inne dodatkowe?

♥ Marcel ♥
    bxnej5d.png
    Aniołek 9tc [*] 05.09.2014
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie odnośnie szczepień, nie wiem czy już był poruszany ten temat jeśli tak to przepraszam, że ponawiam, ale nie mogę znaleźć. Jakimi szczepionkami będziecie szczepić swoje maluchy? Skojarzonymi, czy tymi na NFZ? No i do tego będziecie szczepić na pneumokoki i rotawirusy czy inne dodatkowe?

My planujemy szczepić szczepionką skojarzoną 6w1. Do tego na pewno któraś ze szczepionek na pneumokoki, rotawirusy i meningokoki, ale tutaj jeszcze nie podjęliśmy decyzji (a raczej ja nie podjęłam, bo mąż raczej zdaje się na mnie w tym temacie). Na pewno jesteśmy w ogóle za szczepionkami.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja.

Melduje sie dalej w dwupaku. Aczkolwiek zaczal mi czop odchodzic. Jednak nie zwiastuje to pewnie wiekszych zmian.

My bedziemy szczepic 5 w 1. Zastanawiam sie nad rotawirusami bo starsza chodzi do przedszkola i rozne swinstwa moze przyniesc. Decyzje ppdejmiemy po rozmowie z pediatra.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałabym szczepić 6w1 lub 5w1 plus pneumokoku plus ospa.

Jakoś nie wierze, że szczepionka na rota działa...ale to moja opinia, więc się nie sugerujcie ;)

EDIT:

Zaczyna mnie brzuch cmić jak na okres ...ho ho :) A chciałam jeszcze doczekać poniedziałku, bo muszę się przemeldować ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 15:28

• .ona. Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen wrote:

My syna szczepilismy 6w1 plus pneumokoki, ospa, swinka odra różyczka.
    Teraz bedzie podobnie (6w1 lub 5w1) i dodatkowo na rotawirusy - kiedys mi odradzono to szczepienie i do dzis żałuję, nikomu nie zycze rota 2x w 1roku zycia, to bylo cos strasznego :/

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mis@ wlasnie rozne sa opinie dlateg wciaz sie zastanawiamy. Tym bardziej, ze cena teez nie przekonuje.

Do mam po cc: dostajecie leki przeciwzakrzepowe po porodzie?

• Kucykowa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia,jestem z Naramowic,a Ty??:)
    Mame mam na Winogradach :)
    A tak w ogole to dzien dobry!
    W nocy mialam skurcze od polnocy do 2 co 15min trwajace po ponad minute i sztywny brzuch.Pozniej przeszlo...
    Mam dziwne uczucie wwiercania sie Olki glowki w szyjke macicy-klucie spore az mnie zgina,ma tak ktoras z Was??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 15:32

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • 4me Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam klucie w szyjce i to nie raz- nie miało to wpływu nawet na jej skracanie a maly nie szykuje sie do kanału wiec różnie bywa...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po przemyśleniu sprawy tez bede szczepic-6w1 albo 5w1. Przestarzale NFZ-towskie szczepionki wykluczam w ogóle. Ewentualnie te pierwsza w szpitalu bo nie wiem czy ogarne kupowanie jakiegoś zamiennika. Rota tez ale jeszcze nie wiem kiedy. Nad reszta jeszcze nie myslalam ale reszte soe chyba robi jakos pozniej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 15:38

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ja po przemyśleniu sprawy tez bede szczepic-6w1 albo 5w1. Przestarzale NFZ-towskie szczepionki wykluczam w ogóle. Ewentualnie te pierwsza w szpitalu bo nie wiem czy ogarne kupowanie jakiegoś zamiennika. Rota tez ale jeszcze nie wiem kiedy. Nad reszta jeszcze nie myslalam ale reszte soe chyba robi jakos pozniej...
    Rota robi sie miedzy 6, a 12 tygodniem. Pnemokoki - mielismy 1.dawke w wieku 6 miesięcy. Reszta jak piszesz - troche pozniej :).

4me lubi tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa wrote:
    Misia,jestem z Naramowic,a Ty??:)
    Mame mam na Winogradach :)
    A tak w ogole to dzien dobry!
    W nocy mialam skurcze od polnocy do 2 co 15min trwajace po ponad minute i sztywny brzuch.Pozniej przeszlo...
    Mam dziwne uczucie wwiercania sie Olki glowki w szyjke macicy-klucie spore az mnie zgina,ma tak ktoras z Was??
    JA też ;)
    To może będziemy umawiać się na spacerki :)
    ja mam twardnienie, ale bóle takie sobie. Do tego od wczoraj mnie mdli, apetyt mnie nie opuszcza, więc nie wiem o co chodzi :) Jakieś cmienie.. Mały od wczoraj się mocno wierci. Za to wizyty w toalecie są straszne, zawsze czuje, że wówczas mnie uderza główką i nie raz już podskoczyłam ;p

Kucykowa lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa wrote:

Ja tak miałam.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Carmen Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nam położna na SR mowiła, że większość decyduje się na 5 w 1 plus pneumokoki, mówiła, ze jeżeli chcemy dziecko posłać do żłobka lub mamy w domu starszaka, chodzącego do przedszkola to lepiej zaszczepić też na rota.

♥ Marcel ♥
    bxnej5d.png
    Aniołek 9tc [*] 05.09.2014
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@,no pewnie!! :) Chetnie;)

Misi@ lubi tę wiadomość

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju te dzieci są takie słodkie :)

Lady Savage lubi tę wiadomość

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam z Wrocławia nie wiem ile km spaceru zaliczyliśmy z R ale nogi mi odpadają :)

Co do szczepionek ja szczepie tylko na podstawowe a i tak mam obawy nawet co do nich czy szczepić... No ale myślę że na podstawowe zaszczepimy. Wszystkie dodatkowe odpadają. Co do rota moja koleżanka zaszczepiła swojego synka i on 1,5 roku po szczepionce zachorował na rota tak ze wylądował w szpitalu wiec dziękuje za takie działanie szczepionki... :)

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też będziemy szczepic po kolei tak jak trzeba. To ze dziecko zaszczepione to nie znaczny ze nie zachoruje Ale nie będzie miało tych różnych powikłań no i może przejść daną chorobę lagodniej :-) takie nasze zdanie :-)

Paulinek lubi tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiaraczynicuda wrote:
    Co do rota moja koleżanka zaszczepiła swojego synka i on 1,5 roku po szczepionce zachorował na rota tak ze wylądował w szpitalu wiec dziękuje za takie działanie szczepionki... :)

Z drugiej strony nie ma też pewności, jakby przeszedł chorobę zupełnie bez szczepionki. Może skutki byłyby widoczne do dziś. Żadna szczepionka nie da 100% gwarancji, że dziecko nie zachoruje, ale przynajmniej powinna złagodzić objawy i zapobiec powikłaniom.

Czarna_88, diatomka, 4me, Paulinek lubią tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiaraczynicuda a skad wiedziala ze dziecko dopadl rota wirus? One wywoulja ok 70% biegunek wymiotow, pozostale 30% sa wywoalne przez inny typ ...
    Moj maly jak mial poltora roku po pobycie w szpitalu zlapal cale szczezcie ze tylko biegunki, ale podejrzewam ze tp niekoniecznie moglbyc rota a dwa szczepienie napewno oslabilo dzialanie wirusa wiec nie chce myslec jakby nam jeszcze wymioty doszly!
    Do tej pory oboje z mezem pare razy mielismy grype zoladkowa czy jelitowke jak to sie potocznie zwie a maly tylko jedna kupka i koniec, do tego chodzil do zlobka,i dwoch przedszkoli juz,i nie przywlekl nic.

Ona ja tak samo synka szczepilam i mala tez tak chce . tylko zasstanawiam sie czy pneumo juz przy pierwszym szczepieniu czy od drugiergo zaczac

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej...tak Was czytam i nie mam pojęcia o czym piszecie. Wiem tylko tyle, że chcemy szczepić tą 5w1 albo 6w1 ale nic nie wiem o tych rota i pneumokokach. Kiedy w ogóle jest pierwsze szczepienie?

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
‹‹ 2224 2225 2226 2227 2228 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ