X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękna amelka :)

alutka lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niech dzidzia magdalenki jeszcze posiedzi troszkę w brzuszku:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • isabel08 Przyjaciółka

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ziółek wrote:
    witam się w 39 tygodniu- mam termin na 11 września i zaczynam się mocno niecierpliwić. Mam pytanie do dziewczyn , które mają to już za sobą- czy któraś próbowała bez znieczulenia albo jeszcze lepiej ma porównanie jak jest bez zzo i z? U mnie w szpitalu chcą żeby się deklarować na początku a ja wciąż nie mogę się zdecydować:/

Ja rodziłam bez żadnego znieczulenia. Szczerze, to nawet o tym nie myslałam będąc już na sali porodowej. Było ciężko, nawet bardzo z racji tego, że mam szczupłą budowę ciała a córka była duża prawie 4 kg, ale dałam radę. Jak położą dziecko na brzuchu to momentalnie zapomina się o wszystkim-przynajmniej ja tak miałam, widok i czucie maluszka na własnej piersi-cudowne przeżycie.

Teraz też nie zamierzam brać żadnych p/bólowych.

KathleenPL lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    No niech dzidzia magdalenki jeszcze posiedzi troszkę w brzuszku:)
    Jeszcze tydzień brakuje do donoszonej , dziwiie sie ze sterydy dostała .

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy o to trzymam kciuki by się rozkręciło, w końcu twój syn ma pierwszeństwo jest już po terminie co prawda jeden dzień ale po. A mnie boli podbrzusze jak na okres ale na razie się nie martwię i czekam rano bolało, chwilę przeszło i od jakiś dwóch godzin boli. A dzisiaj na obiad ziemniaki lekko podgotowane i upieczone w piekarniku do tego https://www.winiary.pl/przepis.aspx/93824/kotlety-schabowe-z-piekarnika bo małżonek sobie zażyczył takie kotlety :) i zaraz wyłączam piekarnik i obiad gotowy jedynie czekać na męża aż wróci z pracy :) a to będzie zaraz jeszcze ma mi podjechać do apteki i po lody :) a ostatnio mam ochotę na żurek albo jakąś inną zupę a umiem robić żurek tylko z trebki a z zup rosół, pomidorową i ogórkową :)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi w szpitalu mówili ze sterydy dają do 35 tygodnia , bo później już nie ma sensu bo płucka właśnie do tego tygodnia sa już w pełni rozwinięte i z tym surfikatem czy jakos tak , a wiadomo że stedydy tez nie są obojętne dla naszych maluszków i zawsze jakoś wpływają na dzidzie .

km5se6ydozmkg5fc.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Niektore szpitale uznaja podawanie sterydów do 38tc. Moze dlatego.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • 4me Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    A ja sie nie dziwie :P ciaza donoszona jeszcze nie jest, poza tym przypominam, ze ciaza trwa 40 tygodni a nie 37 :P czy 36 czy 38 .... ;)
    Magdalenkaihelenka jest miesiac przed terminem biorąc pod uwage info,na pierwszej stronie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 14:04

.ona., AniaM, alutka lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka ja już nie wierze, że się rozkręci. W ogóle zawsze jak się pochwalę na forum, że coś mi dolega, to jak ręką odjął hehe. Nie no, jeszcze trochę boli.

U nas dzisiaj na obiad sałatka jarzynowa z kotletami sojowymi. Właśnie mi się gotują warzywka.

Ale jestem dzisiaj zmęczona:( Nie mam na nic siły:(

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) Angela :) ale Ty kobieto pobiłaś wszystkich :P żaden lekarz Ci szans nie dawał że doniesiesz do 30 tyg a tu proszę 36 tydzień lada chwilka będzie 38 ciąża donoszona :) wielkie brawa! Wiedziałam że Wam się uda!

A my właśnie wróciłyśmy z pierwszego spacerku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 14:16

Czarna_88, Misi@, Kasiarzynka, Lilla My, 4me, adzia, Gusiak lubią tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy po prostu synek daje Ci ostatnią szansę na wizytę u fryzjera, kosmetyczki czy w kinie :) także korzystaj a nóż urodzisz w czasie filmu i dostaniesz dożywotnio darmowe bilety dla siebie i synka ;D

Misi@, Lilla My lubią tę wiadomość

relgio4pxlxziakh.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj też bez energii :-/ na obiad robię dzisiaj makaron z kurczakiem i sosem pieczarkowym... takiego miałam smaki chociaż już mi się odechcialo trochę...

Magdalenka trzymam kciuki żeby twój maluszek jeszcze trochę posiedzial w twoim brzuszku sobie ładnie :-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Gdzie w Poznaniu zjem pysznego chamskiego hamburgera? Mam ochotę na dzień rozpusty
    Pastwisko na Piatkowie lub Beef Burger na Naramowickiej,ale tam teraz chyba urlop maja.

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady to ty dziej "swietujesz" skoro kochana teściowa pojechała sobie już do swojego domku ;-)

Lady Savage, Misi@ lubią tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • ela Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej i znów mi się spać chce. Robię szarlotkę, a brzuch mi twardnieje co chwilę dziwne uczucie. Na obiad ryż, warzywa na patelnie z piersią z kurczaka i sos serowy - chłopaki uwielbiają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 14:24

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobe patrze i chyba teoria z pełnią nas nie dotyczy...dzieci, grzecznie siedzą w brzuszkach :)

Sweet życzę dużo sił, mam nadzieję, że będzie jak u Lady i szybciutko wada się zniweluje i wrócicie do zdrowia.

Mój mąż wybył do przyjaciela, więc dziś nie robie obiadu. Zrobiłam sobie sałatkę z pomidorka, ogórka kiszonego, cebulki, zalałam jogurtem i może zjem do tego czwartkowego kotleta.

W zeszłym tygodniu robiłam zapasy obiadowe. Mam w sumie 3 zamrożone 3 zrazy, 4 roladki po hawajsku i uwaga 10 kotletów ;p no to mąż będzie miał co jeść jak będe w szpitalu, albo tuż po powrocie ;p

Miłego dnia!

Kucykowa widzę, że jesteś z moich okolic :)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:
    Lady to ty dziej "swietujesz" skoro kochana teściowa pojechała sobie już do swojego domku ;-)

Oj tak

24q3l3b.jpg

Czarna_88, Lilla My, kasig lubią tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ela wrote:
    Hej i znów mi się spać chce. Robię szarlotkę, a brzuch mi twardnieje co chwilę dziwne uczucie. Na obiad ryż, warzywa na patelnie z piersią z kurczaka i sos serowy - chłopaki uwielbiają.
    a co to jest sos zerowy?
    A już wiem, pewnie serowy ;p

Lady do dna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 14:25

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ może jeszcze któreś dziecko zacznie się rodzić daj czas jeszcze noc przed nami :)
    I po obiadku mężowi smakował :) mi też aż w szoku jestem , że potrafię taki pyszny obiad zrobić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 14:55

Misi@, Kasiarzynka, diatomka lubią tę wiadomość

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    Misi@ może jeszcze któreś dziecko zacznie się rodzić daj czas jeszcze noc przed nami :)
    I po obiadku mężowi smakował :) mi też aż w szoku jestem , że potrafię taki pyszny obiad zrobić :)
    W sumie mają jeszcze szanse :)

Co do obiadu, jak mógł nie smakować, w końcu robiony z miłością :)Gratuluje :)

Ja zrobiłam sobie z kotleta hamburgera :) do tego sałatka z pomidorów..mhhmmm pychotka...:)

‹‹ 2223 2224 2225 2226 2227 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ