Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
ziółek wrote:witam się w 39 tygodniu- mam termin na 11 września i zaczynam się mocno niecierpliwić. Mam pytanie do dziewczyn , które mają to już za sobą- czy któraś próbowała bez znieczulenia albo jeszcze lepiej ma porównanie jak jest bez zzo i z? U mnie w szpitalu chcą żeby się deklarować na początku a ja wciąż nie mogę się zdecydować
Ja rodziłam bez żadnego znieczulenia. Szczerze, to nawet o tym nie myslałam będąc już na sali porodowej. Było ciężko, nawet bardzo z racji tego, że mam szczupłą budowę ciała a córka była duża prawie 4 kg, ale dałam radę. Jak położą dziecko na brzuchu to momentalnie zapomina się o wszystkim-przynajmniej ja tak miałam, widok i czucie maluszka na własnej piersi-cudowne przeżycie.
Teraz też nie zamierzam brać żadnych p/bólowych.KathleenPL lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nancy o to trzymam kciuki by się rozkręciło, w końcu twój syn ma pierwszeństwo jest już po terminie co prawda jeden dzień ale po. A mnie boli podbrzusze jak na okres ale na razie się nie martwię i czekam rano bolało, chwilę przeszło i od jakiś dwóch godzin boli. A dzisiaj na obiad ziemniaki lekko podgotowane i upieczone w piekarniku do tego https://www.winiary.pl/przepis.aspx/93824/kotlety-schabowe-z-piekarnika bo małżonek sobie zażyczył takie kotlety
i zaraz wyłączam piekarnik i obiad gotowy jedynie czekać na męża aż wróci z pracy
a to będzie zaraz jeszcze ma mi podjechać do apteki i po lody
a ostatnio mam ochotę na żurek albo jakąś inną zupę a umiem robić żurek tylko z trebki a z zup rosół, pomidorową i ogórkową
-
mi w szpitalu mówili ze sterydy dają do 35 tygodnia , bo później już nie ma sensu bo płucka właśnie do tego tygodnia sa już w pełni rozwinięte i z tym surfikatem czy jakos tak , a wiadomo że stedydy tez nie są obojętne dla naszych maluszków i zawsze jakoś wpływają na dzidzie .
-
Staraczka23 wrote:Jeszcze tydzień brakuje do donoszonej , dziwiie sie ze sterydy dostała .
ciaza donoszona jeszcze nie jest, poza tym przypominam, ze ciaza trwa 40 tygodni a nie 37
czy 36 czy 38 ....
Magdalenkaihelenka jest miesiac przed terminem biorąc pod uwage info,na pierwszej stronie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 14:04
.ona., AniaM, alutka lubią tę wiadomość
-
Anulka ja już nie wierze, że się rozkręci. W ogóle zawsze jak się pochwalę na forum, że coś mi dolega, to jak ręką odjął hehe. Nie no, jeszcze trochę boli.
U nas dzisiaj na obiad sałatka jarzynowa z kotletami sojowymi. Właśnie mi się gotują warzywka.
Ale jestem dzisiaj zmęczona:( Nie mam na nic siły:( -
Angela
ale Ty kobieto pobiłaś wszystkich
żaden lekarz Ci szans nie dawał że doniesiesz do 30 tyg a tu proszę 36 tydzień lada chwilka będzie 38 ciąża donoszona
wielkie brawa! Wiedziałam że Wam się uda!
A my właśnie wróciłyśmy z pierwszego spacerkuWiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 14:16
Czarna_88, Misi@, Kasiarzynka, Lilla My, 4me, adzia, Gusiak lubią tę wiadomość
-
Ja dzisiaj też bez energii
na obiad robię dzisiaj makaron z kurczakiem i sosem pieczarkowym... takiego miałam smaki chociaż już mi się odechcialo trochę...
Magdalenka trzymam kciuki żeby twój maluszek jeszcze trochę posiedzial w twoim brzuszku sobie ładnie -
Lady to ty dziej "swietujesz" skoro kochana teściowa pojechała sobie już do swojego domku
Lady Savage, Misi@ lubią tę wiadomość
-
Hej i znów mi się spać chce. Robię szarlotkę, a brzuch mi twardnieje co chwilę dziwne uczucie. Na obiad ryż, warzywa na patelnie z piersią z kurczaka i sos serowy - chłopaki uwielbiają.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 14:24
Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia -
nick nieaktualnyTak sobe patrze i chyba teoria z pełnią nas nie dotyczy...dzieci, grzecznie siedzą w brzuszkach
Sweet życzę dużo sił, mam nadzieję, że będzie jak u Lady i szybciutko wada się zniweluje i wrócicie do zdrowia.
Mój mąż wybył do przyjaciela, więc dziś nie robie obiadu. Zrobiłam sobie sałatkę z pomidorka, ogórka kiszonego, cebulki, zalałam jogurtem i może zjem do tego czwartkowego kotleta.
W zeszłym tygodniu robiłam zapasy obiadowe. Mam w sumie 3 zamrożone 3 zrazy, 4 roladki po hawajsku i uwaga 10 kotletów ;p no to mąż będzie miał co jeść jak będe w szpitalu, albo tuż po powrocie ;p
Miłego dnia!
Kucykowa widzę, że jesteś z moich okolic -
nick nieaktualnyela wrote:Hej i znów mi się spać chce. Robię szarlotkę, a brzuch mi twardnieje co chwilę dziwne uczucie. Na obiad ryż, warzywa na patelnie z piersią z kurczaka i sos serowy - chłopaki uwielbiają.
A już wiem, pewnie serowy ;p
Lady do dnaWiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 14:25
-
Misi@ może jeszcze któreś dziecko zacznie się rodzić daj czas jeszcze noc przed nami
I po obiadku mężowi smakowałmi też aż w szoku jestem , że potrafię taki pyszny obiad zrobić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 14:55
Misi@, Kasiarzynka, diatomka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyanulka20 wrote:Misi@ może jeszcze któreś dziecko zacznie się rodzić daj czas jeszcze noc przed nami
I po obiadku mężowi smakowałmi też aż w szoku jestem , że potrafię taki pyszny obiad zrobić
Co do obiadu, jak mógł nie smakować, w końcu robiony z miłością :)Gratuluje
Ja zrobiłam sobie z kotleta hamburgerado tego sałatka z pomidorów..mhhmmm pychotka...